Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam ręczny laktator za parę groszy i owszem trzeba było trochę siły aby odciągnąć mleko ale przynajmniej się lało. A kupiłam elektryczny i słaby był bardzo mało nie kosztował a żeby odciągnąć co bądź siedziałam 2x dłużej niż przy ręcznym. Tak , że jak już kupujecie to najlepiej jak macie już sprawdzony przez kogoś bo szkoda pieniędzy.
-
Magdalena87 wrote:Ja to zastanawiam się skąd będę wiedziała ,że zaczynam rodzić,czy to będą silne skurcze, jak to w ogóle będzie to nie wiem ale już mam koszmary przed porodowe hehehhe
Uwierz mi będziesz wiedzieć, tego nie da się nie czuć
Widzę, stresik zaczyna się udzielać ...sama się zastanawiam jak sobie tym razem poradzę
dana222 lubi tę wiadomość
-
mam laktator reczny z aventu czy sie przyda czy nie dowiem sie jak bedzie potrzebny. wydaje mi sie ze zalezy czy pasuje czy nie od budowy piersi do tego jak sa gruczoły mleczne ułozone nie kazy cyc jest taki sam i jedni np chwala canpola jedni nie. Lexi lepiej popatrz czy nie przepłacisz bo lovi to to samo co canpol tylko ma logo w serduszko. a powiem Wam ze nie kupowałam elektrycznego bo czułabym sie jak przysłowiowa krowa.
a co do wyboru przychodni to połozna kaząła mi patrzec na to czy
- lekarz prowadzacy jest pediatra sa to takie przychodnie gdzie lecza głownie dzieci ale i dorosłych poniewaz lekarz zrobili specjalizacje zeby dodatkowo leczyc dorosłych
- gorzej jest w przypadku gdzie lekarze to internisci wewnętrzni tez lecza dzieci bo zrobili specjalizacje z pediatrii aby przy okazji dorosłych podczepic sobie dzieci i ogolnie w tych przychodniach dzieci sa traktowane jak zło koniezne sa bo sa i tyle
Wy po porodzie dzwonicie do połoznej rejonowej i ja informujecie gdzie ma zaniesc karte i wtedy umawiacie sie na wizyte domowa. ja juz rzed porodem taka wizyte w domu miałam i jak pozwoli jej czas to jeszcze wpadnie. Bo u nich jest tak ze one nie wiedza ile dzieci im sie urodzi w danym czasie bo to jest nasz obowiazek do nie zadzwonic. i mowi ze czasem nie ma nikogo i obchodzi sobie spokojnie kobietki w ciazy jeszcze a czasem jest tak ze w tygodniu odpiera po kilka kilkanascie telefonów o noworodkach od kobiet ktore wczesniej nawet sie z nia nie kontaktowałyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:06
-
Chciałam sie zapytać czy sa tu dziewczyny lutowki które bedą miec cc? Ja mam termin porodu wg OM na 15 lutego a w poniedziałek lekarka wyznaczy mi termin cesarki i tak jestem ciekawa na kiedy macie termin wyznaczony
Po 3 poronieniach
2021- 1 procedura IVF
-30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
-Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
-zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
- 01.06 kriotransfer❤️
-11.06 beta 415
-14.06 beta 1656
-29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️ -
Mila920 wrote:Dziewczyny jaki rozmiar pierwszej ciepłej czapeczki kupilyscie? Bo nie ogarniam
mi jeszcze wlasnie tej czapy brakuje!!!! ale z tego co się orientuje ta sa 36-38 i chyba taka trzeba kupic, choć np. mój ma ponoc duza glowe haha i się boje ze będzie mala -
Heyka Dziewczynki u nas bardzo dobrze jak pisalam , ale jednak wczoraj dali nas na insuline, tylko 5 jednostek by zobaczyc jak zadziala , bo te moje cukry to jednak za wysokie , najbardziej chodzi o te poranne , ja mam tak 101, 105 , 99, najwiecej mialam 107 , ..... Przez to teraz bede miala ktg 2 razy w tygodniu I usg raz w tygodniu ....hm,.... No nic, pocieszajace jest, ze do porodu nie zostalo wiele ...
P.s. Ja Wam doradzam pompe medele , praktycznie wszystkie moje Kolezanki takie mialy I baaaardzo zadowolone , ja tez taka mam .... -
Evans wrote:Heyka Dziewczynki u nas bardzo dobrze jak pisalam , ale jednak wczoraj dali nas na insuline, tylko 5 jednostek by zobaczyc jak zadziala , bo te moje cukry to jednak za wysokie , najbardziej chodzi o te poranne , ja mam tak 101, 105 , 99, najwiecej mialam 107 , ..... Przez to teraz bede miala ktg 2 razy w tygodniu I usg raz w tygodniu ....hm,.... No nic, pocieszajace jest, ze do porodu nie zostalo wiele ...
P.s. Ja Wam doradzam pompe medele , praktycznie wszystkie moje Kolezanki takie mialy I baaaardzo zadowolone , ja tez taka mam ....
O kurcze to rzeczywiście cukry wysokie ja miałam na wszelki wypadek robiona teraz to hemoglobine glikowana i jest super bo nasz mały dość duży i lekarz chciał posprawdzac czy oby cukier nie ma na to wpływu ale to jednak genyEvans lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
natic wrote:Chciałam sie zapytać czy sa tu dziewczyny lutowki które bedą miec cc? Ja mam termin porodu wg OM na 15 lutego a w poniedziałek lekarka wyznaczy mi termin cesarki i tak jestem ciekawa na kiedy macie termin wyznaczony
My mamy termin na 18.02 a cc będzie 11.02 czyli 39t0d
Mari a który pakiet wybraliście? Ja się jeszcze zastanawiam czy PBKM czy Diagnostyka. A miałaś indywidualne spotkanie? Nie zaproponowali jakiegoś rabatu czy coś? -
Dzisiaj byłam u lekarza i ńie uwierzycie, moje dziecko wg usg ma juz 3kg!!! Ja jestem bardzo wysoka wiec spodziewam sie dziecka ok4kg. Szyjka trochę skrócona, ale w normie jak na 36tydzien. Chyba muszę więcej sprzątać żeby szybciej go urodzić, żeby nie był za duży, aby dał radę przejść.
Lexi150, szara myszka lubią tę wiadomość
-
Ja poecam laktator medeli taki zwykły, najzwyklejszy ale z mozliwościa podłączenia do tego modułu elektrycznego.
Ja zaczęłam go uzywac już w szpitalu do pobudzenia laktacji, bo dzieci pierwszą dobe tylko spały i średnio można było na nie liczyć
Lepiej ciagnie niż avent i ma fajna regulacje mocy.
Jako mama 3 dzieci uważam ze nie jest to gadzet ale bardzo przydatne urządzenie nawet jak użyjecie go kilka razy.
Ja nie odciągałam mleka na zapas, ale w przypadku nawału bądź kryzysu sprawdził się rewelacyjnie
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot