X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:34

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mąż zawiezie noszone ciuszki po Klusce do domu, żeby psinka się oswoiła z zapachem. Znając życie będzie spała z tymi ciuszkami :P Ale nie będziemy jej wyprowadzać z domu, po prostu przyjdziemy, postawimy fotelik z Małą i damy psince ciasteczko :)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A właśnie Dziewczynki, które mają kota/psa w domku. Wczoraj na SR położna mówiła że po porodzie, a jeszcze jak będziemy w szpitalu Maż powinien do domu, do zwierzaka przywieźć jedną pieluszkę tetrową (nie pampersa) z zapachem Maluszka co by się zwierzątko przyzwyczaiło do zapachu a później jak będziemy wracać to zwierzaka trzeba wyprowadzić z mieszkania i najpierw wnosimy dziecko a dopiero po jakimś czasie wprowadzamy zwierzaka. Chodzi o zachowanie hierarchii. Zwierzak musi wiedzieć, że Dziecko jest ważniejsze a nie on.

Tez tak słyszałem i moi znajomi tak robili

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psiurki bo mają trzy najpierw trochę obraxone były a teraz małego na krok nie odstepuja. Mają trzy labradory.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies to takie ciele, ze wszystkiego sie cieszy i nigdy nie wie o co chodzi, nawet jak idę z nią na spacer a inne psy na nią agresywnie szczekają to ta merda ogonem. Ale pamietam jak mój chrześniak był mały i sie do niego słodko mówiło to pies myślał ze to do niego i zaraz przychodziła i pchała sie do głaskania, tak samo było jak sie kuclo do dziecka, wiec chyba jest trochę zazdrosna.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie z psami jest raczej łatwiej bo one przyzwyczajone że się podporządkowują człowiekowi. Taka ich natura. Natomiast koty to indywidualiści i często/gęsto robią sobie co chcą :P Tak jak Nasza Mańka u rodziców :D
    Położna mówiła, że miała kota i mimo zachowania wszelkich zasad kot był tak zazdrosny o dziecko, że pewnego dnia podrapał jej córkę po twarzy i niestety musieli go oddać.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa bardzo dziękuje za odpowiedzi dog łóżeczka, chyba tez na początek spróbuje go postawić w dziecięcym pokoiku

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pies nie da rady wpakowac tyłka do łóżeczka, nie to co kot :P Chyba, że to pies akrobata :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nie odzywam się, ale staram się czytać codziennie.
    Wczoraj byłam na SR i słuchałam o pielęgnacji noworodka, moja mama zrobiła wielkie oczy jak usłyszała, że spyrolem pępuszki się przemywało 20 lat temu, teraz tylko i wyłącznie octenisept.

W weekend dokończę zamówienie w gemini, już mam ponad 400 zł, ale mają za 29.99 pampersy 2 66 szt, to w koszyku 2 op :-)

Młoda nadal miednicowo :-) wczoraj myślałam, że będę wymiotować głowa w moim żołądku.

Po weekendzie mam w planach w końcu poprać i poprasować bo już ostatni dzwonek a mam tego 3 kartony po pampersach. Pościel i całą resztę prasuje małżu z pomocą tesciowej. No nic pewnie ze 3 tyg jeszcze i małżu przyjedzie, wyjątkowo ciężka ta rozłąka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 11:38

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dobrze Cie widzieć. A mam pytanie ta jedna maść dla dziecka i zarazem do piersi to bepanthen??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś zaczynam 36tc 35t+0d, waga +14kg

byłam dziś u gina
    - szyjka zamknięta długa
    - posiew na paciorkowce pobrany z 2 dziurek :)
    - dostałam skierowanie na usg, to ok 38tc
    - następna wizyta za 3 tyg
    - dostałam już L4 do końca tzn. do terminu porodu + 2 tyg dłużej zapasu, więc mam je do 26/2, a termin 12-15/2 (zdziwiło mnie to,ale się cieszę bo czytałam, że niektórzy lekarze na końcówce nie chcą dawać L4 i każą wcześniej pisać o urlop macierzyński, a wtedy trzeba chodzić po innych lekarzach i kombinować)

a tak się dzisiaj prezentujemy
    4087035_35t0db.jpg
    4087177_35t0da.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:22

L, madzia.rka, vayn, szara myszka, tysiaa93, monjovika, Tusiaa, e-ness, Biedroneczka29, marissith, Kri, Lexi150, Mila920, tulipanna lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez po wizycie zdjęcie znów nie wyszło, widać było pół buźki mały uparciuch nie da się sfotografować :-P

- szyjka zamknięta długa
    - posiew na paciorkowce pobrany z 1 dziurki :)
    - następna wizyta 20.01
    - Młoda waży 2300 g ;-)

I kurcze jednak nie ma tak dobrze z tym znieczuleniem u mnie w szpitalu jak mówili :-( Nie wyobrażam sobie porodu bez znieczulenia. Umówiłam się z lekarzem, że podpyta znajomego anestezjologa z tego szpitala czy by nie zrobił w razie W. Pytanie ile sobie za taką przysługę policzy :-/

madzia.rka, tysiaa93, szara myszka, monjovika, vayn, marissith, d84, Lexi150, Mila920 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 i L super ze u Was wszystko dobrze po wizytach :):):)

d84 super z tym zwolnieniem, wlasnie podobno to jest problem u niektórych lekarzy i wlasnie trzeba wcześniej macierzyński zaczynać co jest bez sensu bo po terminie i 2 tygodnie możesz jeszcze chodzic w ciąży teoretycznie, ja się mojego na następnej wizycie zapytam jak on to widzi jeżeli nie urodze do terminu, czy kieruje jakos do szpitala (niektórzy kierują od razu) czy czeka np. tydzień albo niedaj Boze dwa no i czy po terminie daje dalej zwolnienie, wole wiedzieć wczesniej

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się w 36 tygodniu:))Mam pytanie kupiłyście już laktator??Jaki polecacie??

6bf940ceba.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn ja mimo wszystko wole spirytus:0 nie ma to jak stare metody:)
    Jak używałam tego octeniseptu to kikut nie chciał odpaść 2 tyg, jak przyszła połozna to aż mnie postraszyła ze może dojść do zakażenia i kazałam spirytusem potraktować. Po 2 dniach intensywnego smarowania kikuta nie było.
    Przy starszakach stosując spirytus do tyg czasu pepuszki były piękne.

Nie wiem czy akurat najmłodsze miało najgrubszą pepowine i dlatego tak długo się wysuszała, ale teraz nawet nie będę ryzykować.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Odebrałam wyniki z laboratorium, przygotowana na najgorsze i choć z medycyną nie mam nic wspólnego, to patrząc na nie, powiedziałam mężowi, że jak na moje oko są w porządku. Zajechaliśmy do ginekologa i lekarka powiedziała, że wyniki są świetne, a dzisiaj zero białka w moczu, więc nie ma pojęcia, skąd tyle białka wzięło się wczoraj, ale że jest dobrze i normalnie mam przyjść na wizytę poniedziałkową - tym razem znowu z moczem, ale że powinno być już dobrze. Ufff, kamień z serca!!!!

szara myszka, madzia.rka, marissith, tysiaa93, d84, Kri, Lexi150 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous super wieści:)

gorgeous lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Odebrałam wyniki z laboratorium, przygotowana na najgorsze i choć z medycyną nie mam nic wspólnego, to patrząc na nie, powiedziałam mężowi, że jak na moje oko są w porządku. Zajechaliśmy do ginekologa i lekarka powiedziała, że wyniki są świetne, a dzisiaj zero białka w moczu, więc nie ma pojęcia, skąd tyle białka wzięło się wczoraj, ale że jest dobrze i normalnie mam przyjść na wizytę poniedziałkową - tym razem znowu z moczem, ale że powinno być już dobrze. Ufff, kamień z serca!!!!

No to super :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous to dobrze, że wyniki wyszły ok :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Swietnie,ze na wizytach wszystko dobrze i z wynikami rowniez :)

dzis przyszly moje koszule i rozmiar S i M dobre :) wczoraj kupilam w sklepie dwa "namioty"do karmiena,i dzis dwa domowie na internecie :)

Aaaaaa i byl wlasnie kurier z kocykiem i podusia <3 <3 :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6237377/166103/studio-20160108-141411.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6237377/893638/studio-20160108-141104.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:28

szara myszka, madzia.rka, marissith, vayn, tysiaa93, d84, Lexi150, L lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ