X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o spokój :) to zapewne te nasze hormony :)

Tulipanku a Ty nie rób sobie jaj i nakazuje TOBIE powrócić !!!

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soku? :-( no to chociaz z lodem i cytrynka poprosze ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poprzyklejaliśmy duperelki na ścianę Jasia i mąż stwierdził, że teraz jest jak w przedszkolu xD

Astra lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tym pięknym śnieżnym dniu :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Dobrze gada.... Polać jej soku :-D :-D :-D

A może lepiej picolo :) hehe Oj sama bym się napila. Ostatnio opedzlowalam sama całego w przeciągu 30 min :D

Tam gdzie dużo bab zawsze są jakieś kłótnie . Ja to tak samo jak mila. Widzę coś , przeczytam i jak mi się nie podoba to się nie udzielam . Takze Tuli wracaj do nas bo gdzie ci będzie lepiej !! :)
    Myślę że jednak stres przed porodem i hormony robią swoje...

Astra lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Wczoraj poprzyklejaliśmy duperelki na ścianę Jasia i mąż stwierdził, że teraz jest jak w przedszkolu xD
    Przypomniałaś mi ze muszę jeszcze kupic jakieś naklejki na ścianę lub meble. Idę mamie powiedzieć ze jedziemy do sklepu, bo maz jeszcze śpi.

gorgeous lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol. Moje dziecko chciało w nocy wylezc przez brzuch. Chyba już się do porodu nie wyspie.
    Piccolo to bym opylila mhhhhhh ale tak na śniadanie ech patologia ;-) ;-)

marissith, Doti87, Moniaa, Tusiaa lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Astra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A gdzie dokumentacja zdjęciowa? :D

Ja jeszcze wrócę do NHN jak sadzać noworodka czy niemowlę na nocnik? Nie sadzać a wysadzać na początku. Chodzi o wyrobienie nawyku i takie naturalne przyzwyczajenie maluszka do załatwiania się nie do pieluszki. Na pewno spróbuję, tak jak chcę spróbować BLW (oczywiście nie wyłączając jedzenia łyżeczką np. zupy czy serka, bo wg mnie każdy sposób podawania pokarmu ćwiczy inne mięśnie szczęki).

A co do dyskusji to może powiem, że też mi strasznie przykro z powodu tej dziewczyny. U nas niestety też przecież były podobne historie. Ale dla mnie np. dużo gorsza właśnie jest niewiedza. Też dużo czytałam o ciąży, komplikacjach przy krwiaku który miałam, o ryzyku chorób gentycznych o porodach, o komplikacjach itd. Chciałam być chociaż trochę świadoma, tego co może się wydarzyć, dlatego żeby później nie wyskoczyć przez okno. Może to głupie, ale każda z nas jest inna i inaczej reaguje i znosi różne sytuacje. Osobiście bardzo współczuję dziewczynom które dotknęła taka tragedia i niesamowicie podziwiam, że potrafią się podnieść, bo nie wiem czy ja bym umiała. Jedyny plus jaki odnajduję w takich sytuacjach to to że udawało się naturalnie i wierzę, że szczęście wróci do każdej z nich, bo jestem ogólnie na forum baaaardo długo i znam dużo dziewczyn gdzie zakończenia były pozytywne i teraz tulą swoje zdrowe maleństwa.
    A co do strachu przed porodem, to byłam na chyba 4 warsztatach gdzie na każdym był poruszany temat porodu i oczywiście cc przedstawiano jako cudowną metodę w sytuacji ratowania życia ale nigdy jako formę porodu i mówiono tylko o ewentualnych powikłaniach i komplikacjach. Poród siłami natury natomiast gloryfikowano i mówiono tylko o tym jaki jest cudowny. Skupiano się tylko i wyłącznie na porodzie tzw. fizjologicznym. I tak nastawiona kobieta idzie na porodówkę nie wiedząc co może jeszcze się wydarzyć, jak dzieje się coś złego, traci poczucie kontroli i pewność siebie. Tak zaczynają się rodzić traumy. Niestety znam taki przypadek osobiście. Wszystko było pięknie i stała się tragedia. Dlatego ja mając pełną świadomość powikłań i komplikacji po cc, które głównie dotyczą matki wybrałam świadomie. Po naszych przejściach lekarz oczywiście nie robi problemu, za co bardzo mu dziękuję. Przypuszczam, że gdybym zaszła naturalnie i miała równie dużą świadomość powikłań czy "niespodziewanych" sytuacji przy porodzie SN zdecydowałabym się na SN, bo nie byłabym zdana tylko na łaskę i nie-łaskę lekarzy i położnych. Miałabym świadomość, że np. nie każde wahanie tętna dziecka jest groźne. Pewnie mnie zjecie zaraz, że znów straszę czy coś, ale uważam że lepiej mieć świadomość co się może wydarzyć, żeby w razie W zażądać dokładnej konsultacji albo cc. Ale rozumiem też te dziewczyny, które wolą się nastawiać tylko pozytywnie i nie ma w tym nic złego. Każda z nas ma do tego pełne prawo. Najważniejsze to robić to co nam pomaga w sytuacjach stresowych.
    No tom pogadała :P

marissith, Doti87, vayn, Justaw, L, madzia.rka, gorgeous lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra no właśnie.
    Co do porodu to bardzo chciałabym urodzić sn. Bardzo! Boje się cc jak cholera, ale to dlatego, że miałam już w życiu tyle operacji, że już nie chcę. Ale jak trzeba będzie to wiadomo, bez histerii (albo z drobną ;) ) będzie cc i koniec. Mam już wskazania na piśmie, więc daje mi to czas, żeby się oswoić z takim scenariuszem.

• d84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też śniegowo, rano obudziły mnie szurające łopaty odśnieżające :/

Mam pytanie bo kompletuje zamówienie w aptece, nie chcę potem męża ganiać po sklepach, a blisko mam wybitnie drogą aptekę.Co kupowałyście dla dziecka do kąpieli, bo nie wiem cy kupić emolium, które wszyscy mi polecają ale n niby do suchej skóry jest,czy lepiej jakiś zwykły płyn/emulsję? Zastanawiam się też nad kremem do twarzy - za dużo tych produktów nie mogę się zdecydować :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 to emolium jest do skóry która ma powikłania. Tzn jest sucha wypryski. Na początek kup coś zwykłego większość kupiła tu te kosmetyki babydream z Rossa ja mam jeszcze płyn 2w1 z nivea. Emolium pisiadam ale ze wzgl na to że w trakcie ciazy wysypalo mnie od słońca tak najmocniej w życiu a mam alergie. Więc może jak tam masz kup coś z tej firmy dzidziuś polecają i jak masz to kup płyn do smoczkow butelek i zabawek bo w sklepavh ciężko dostac

d84 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 poczytaj na blogu Sroka o było właśnie o płynach do kąpieli

d84 lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam kremik do twarzy na chłodne dni bo to jednak luty będzie i może być 0 stopni a może być -10 a skóra dziecka jest bardzo bardzo delikatna.
    Ja brałam z Nivea balsam do kąpieli.. Teoretycznie wyjdzie w praniu czy dziecku to przypasuje czy nie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    u mnie też śniegowo, rano obudziły mnie szurające łopaty odśnieżające :/

Mam pytanie bo kompletuje zamówienie w aptece, nie chcę potem męża ganiać po sklepach, a blisko mam wybitnie drogą aptekę.Co kupowałyście dla dziecka do kąpieli, bo nie wiem cy kupić emolium, które wszyscy mi polecają ale n niby do suchej skóry jest,czy lepiej jakiś zwykły płyn/emulsję? Zastanawiam się też nad kremem do twarzy - za dużo tych produktów nie mogę się zdecydować :D

Ja do kąpieli mam płyn Hipp, raczej nie zaleca się stosowania od urodzenia emolientów, bo jeśli nie ma problemów ze skórą to po co, a jak później się pojawią to nie bardzo jest co zastosować, bo skóra już przyzwyczajona do tych mocno nawilżających środków. A do buźki na dwór mam lipobase.

Moniaa lubi tę wiadomość

ec8a5b5bf3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie zdanie jak Astra lepiej na początek coś delikatniejszego niż emolient. Skóra może zrobić się leniwa, a później to już trzeba będzie takiego dzieciaka-suchotnika smarować jakimiś dermo-maściami, aby tylko skóra była lekko nawilżona.

• Astra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... jakoś całą ciążę nie miałam napadów głodu, a teraz normalnie sama nie wiem co się dzieje. 2h temu zjadłam śniadanie i już tak strasznie mi w brzuchu burczy że muszę się udać do lodówki :/ i tak od kilku dni mam. a z drugiej strony coś mi nie dobrze. Ech już sama nie wiem. chyba odgrzeję sobie zupę.

ec8a5b5bf3.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra lekarz wspominał na mojej szkole rodzenia, że im bliżej porodu tym często coraz bardziej kobiety są głodne i zjadają wszystko co im stanie na drodze :) Organizm podobno zbiera energię na ten dzień :)

Max, Astra lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia według twojej teorii to powinnam rodzić już od jakichś dwóch tygodni :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja też głodomor się zrobiłam :-) właśnie w łóżku wciągnęłam bułkę i jogurt i znając życie koło 13 już będę coś szukać do amkania :-)
    Ostatnie nasze chwilę że możemy jeść co namsię chce jeszcze..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie po śniadaniu wciągam pomarańczę, bo Kluska coś nie chce się ruszać... :/

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ