X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Brusia 13 godzin jak na takie warunki atmosferyczne to czas bardzo dobry i uwaga taka snieżyca była az od Polski do wjazdu do Włoch czyli 1000km a 200km we Włoszech juz było bez śniegu i sucho.

http://static.pokazywarka.pl/i/6252520/257472/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6252520/372531/image.jpg

No właśnie podziwiam czas na pogodę. Ważne że cali i na miejscu.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super ze juz na miejscu. Teraz odpoczynek. Warunki do jazdy okropne. Dobrze ze dojechaliscie cali i zdrowi.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz leżę w swoim łóżeczku -boshe co za radość :) :) nie ma to jak swoje w Pl wszystkie były mi za twarde.Bede spac jak zabita szkoda,ze tylko jutro mam wizyte u mojej gin na 11:00 trzeba bedzie wstać No ale trudno jakos wstanę :)

szara myszka, madzia.rka, marissith lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko super, że już dotarliscie cali i zdrowi.

Mnie właśnie po raz pierwszy obudzily tańce mojego Syna. Chciał przez brzuch wyskoczyć :P

Mari nasze dzieciaki teraz mogą się mniej ruszać bo już miejsca mało. Tylko Nas jako Mamuśki to o zawał przyprawia. Dobrze, że wszystko ok. :*

Ja też dziś lecę na wizytę. Wczoraj znowu mnie męczyly i bóle i skurcze. Najbardziej się boję, że to tylko straszaki i tak będzie do porodu. Przecież to jeszcze 5 tygodni do terminu. Wysiade i fizycznie i psychicznie :/ Za 2 tygodnie zaczynam wyganiac Małego.

A no i jeszcze takie pytanko. Zrobiło mi się coś na dziąśle. Ni to ranka,ni jakiś stan zapalny. Kupiłam wczoraj jakiś środek w aptece ale niewiele pomaga. Może to coś od zęba chociaż nie boli. Dziś spróbuję umówić się do dentysty ale się zastanawiam czy jak jest jakiś stan zapalny na dziąśle to w ogóle chyba nie będzie mi mogła rozwiercic tego zeba ? Trzeba to chyba najpierw wyleczyć nie?

marissith lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi musisz czymś poplukac ale nie wiem czy dentosept można i czy sachol do smarowania. Może spróbuj herbata z szalwii i też woda z solą. Bo jak coś to najpierw antybiotyk dostaniesz.
    Już tego synalka tak nie wyganiaj niech rośnie!

Lexi150 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)coraz bliżej porodu i będziemy mogły wycałować nasze szczęścia w końcu pewnie każda z was nie może doczekać się:)dziś męczyły mnie skurcze w nocy nie bolały mocno ale za to brzuch w nocy bolał jak na okres i męczy mnie biegunka heh już chcę porodu:)

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hej dziewczyny:)coraz bliżej porodu i będziemy mogły wycałować nasze szczęścia w końcu pewnie każda z was nie może doczekać się:)dziś męczyły mnie skurcze w nocy nie bolały mocno ale za to brzuch w nocy bolał jak na okres i męczy mnie biegunka heh już chcę porodu:)

Chyba nigdy się porodu nie będę domagała.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Chyba nigdy się porodu nie będę domagała.

hehhe ja chcę już mieć to za sobą temu domagam się:)))

6bf940ceba.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:

Chyba jakaś taka pechowy noc. Ja dziś to samo skurcze krótkie nie mocno bolesne co 15,7,15,4, 30 min i ból brzucha tak po ponad godzinie przeszły. A mały cały dzień dość spokojnie a w nocy myślałam że przejdzie na druga stronę mocy przez pępek a pęcherz to średnio co 5 min dostawał kopa że się posikalam wkoncu hehehehe

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi najlepiej nalewką z szałwii. Powinno od razu pomóc. Dentysta rozwierci zęba bez problemu ale lepiej podleczyć stan zapalny to może wiercenie nie będzie potrzebne.
    Z tymi ruchami to lekarz mi kazał liczyć ruchy 3 razy dziennie po posiłku. Przez godzinę muszą być 4 ruchy. A moja królewna rano leniwa po tatusiu :P ale stres jest!
    Dzisiaj przychodzi do mnie położna, ciekawe co ciekawego mi powie :)

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Chyba jakaś taka pechowy noc. Ja dziś to samo skurcze krótkie nie mocno bolesne co 15,7,15,4, 30 min i ból brzucha tak po ponad godzinie przeszły. A mały cały dzień dość spokojnie a w nocy myślałam że przejdzie na druga stronę mocy przez pępek a pęcherz to średnio co 5 min dostawał kopa że się posikalam wkoncu hehehehe

Ja już tak często nie wstaje siku ale mały też szaleje bardzo i tylko puka mnie w jajniki:)

6bf940ceba.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś troszkę strachu się najadłam w nocy, bo obudziłam się o 3 i nie spałam z godzinę, bo bolał mnie tak brzuch, że aż poszłam po nospę, która i tak niewiele pomogła. Nie mogę chyba tego nazwać skurczami, bo to był jakby jeden długi skurcz, ciągły ból brzucha, przy czym mały się obudził, a zazwyczaj w nocy grzeczny jest, nawet jak idę do toalety. Ale dziś rodzić mogę dopiero po 19, jak mąż wróci z pracy, wcześniej nie ma takiej opcji! :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi spróbuj Septosept ja tym plukam dziąsła jak się coś dzieje i wtedy mi pomaga

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauważyłam,że mój dzieć w weekendy jest mega leniwy i ledwo co się rusza, a jak jest już poniedziałek to szaleje - już któryś tydzień z kolei tak ma :) więc już przygotowuje się do weekendowych lenistw w przyszłości...

Idę dziś obczaić przychodnię gdzie małego chcemy zapisać i dopytać jak to tam wygląda z położną środowiskową i zapisaniem go

miłego dnia

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa która kolejna sie rozwiąże tak nagle :)

Jakie to bezcenne uczucie wstać a za oknem czyste niebo i słoneczko <3

Moniaa, madzia.rka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Jestem bardzo ciekawa która kolejna sie rozwiąże tak nagle :)

Jakie to bezcenne uczucie wstać a za oknem czyste niebo i słoneczko <3

Tylko pozazdrościć pogody:)))

6bf940ceba.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dobrze ze dojechaluscie bez problemów :) ja się boję jeździć w taką pogodę :/ i tylko do męża ci tak szybko jedziesz, hamuj wcześniej :D
    Ja dzisiaj w nocy też czułam ból jak na okres taki długi ale przeszli i cisza. Do tego takie dziwne uczucie jak mały główką naciska na odbyt.. Ja nadal wstaje w nocy co chwilę na siku :( takie to denerwujące jest . Już się nie mogę doczekać kiedy urodze :P

Bruska śliczny pokoik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:28

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny, czy Was też męczą zawroty głowy? Masakra u mnie z tym ostatnio. Co wstanę to się kiwam jak starsza pani :P Ciśnienie niby mam w porządku, choć niskie (ale u mnie to standard)

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja w nocy pierwszy raz dostałam nagle na pare minut bolu jakby okresowego tak nisko, to nie byl skurcz, ale czułam jakby ta Glowa tam sie jakby obnizyla- bolalo bardzo jakies 5minut i na szczęście przeszlo i zasnęłam. Ja wizytuje we środę, ciekawe czy cos tam sie choc troche skrocilo czy dalej pozamykane wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:37

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Witam Dziewczyny, czy Was też męczą zawroty głowy? Masakra u mnie z tym ostatnio. Co wstanę to się kiwam jak starsza pani :P Ciśnienie niby mam w porządku, choć niskie (ale u mnie to standard)

Ja nie mam takich problemów a tez mam tendencje do niskiego ciśnienia, ale powiedz o tym lekarzowi i ostroznie wstawaj!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ