Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lexi150 wrote:A właśnie Dziewczynki, które mają kota/psa w domku. Wczoraj na SR położna mówiła że po porodzie, a jeszcze jak będziemy w szpitalu Maż powinien do domu, do zwierzaka przywieźć jedną pieluszkę tetrową (nie pampersa) z zapachem Maluszka co by się zwierzątko przyzwyczaiło do zapachu a później jak będziemy wracać to zwierzaka trzeba wyprowadzić z mieszkania i najpierw wnosimy dziecko a dopiero po jakimś czasie wprowadzamy zwierzaka. Chodzi o zachowanie hierarchii. Zwierzak musi wiedzieć, że Dziecko jest ważniejsze a nie on.
Tez tak słyszałem i moi znajomi tak robili
Nasz kochany Olus -
Mój pies to takie ciele, ze wszystkiego sie cieszy i nigdy nie wie o co chodzi, nawet jak idę z nią na spacer a inne psy na nią agresywnie szczekają to ta merda ogonem. Ale pamietam jak mój chrześniak był mały i sie do niego słodko mówiło to pies myślał ze to do niego i zaraz przychodziła i pchała sie do głaskania, tak samo było jak sie kuclo do dziecka, wiec chyba jest trochę zazdrosna.
-
Ogólnie z psami jest raczej łatwiej bo one przyzwyczajone że się podporządkowują człowiekowi. Taka ich natura. Natomiast koty to indywidualiści i często/gęsto robią sobie co chcą
Tak jak Nasza Mańka u rodziców
Położna mówiła, że miała kota i mimo zachowania wszelkich zasad kot był tak zazdrosny o dziecko, że pewnego dnia podrapał jej córkę po twarzy i niestety musieli go oddać. -
nick nieaktualnyDzień dobry
Nie odzywam się, ale staram się czytać codziennie.
Wczoraj byłam na SR i słuchałam o pielęgnacji noworodka, moja mama zrobiła wielkie oczy jak usłyszała, że spyrolem pępuszki się przemywało 20 lat temu, teraz tylko i wyłącznie octenisept.
W weekend dokończę zamówienie w gemini, już mam ponad 400 zł, ale mają za 29.99 pampersy 2 66 szt, to w koszyku 2 op
Młoda nadal miednicowowczoraj myślałam, że będę wymiotować głowa w moim żołądku.
Po weekendzie mam w planach w końcu poprać i poprasować bo już ostatni dzwonek a mam tego 3 kartony po pampersach. Pościel i całą resztę prasuje małżu z pomocą tesciowej. No nic pewnie ze 3 tyg jeszcze i małżu przyjedzie, wyjątkowo ciężka ta rozłąkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 11:38
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
dziś zaczynam 36tc 35t+0d, waga +14kg
byłam dziś u gina
- szyjka zamknięta długa
- posiew na paciorkowce pobrany z 2 dziurek
- dostałam skierowanie na usg, to ok 38tc
- następna wizyta za 3 tyg
- dostałam już L4 do końca tzn. do terminu porodu + 2 tyg dłużej zapasu, więc mam je do 26/2, a termin 12-15/2 (zdziwiło mnie to,ale się cieszę bo czytałam, że niektórzy lekarze na końcówce nie chcą dawać L4 i każą wcześniej pisać o urlop macierzyński, a wtedy trzeba chodzić po innych lekarzach i kombinować)
a tak się dzisiaj prezentujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:22
L, madzia.rka, vayn, szara myszka, tysiaa93, monjovika, Tusiaa, e-ness, Biedroneczka29, marissith, Kri, Lexi150, Mila920, tulipanna lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A ja tez po wizycie zdjęcie znów nie wyszło, widać było pół buźki mały uparciuch nie da się sfotografować
- szyjka zamknięta długa
- posiew na paciorkowce pobrany z 1 dziurki
- następna wizyta 20.01
- Młoda waży 2300 g
I kurcze jednak nie ma tak dobrze z tym znieczuleniem u mnie w szpitalu jak mówiliNie wyobrażam sobie porodu bez znieczulenia. Umówiłam się z lekarzem, że podpyta znajomego anestezjologa z tego szpitala czy by nie zrobił w razie W. Pytanie ile sobie za taką przysługę policzy
madzia.rka, tysiaa93, szara myszka, monjovika, vayn, marissith, d84, Lexi150, Mila920 lubią tę wiadomość
-
d84 i L super ze u Was wszystko dobrze po wizytach
d84 super z tym zwolnieniem, wlasnie podobno to jest problem u niektórych lekarzy i wlasnie trzeba wcześniej macierzyński zaczynać co jest bez sensu bo po terminie i 2 tygodnie możesz jeszcze chodzic w ciąży teoretycznie, ja się mojego na następnej wizycie zapytam jak on to widzi jeżeli nie urodze do terminu, czy kieruje jakos do szpitala (niektórzy kierują od razu) czy czeka np. tydzień albo niedaj Boze dwa no i czy po terminie daje dalej zwolnienie, wole wiedzieć wczesniej -
vayn ja mimo wszystko wole spirytus:0 nie ma to jak stare metody:)
Jak używałam tego octeniseptu to kikut nie chciał odpaść 2 tyg, jak przyszła połozna to aż mnie postraszyła ze może dojść do zakażenia i kazałam spirytusem potraktować. Po 2 dniach intensywnego smarowania kikuta nie było.
Przy starszakach stosując spirytus do tyg czasu pepuszki były piękne.
Nie wiem czy akurat najmłodsze miało najgrubszą pepowine i dlatego tak długo się wysuszała, ale teraz nawet nie będę ryzykować.Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Odebrałam wyniki z laboratorium, przygotowana na najgorsze i choć z medycyną nie mam nic wspólnego, to patrząc na nie, powiedziałam mężowi, że jak na moje oko są w porządku. Zajechaliśmy do ginekologa i lekarka powiedziała, że wyniki są świetne, a dzisiaj zero białka w moczu, więc nie ma pojęcia, skąd tyle białka wzięło się wczoraj, ale że jest dobrze i normalnie mam przyjść na wizytę poniedziałkową - tym razem znowu z moczem, ale że powinno być już dobrze. Ufff, kamień z serca!!!!
szara myszka, madzia.rka, marissith, tysiaa93, d84, Kri, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
gorgeous wrote:Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Odebrałam wyniki z laboratorium, przygotowana na najgorsze i choć z medycyną nie mam nic wspólnego, to patrząc na nie, powiedziałam mężowi, że jak na moje oko są w porządku. Zajechaliśmy do ginekologa i lekarka powiedziała, że wyniki są świetne, a dzisiaj zero białka w moczu, więc nie ma pojęcia, skąd tyle białka wzięło się wczoraj, ale że jest dobrze i normalnie mam przyjść na wizytę poniedziałkową - tym razem znowu z moczem, ale że powinno być już dobrze. Ufff, kamień z serca!!!!
No to super :-*gorgeous lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
Dzien dobry
Swietnie,ze na wizytach wszystko dobrze i z wynikami rowniez
dzis przyszly moje koszule i rozmiar S i M dobrewczoraj kupilam w sklepie dwa "namioty"do karmiena,i dzis dwa domowie na internecie
Aaaaaa i byl wlasnie kurier z kocykiem i podusia
http://static.pokazywarka.pl/i/6237377/166103/studio-20160108-141411.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6237377/893638/studio-20160108-141104.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:28
szara myszka, madzia.rka, marissith, vayn, tysiaa93, d84, Lexi150, L lubią tę wiadomość