WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze łupy dla Synka. Ale żeby nie było to i sobie upolowałam dwie kiecki i bluzkę na okres po ciąży :)
    0fc304a8f916af84med.jpg

fd451c064eba0bcdmed.jpg

794afcb81edad6d6med.jpg

L, Kri, marissith, Biedroneczka29, madzia.rka, tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ręczny laktator za parę groszy i owszem trzeba było trochę siły aby odciągnąć mleko ale przynajmniej się lało. A kupiłam elektryczny i słaby był bardzo mało nie kosztował a żeby odciągnąć co bądź siedziałam 2x dłużej niż przy ręcznym. Tak , że jak już kupujecie to najlepiej jak macie już sprawdzony przez kogoś bo szkoda pieniędzy.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Ja to zastanawiam się skąd będę wiedziała ,że zaczynam rodzić,czy to będą silne skurcze, jak to w ogóle będzie to nie wiem ale już mam koszmary przed porodowe hehehhe

Uwierz mi będziesz wiedzieć, tego nie da się nie czuć ;-)

Widzę, stresik zaczyna się udzielać ...sama się zastanawiam jak sobie tym razem poradzę :-/

dana222 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam laktator reczny z aventu czy sie przyda czy nie dowiem sie jak bedzie potrzebny. wydaje mi sie ze zalezy czy pasuje czy nie od budowy piersi do tego jak sa gruczoły mleczne ułozone nie kazy cyc jest taki sam i jedni np chwala canpola jedni nie. Lexi lepiej popatrz czy nie przepłacisz bo lovi to to samo co canpol tylko ma logo w serduszko. a powiem Wam ze nie kupowałam elektrycznego bo czułabym sie jak przysłowiowa krowa.
    a co do wyboru przychodni to połozna kaząła mi patrzec na to czy

- lekarz prowadzacy jest pediatra sa to takie przychodnie gdzie lecza głownie dzieci ale i dorosłych poniewaz lekarz zrobili specjalizacje zeby dodatkowo leczyc dorosłych
    - gorzej jest w przypadku gdzie lekarze to internisci wewnętrzni tez lecza dzieci bo zrobili specjalizacje z pediatrii aby przy okazji dorosłych podczepic sobie dzieci i ogolnie w tych przychodniach dzieci sa traktowane jak zło koniezne sa bo sa i tyle

Wy po porodzie dzwonicie do połoznej rejonowej i ja informujecie gdzie ma zaniesc karte i wtedy umawiacie sie na wizyte domowa. ja juz rzed porodem taka wizyte w domu miałam i jak pozwoli jej czas to jeszcze wpadnie. Bo u nich jest tak ze one nie wiedza ile dzieci im sie urodzi w danym czasie bo to jest nasz obowiazek do nie zadzwonic. i mowi ze czasem nie ma nikogo i obchodzi sobie spokojnie kobietki w ciazy jeszcze a czasem jest tak ze w tygodniu odpiera po kilka kilkanascie telefonów o noworodkach od kobiet ktore wczesniej nawet sie z nia nie kontaktowały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:06

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka a gdzie ty zamawiałaś te koszule ? Ładne ;-)

Lexi widzę szalejesz na zakupach :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natic Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sie zapytać czy sa tu dziewczyny lutowki które bedą miec cc? Ja mam termin porodu wg OM na 15 lutego a w poniedziałek lekarka wyznaczy mi termin cesarki i tak jestem ciekawa na kiedy macie termin wyznaczony :)

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2s0h1dl.jpg

Skarbeczek

Lexi150, L, Kri, marissith, tysiaa93, szara myszka, Tusiaa, Evans, Astra, madzia.rka, Moniaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka a co to za słodziaszne usteczka :-)

Bruśka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar pierwszej ciepłej czapeczki kupilyscie? Bo nie ogarniam :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam czapeczkę w rozmiarze 36.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar pierwszej ciepłej czapeczki kupilyscie? Bo nie ogarniam :-)

mi jeszcze wlasnie tej czapy brakuje!!!! ale z tego co się orientuje ta sa 36-38 i chyba taka trzeba kupic, choć np. mój ma ponoc duza glowe haha i się boje ze będzie mala ;D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L koszule zamawiałam tutaj ; http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=78017&us_id=15041768

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:35

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Evans Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka Dziewczynki u nas bardzo dobrze jak pisalam , ale jednak wczoraj dali nas na insuline, tylko 5 jednostek by zobaczyc jak zadziala , bo te moje cukry to jednak za wysokie , najbardziej chodzi o te poranne , ja mam tak 101, 105 , 99, najwiecej mialam 107 , ..... Przez to teraz bede miala ktg 2 razy w tygodniu I usg raz w tygodniu ....hm,.... No nic, pocieszajace jest, ze do porodu nie zostalo wiele ...
    P.s. Ja Wam doradzam pompe medele , praktycznie wszystkie moje Kolezanki takie mialy I baaaardzo zadowolone , ja tez taka mam ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Heyka Dziewczynki u nas bardzo dobrze jak pisalam , ale jednak wczoraj dali nas na insuline, tylko 5 jednostek by zobaczyc jak zadziala , bo te moje cukry to jednak za wysokie , najbardziej chodzi o te poranne , ja mam tak 101, 105 , 99, najwiecej mialam 107 , ..... Przez to teraz bede miala ktg 2 razy w tygodniu I usg raz w tygodniu ....hm,.... No nic, pocieszajace jest, ze do porodu nie zostalo wiele ...
    P.s. Ja Wam doradzam pompe medele , praktycznie wszystkie moje Kolezanki takie mialy I baaaardzo zadowolone , ja tez taka mam ....

O kurcze to rzeczywiście cukry wysokie ja miałam na wszelki wypadek robiona teraz to hemoglobine glikowana i jest super bo nasz mały dość duży i lekarz chciał posprawdzac czy oby cukier nie ma na to wpływu ale to jednak geny

Evans lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dobre kobiety :-) W pepco same wielkie te czapki

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natic wrote:
    Chciałam sie zapytać czy sa tu dziewczyny lutowki które bedą miec cc? Ja mam termin porodu wg OM na 15 lutego a w poniedziałek lekarka wyznaczy mi termin cesarki i tak jestem ciekawa na kiedy macie termin wyznaczony :)

My mamy termin na 18.02 a cc będzie 11.02 czyli 39t0d

Mari a który pakiet wybraliście? Ja się jeszcze zastanawiam czy PBKM czy Diagnostyka. A miałaś indywidualne spotkanie? Nie zaproponowali jakiegoś rabatu czy coś?

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u lekarza i ńie uwierzycie, moje dziecko wg usg ma juz 3kg!!! Ja jestem bardzo wysoka wiec spodziewam sie dziecka ok4kg. Szyjka trochę skrócona, ale w normie jak na 36tydzien. Chyba muszę więcej sprzątać żeby szybciej go urodzić, żeby nie był za duży, aby dał radę przejść.

Lexi150, szara myszka lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam laktator ręczny bo na początku cycki są obolałe i przy ręcznym wg mnie można sobie po swojemu ściągać odpowiednio a elektryczny to ciągnie mocno...
    No ale zobaczymy czy w ogóle się przyda :-) :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poecam laktator medeli taki zwykły, najzwyklejszy ale z mozliwościa podłączenia do tego modułu elektrycznego.

Ja zaczęłam go uzywac już w szpitalu do pobudzenia laktacji, bo dzieci pierwszą dobe tylko spały i średnio można było na nie liczyć:)

Lepiej ciagnie niż avent i ma fajna regulacje mocy.

Jako mama 3 dzieci uważam ze nie jest to gadzet ale bardzo przydatne urządzenie nawet jak użyjecie go kilka razy.

Ja nie odciągałam mleka na zapas, ale w przypadku nawału bądź kryzysu sprawdził się rewelacyjnie

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ