X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Maltan to tylko na brodawki. A jak chcesz coś uniwersalnego to bephanten, linomag zielony, maść z wit. A, alantan. Tak więc do wyboru do koloru.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka dzięki za wyjaśnienie :)

L wrote:
    Moniaa ale fajnie , wszystko jasne jest w twoim szpitalu...nie to co w moim :-/

Mam nadzieję że tam trafię... jeśli będzie ostry to bez problemu. A jak będzie tępy to mam się powołać na lekarza prowadzącego, on jest własnie z tego szpitala. Jak będa mieli miejsca to przyjmą, jak niee... odeślą
    Ale teraz nie myślę jeszcze o tym ... jeszcze troszeczkę czasu zostało :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo dla małego mam sudokrem i jakiś krem nivea na odparzenia i chyba baby dream też. A ten maltan to dobry jest?? Wtedy kupie dla siebie tylko. Bo dla małego mam.

Aaaaaa dziewczyny dziś 34+0 czyli co zaczynamy 35 tydzień?? Jak to zlecialo.
    Powiem Wam że mnie te plecy bola. Biorę ten urosept i mam nadzieję że się poprawi. Dopóki lekarz mi nie powiedział że wynik nie najlepszy i dużo bakterii to nawet mnie nic nie bolało. A teraz jak biorę to odczuwam. Idę trza wdtac i ogarnąć się.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia bierz na noc Wit c 200 to szybciej się pozbędziesz dziadostwo. Albo jak lubisz naturalnie szklanka wody z pół cytryny. Mi w połowie ciąży wylazly bakterie i niczym wybić nie mogłam witaminka na noc pomogła

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko proszę
    2zxnk3b.jpg

2zylk5k.jpg

Biedroneczka29, madzia.rka, L, marissith, Lexi150, Zosia_wop, szara myszka, Kri, Tusiaa, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele mi się zachcialki włączyły. Jajka to bym mogła jeść codziennie. Wczoraj tak namieszalam że dziś żołądek mi szwankuje

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Brusia bierz na noc Wit c 200 to szybciej się pozbędziesz dziadostwo. Albo jak lubisz naturalnie szklanka wody z pół cytryny. Mi w połowie ciąży wylazly bakterie i niczym wybić nie mogłam witaminka na noc pomogła

Madziu odpada bo bym na zgage umarła. Cytryna to mi się marzy w herbacie nawet :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia 3 kg to już sporo dobrze ze wszystko ok :) ja znieczulenia tez się boje bo się boje igieł ale jak będzie niesamowicie napieprzac to zapewne przestanę bać się igły.Nie wyobrażam sobie rodzic tam gdzie nie ma znieczulenia wrrrrr :/ musze jeszcze zapytać swojej czy na pewno w tym szpitalu jest ZZO ale jak jechalam do pl to mowila ze jak wrócę to będę mieć badanie czy mogę takie znieczulenie przyjąć czy nie jestem uczulona itp

Ciekawe czy są juz Nasze pierwsze forumowe dzieciaczki :)

MAMA jak tylko będziesz miała jak to daj znać :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia jaki cudoboski Kubuś my mamy Kubusiem naklejki KOCHAM KUBUSIA PUCHATKA ech

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po witaminie?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję bo mnie jak pęcherz napierdziela to zarax brzuch się spina napina masakra ogólna.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to tylko plecy bola tzn pewnie nerki. Ale to jak dłużej leżę. Lub robię coś za długo.
    Torba się pierze. Dolujace. :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale cudo! A z tym Maltanem to np nasza położna odradzała, ale znam wiele Mam, które właśnie tej maści używały i były zadowolone. Najlepiej więc spróbować co na Ciebie podziała. A maść kosztuje jakieś 15 zł więc nawet nie będzie szkoda.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka no ładniutki kącik maluszka ;-)

Tak odnośnie znieczulenia to powiem wam, że jak skurcze krzyżowe przyjdą tak będzie wam wszystko jedno gdzie ta igła ma być wbita byle by wam pomogło ;-) Ja podczas wbijania igły musiałam skupić się na skurczach co by nie drgnąć , a to naprawdę szybko jest zrobione. Oczywiście każdy może czuć inaczej , ale dziewczyny to jest taka adrenalina , nawet nie wiecie ile macie siły w sobie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    melduję sie po wizycie. Zdjecia nie mam bo pewnie dzidzia za duża już :) Nasz mały wielki wazy 3kg tak doktorek powiedział. Wody w normie, ułożenie główkowe, łozysko w dymie , 2-go stopnia czyli z tego co mówił to do porodu coraz blizej :) Mały pozostał chłopcem, ma kośc udowa krótsza ale niby dlatego że ja nie jestem długa. Z usg wychodzi , że jest tydzień młodszy ale nawet nie biore tego pod uwagę :P wydaje mi się że i tak w styczniu urodzę :)

Teraz jeszcze ZUS i kolejna wizyta u mojego gina już w czwartek. Mam nadzieję, że sprawdzi co tam sie dzieje z szyjką bo jak do tej pory jeszcze w ogóle nie sprawdzał.

Słyszałam , że pampersy z babydream są duzo lepsze niż z dady ale każdemu co innego podchodzi :) No nic zakupie paczuszkę w biedrze z dady i będzie bo póki co mam same 1 no i jedno opakowanie 3 :)

Mi właśnie dzisiaj się cięzko spało :( obudziałam się z bólem pleców całych pleców :/ po tym przemeblowaniu jakoś źle mi się spało, budziałam sie na siku co chwilę, nie mogłam zasnąć :/ ehh

Super wieści wixytowe :-* Powodzenia w Zusie

Ja wczoraj trochę pralam i dziś leżę coby się za szybko nie rozpakować hehehehe
    U mnie ze snem też masakra sikanie 6 razy i jeszcze ciągle mi się śni szpital przyjęcie do szpitala albo poród. Chyba mam jakieś leki hehehehe.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa paczka mi właśnie z gemini przyszła , szybka dostawa.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wczoraj mąż z racji tego, ze ja nie moge wziął sie za prasowanie ubranek (wcześniej poprał) i 3godz prasował, a nie wiem czy 1/4 zrobiona ;) sie namęczy biedny. Mieliśmy nie dostac od nikogo ciuszków, wiec nakupowalismy, a tu niespodzianka wczoraj od znajomej dostaliśmy 6 ogromnych reklamówek i troche zaczęłam to sortować i nie wiem czy nasza mała zdąży to wszystko chociaż raz założyć, juz nie wspominajac ze nie wiem gdzie to poskładać, a małżon sie załamał wizją prasowania :D
    Całe moje plany rypnęły przez ostatnie problemy, a myslalam ze pod koniec ciazy juz kit z szyjka i posprzątam i poukładam wszystko i lipton dalej tylko leżenie to szkoda ni tego mojego chłopa, ze wszystko na jego głowie od a do z, ale juz niedługo :)

Juz od dawna jestem w grupie karmiących mam ;) podczytuje skrupulatnie szczególnie watki o początkach kp to moze sie podzielę co tam przeczytałam: po porodzie dziecko ma żołądek wielkości paznokcia i jest "najedzone" jeszcze tym co brało od mamy, wiec bedzie ściągać tylko kropelki siary i nie trzeba sie martwić, ze nic tam nie leci no pare dni sie laktacja rozkręca, nie ma potrzeby dokarmiania mm. Dzieciątko bedzie chciało wisieć na cycusu cały dzien, ale nie przez to ze głodne tylko, ze potrzebuje bliskości z mama ( w mocny wyrwali je z brzuszka gdzie było tak Milusio ;) ). Pozniej dalej przystawiać, przystawiać, przystawiać i sie nie zrażać dziecko wyminę tyle ile mu potrzeba i głodne nie bedzie. Wiadomo kp to większa praca niż mm, no ale duzo większe korzyści na przyszłość niż mm :)

Lexi150, Moniaa, madzia.rka, monjovika, Kri, gorgeous lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Madziu odpada bo bym na zgage umarła. Cytryna to mi się marzy w herbacie nawet :-D

Ja jestem uzależniona od herbatki z cytrynka i miodkiem mhmmmmm Zgaga to zlooooo

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dobrze, że chociaż Twój Mąż daje rade. Mój by mi prędzej popalił ubranka niż je wyprasował :P
    A tak w ogóle to teoretycznie za 3 dni masz ciąże donoszoną więc looz :)

A jak będziesz miała więcej info o tym KP to pisz. Wszystkie pewnie chętnie podczytamy. :)

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosienka wiem co czujesz mi się wicie gniazda wlaczylo i ciężko to opanować jak trzeba leżeć. Mój małżonek przez tą ciążę nauczył się wielu pożytecznych rzeczy. Jak to moja teściowa powtarza wychowalam sobie go nie lubię tego stwierdzenia bo przecież nie robiłam nic na siłę a on poprostu się nami opiekuje i to przeto dobrze.
    Myślę że teraz trzeba wykorzystać ta możliwość że możemy sobie polezec bo po godzinie zero to już nie odpoczniemy.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ