SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nie mogę urodzić, mój kuzyn ma dzisiaj urodziny a ma okropny charakter i uznałam ze jakbym dzisiaj urodziła to bym sie zamartwiala cały czas zeby moje dziecko nie wyrosło na takiego człowieka. Wiem głupie to, ale siedzi mi to w głowie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn serdeczne gratulacje!!! Fajnie, że masz już córunię przy sobie :) Faktycznie poród byłby ekspresowy chyba jeśli mogłabyś urodzić SN.

Mi coś czasami ręka drętwieje i nie mam pojęcia dlaczego. Codziennie sobie myślę jak ten czas szybko minął, to już tak bliziutko dziewczynki :) I choć poród chyba coraz bardziej mnie stresuje chciałabym jednak też już zobaczyć swojego synka :)

szara myszka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Biedronka ale mieliście drogę okropną! Dobrze, że odpoczywasz u siebie ;-)
    Śliczne te ozdóbki takie księżniczkowate :-)

Ja dzisiaj pomimo mrozu wybrałam się z córką na spacer. Trwał niecałą godzinę a tak zmarzłam , że pod kocykiem teraz się grzejemy. Cały czas myślę, o zbliżającym się porodzie , jak to będzie ...czy aby na pewno wszystko mam przygotowane ? Cały czas mam wrażenie , że o czymś zapomniałam, że mam jeszcze tyle do zrobienia.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Nabiera to powoli kształtu.
    vqjn9d.jpg

Mari też miałam takie trzy dni że mały ruszył się może parę razy. A wczoraj i dziś to marzy mi się żeby poszedł spać bo non stop wierci się aż boli.

Jak ładniutko :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest 35 +0 czyli teoretycznie 36 tydz. A ciąża donoszona jest 36+0 czy 37+0? Bo nie wiem jak długo mam się obchodzić z sobą jak z jajkiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Dziś jest 35 +0 czyli teoretycznie 36 tydz. A ciąża donoszona jest 36+0 czy 37+0? Bo nie wiem jak długo mam się obchodzić z sobą jak z jajkiem.
    37+0 jeszcze trochę ;)

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37+0

ex2bx1hp35w324su.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:

Mi mój lekarz powiedział,że na tym etapie czyli 37 tydz ciąża jest donoszona:)

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo to muszę zwolnić tempo. Bo się rozkrecilam za bardzo. A coraz ciężej. Musiałam zawieźć mocz do badań i na powrocie ledwo dokulalam się do pasmanterii aby kupić wstążki do zyrandola aby stlumic światło sufitowe. Ledwo żyję mróz jak cholera. Mam parę pomysłów ale czy coś mi z tego wyjdzie to zobaczę. Teraz idę spać. Miłego dnia dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:50

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mi zostaje tydzień do ciąży donoszonej i mogę szaleć ;-)

szara myszka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 37+0 w środę i tak lekarka mi liczyła, ale w karcie mam zapisany termin porodu na trzy dni później, więc muszę się w miarę oszczędzać do soboty, bo wtedy według karty będzie 37+0.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w karcie nie mam nic wpisanego... haha może mój lekarz nie zdecydował się za bardzo na konkretny termin.

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie donoszona będzie w czwartek i obysmy dotrwali tak do niedzieli potem co będzie to będzie. Mały tak dziś prze na dół że masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:48

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A ja w karcie nie mam nic wpisanego... haha może mój lekarz nie zdecydował się za bardzo na konkretny termin.
    Mój gin na samym początku opoznil termin z OM o 5 dni, a potem już tego nie zmieniał heh :)
    Wczoraj zaczęliśmy wyganianie Gabryski i jedyne co z tego miałam, to ból pleców w nocy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam za 3 dni ciaze domoszona, ale Tymus musi grzecznie czekać na tatusia bo dopiero za tydzień ze szpitala wyjdzie :-) ew. wypis na żądanie i urodze w tym samym szpitalu :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie donoszona będzie dokładnie w niedzielę .
    Patrzcie jesteśmy tak blisko , a ten czas jakoś tak zwolnił ...a może ja mam takie wrażenie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mój gin na samym początku opoznil termin z OM o 5 dni, a potem już tego nie zmieniał heh :)
    Wczoraj zaczęliśmy wyganianie Gabryski i jedyne co z tego miałam, to ból pleców w nocy :P

Tysia , zachciało Ci się szaleć :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wrazenie ze czas zwolnil :):)

u mnie we srode za tydzień będzie donoszona i tez jakos będę kombinować żeby nie zalegać tylko być aktywniejsza. Dzis pocwiczylam trochę, taka prosta gimnastykę i dzidzi się podobalo chyba takie kołysanie bo dużo biodrami krecilam i tanczylam :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka racja może warto zacząć więcej się ruszać. Może na piłce trochę poskaczę ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tysia , zachciało Ci się szaleć :-D
    Z takim bebzonkiem to ciężko o szaleństwa :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ