X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra byliśmy na spotkaniu z przedstawicielem pbkm. Z takich negocjacji mamy za darmo pakiet transplant asistance, zniżkę ze szkoły rodzenia i z polecenia znajomych. Jeżeli nie masz nikogo znajomego od polecenia daj znać, wtedy masz 200 zł rabatu a osoba polecająca jakąś zniżkę na rok przechowywania. Wybraliśmy pakiet błękitny ze sznurem pępowiny.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko fajnie i pięknie z tym jest Tuli tylko nie mówią o chorobach przy których nie ma sensu przechowywanie krwii. Ja np przy hashi nie powinnam bo ilość przeciwciał jest ogromna i do tego mając gbs przy porodzie naturlanym może dojść do przeniesienia zakazenia. A wtedy nawet jeśli próbka posiada bakterie to płacisz za pibranie i transport i czekasz czy są bakterie czy nie jak są poważne to dalej nie przechowuja próbki. Ogólnie mało mówią o chorobach które mogą dyskwalufikowac próbki do późniejszego wykorzystania. A kasa spora. Bo na tych spotkaniach to oczywiście wszyscy mogą bez przeciwskazan. A czasem jest też tak ze nawet jak dziecko zachoruje to i tak nie można pidac mu tej krwii bo z krwii choroba pochodzi a jak to wiadomo przypadlosc genetyczna i ta próbka też może być skazona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:06

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia z diagnostyki mamy kontakt mailowy z jakąś kobieta co się tym zajmuje, do domu chyba nie przyjadą, ale nie wiem może warto zapytać.

Do pobrania musi być przeszkolona w tym położna jeśli nie ma to dana firma z którą podpisujemy umowę powinna wysłać swojego pracownika.

Co do chorób to ja też mam hashimoto i mimo to pobranie ma sens. Wiadomo że najlepiej by ta krew nigdy nie była potrzebna, ale skoro jest taka możliwość i kiedyś może uratować to życie czy zdrowie mojego dziecka to zamierzam skorzystać. Najbardziej przekonuje mnie to że ta dziedzina cały czas się rozwija w przyszłości nawet mała ilość krwi pepowinowej może stanowić ogromne zaplecze do leczenia. Wiadomo że gdybym tez miała na to wydać ostatnie oszczędności to pewnie bym się nie zdecydowała, ale jest to prezent od dziadków wiec zamierzamy skorzystać.

madzia.rka, olala4 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari dzięki jak coś to się zgłoszę ;-)

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dzisiaj kupić furę dla Gabryski i resztę wyprawki, najwyższa pora bo niby cztery tygodnie zostały :) Leniwej soboty, nie przemęczać się :)

Lexi150, madzia.rka, szara myszka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia udanych zakupów :-) i pochwal się oczywiście po powrocie co tam Gabrysia ma nowego :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U to Gabi dziś będzie królewna. My też się wybieramy może kupimy jakiś bujaczek. Na razie jeszcze lezymy. O mamo 0 stopnii juhuuuuu!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy u Was też zaczęły tak często pojawiać się skurcze przepowiadajace?
    Zdarza się że skórcze mam co 5-6 minut przeć 20-30 minut. Potem wszystko się uspokaja na jakieś 2h i przez ten czas albo się skurcz pojawi albo i nie.
    Skurcze są bezpolesne ale strasznie nieprzyjemne i przy tym trochę ciągnie i boli w pachwinach.
    Jak to jest u Was?

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew - ja ostatnio też mam mocniejsze skurcze i nieco bolące, ale nie są regularne.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te skurcze mam pojedyncze, raz miałam 2 mocniejsze, ala'na okres w odstępie 40min, a tak to te zauważalne mam może 1 dziennie, a tych z twardnieniem bezbolesnych kilka, a większości nie zauważam

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew ja mam tylko zwykłe bezbolesne twardnienie. Za to szyjka mnie kłuje :(
    Tysia wrzuć foty :) udanych zakupów!

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie twardnienia prawie się wyciszyły ale za to od dwóch di czuję ból okresowy w krzyżu i dole brzucha. Poboli kilka minut i przestaje i tak co jakiś czas.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazanew ja mam po kilka dziennie. Złapać oddech wtedy nie mogę. Twardnienia zmalaly za to mały jak się wypnie to idzie zejść. Nie oszczędza mamusi i gniecie bardzo w szyjke.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Ewa Gotuje i właśnie robi szejka truskawkowego ech zalalam się ślina :-P

Lexi150, Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czuje te skurcze przepowiadające?
    Bo jak czuje u siebie czasami taki twardy brzuch bez bólu to chyba jest to zwykłym twardnieniem....
    Bożeszzzz trzeba było mi chodzić na tę szkołę rodzenia. Hehe

• L Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Oglądam Ewa Gotuje i właśnie robi szejka truskawkowego ech zalalam się ślina :-P

Madziarka nie dobra kobieto kusisz!!!...też bym zjadła :-D

Wszystkim wybywającym na sklepy życzę przyjemnych i trafnych zakupów ;-) Oczywiście obowiązkowo po takich zakupach trzeba się pochwalić ...zdjęcia mile widziane :-P

Ja dzisiaj odpuszczam , znów się moje krzyże odezwały, zgiąć się nie mogę :-/

madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też bardzo żałuję że nie mogłam chodzić na szkołę rodzenia bo zawsze człowieka trochę doksztalca. Dobrze ze dziewczyny naście doksztalca po swoich SR

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Madziarka nie dobra kobieto kusisz!!!...też bym zjadła :-D

Wszystkim wybywającym na sklepy życzę przyjemnych i trafnych zakupów ;-) Oczywiście obowiązkowo po takich zakupach trzeba się pochwalić ...zdjęcia mile widziane :-P

Ja dzisiaj odpuszczam , znów się moje krzyże odezwały, zgiąć się nie mogę :-/

Kochana ja już nie mam co w tv oglądać to się na Polsat food przerzucilam i się codziennie katuje hehehe. Wczoraj robiłam naleśniki z serem żółtym i kukurydza bo mnie nosiło

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dziewczyny dzisiaj po wyprawki do sklepu, a ja sie muszę zebrać i jechać do sklepu po produkty na pizzę

madzia.rka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos SR. Przypomniało mnie się, że położna ostatnio mówiła, że przy karmieniu piersią trzeba zrezygnować z kawy Inki i chleba pełnoziarnistego bo to w dużym stopniu powoduje problemy z brzuszkiem u Maluszków. I też takie przydatne info, że jeśli dziecko właśnie ma często problemy jakieś brzuszkowe to warto sprawdzić czy to nie od podawanych witamin. Mówiła, że teraz powstało wiele firm farmaceutycznych i niestety te witaminy są gorszej jakości. Trzeba patrzeć na te które są od lat na rynku.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ