X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pierwsza nocka i ranek taaakie spokojne!
    Dziewczyny ładnie spały :P Za to ja zasnęłam gdzieś dopiero przed 2 a wstałam już po 6...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mnie właśnie znowu obudziły pieprzone gołębie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi współczuję. Mnie na studiach budziły dzień w dzień sroki myślałam że oszaleje

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia

• e-ness Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie wstawiając mi się emotikony? Nawet te standardowe

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness jeśli piszesz z tel lub tableta to tak czasami jest. Miłego dnia :) I kciuki za wizytę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    robicie plan porodu?

Mam już wydrukowany i uzupełniony - czeka w walizce wraz z innymi dokumentami.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Od jutra w biedrze będą pampersy dady dwójki . 2 op za niecałe 50 zł i jest w jednym 78 sxt. A te 2 to są przejściówki czy dłużej dziecię je nosi ? :) zastanawiam się czy kupić może tylko 1 op tych dwojek za 30 zł

Niemal ciągle są promocje na Dady - ostatnio zaopatrzyliśmy się w 2 (mamy ich sporo, zarówno Dady, jak i Babydream). Rozmiar to 3-6kg, więc myślę, że maluch trochę w nich pobędzie - oczywiście nie kilka miesięcy, ale pierwsze tygodnie na pewno. Kolejny rozmiar to 4-9kg, więc spora rozbieżność i będą za duże na maluszka. Uważam, że 3-6kg to właśnie taki podstawowy rozmiar, którego pójdzie stosunkowo najwięcej, bo wtedy maluszki będą jeszcze nieduże i zmieniać im będziemy pampersiaki baardzo często.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję sie po wizycie. Zdjecia nie mam bo pewnie dzidzia za duża już :) Nasz mały wielki wazy 3kg tak doktorek powiedział. Wody w normie, ułożenie główkowe, łozysko w dymie , 2-go stopnia czyli z tego co mówił to do porodu coraz blizej :) Mały pozostał chłopcem, ma kośc udowa krótsza ale niby dlatego że ja nie jestem długa. Z usg wychodzi , że jest tydzień młodszy ale nawet nie biore tego pod uwagę :P wydaje mi się że i tak w styczniu urodzę :)

Teraz jeszcze ZUS i kolejna wizyta u mojego gina już w czwartek. Mam nadzieję, że sprawdzi co tam sie dzieje z szyjką bo jak do tej pory jeszcze w ogóle nie sprawdzał.

Słyszałam , że pampersy z babydream są duzo lepsze niż z dady ale każdemu co innego podchodzi :) No nic zakupie paczuszkę w biedrze z dady i będzie bo póki co mam same 1 no i jedno opakowanie 3 :)

Mi właśnie dzisiaj się cięzko spało :( obudziałam się z bólem pleców całych pleców :/ po tym przemeblowaniu jakoś źle mi się spało, budziałam sie na siku co chwilę, nie mogłam zasnąć :/ ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:44

Moniaa, szara myszka, monjovika, marissith, Lexi150, Biedroneczka29, madzia.rka, Zosia_wop, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Mam już wydrukowany i uzupełniony - czeka w walizce wraz z innymi dokumentami.
    Ejj a o co chodzi z tym planem porodu? to coś obowiązkowego ?? o.O

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa fajnie, że wszystko ok z Maluszkiem, choć 3kg to już nie aż taki maluszek ;) Ja mam jutro wizytę i też jestem ciekawa jak tam mają się sprawy. Mi się dzisiaj śniły porody, chyba za dużo o tym myślę. Czy któraś z Was rodzić będzie w szpitalu, w którym nie podają ZZO?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do planu porodu to jest to taki formularz (ja dostałam od lekarza), w którym wypełniasz swoje preferencje co do porodu, typu czy zgadzasz się na golenie/lewatywę, czy chcesz chronić krocze itp. Z takim planem jedziesz do szpitala. Słyszałam, że w szpitalu przy przyjęciu też go podają do wypełnienia jeśli ktoś nie ma przygotowanego. A jak to jest z respektowaniem takiego planu to się tylko okaże...

Moniaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypuszczam , że u mnie nie podają. Zreszta nie wiem. Nie nastawiam się na to znieczulenie bo boję sie tej igły w kręgosłupie :/

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Chyba plan porodu jest obowiązkowy od tamtego roku. Dzisiaj usiąde do mojego ;) można zrobić na stronie rodzić po ludzku.

• monjovika Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Od jutra w biedrze będą pampersy dady dwójki . 2 op za niecałe 50 zł i jest w jednym 78 sxt. A te 2 to są przejściówki czy dłużej dziecię je nosi ? :) zastanawiam się czy kupić może tylko 1 op tych dwojek za 30 zł

A ja nie robię planu porodu. Zresztą chciałam czego kolwiek się dowiedzieć o porodzie, dokumentach ale nie ma nic na stronie mojego szpitala :/

Zależy od wagi dziecka. Moja córka chodziła długo. Z reszta licz 10 pampersów na dzień na początku to paczkę masz na tydzień :D One są do 6 kg o ile się nie mylę więc to zależy jak Ci dziecko rośnie.

Biorę 2 paczki na bank :D I tak zaraz znikną :)

Mnie osobiście babydream śmierdziały pampersy albo miałam jakaś felerną paczkę.

Ja też planu porodu nie robię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:03

201602171662.png201311165165.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Tusiaa fajnie, że wszystko ok z Maluszkiem, choć 3kg to już nie aż taki maluszek ;) Ja mam jutro wizytę i też jestem ciekawa jak tam mają się sprawy. Mi się dzisiaj śniły porody, chyba za dużo o tym myślę. Czy któraś z Was rodzić będzie w szpitalu, w którym nie podają ZZO?

agulineczka u mnie niby podane, że jest to znieczulenie a mój gin który pracuje w tym szpitalu twierdzi, że to nie prawda i trzeba trafić aby był anestezjolog bo inaczej nie zrobią.
    Ale będę chciała się indywidualnie podpytać , a jak faktycznie szans na znieczulenie nie będzie to może przynajmniej położną załatwię.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no całkiem duża już twoja dzidzia, ale to dobrze bo przecież nie wiele zostało do porodu :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj MamanieMama ma cc tak ? Ciekawe jak tam się miewają dziewczyny .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan porodu ściągnięty że szpitala św Zofii.
    Dziewczyny już się pewnie przytulaja.

Szara myszko zabijesz mnie dywan dawno rozlozony a Ty zdjęcia nie masz. Jak się ogarnę wrzucę.
    Muszę iść do apteki to kupie ta maść. Mówicie maltan to kupie maltan. Ona też dla dziecka jest??

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    W tym szpitalu w którym planuję rodzic na stronce jest właśnie fajnie opisane co jest potrzebne do przyjęcia do porodu.

http://usk.onestepcloud.pl/pl_PL/strony/kategoria/przyjecie-do-porodu

Moniaa ale fajnie , wszystko jasne jest w twoim szpitalu...nie to co w moim :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ