Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja kiedyś gadałam z kolegą farmaceutą o szczepionkach i on mówił że szczepił swoje dzieci tymi 5w1 i je polecał,natomiast stanowczo odradzał te 6w1.
Ja wybiorę więc chyba te 5w1 i zastanawiam się nad rota, koleżanka szczepiła jedno dziecko drugie nie i to zaszczepione wszystkie uogólnię "jelitówki itp" przechodziło łagodniej i w 1 dzień, a to drugie ok 3 dni. Ale to jeszcze muszę się doedukować.
dziś zaczynam 37tc (36+0) z wynikiem +14,3kg, spuchły mi póki co same dłonie ale to już z jakiś miesiąc tak mam, nogi jeszcze nie i mam nadzieję, że tak zostanie.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja tez mam na plusie ok 20kg
Boshe ja chyba musze przestać oglądać rzeczy na neciepatrzcie jakie zamowilam komplety dla córci
http://static.pokazywarka.pl/i/6247996/682923/received-942228195858628.jpg
Dziś jadę jeszcze pościel obejrzeć bo upatrzylam sobievayn, Astra, Lexi150, marissith, tulipanna, madzia.rka, L lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRoberta chyba nie zatrucie, aczkolwiek niewiadomo. Ciśnienie wysokie, opuchlizna, białka w moczu nie było. Wczoraj upuszczałam krwi na kwas moczowy, a dzisiaj mocz do powtórki.
Właśnie przyszła paka z apteki. Jakoś tak wyobrażałam sobie, że ten laktator mniejszy będzie :p -
Ja wczoraj byłam na SR i polozna właśnie mówiła żebyśmy wzięły te darmowe lub 5w1, jak weźmiemy te darmowe to bedzie 14wkluc, a jak te 5w1 jak dobrze pamietam to 7 wkłuć. Polecała wysyłanie męża na szczepionki bo my niby jesteśmy za miękkie i płaczemy razem z dzieckiem. Co do tych dodatkowych to mówiła ze to jest zalecane jak sie ma juz starsze dziecko ktore chodzi do przedszkola lub szkoły i z tamtąd może przynosić choroby. Dodała jeszcze ze boimy sie powikłań po szczepionkach, one najcześciej wynikają z tego ze dziecko ma juz wirusa choroby, który może sie ujawnić do48h a jak przychodzimy na szczepienie to jeszcze tego nie widać. Po szczepieniu nie chodzić z dzieckiem do supermarketów i nie przyjmować zbyt duzo gości.
-
Biedroncia, szałowe jest to wdzianko w kropki dla Malutkiej, co to za sklep?
Kochane, czy któraś z Was ma konto premium i wrzuciłaby opis 37 tygodnia ciąży?
Poza tym, jak często chodzicie na KTG w ciąży? Czy to prawda, że po 27 tygodniu powinno się chodzić 2 razy w tygodniu? W moim gabinecie jedno KTG to koszt 50 złSłyszałam, że można też podjechać do szpitala i zrobić za darmo, ale obawiam czy mnie nie zatrzymają
-
z ktg jest chyba tak że obowiązkowo od tp się robi co 2 dni przynajmniej tam gdzie planuję rodzić. Mój lekarz mi mówił, że swoje pacjentki kieruje już po skończonym 38tc ale nie wiem co ile dni. A wcześniej to nie słyszałam, żeby było wymagane jeśli wszystko jest ok. Zapewne zależy to wszystko od indywidualnego podejścia lekarza.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dzień dobry Mamusie!
My zdecydowaliśmy się na NFZ-towskie szczepionki + pneumo i meningokoki. Z tymi skojarzonymi jakoś się boję, że to będzie za duża dawka jak na raz. I po co taki maleńki organizm przeciążać. Ale za to za każdym razem serce będzie się krajać. Trzeba przeżyć. Już któraś wspomniała ale najbardziej istotne jest żeby Maluszek przy szczepieniu był zdrowy. My jesteśmy z Nim na co dzień więc jak zaniepokoi Nas jego zachowanie albo mamy wątpliwości czy aby na pewno jest wszystko ok to odkładamy szczepienie na późniejszy termin. Lekarz nie zawsze przy badaniu wykryje jakiegoś wirusa itp.
Vayn ja właśnie też dostałam przesyłkę z apteki. Mój laktator to w walizeczce zapakowany ale ile tam częściTrzeba będzie ogarnąć sprzęcior.
A co do rozwarcia to ja w poniedziałek na wizycie miałam 1 cm z zewnątrz i wewnątrz. Lutkę biorę w takiej samej dawce ale to przez całą ciążę. No i też mam takie uczucie ni to pieczenie, ni szczypanie. Jakby coś mi się tam w środku rozciągało. Myślałam, że to może jakaś infekcja ale jak widać to rozwieranie się szyjki.
Wczoraj znowu ciężki wieczór. Kręgosłup wysiada, bóle okresowe męczą a i jeszcze Mały się coraz mocniej wypina. Jeszcze wczoraj cały dzień biegunkę miałamSkurcze rzadkie ale jak są to mega bolesne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:01
-
Mimo że chodzę prywatnie to mam na ktg przyjechać i jest ono za darmo w przyszłym tyg i potem w następnym tyg 26 mam wizytę i mam przyjechać wcześniej bo też będę mieć ktg.Jak dzwoniłaś do położnej środowiskowej to też ona może być u Ciebie na wizycie i zrobić Ci ktg. Do szpitala mozesz iść i zrobić ale też mozesz się długo nasiedziec. Może w jakimś uniwersyteckim albo przychodnii gdzie jest ginekolig. Ja miałam ktg robione jak poszłam do szpitala sorawdzic czy się wody scza 6 i nic mi nie wychodziło jeszcze chyba na tym bo lekarz powiedział że wzorowe.
-
tulipanna wrote:Nooo Lexi to jak Ty biegunke mialas i 1 cm rozwarcia yo moze Ty sie rozwiazesz za chwile!?
18 dni do ciąży donoszonej.
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ktg robi sie w terminie porodu mniej wiecej chyba ze cos sie zlego dzieje to lekarz zleca. Takze nie denerwujcie sie jak nie mialyscie bo i wcale nie musicie miec:) przed porodem na prwno kazdej z Was zrobia na oddziale jak juz zacznie sie porod.
Biedronko jak pamietam ile rzeczy Ty nakupowalad to dziwie sie ze jeszcze kupujesz:) Serio-nie bedziesz miala tego kiedy pozakladac jesli zamawiasz to wszystko w rozmiarach 56 i 62 bo takie maluchy ekspresowo tosna i wyrastaja a nie brudza sie jak dzieci ktore juz jedza,pija samodzielnie:) No ale jak chcesz:)
Dziewczynyyyy... A czy ktoras z Was zakladala dziecku konto? My postanowilismy zalozyc Malej i wplacac na konto 100 zl miesiecznie na przyszlosc. Nie liczymy na odsetki bo to nierealne ale po prostu na oszczedzanie dla Niej jak bedzie duuuuza:)Lexi150 lubi tę wiadomość
-
A tak serio to też mi wczoraj przeszło przez myśl, że może się oczyszczam przed porodem ale jak zobaczyłam przerażoną minę Męża to stwierdziłam że jeszcze troszkę poczekam
Tuli świetny pomysł z tym kontem. 100 to nie takie duże obciążenie a zawsze te pieniążki mogą się na coś później przydać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:16
Bruśka lubi tę wiadomość