Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusiaa wrote:Od jutra w biedrze będą pampersy dady dwójki . 2 op za niecałe 50 zł i jest w jednym 78 sxt. A te 2 to są przejściówki czy dłużej dziecię je nosi ?
zastanawiam się czy kupić może tylko 1 op tych dwojek za 30 zł
Niemal ciągle są promocje na Dady - ostatnio zaopatrzyliśmy się w 2 (mamy ich sporo, zarówno Dady, jak i Babydream). Rozmiar to 3-6kg, więc myślę, że maluch trochę w nich pobędzie - oczywiście nie kilka miesięcy, ale pierwsze tygodnie na pewno. Kolejny rozmiar to 4-9kg, więc spora rozbieżność i będą za duże na maluszka. Uważam, że 3-6kg to właśnie taki podstawowy rozmiar, którego pójdzie stosunkowo najwięcej, bo wtedy maluszki będą jeszcze nieduże i zmieniać im będziemy pampersiaki baardzo często. -
melduję sie po wizycie. Zdjecia nie mam bo pewnie dzidzia za duża już
Nasz mały wielki wazy 3kg tak doktorek powiedział. Wody w normie, ułożenie główkowe, łozysko w dymie , 2-go stopnia czyli z tego co mówił to do porodu coraz blizej
Mały pozostał chłopcem, ma kośc udowa krótsza ale niby dlatego że ja nie jestem długa. Z usg wychodzi , że jest tydzień młodszy ale nawet nie biore tego pod uwagę
wydaje mi się że i tak w styczniu urodzę
Teraz jeszcze ZUS i kolejna wizyta u mojego gina już w czwartek. Mam nadzieję, że sprawdzi co tam sie dzieje z szyjką bo jak do tej pory jeszcze w ogóle nie sprawdzał.
Słyszałam , że pampersy z babydream są duzo lepsze niż z dady ale każdemu co innego podchodziNo nic zakupie paczuszkę w biedrze z dady i będzie bo póki co mam same 1 no i jedno opakowanie 3
Mi właśnie dzisiaj się cięzko spałoobudziałam się z bólem pleców całych pleców
po tym przemeblowaniu jakoś źle mi się spało, budziałam sie na siku co chwilę, nie mogłam zasnąć
ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:44
Moniaa, szara myszka, monjovika, marissith, Lexi150, Biedroneczka29, madzia.rka, Zosia_wop, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość
Kubuś
-
Tusiaa fajnie, że wszystko ok z Maluszkiem, choć 3kg to już nie aż taki maluszek
Ja mam jutro wizytę i też jestem ciekawa jak tam mają się sprawy. Mi się dzisiaj śniły porody, chyba za dużo o tym myślę. Czy któraś z Was rodzić będzie w szpitalu, w którym nie podają ZZO?
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A co do planu porodu to jest to taki formularz (ja dostałam od lekarza), w którym wypełniasz swoje preferencje co do porodu, typu czy zgadzasz się na golenie/lewatywę, czy chcesz chronić krocze itp. Z takim planem jedziesz do szpitala. Słyszałam, że w szpitalu przy przyjęciu też go podają do wypełnienia jeśli ktoś nie ma przygotowanego. A jak to jest z respektowaniem takiego planu to się tylko okaże...
Moniaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Tusiaa wrote:Od jutra w biedrze będą pampersy dady dwójki . 2 op za niecałe 50 zł i jest w jednym 78 sxt. A te 2 to są przejściówki czy dłużej dziecię je nosi ?
zastanawiam się czy kupić może tylko 1 op tych dwojek za 30 zł
A ja nie robię planu porodu. Zresztą chciałam czego kolwiek się dowiedzieć o porodzie, dokumentach ale nie ma nic na stronie mojego szpitala
Zależy od wagi dziecka. Moja córka chodziła długo. Z reszta licz 10 pampersów na dzień na początku to paczkę masz na tydzieńOne są do 6 kg o ile się nie mylę więc to zależy jak Ci dziecko rośnie.
Biorę 2 paczki na bankI tak zaraz znikną
Mnie osobiście babydream śmierdziały pampersy albo miałam jakaś felerną paczkę.
Ja też planu porodu nie robię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:03
-
agulineczka wrote:Tusiaa fajnie, że wszystko ok z Maluszkiem, choć 3kg to już nie aż taki maluszek
Ja mam jutro wizytę i też jestem ciekawa jak tam mają się sprawy. Mi się dzisiaj śniły porody, chyba za dużo o tym myślę. Czy któraś z Was rodzić będzie w szpitalu, w którym nie podają ZZO?
agulineczka u mnie niby podane, że jest to znieczulenie a mój gin który pracuje w tym szpitalu twierdzi, że to nie prawda i trzeba trafić aby był anestezjolog bo inaczej nie zrobią.
Ale będę chciała się indywidualnie podpytać , a jak faktycznie szans na znieczulenie nie będzie to może przynajmniej położną załatwię.
-
Ja mam plan porodu ściągnięty że szpitala św Zofii.
Dziewczyny już się pewnie przytulaja.
Szara myszko zabijesz mnie dywan dawno rozlozony a Ty zdjęcia nie masz. Jak się ogarnę wrzucę.
Muszę iść do apteki to kupie ta maść. Mówicie maltan to kupie maltan. Ona też dla dziecka jest??szara myszka lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:W tym szpitalu w którym planuję rodzic na stronce jest właśnie fajnie opisane co jest potrzebne do przyjęcia do porodu.
http://usk.onestepcloud.pl/pl_PL/strony/kategoria/przyjecie-do-porodu
Moniaa ale fajnie , wszystko jasne jest w twoim szpitalu...nie to co w moim