Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka piękny Twój wózek! Jaki to?:-)
    Samochód prowadzę, ale już rzadziej, sama daleko się nie wypuszczam.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 no on jest cięższy od tych "zwykłych " chyba dlatego ze jest rozkładany. Jako nosidełko to mąż bedxie nosić ja na pewno nie.No i ja zawsze będę brać stelaż wiec noszenie go jako nosidełko to będzie tylko wtedy jak że szpitala będziemy wychodzić.

Kri Mima Xari.

Moniaa, d84 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie - prowadzicie jeszcze auto?
    ja jeżdżę codziennie :) a muszę się przyznać że wczoraj popsuł mi się czujnik ABS-u i dzięki temu nie działa ani kontrola trakcji ani napęd 4x4 ... i tak sobie wczoraj "bączki" na śniegu kręciłam ... frajdy co niemiara było :)
    a czemu Mila pytasz?
    d84 wrote:
    Biedroneczka mam taki sam fotelik cybexa tylko inny kolor - macie zamiar go używać jako nosidełko też?? bo dla mnie się wydaje za duży/ciężki ? i ja go z dzieckiem w środku pewno nie uniosę więcej niż kilka metrów...
    mi się wydaje że w dobie adapterów do wózków aby wpinać foteliki bezsensowne jest ciąganie dzieciaka pod pachą w takim nieporęcznym czymś... ani to komfortowe dla "nosiciela" ani dla dziecka.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam dziś wózek - oficjalnie mam już wszystko, wszystko, wszystko kupione :D Mogę leżeć i pachnieć, torby tylko jeszcze nie spakowałam, ale zrobię to w przyszłym tygodniu, zobaczę co mi dr powie, mam nadzieję, że mam jeszcze ten miesiąc przed sobą :)

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super wozeczek. Też się nad tym fotelikiem zastanawiałam ale rzeczywiście ciężki.
    Ależ mnie dziś boli brzuszek tak okresowo chyba i mnie dopadlo. Zaczęłam oczywiście schizowac i mały się przestał ruszać. Teraz mi przeszło i mały kopie normalnie zeswiruje do tego 30tego.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytam, bo ja jeżdżę i wszyscy wielce zdziwieni i już myślałam że jestem jedyna ;-) ale napisałam nawet do mojej poloznej o to i odpisała że można śmiało jeździć jeśli dobrze się czujemy no i zeby pamietac o pasach (najlepiej z adapterem), napisala ze niektóre same na porodowke przyjeżdżają :-P. Ja mam auto z napędem na tył i ostatnio tak się zakopalam ze do śmiechu nie było, no oczywiście mi bo 4 Paną co mnie wypychali to gęby nie przestawaly się uśmiechać - wcale się nie dziwię hehe :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli nam położna mówiła że troje swoich dzieci mniej więcej od 6 miesiąca, jak już dzieciaki siedziały uczyła na nocniku się załatwiać i od mniej więcej roku nie nosiły już pampersów. Zdarzały się wpadki ofkors ale rzadko. I myślę, że to jest fajne rozwiązanie. Natomiast jeżeli chodzi o mniejsze dzieci jakoś też mi to ciężko wyobrazić sobie "technicznie".

A co do nosidełek pamiętajcie, że w okresie połogu czyli do 6 tygodnia po porodzie nie wolno Nam nic dźwigać. Jedyny ciężar jaki możemy nosić to dziecko. Jeżeli dziecko jest w nosidełku to musi się już tym zająć Tatuś dziecka lub inna osoba.

Mila moja kuzynka prowadziła auto do samego porodu. A jej córeczka po urodzeniu od razu w samochodzie odpadała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 20:30

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fotelik cybexa i ja widzialam na targach w wawie ale rzeczywiescie od cholery ciezki jest a jeszcze z dzieciolinem! Ha,Luby od razu powiedzial ze ja nie dzwigne z moja waga:) gdyby wiedzial ile przytyje :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie - prowadzicie jeszcze auto?

Pewnie ze tak :-)
    Ja czasami się śmieje ze może wyjdzie ze sama siebie zawioze na porodowke hihihihi tylko ze nie mam aż takiego dużego brzucha więc mam swobodę ruchu

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czerwcówka urodziła w 20 tc :( straszne to jest :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari-zabraniam Ci czytac horrorkow teraz!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nasze dziewczyny tez to przeżyły i dla ciebie to jest horrorek?

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tulipanna nasze dziewczyny tez to przeżyły i dla ciebie to jest horrorek?
    A co? Ciebie to raduje? No superrr e-ness..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mari-zabraniam Ci czytac horrorkow teraz!

Ja tez codziennie mam schizy jaka mała się nie rusza bądź brzuch mnie pobolewa ze to juz koniec i wracam myślami do tych wszystkich dziewczyn co przeżyły taka tragedie i nawet nie jestem w stanie ogarnąć jak one wracają do życia.

Dla mnie jest to tragedia nie horrorek a wpis Mari dał mi kopa w dupe i przypomniał jak wielkie mam szczęście! !!!!

• e-ness Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A co? Ciebie to raduje? No superrr e-ness..

Masz coś do mnie czy mi się wydaje?!

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie rzeczy się zdarzają i nie mamy na to żadnego wpływu...
    Dlatego cieszmy się tym co mamy, bo mamy niesamowite szczęście...
    Też często świruję jak mała przez długi czas się nie rusza i bywa, że specjalnie ją budzę, dla własnego zdrowia psychicznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 22:11

Tusiaa, e-ness lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Ja tez codziennie mam schizy jaka mała się nie rusza bądź brzuch mnie pobolewa ze to juz koniec i wracam myślami do tych wszystkich dziewczyn co przeżyły taka tragedie i nawet nie jestem w stanie ogarnąć jak one wracają do życia.

Dla mnie jest to tragedia nie horrorek a wpis Mari dał mi kopa w dupe i przypomniał jak wielkie mam szczęście! !!!!
    Wiesz..chyba moj wpis zakonczony slowem "teraz" dobitnie swiadczy o tym ze teraz przed porodem nie powinnysmy czytac takich strasznych historii.. Przestan sie mnie czepiac e-ness,dlugie miesiace mialas nas tu w nosie a teraz sie czepiasz..serio,ode mnie sie po prostu odczep. Naucz sie odczytywac niuanse..
    Czekam na planowa cesarke,boje sie jak cholera i wpis Mari mnie zestresowal.. Nie powinnysmy sie tu straszyc takimi historiami,nie teraz w tym czasie...
    Ja rozumiem ze forum jest dla wszystkich ale podobno mamy sie wspierac a nie straszyc...
    Ja apelowalam juz nie raz..prosze ponownie. A jesli chcevie tu pisac o dramatach ciazowo-porodowych teraz to napiszcie-ja sobie pojde,nie bede liczyc ze sie z Wami odprezę,bede wiedziala ze mozliwe ze sie tylko bardziej zestresuje i szczerze,bez żalu pojde sobie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Masz coś do mnie czy mi się wydaje?!
    To chyba Ty cos mialas tu do nas bo wywalone mialas na nas iles czasu.. I byl spokoj jak Cie nie bylo..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cie ponosi! Zgodnie z twoją radą zrób wdech, wydech,wdech, wydech. ...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    divers2302.gif

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ ‹ 1302 1303 1304 1305 1306 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ