X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak narazie nie ma zadnych skurczy,tylko bol krocza.
    Dzis ruszam na chrzciny zajadę jeszcze do galerii wiec moze upoluje cos dla córci :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas od wczoraj rozkmina z imieniem dla Synka. Od początku miał być Ignaś - tak sobie ja wymyśliłam. Mężowi niezbyt przypadł do gustu ale się zgodził. Wszyscy się przyzwyczaili i mówią do niego po imieniu a mi się nagle przestało tak podobać. Jakby do Niego nie pasowało. Wczoraj szukaliśmy jeszcze co by nam wpadło w ucho i może być Nikodem, Kacper, Igor, Borys. Ehhh ciężka decyzja.
    Najbardziej podoba Nam się Arkadiusz ale Mąż ma tak na imię i trochę głupio żeby obydwaj się tak nazywali :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:12

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) ake fajnie w domu byc, spałam prawie dwa dni - czuje sie jak w pierwszym trymestrze ;)
    Skurcze przepowiadające im bliżej terminu to mogą byc coraz częstsze i mocniejsze :) najlepsze jest to ze na ktg jak stwardniał mi brzuch to skurcze tak z 40% sie robiły, a raz niby czułam słabiej i pokazało 90%, wiec to chyba nie ma reguły...położna powiedziała, ze jak sie zacznie poród to nie ma opcji zeby tego nie wyczuć :)
    W środę ide do kontroli to tez mam nadzieje ze taj jak u Madziarki i Tuli wyznaczy mi cc. Boje sie ze to łożysko znow zacznie cis szwankować i beda komplikacje poza tym mała dalej ułożona pośladkowo... Przez ten szpital jakos sie stresuje teraz i juz bym chciała sie rozwiązać jak najszybciej, no ale sama sobie jej nie "wyciągnę" ;) ale mam nadzieje ze po wizycie bedą optymistyczne wiadomości :) mała juz wazy 2900 jeszcze troche posiedzi to bedzie akurat :)

Oczywiście jak szlam do szpitala to nie miałam spakowanej torby (bo przeciez jeszcze czas) i kurde panika była ze nic nie poprane, wiec dziewczyny pakujcie sie, bo nieraz cos moze zaskoczyć o każdej porze dnia i nocy ;)

Lexi150, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja tez tak mam, od dawna jest Michalek ale czasem mnie tak najdzie czy to na pewno jego imie :) ale jakos inne w ogole mi się nie podobają wiec chyba zostanie już Michal - wszyscy oczywiście wiedza bo klapalam dziobkiem i jakos tez temu nie chce zmieniac choć to głupie ;/
    no i caly czas od dluuuugiego czasu tak do niego mówimy to wydaje mi się ze on tez słyszy to przecież i może to nieprawda ale mi się zdaje ze na jakims tam poziomie to zarejestrowal i jak go wolamy Michałkuuuuu to często reaguje :)

my tez zaraz wychodzimy na zakupy! dobrego dnia dziewczyny!! :)

a tych skurczow przepowiadających to nie wiem jak odroznic od zwyklychc twardnien? ogolnie twardnien mam mniej, ale zdarza się co pare minut, jakby liczyc to pewnie i regularne by się znalazły, ale ja na to nie zwracam uwagę bo one nie bola a szyjke mam wysoko i zamknieta

tysiaa93 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - dokładnie! Ja doszłam do tego wniosku, jak zaczęły mi się trafiać niezapowiedziane wizyty u ginekologa, bo działo się coś niedobrego, więc torba stoi spakowana :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi z tymi witaminami może byc prawda. Moja polozna miała teraz taki przypadek, ze jednej dziewczynie zabrakło wit K i przez jakiś czas podawała tylko D, kołki w tym czasie minęły tylko nie zorientowała sie ze to dzięki temu. Potem zakupiła wit K i problem wrócił, to juz sie zorientowała i w ogóle przestała podawać wit K

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ze podzieliłyscie się swoimi doświadczeniami. U mnie dzis nieco spokojniej niż wczoraj, ale za to ból w podbrzuszu przy chodzeniu się pojawił... właśnie taki jak na okres. Cholerka aby jeszcze córa posiedziala trochę w brzuszu.
    Wizytę mam we wtorek.

• L Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cicho dzisiaj, co to wszystkie wybyły na te zakupy ?! ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam ;D

najpierw się prawie rozbeczałam (hormony) bo w hurtowni w której pokladalam wieeeelkie nadzieje na jakas koszule do porodu, majtki i skarpetki bo mi brakuje okazało się ze wszystko przebrane, brzydkie, albo nie ma rozmiaru i nie kupiłam tam nic. Potem pojechaliśmy do laboratorium po wyniki GBS a okazało się ze było do 12 otwarte, a my tam byliśmy o 12.15 ;/
    pojechaliśmy na myjnie i obok był taki maly targ, to maz myl samochod a ja tam poszlam poogladac i o dziwo kupiłam sensowne skarpetki i majtki xD
    potem do tesco na duże zakupy, bardzo nam się udało dużo kupic w dobrych cenach, obok było pepco i weszłam z glupa i była taka za 19zl tunika czarna, ni to pizama niż tata sukienka t-shirtowa, czarna ze zlotym napisem idealna do porodu, nie będzie jej szkoda. Ma co prawda krotki rękawek a nie ramiączka jak chciałam ale już trudno, jestem bardzo zadowolona ;)

wiec koniec koncow mam skarpetki, majtki, koszule do porodu i wcinam teraz czekolade a maly buszuje w brzuszku :)

ps. a i kupiliśmy w jakims dziecięcym osiedlowym sklepie najprostsza biala wanienke z kaczka za 24zl, także tez luz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 15:49

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    U Nas od wczoraj rozkmina z imieniem dla Synka. Od początku miał być Ignaś - tak sobie ja wymyśliłam. Mężowi niezbyt przypadł do gustu ale się zgodził. Wszyscy się przyzwyczaili i mówią do niego po imieniu a mi się nagle przestało tak podobać. Jakby do Niego nie pasowało. Wczoraj szukaliśmy jeszcze co by nam wpadło w ucho i może być Nikodem, Kacper, Igor, Borys. Ehhh ciężka decyzja.
    Najbardziej podoba Nam się Arkadiusz ale Mąż ma tak na imię i trochę głupio żeby obydwaj się tak nazywali :P

Lexi ja swojego nazywam Borys,a imię upatrzone już od podstawówki:D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka najważniejsze , ze nie wróciłaś z pustymi rękami ;-)

szara myszka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ty czekoladę zajadasz a ja ogórki kiszone :-P

szara myszka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś leniwie i płaczliwie.
    starszki w kinie z tata, młoda spi a ja zamiast zrobić cos sensownego to siedze i rycze.
    znów na front ruszyła tesciowa...

Miałam dziś zamiar zabrać się za ubranka dla córeczki, bo już mam koszmary, ale tez mi się nie chce... Może jutro...

z tymi witaminami to rzeczywiście trzeba uwazac,

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jak ja to dobrze znam... Nie ma to jak w domku:)

• L Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będę zanudzać ale czy któraś z Was kupiła może wózek pajero adamex ??? Ja nadal wózka szukam help. Proszę napiszcie jakie wy te wózki macie i czy w realu fajne są plis ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L, ja mam Maximo i uważam, że to najlepszy wybór jaki mogłam podjąć :) Adamex Pajero jest całkiem podobny - tylko nieco mniejszy od mojego, ale cięższy - jednak wizualnie baardzo zbliżony.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sprawdzona emmaljungę i choć testowałam różne wózki to zawsze wracałam do niej skruszona;)
    Do auta mam maxi cosi mila, tak aby szybko wpiac fotelik albo starsza mogła chwilke podjechać jak się zmeczy.

Generalnie to co uwielbiam w emmie to jej zawieszenia i pomimo gabarytów niezwykła łatwość prowadzenia

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L ja mam x lander xmove i jestem bardzo zadowolona bo jest zwrotny lekki i ogólnie mega mi się podoba :-) :-) ale wszystko kwestia gustu więc kochana kupuj co chcesz!!!!! :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • L Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , coś będę musiała w końcu wybrać ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness problemy z teściową? Nie zazdroszczę ale oby się uspokoiło.

L moja koleżanka kupiła teraz adamexa barlette. Wygląda bardzo ładnie, ma fajnie zabudowaną gondolę, dobre amortyzatory ale jest dosyć ciężki. W porównaniu z naszym Tutkiem, który praktycznie prowadzi się jednym paluszkiem to trochę za ciężki. Ale każdemu zależy na czymś innym. U Nas na 1 miejscu była waga i zwrotność.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ