X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    właśnie po śniadaniu wciągam pomarańczę, bo Kluska coś nie chce się ruszać... :/
    Po kwaśnym na pewno się rozrusza. Albo po słodkim jeśli masz słodkie pomarańcze :D Ewentualnie podenerwuj ją i ponaciskaj brzuszek

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiocha sobie dziecko a wy tak meczycie je... Ciekawe jak by was ktoś pstrykal jak tylko byście poszli spać hihihihihihihihi

Żartuję bo ja też tak robię :-) żeby tylko poczuć kopniaka że wszystko dobrze

Tusiaa lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widać po 35tc trzeba lodówkę przenieść koło łóżka.
    Aaaa Mari ale bym zjadła mandarynek albo pomarańczy! A nie mam ;( dopiero a zakupy pojedziemy jak mąż wróci z pracy. Jej ale mi ślinka pociekła jak napisałaś. Mój zawsze po kwaśnym szaleje a po słodkim śpi. Choć wystarczy że położę ręce na brzuszek i gdzieś tam się porusza trochę, ale dziś też spokojniejszy niż zwykle.

Ja zjadłam miskę krupniku a teraz poprawię biszkoptem ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką :D

madzia.rka lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • L Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laskeczki,

Zostawić Was na chwilę i jakieś pożegnania :-/ Nie będę lepiej komentować bo szkoda się denerwować. Każda niech pisze co chce od tego jest forum. Forum na którym można podgadać o wszystkim i liczyć na wsparcie...każde ciepło słowo czy rada jest dla mnie bardzo ważna i dziękuję wam kobitki, że jesteście :-*
    Ps. Wiecie , ze w pierwszej ciąży też wpadałam na forum wówczas na stronie pampersa. Z kilkoma dziewczynami do tej pory utrzymujemy kontakt a mija 7 rok , miałyśmy nawet kilka zlotów z dzieciaczkami ;-)

Doti87, madzia.rka, gorgeous lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i najważniejsze wybrałam (nareszcie ) wózek tzn jestem do niego przekonana na 99 % :-P
    Boże jaka ja w tej ciązy niezdecydowana jestem :-/

Byłam wczoraj u koleżanki, która urodziła końcem grudnia synka. Bojku jakie to dziecko malusie . Dawno nie widziałam takiego małego dziecka wiec dla mnie lekki szok :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:44

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Astra lekarz wspominał na mojej szkole rodzenia, że im bliżej porodu tym często coraz bardziej kobiety są głodne i zjadają wszystko co im stanie na drodze :) Organizm podobno zbiera energię na ten dzień :)

O taaak u mnie glodomorra się włączyła w tydzień 2 kg Oł jeah ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mi postawili lodówkę koło łóżka to mówcie do mnie szafo pieciodrzwiowa hehehehe

Biszkopt z bitą śmietanka i brzoskwiniami Astra Ty łotrze :-P

Astra lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też żrę jak opętana a do tego napady głodu są niespodziewane i gwałtowne. Jak z sikaniem.:-D Muszę natychmiast i już!;-) ciasto robię czekoladowe, próbuję swoich sił w końcu przy maluszku może być mi trudno decydować o własnym czasie hehe. A kręgosłup niech spada, kiedy indziej będę się nad nim rozczulać :-)

madzia.rka, L lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt, ciasto czekoladowe... Nie macie sumienia :P
    Dzisiaj prasuję ciuszki i w końcu pakuję torbę, życzę sobie powodzenia :D

Kri, Astra lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Biszkopt, ciasto czekoladowe... Nie macie sumienia :P
    Dzisiaj prasuję ciuszki i w końcu pakuję torbę, życzę sobie powodzenia :D

To powodzenia. Ja ze swoją torba nie miałam problemu, małego pakowalam 3 dni bo ciągle mi coś nie pasowało

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    To powodzenia. Ja ze swoją torba nie miałam problemu, małego pakowalam 3 dni bo ciągle mi coś nie pasowało
    3 dni? Tyle to nie będzie mi się chciało z tym bawić, spakuję raz i będzie jak będzie :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo masakra w końcu malz mnie postawił do pionu że to tylko 4 dni i ze ksieciunia będę z małego robić jak wyjdziemy do domu. Opanowałam się wtedy. :-))
    No i koleżanka mi doradzila żebym wzięła gorsze ciuszki do szpitala żeby się komuś nie pomyliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:32

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba wyjątkowo skromna :p tylko 4 rzeczy więcej niż ostatnio w szpitalu. Dla młodej tylko pampery i chusteczki mam mieć.

Ja w ogóle nie sikam! Piję naprawdę dużo, a woda zostaje i ja puchnę. Przygotowuję się do porodu chyba.

Łapią mnie skurcze co 15 minut bolesne jak na @ i trwa to po ok 2 godziny. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano powtórka, nie podoba mnie się to!

Kochane bolą Was stawy może? Od kilku dni tak mnie kolana pieką, ani siedzieć, ani spać koszmar....
    Ciuchy poprasowane, 3 dni po 2h i 5 pełnych suszarek ogarniętych, ja to ekspres jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:53

• Kri Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie biorę do szpitala od razu ciuszków bo ubierają dzieci w swoje, szpitalne. W sumie tak jest dużo wygodniej nie martwisz się, że dziś zabrudził 4 -te śpiochy, ani o to, że ktoś pomyli twoje z ichniejszymi. Większość szpitali u nas ponoć daje ubranka, wiec nie wiem dlaczego w każdej liście wyprawkowej widnieją łachy dla noworodka.
    Ja nie wiem czy będę prasować, może teściowa się zlituje i to zrobi. póki co 1 tura uprana schnie ale ja dalej szafy nie mam i jakoś średnio mi się widzi uprane rzeczy znowu w reklamówki :-S

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,

nie zagladalam jeden dzień a tu takie rzeczy się podzialy! tulipanna wroc proszę, bez sensu tracic kontakt. Forum to forum, każdy może pisać co chce i tego się trzymajmy, byle nikogo nie obrazac.

Tez chce jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc i do czekolady taaaaaaak mnie ciagnie ale się trzymam dzielnie 4 dzień (!!) bo mi to baaardzo zle na cere wpływa. No dobra wczoraj zjadłam 2 Ferrero roche :D

czy wszystkie kupujecie cos na buzke na pole? bo nie pomyslalam nic o tym, ze szpitala to szybko do auta i do domu, nakryje się tez dziecko przecież nawet pielucha ale może faktycznie by pasowal jakiś kremik, wszystkie będziecie miały? podobno ten z babydream jest dobry

w moim szpitalu tez nie trzeba mieć ciuszków, tylko na wyjście także tyle mniej do pakowania ;) a torba PRAWIE spakowana, jeszcze moje kosmetyki i będzie chyba wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:51

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda się rozbrykała ;) pomarańcza i czekolada zadziałały :P

Astra, szara myszka, Doti87 lubią tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja wam zazdroszczę że bierzecie tylko pampersy dla dzieci ja musze mieć wszystko łącznie z płynem do kąpieli i ręcznikiem

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Madzia według twojej teorii to powinnam rodzić już od jakichś dwóch tygodni :D

Ale to nie chodzi że od razu przed porodem :D Mówił o ostatnich miesiącach a zwłaszcza o ostatnim :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyków dla bejbika kupiłam do kąpieli Nivea, krem do buzi na każdą pogodę Nivea, bepanthen, olej kokosowy i olej migdałowy nic więcej. Emolientów nie kupuje gdyby się coś działo to wtedy pomyślę

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Kurcze jak ja wam zazdroszczę że bierzecie tylko pampersy dla dzieci ja musze mieć wszystko łącznie z płynem do kąpieli i ręcznikiem
    U mnie nawet nie ma rozpiski co trzeba ze sobą wziąć więc wolę mieć wszystko, tym bardziej że do szpitala 40km. Może się jakoś zapakuję hehe :D

Mari no widzisz, córa tylko straszyła :)

Madzia aa chyba, że tak :)

Z kosmetyków mam jakiś żel do mycia malucha i krem po kąpieli z babydream. Kupiłam też linomag i ponadczasowy kremik bambino :D Od teściowej dostałam właśnie ten Oilatum ale nie będę na razie używać.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ