X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wzrok jeszcze przed ciążą się pogorszył ale ja to zawsze do okulisty się wybieram jak sójka za morze i dopiero w ciąży zrobiłam kontrolę, ale okularów nie zmieniłam. Ale często jest tak że w ciązy wzrok słabnie a potem wraca do normy sprzed. Ja teraz widzę tak na 75-80% oboma oczami. Zobaczymy czy coś się cofnie po porodzie i połogu.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gorzej widziałam jak jeszcze chodziłam do pracy, po 8 godzinach przykomputerze to tez widziałam jak przez mgle. Teraz mam wrażenie ze gorzej widzę jak prowadzę samochód nocą, ale może straciłam trochę pewności siebie, bo juz tyle nie jeżdzę co wcześniej, do pracy miałam 50km wiec trochę tych km kiedyś robiłam.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra,no wlasnie o czyms takim myslimy. Ale nie wiedzialam ze tak sie na to mowi. Jakis specjalny bank to prowadzi? Bo my takie zwykle konto chcielismy zalozyc

Bruśka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi mail od pampersa aby się u nich zapisać i w ramach tego dostanę bon o wartości 25 zł na pieluchy w srnsie rabat. Dziś przyszedł z tym że rabat obejmuje pieluchy od rozmiaru 3 i tylko w agito.pl

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Astra,no wlasnie o czyms takim myslimy. Ale nie wiedzialam ze tak sie na to mowi. Jakis specjalny bank to prowadzi? Bo my takie zwykle konto chcielismy zalozyc

Tuli w banku PKO tym z puszka jest coś takiego konto junior chyba.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Przyszedł mi mail od pampersa aby się u nich zapisać i w ramach tego dostanę bon o wartości 25 zł na pieluchy w srnsie rabat. Dziś przyszedł z tym że rabat obejmuje pieluchy od rozmiaru 3 i tylko w agito.pl
    Też dostałam ten kod i też się wkurzyłam, że najmniejsze to nr 3! Przewalają.a tak wogle jak sobie policzylam ceny w rossmann i w necie to wychodzi różnica dosłownie 3 gr na pieluszce czasem.
    A właśnie ile i jakich pieluszek kupujecie na początek? Ile mam kupić nr 1, żeby mi nie zostało 5 paczek niepotrzebnie?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa opakowania pampers białe 22 szt zielone 43 sztu dada28szt i rossmanowe 30 szt. Te 22 szt biorę do szputala a to raz dwa pijdzie bo dziecko prawie w każdą robi kupke smolke. A potem mam dwójki rozmiar.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 paczki 1 tych Pampersów newborn pakowane po 22 sztuki i jedna duża chyba 78 szt.
    Potem kupiłam zielone Pampers rozmiar2 - 2 opakowania po 78 sztuk i narazie spokojnie starczy.

Mój synek nie jest też aż tak duży więc myślę że 1 ponosi jakiś tydzień.
    Bo liczę że tygodniowo będzie schodzilo około 80-100 sztuk ale zobaczymy :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

Tuli bardziej firmy ubezpieczeniowe. My w PZU będziemy zakładać. I tam jest jeszcze taka opcja jak renta, ogólnie jest osoba ubezpieczona która zakłada taką posagówkę (nie musi mieć żadnego ubezpieczenia w pzu) i może to być babcia i w chwili gdy dziecko ma np. 7 lat ta osoba a ta osoba umiera, to 1. pzu płaci dalej składki 2. dziecko otrzymuje właśnie jakąś tam rentę do 18rż (pkt. 2 nie jestem pewna. musiałabym męża zapytać bo on się zajmował kiedyś ubezpieczeniami).

Według mnie jest to lepsze rozwiązanie niż nawet oprocentowane konto w banku. Jakbyś chciała jakąś przykładową symulację, to napisz to jak mąż ma jeszcze symulator to Ci przeliczy tylko potrzeba datę urodzenia ubezpieczonego (ty, partner, babcia)

ec8a5b5bf3.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy to będzie w ogóle duży wydatek miesięczny. Chyba nie zdawałam sobie wcześniej sprawy, że aż tyle tych pieluch schodzi. Wszystkie zamierzacie korzystać z Pampersów? Znajomi mówili, że te z Biedronki i rossmanowe też są w porządku.

Dziewczyny, szukam i nie mogę znaleźć, pisałyście tutaj kiedyś o maści na sutki, której nie trzeba zmywać przed karmieniem, jak ona się nazywała? Generalnie ja planuję zawsze zmywać, ale jakbym zapomniała, to wolę mieć taką, która nie wyrządzi żadnej szkody Maluchowi

ex2bx1hp35w324su.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam trzy paczki pampersow 1 po 88 sztuk jest napisane że są od 2-5kg.A corcia ma być malutka niecałe 3kg.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czysta lanolina jest bezpieczna dla Maluszka. Ale jak to Nam położna mówiła jak posmarujesz sobie inną maścią i ona zdąży się wchłonąć to też nie ma znaczenia dla Dziecka. I mówiła żeby absolutnie nie smarować czymkolwiek przed karmieniem bo wtedy jest poślizg na sutku i dziecku źle się je.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy to pieluchy a jaki wydatek stanowi mleko gdy pokarmu się nie ma. To enfamil które w szpitalach na ogół stosują to ponad 60 zł za puszkę. Na początku ta puszka na trochę starcza a potem to idzie jak woda. A co do pampersow to kupiłam każde i wypróbuje które podchodzą najbardziej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czytałam że piersi nie powinno się myć po każdym karmieniu bo zmywasz naturalna barierę ochronna i to co brodawka sama wydziela dla ochronyloj tłuszcz itp. Nie mówię o początku i jak się stosuje te mazidla. Ale napisali ze wystarczy gdy się człowiek myje normalnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiona maść medela purelan bo po niej właśnie można id razu przestawić dziecko bez czekania aż się wchlonie.
    No mleko jest dość drogie. My kupiliśmy jedna mała puszkę na wszelki wypadek jakbym naprawdę miała mało mleka albo w ogóle żeby nie męczyć synka:-)
    Ale faktycznie ceny są kosmiczne za pieluchy i mleko..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek to ja póki co mam tylko Dady biedronkowskie. Pampersów w ogóle nie kupuję. Podobno w ogóle Dada i Pampers to jeden producent. Rossmannowskich też może spróbuję, ale słyszałam też od koleżanki, co tylko pampersów używa dobre opinie o jednych pieluszkach z lidla chyba toujours.
    1 (2-5kg)mam jedno opakowanie, ale myślę czy ie dokupić jeszcze jednego do szpitala, bo tam muszę mieć swoje i później już 2 (tych mam ok 170) bo od 3kg są a mój maluch raczej będzie miał ponad 3kg przy porodzie. Na początku pieluszkę zmienia się mniej więcej co 3h więc schodzi około 8-9na dobę. Później jak się już normuje układ u maluszka i pory karmienia to idzie mniej tych pieluszek.
    Ja w ogóle chciałabym spróbować NHN (tak od ok 3-4mca) ale zobaczymy jak dzieć się będzie na to zapatrywał.
    a jeszcze porzucam test pieluszek jednorazowych jakby któraś chciała poczytać :D
    http://domowa.tv/test-pieluszek-dla-dzieci/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:35

ec8a5b5bf3.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest nhn?

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi doszłam do wniosku że mój dziec zmienił pory aktywności już trzeci dzień tak kole 13 zaczyna wierzga rozciąga się i tak do 2 w nocy potem raczej spokój z małymi przerwami. I to chyba związane z tym moim spaniem bo ja koło 3 usypiam wkoncu i budzę się kole 10 a potem chodzę taka niedorobiona do 12

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A co to jest nhn?

http://www.bezpieluch.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=33

Takie coś znajdlam

marissith lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maści purelan nie trzeba zmywać, kupiłam sobie od razu większą tubkę :)
    My póki co mamy pampersy premium 1 22szt do szpitala. Kupiliśmy już 2 pieluszki wielorazowe close. Mam nadzieję, że Kluska je polubi :)

Astra lubi tę wiadomość

‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ