X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obczajałam właśnie smyka i generalnie wszystko raczej drożeje tam niż tanieje mimo ze niby -80% ale znalazłam taki pajacyk za 13zeta, zamowilam mimo ze rozmiar 56 ale za 13zl z dostawa gratis do empiku to nie szkoda a jest trochę cieplejszy
    wrzucam linka może ktoś tez się skusi po takiej cenie:

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-56,p1110646083,ubranka-dla-dzieci-p

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    A ja mam za 3 dni ciaze domoszona, ale Tymus musi grzecznie czekać na tatusia bo dopiero za tydzień ze szpitala wyjdzie :-) ew. wypis na żądanie i urodze w tym samym szpitalu :-P
    Co się chłopowi stało? :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Obczajałam właśnie smyka i generalnie wszystko raczej drożeje tam niż tanieje mimo ze niby -80% ale znalazłam taki pajacyk za 13zeta, zamowilam mimo ze rozmiar 56 ale za 13zl z dostawa gratis do empiku to nie szkoda a jest trochę cieplejszy
    wrzucam linka może ktoś tez się skusi po takiej cenie:

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-56,p1110646083,ubranka-dla-dzieci-p
    Chyba kupiłaś ostatnią sztukę bo wyświetla się, że produkt niedostępny :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam a teraz już jest chyba niedostępny ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Z takim bebzonkiem to ciężko o szaleństwa :D

Tysia prawda, człowiek niby chce ale jak się do tego zabrać ...ile to trzeba się nakombinować :-P nam teraz nie wiele trzeba aby czuć się połamanym :-D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o faktycznie! no to mi się udało :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy donoszona od czwartku z belly, a od wczoraj wg gina :) widze, ze prawie wszystkie mamy inne terminy z suwaków, a inne od gina - oni chyba z matematyką na bakier :D

Dziewczyny jestem tak ociężała, ze ciezko mi sie nawet teraz podnosi z łóżka. A jak leżę to w głowie mam powera tylko co jak ciało niedomaga :D noe kusze losu i nigdzie nie wychodze tylko grzecznie leżakuje :) najgorsze conod wczoraj mam ciągłą zgagę, jak nie miałam wcale wcześniej tak teraz nawet po herbacie owocowej blehhh....

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie to jest dziwne, ale ginekolodzy chyba obliczają na podstawie trzy miesiące do tylu plus 7 dni od daty ostatniej miesiączki - ja miałam 13 maja OM wiec termin w karcie ciąży mam na 20tego lutego. Kolezance inny gin tez tak obliczyl
    Z kolei belly liczy jakos inaczej wlasnie o te trzy dni wcześniej, wiadomo ze i jeden i drugi termin jest orientacyjny, mi się bardziej 17tego podoba choć szansa ze akurat w ten dzień urodze to chyba bodajże 5% :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia zgaga to okropieństwo nie zazdroszczę. Ja 3 dni miała spokój a dzisiaj znów się przyplątała :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo - zgaga męczy. Ponoć jak jest jeszcze zgaga, to maluch wysoko i na poród się nie zanosi

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się tak ciężko oddycha, niech ten brzuch już opada noo!!!

Jakby któraś chciała zobaczyć to dodałam zdjęcia z sesji do pamiętniczka, a niech tylko się któraś będzie śmiać, to znajdę! ;D

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie ma się z czego śmiać bo zdjęcia są naprawdę śliczne , pamiątka super :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam obczaić przychodnię dla dziecka i wygląda to tak, przynajmniej w Wawie - jeden rodzic po urodzeniu dziecka przychodzi i uzupełnia deklarację / wysyła pocztą i podaje 2 pesele (mamy + taty), dziecka jest niepotrzebny chyba, że już go mamy. W ciągu 2 dni dzwoni do nas położna środowiskowa i umawia się na spotkanie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia cudne zdjęcia <3
    Była u mnie położna środowiskowa :) fajna babka, pogadałyśmy, zmierzyła tętno i umówiłyśmy się za tydzień.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia no no jaka syrena z Ciebie (fajny pomysł) :) śliczne fotki :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz nie wiem co ze sobą zrobić ta zgaga tak mnie meczy, ze nie wiem czy siedzieć czy leżeć czy wstać...płakać sie chce ;(

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Tysia no no jaka syrena z Ciebie (fajny pomysł) :) śliczne fotki :)
    Chyba foczka :D
    Dzięki dziewuszki ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    U mnie to samo - zgaga męczy. Ponoć jak jest jeszcze zgaga, to maluch wysoko i na poród się nie zanosi
    A mnie zgaga dzisiaj meczy po wszystkim co bym nie zjadła, nie przepraszam, po serniku nic nie było.
    I to chyba ńie jest prawda ze jak jest zgaga to mały jest wysoko. Bo moja dzidzia jest podobno tak nisko ze lekarka w piątek nie dała rady zmierzyć główki, a zgaga jest

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Myszka racja może warto zacząć więcej się ruszać. Może na piłce trochę poskaczę ;-)
    Położna na SR zabroniła nam skakania na piłce! ! Powiedziała ze można narobić więcej szkody niż pożytku i najpierw urodzić ramiona a nie głowę dziecka bo przez skakanie główka może się podwinac!! Można kręcić biodrami, wyginac się na niej żeby dziecko zeszło niżej, ale skakanie nam nie tylko odradzala ale zabronila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:18

201602111680.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    A mnie zgaga dzisiaj meczy po wszystkim co bym nie zjadła, nie przepraszam, po serniku nic nie było.
    I to chyba ńie jest prawda ze jak jest zgaga to mały jest wysoko. Bo moja dzidzia jest podobno tak nisko ze lekarka w piątek nie dała rady zmierzyć główki, a zgaga jest

Mam tak samo problem ze zgagą a dzidzia jest bardzo nisko i też lekarz nie mógł zmierzyć główki heh

6bf940ceba.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ