X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laleczki! Zaczne od wizyty: szyjka zamknieta,wysoko,usg nie mialam dzis. Termin cesarki na 26.01 ustalony,25.01 mam isc do szpitala bo robia badania jeszcze.Zrobila mi lekarka ktg- skurcze do 100 sie rysowaly ale to takie przepowiadajace bo w kontekscie tego ze zero rozwarcia to one nic nie znacza. Bole kregoslupa sa normalne,trzeba wytrzymac.Co do Cc to info mam takie: trwa okolo 30 minut, do wydobycia dziecka schodzi 3 minuty a potem to juz tak sie jest zaaferowanym ze sie nic nie musli,zatem stresu jest chwila. Zdarza sie ze ktos sie nie znieczuli i wtedy usypiaja w calosci..tego sie nie przewidzi. Dziecko daja na brzuch a potem do kacika noworodka gdzie jest tata i tam waza,mierza,myją. I do tatusia daja na kangura dzieciolinę:) A kobiete szyją w tym czasie.calosc zza szyby tata oglada ten poczatek.

Lexi150, tysiaa93, szara myszka, vayn, Kri lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie ale zazdroszczę wam trochę tych cesarek, że znacie dokładny termin i możecie się w pewnym sensie przygotować, i że już tak niedługo zobaczycie maluchy :)

gorgeous lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to jest w tym wszystkim najlepsze. Wiesz kiedy, co i jak. Można by było sobie zaplanować wszystko z Mężem itp. Ja w przyszłym tyg na wizycie muszę zapytać czy muszę odhaczyć okulistę i czy moja miednica nadaje się do porodu. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest pewny, że zacznę rodzić w nocy hehe :D Fajnie by było.
    To sporo nas wizytuje w przyszłym tygodniu :) Najbardziej jestem ciekawa jak tam szyjka się zachowuje :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana to zobaczysz swoje maleństwo jeszcze w tym miesiącu jak fajnie :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wywalicie mnie do styczniowek??? :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Idź se do nich! :D

Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    O kurcze to rzeczywiście cukry wysokie ja miałam na wszelki wypadek robiona teraz to hemoglobine glikowana i jest super bo nasz mały dość duży i lekarz chciał posprawdzac czy oby cukier nie ma na to wpływu ale to jednak geny

Rowniez mialam te badanie I rowniez wynik idealny , 0.4 albo 4 o ile sie nie myle napewno cos z 4 , ja mialam tyle juz roznych badan , ze nie pamietam , moge mylic cyfry juz , ale pojedyncze curkry za to sa zle :( , nie bylo juz innego wyjscia .... Moj malutki tez wiekszy ... Moja endokrynolog mowi , ze powinnam zajsc chociaz ponizej 95 , ponizej 90 byloby najlepiej , dzisiaj mialam 96 , ale wczoraj strzelalam ta insuline pierwszy raz I wiem , ze nie do konca dobrze , mysle , ze 4 jednostki poszly , bo do zera nie zeszlo , przestraszylam sie , w sumie nie wiem z jakiego powodu , reka mi sie trzesla ... Dzisiaj powinnam zrobic to lepiej , mam nadzieje ....
    P.s. Wlasnie zaraz dzwonie do niej z 3 dzisiejszymi wynikami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:20

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No nie wiem... :D
    Jak tak w ogóle Tuli mogłaś pomyśleć, że Cię wyrzucimy? Nigdy!

Evans, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Dzisiaj byłam u lekarza i ńie uwierzycie, moje dziecko wg usg ma juz 3kg!!! Ja jestem bardzo wysoka wiec spodziewam sie dziecka ok4kg. Szyjka trochę skrócona, ale w normie jak na 36tydzien. Chyba muszę więcej sprzątać żeby szybciej go urodzić, żeby nie był za duży, aby dał radę przejść.

Dana tez mam taki plan po 37-38 tygodniu żeby intensywnie probowac sprawę przyspieszyc, nie wiem ile dokładnie teraz mój wazy ale tez jest duuuzy i wolalabym go nie przenosić ;)

dana222 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

No co TY! Zostan z nami :)

tulipanna lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w rosmanie kupiłam pieluchy tej ich firmy 66 szt za 19,99 wiec jak któras zainteresowana to mozna kupic ja komletuje z kazdego rodzaju po troszku. A zielone pampersy kupiłam wczoraj w kauflandzie w promocji przy okazji zakupow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:18

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tuli pod warunkiem że będziesz zdawać relacje z kazdego dnia i powiesz nam po kolei co i jak krok po kroku. Z filmikami instruktazowymi :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:20

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Dzisiaj byłam u lekarza i ńie uwierzycie, moje dziecko wg usg ma juz 3kg!!! Ja jestem bardzo wysoka wiec spodziewam sie dziecka ok4kg. Szyjka trochę skrócona, ale w normie jak na 36tydzien. Chyba muszę więcej sprzątać żeby szybciej go urodzić, żeby nie był za duży, aby dał radę przejść.

To witam w klubie u nas wczoraj też 3 kg w 36 tygodniu

dana222 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    My mamy termin na 18.02 a cc będzie 11.02 czyli 39t0d

Mari a który pakiet wybraliście? Ja się jeszcze zastanawiam czy PBKM czy Diagnostyka. A miałaś indywidualne spotkanie? Nie zaproponowali jakiegoś rabatu czy coś?

Ja się też nad diagnostyka zastanawiam tylko wkurzam się na nich bo nie fair że do 30 tyg 1000 zł taniej a jak potem podpiszemy umowę to już normalnie chore to trochę. A Wy mieliście indywidualne spotkanie?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No Tuli pod warunkiem że będziesz zdawać relacje z kazdego dnia i powiesz nam po kolei co i jak krok po kroku. Z filmikami instruktazowymi :-D
    A na tych filmikach musi być koniecznie przystojny pan doktor ;P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka z pbkm nie miałam spotkania ale właśnie myślę czy się nie umówić bo one są bezpłatne i czasem indywidualnie proponują jakieś zniżki. Z diagnostyki to mamy bon zniżkowy jak byliśmy kiedyś na warsztatach ze świadomej mamy to dawali i ceny dużo bardziej przystępne niż w pbkm ale możliwość pobrania tylko krwi pepowinowej a w pbkm jest jeszcze opcja sznura i z łożyska

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A diagnostyki do domu przyjechali? U nas mój mąż jest na nie bo uważa to za naciagactwo i chciałbym żeby z kimś od nich pogadal.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pobranie mozliwe jest w kazdym szpitalu? W malych szpitalach tez? Chodzi of kors o krew pepowinowa

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdym możliwe, oni daja taki zestaw i kazda polozna to chyba może zrobić

ogolnie spoko to jest, ja jak o tym uslyszalam na bezpiecznym maluchu to bylam bardzo na tak, ale jak się przyjrzeliśmy temu wszystkiemu bliżej to zrezygnowaliśmy, glownie ze wzgledow finansowych, tego ze to niestety mimo wszystko nie daje zadnej gwarancji no i tego jak ohydnie komercyjne to jest - jak widze ze teorie wielkiego podrywu albo przyjaciol na comedy central sposoruje "bank komorek macierzystych" to padam, straszna komercha niestety ;/

co nie zmienia faktu ze gdybyśmy nie musieli na to wydac calych naszych oszczednosci żeby mieć ten peeeelny pakiet (znajoma lekarka mowila ze tylko ten ma sens) to byśmy to pewnie zrobili

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ