X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zgaga dziś wszystkie męczy.....

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Położna na SR zabroniła nam skakania na piłce! ! Powiedziała ze można narobić więcej szkody niż pożytku i najpierw urodzić ramiona a nie głowę dziecka bo przez skakanie główka może się podwinac!!
    A na porodówkach są chyba piłki do dyspozycji, żeby sobie poskakać.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia super pamiątka :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    A na porodówkach są chyba piłki do dyspozycji, żeby sobie poskakać.
    Piłki są do ćwiczeń żeby dziecko zeszło na dol ale nie do skakania, na SR mieliśmy ćwiczenia z piłką, żeby mniej bolało i co robić żeby szybciej poszło ale nie skakać. Bolą prawie wszystkie spójna lonowe, pochwa i wszystko na dole, bo dzieci Was gniota, skacząc na piłce można poniekąd skakać po głowie własnemu dziecku! Ono się wtedy broni i podwija główkę a przez to rodzą się najpierw ramiona. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale ja bym nie ryzykowala

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Piłki są do ćwiczeń żeby dziecko zeszło na dol ale nie do skakania, na SR mieliśmy ćwiczenia z piłką, żeby mniej bolało i co robić żeby szybciej poszło ale nie skakać. Bolą prawie wszystkie spójna lonowe, pochwa i wszystko na dole, bo dzieci Was gniota, skacząc na piłce można poniekąd skakać po głowie własnemu dziecku! Ono się wtedy broni i podwija główkę a przez to rodzą się najpierw ramiona. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale ja bym nie ryzykowala
    Dzięki, nie miałam pojęcia :) Człowiek nie chodził na SR i się nie dowiedział :P Zresztą z tej piłki to bym się stoczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:25

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez myslalam ze na tej pilce trzeba skakać ;/ czyli jak takie w czasie porodu prawidłowe ćwiczenia powinny wygladac?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby dziecko zeszło niżej trzeba na niej siedzieć i kręcić biodrami dookoła, a żeby mniej bolało np. Trzeba oprzeć o piłkę łokcie i wypić tylek do góry, zrobić taki koci grzbiet. Zresztą to nie są takie piłki jakie mają dzieci z takimi uszami do trzymania, one są gładkie mam taką w domu i raczej by się nie dało na niej skakac

szara myszka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Co się chłopowi stało? :P

A nos mu beda naprawiać, bo tak mi chrapal i bezdech lapal, że aż strach i w końcu narodziny Tymonka były dobrym powodem zeby zrobić z tym porządek, a ze w Polsce taaaaaaakie długie kolejki wszedzie to dopiero się terminu doczekał - przed samym porodem :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja męczę swojego męża aby rzucił palenie do porodu ale ciężko to widzę.....

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30vj5uh.jpg
    Czy przypomina Wam to chmurki.

Dziewczyny od 36 tyg ciąży można na piłce siedzie ale nie skakać. Siedzieć i kręcić biodrami bo pomagamy dziecku zejść do kanału rodneg i prawidłowo się ustawic . Tak samo zmywajac naczynia stać i kręcić biodrami. Na sali porodowej też nikt Wam nie da skakać bo piłka nie jest okrągła tylko podluzna.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno po dzisiejszej wizycie :) moja malutka miała niby sie urodzić 2700-2800 a uwaga dzis sie okazało ze wazy 2600 :) gin mowi ze dobrze pojadłam w Polsce :) dobrze dobrze tak jak mówiłam ze jak wrócę z Pl to bedzie na wadze +20 i tak jest :)
    Malutka ułożona glowkowo nisko,szyjka zamknięta :) i tak jak Wy jak juz bede miec ciąże donoszona to zamierzam pomoc córci wyjsc szybciej na swiat :) A na zgagę dobre sa migdały :) do pamiętnika dodałam przyjacieli mojej córci ktore przyjechały z Nami z Pl ktos chętny to mozna zerknąć :)

tysiaa93, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka no super , że mała przybiera im więcej ciałka tym lepiej ;-)

Ja nie dosłownie chciałam skakać na tej piłce tylko właśnie jakieś ćwiczenia porobić ale dobrze, że czuwacie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę zajadam migdały , jak one nie pomagają napiję się mleka zimnego i na chwilę jest spokój.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dobrze, że się doczekał jeszcze przed twoim terminem ;D Będzie wam się teraz lepiej żyło bo te bezdechy są faktycznie niebezpieczne.

Magdalena mój też pali ale już się przyzwyczaiłam. I nie wierzę, że kiedykolwiek rzuci. Niby nie pali przy mnie ale i tak trochę tymi fajami śmierdzi, przyzwyczaiłam się, co poradzić :P

Bruśka przypomina to chmurki hehe :D

Biedroneczka ładna waga córy, dobrze sobie podjadłaś ;) pokoik super

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa to mamy ten sam problem mój to próbował desmoxanu i tabex ale to wszystko siedzi w głowie i on tego musi chcieć heh

6bf940ceba.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka pokoik śliczny ...a jaką furę ma Sofija oj zrobi furorę na drogach :-D

Bruśka tak widzę chmurki :-P

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz na szczęście nie pali ale tata baaaardzo dużo i będzie wojna jak będzie do nas przychodzil, bo ja nie chce żeby smierdzial przy dziecku papierosami ;/ a on pali co pol godziny ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze przypomina muszę to spryskac lakierem i wyprasowac aby były sztywne. Bo ta organze samemu to nawet ciężko wyciąć.
    Biedroneczko kawał kluski jeszcze będzie:-D nie wiem ile mój mały waży ale chyba już jest spory. Ostatnio ważył 2230. W środę idę na ktg a za tydz mam wizytę więc się dowiemy ile waży w 36+2

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Tysiaa to mamy ten sam problem mój to próbował desmoxanu i tabex ale to wszystko siedzi w głowie i on tego musi chcieć heh
    Dokładnie, jak nie będą chcieli to żadne tabletki nie pomogą.

Magdalena87 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma gorszego nałogu niż smierdziuchy chyba. Najgorzej nie znoszę jak pod galeriami wejściami stoją te cybuchy i smrodza i wejść się nie da bo chmura dymu i smród. Szewskiej pasji dostaje u nas mimo że balkony mają to jakiś cep pali na klatce w której okna nie ma więc zanim zejdę z 3 piętra to smierdze i wtedy się pytam na cholere mi tak drogie perfumy skoro i tak już capie. A najgorsze chamstwo jak jest taki ciul jak idzie ulica i smrodzi Ci przed nosem no makabra. Gonie Gonie i nie wyobrażam sobie pocałować takiego człowieka.

szara myszka, d84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ