Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Brusia 13 godzin jak na takie warunki atmosferyczne to czas bardzo dobry i uwaga taka snieżyca była az od Polski do wjazdu do Włoch czyli 1000km a 200km we Włoszech juz było bez śniegu i sucho.

http://static.pokazywarka.pl/i/6252520/257472/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6252520/372531/image.jpg

No właśnie podziwiam czas na pogodę. Ważne że cali i na miejscu.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super ze juz na miejscu. Teraz odpoczynek. Warunki do jazdy okropne. Dobrze ze dojechaliscie cali i zdrowi.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz leżę w swoim łóżeczku -boshe co za radość :) :) nie ma to jak swoje w Pl wszystkie były mi za twarde.Bede spac jak zabita szkoda,ze tylko jutro mam wizyte u mojej gin na 11:00 trzeba bedzie wstać No ale trudno jakos wstanę :)

szara myszka, madzia.rka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko super, że już dotarliscie cali i zdrowi.

Mnie właśnie po raz pierwszy obudzily tańce mojego Syna. Chciał przez brzuch wyskoczyć :P

Mari nasze dzieciaki teraz mogą się mniej ruszać bo już miejsca mało. Tylko Nas jako Mamuśki to o zawał przyprawia. Dobrze, że wszystko ok. :*

Ja też dziś lecę na wizytę. Wczoraj znowu mnie męczyly i bóle i skurcze. Najbardziej się boję, że to tylko straszaki i tak będzie do porodu. Przecież to jeszcze 5 tygodni do terminu. Wysiade i fizycznie i psychicznie :/ Za 2 tygodnie zaczynam wyganiac Małego.

A no i jeszcze takie pytanko. Zrobiło mi się coś na dziąśle. Ni to ranka,ni jakiś stan zapalny. Kupiłam wczoraj jakiś środek w aptece ale niewiele pomaga. Może to coś od zęba chociaż nie boli. Dziś spróbuję umówić się do dentysty ale się zastanawiam czy jak jest jakiś stan zapalny na dziąśle to w ogóle chyba nie będzie mi mogła rozwiercic tego zeba ? Trzeba to chyba najpierw wyleczyć nie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi musisz czymś poplukac ale nie wiem czy dentosept można i czy sachol do smarowania. Może spróbuj herbata z szalwii i też woda z solą. Bo jak coś to najpierw antybiotyk dostaniesz.
    Już tego synalka tak nie wyganiaj niech rośnie!

Lexi150 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)coraz bliżej porodu i będziemy mogły wycałować nasze szczęścia w końcu pewnie każda z was nie może doczekać się:)dziś męczyły mnie skurcze w nocy nie bolały mocno ale za to brzuch w nocy bolał jak na okres i męczy mnie biegunka heh już chcę porodu:)

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hej dziewczyny:)coraz bliżej porodu i będziemy mogły wycałować nasze szczęścia w końcu pewnie każda z was nie może doczekać się:)dziś męczyły mnie skurcze w nocy nie bolały mocno ale za to brzuch w nocy bolał jak na okres i męczy mnie biegunka heh już chcę porodu:)

Chyba nigdy się porodu nie będę domagała.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Chyba nigdy się porodu nie będę domagała.

hehhe ja chcę już mieć to za sobą temu domagam się:)))

6bf940ceba.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:

Chyba jakaś taka pechowy noc. Ja dziś to samo skurcze krótkie nie mocno bolesne co 15,7,15,4, 30 min i ból brzucha tak po ponad godzinie przeszły. A mały cały dzień dość spokojnie a w nocy myślałam że przejdzie na druga stronę mocy przez pępek a pęcherz to średnio co 5 min dostawał kopa że się posikalam wkoncu hehehehe

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi najlepiej nalewką z szałwii. Powinno od razu pomóc. Dentysta rozwierci zęba bez problemu ale lepiej podleczyć stan zapalny to może wiercenie nie będzie potrzebne.
    Z tymi ruchami to lekarz mi kazał liczyć ruchy 3 razy dziennie po posiłku. Przez godzinę muszą być 4 ruchy. A moja królewna rano leniwa po tatusiu :P ale stres jest!
    Dzisiaj przychodzi do mnie położna, ciekawe co ciekawego mi powie :)

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Chyba jakaś taka pechowy noc. Ja dziś to samo skurcze krótkie nie mocno bolesne co 15,7,15,4, 30 min i ból brzucha tak po ponad godzinie przeszły. A mały cały dzień dość spokojnie a w nocy myślałam że przejdzie na druga stronę mocy przez pępek a pęcherz to średnio co 5 min dostawał kopa że się posikalam wkoncu hehehehe

Ja już tak często nie wstaje siku ale mały też szaleje bardzo i tylko puka mnie w jajniki:)

6bf940ceba.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś troszkę strachu się najadłam w nocy, bo obudziłam się o 3 i nie spałam z godzinę, bo bolał mnie tak brzuch, że aż poszłam po nospę, która i tak niewiele pomogła. Nie mogę chyba tego nazwać skurczami, bo to był jakby jeden długi skurcz, ciągły ból brzucha, przy czym mały się obudził, a zazwyczaj w nocy grzeczny jest, nawet jak idę do toalety. Ale dziś rodzić mogę dopiero po 19, jak mąż wróci z pracy, wcześniej nie ma takiej opcji! :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi spróbuj Septosept ja tym plukam dziąsła jak się coś dzieje i wtedy mi pomaga

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauważyłam,że mój dzieć w weekendy jest mega leniwy i ledwo co się rusza, a jak jest już poniedziałek to szaleje - już któryś tydzień z kolei tak ma :) więc już przygotowuje się do weekendowych lenistw w przyszłości...

Idę dziś obczaić przychodnię gdzie małego chcemy zapisać i dopytać jak to tam wygląda z położną środowiskową i zapisaniem go

miłego dnia

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa która kolejna sie rozwiąże tak nagle :)

Jakie to bezcenne uczucie wstać a za oknem czyste niebo i słoneczko <3

Moniaa, madzia.rka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Jestem bardzo ciekawa która kolejna sie rozwiąże tak nagle :)

Jakie to bezcenne uczucie wstać a za oknem czyste niebo i słoneczko <3

Tylko pozazdrościć pogody:)))

6bf940ceba.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dobrze ze dojechaluscie bez problemów :) ja się boję jeździć w taką pogodę :/ i tylko do męża ci tak szybko jedziesz, hamuj wcześniej :D
    Ja dzisiaj w nocy też czułam ból jak na okres taki długi ale przeszli i cisza. Do tego takie dziwne uczucie jak mały główką naciska na odbyt.. Ja nadal wstaje w nocy co chwilę na siku :( takie to denerwujące jest . Już się nie mogę doczekać kiedy urodze :P

Bruska śliczny pokoik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:28

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny, czy Was też męczą zawroty głowy? Masakra u mnie z tym ostatnio. Co wstanę to się kiwam jak starsza pani :P Ciśnienie niby mam w porządku, choć niskie (ale u mnie to standard)

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja w nocy pierwszy raz dostałam nagle na pare minut bolu jakby okresowego tak nisko, to nie byl skurcz, ale czułam jakby ta Glowa tam sie jakby obnizyla- bolalo bardzo jakies 5minut i na szczęście przeszlo i zasnęłam. Ja wizytuje we środę, ciekawe czy cos tam sie choc troche skrocilo czy dalej pozamykane wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:37

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Witam Dziewczyny, czy Was też męczą zawroty głowy? Masakra u mnie z tym ostatnio. Co wstanę to się kiwam jak starsza pani :P Ciśnienie niby mam w porządku, choć niskie (ale u mnie to standard)

Ja nie mam takich problemów a tez mam tendencje do niskiego ciśnienia, ale powiedz o tym lekarzowi i ostroznie wstawaj!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ