Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U Nas od wczoraj rozkmina z imieniem dla Synka. Od początku miał być Ignaś - tak sobie ja wymyśliłam. Mężowi niezbyt przypadł do gustu ale się zgodził. Wszyscy się przyzwyczaili i mówią do niego po imieniu a mi się nagle przestało tak podobać. Jakby do Niego nie pasowało. Wczoraj szukaliśmy jeszcze co by nam wpadło w ucho i może być Nikodem, Kacper, Igor, Borys. Ehhh ciężka decyzja.
Najbardziej podoba Nam się Arkadiusz ale Mąż ma tak na imię i trochę głupio żeby obydwaj się tak nazywaliWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:12
-
Hello
ake fajnie w domu byc, spałam prawie dwa dni - czuje sie jak w pierwszym trymestrze
Skurcze przepowiadające im bliżej terminu to mogą byc coraz częstsze i mocniejszenajlepsze jest to ze na ktg jak stwardniał mi brzuch to skurcze tak z 40% sie robiły, a raz niby czułam słabiej i pokazało 90%, wiec to chyba nie ma reguły...położna powiedziała, ze jak sie zacznie poród to nie ma opcji zeby tego nie wyczuć
W środę ide do kontroli to tez mam nadzieje ze taj jak u Madziarki i Tuli wyznaczy mi cc. Boje sie ze to łożysko znow zacznie cis szwankować i beda komplikacje poza tym mała dalej ułożona pośladkowo... Przez ten szpital jakos sie stresuje teraz i juz bym chciała sie rozwiązać jak najszybciej, no ale sama sobie jej nie "wyciągnę"ale mam nadzieje ze po wizycie bedą optymistyczne wiadomości
mała juz wazy 2900 jeszcze troche posiedzi to bedzie akurat
Oczywiście jak szlam do szpitala to nie miałam spakowanej torby (bo przeciez jeszcze czas) i kurde panika była ze nic nie poprane, wiec dziewczyny pakujcie sie, bo nieraz cos moze zaskoczyć o każdej porze dnia i nocy
Lexi150, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Lexi ja tez tak mam, od dawna jest Michalek ale czasem mnie tak najdzie czy to na pewno jego imie
ale jakos inne w ogole mi się nie podobają wiec chyba zostanie już Michal - wszyscy oczywiście wiedza bo klapalam dziobkiem i jakos tez temu nie chce zmieniac choć to głupie ;/
no i caly czas od dluuuugiego czasu tak do niego mówimy to wydaje mi się ze on tez słyszy to przecież i może to nieprawda ale mi się zdaje ze na jakims tam poziomie to zarejestrowal i jak go wolamy Michałkuuuuu to często reaguje
my tez zaraz wychodzimy na zakupy! dobrego dnia dziewczyny!!
a tych skurczow przepowiadających to nie wiem jak odroznic od zwyklychc twardnien? ogolnie twardnien mam mniej, ale zdarza się co pare minut, jakby liczyc to pewnie i regularne by się znalazły, ale ja na to nie zwracam uwagę bo one nie bola a szyjke mam wysoko i zamknietatysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Lexi z tymi witaminami może byc prawda. Moja polozna miała teraz taki przypadek, ze jednej dziewczynie zabrakło wit K i przez jakiś czas podawała tylko D, kołki w tym czasie minęły tylko nie zorientowała sie ze to dzięki temu. Potem zakupiła wit K i problem wrócił, to juz sie zorientowała i w ogóle przestała podawać wit K
-
nick nieaktualnyDzięki ze podzieliłyscie się swoimi doświadczeniami. U mnie dzis nieco spokojniej niż wczoraj, ale za to ból w podbrzuszu przy chodzeniu się pojawił... właśnie taki jak na okres. Cholerka aby jeszcze córa posiedziala trochę w brzuszu.
Wizytę mam we wtorek. -
Ja wlasnie wrocilam
najpierw się prawie rozbeczałam (hormony) bo w hurtowni w której pokladalam wieeeelkie nadzieje na jakas koszule do porodu, majtki i skarpetki bo mi brakuje okazało się ze wszystko przebrane, brzydkie, albo nie ma rozmiaru i nie kupiłam tam nic. Potem pojechaliśmy do laboratorium po wyniki GBS a okazało się ze było do 12 otwarte, a my tam byliśmy o 12.15 ;/
pojechaliśmy na myjnie i obok był taki maly targ, to maz myl samochod a ja tam poszlam poogladac i o dziwo kupiłam sensowne skarpetki i majtki xD
potem do tesco na duże zakupy, bardzo nam się udało dużo kupic w dobrych cenach, obok było pepco i weszłam z glupa i była taka za 19zl tunika czarna, ni to pizama niż tata sukienka t-shirtowa, czarna ze zlotym napisem idealna do porodu, nie będzie jej szkoda. Ma co prawda krotki rękawek a nie ramiączka jak chciałam ale już trudno, jestem bardzo zadowolona
wiec koniec koncow mam skarpetki, majtki, koszule do porodu i wcinam teraz czekolade a maly buszuje w brzuszku
ps. a i kupiliśmy w jakims dziecięcym osiedlowym sklepie najprostsza biala wanienke z kaczka za 24zl, także tez luzWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 15:49
-
Lexi150 wrote:U Nas od wczoraj rozkmina z imieniem dla Synka. Od początku miał być Ignaś - tak sobie ja wymyśliłam. Mężowi niezbyt przypadł do gustu ale się zgodził. Wszyscy się przyzwyczaili i mówią do niego po imieniu a mi się nagle przestało tak podobać. Jakby do Niego nie pasowało. Wczoraj szukaliśmy jeszcze co by nam wpadło w ucho i może być Nikodem, Kacper, Igor, Borys. Ehhh ciężka decyzja.
Najbardziej podoba Nam się Arkadiusz ale Mąż ma tak na imię i trochę głupio żeby obydwaj się tak nazywali
Lexi ja swojego nazywam Borys,a imię upatrzone już od podstawówki:D17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja dziś leniwie i płaczliwie.
starszki w kinie z tata, młoda spi a ja zamiast zrobić cos sensownego to siedze i rycze.
znów na front ruszyła tesciowa...
Miałam dziś zamiar zabrać się za ubranka dla córeczki, bo już mam koszmary, ale tez mi się nie chce... Może jutro...
z tymi witaminami to rzeczywiście trzeba uwazac,Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Ja mam sprawdzona emmaljungę i choć testowałam różne wózki to zawsze wracałam do niej skruszona;)
Do auta mam maxi cosi mila, tak aby szybko wpiac fotelik albo starsza mogła chwilke podjechać jak się zmeczy.
Generalnie to co uwielbiam w emmie to jej zawieszenia i pomimo gabarytów niezwykła łatwość prowadzeniaCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
E-ness problemy z teściową? Nie zazdroszczę ale oby się uspokoiło.
L moja koleżanka kupiła teraz adamexa barlette. Wygląda bardzo ładnie, ma fajnie zabudowaną gondolę, dobre amortyzatory ale jest dosyć ciężki. W porównaniu z naszym Tutkiem, który praktycznie prowadzi się jednym paluszkiem to trochę za ciężki. Ale każdemu zależy na czymś innym. U Nas na 1 miejscu była waga i zwrotność.