X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zgaga dziś wszystkie męczy.....

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Położna na SR zabroniła nam skakania na piłce! ! Powiedziała ze można narobić więcej szkody niż pożytku i najpierw urodzić ramiona a nie głowę dziecka bo przez skakanie główka może się podwinac!!
    A na porodówkach są chyba piłki do dyspozycji, żeby sobie poskakać.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia super pamiątka :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    A na porodówkach są chyba piłki do dyspozycji, żeby sobie poskakać.
    Piłki są do ćwiczeń żeby dziecko zeszło na dol ale nie do skakania, na SR mieliśmy ćwiczenia z piłką, żeby mniej bolało i co robić żeby szybciej poszło ale nie skakać. Bolą prawie wszystkie spójna lonowe, pochwa i wszystko na dole, bo dzieci Was gniota, skacząc na piłce można poniekąd skakać po głowie własnemu dziecku! Ono się wtedy broni i podwija główkę a przez to rodzą się najpierw ramiona. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale ja bym nie ryzykowala

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Piłki są do ćwiczeń żeby dziecko zeszło na dol ale nie do skakania, na SR mieliśmy ćwiczenia z piłką, żeby mniej bolało i co robić żeby szybciej poszło ale nie skakać. Bolą prawie wszystkie spójna lonowe, pochwa i wszystko na dole, bo dzieci Was gniota, skacząc na piłce można poniekąd skakać po głowie własnemu dziecku! Ono się wtedy broni i podwija główkę a przez to rodzą się najpierw ramiona. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale ja bym nie ryzykowala
    Dzięki, nie miałam pojęcia :) Człowiek nie chodził na SR i się nie dowiedział :P Zresztą z tej piłki to bym się stoczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:25

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez myslalam ze na tej pilce trzeba skakać ;/ czyli jak takie w czasie porodu prawidłowe ćwiczenia powinny wygladac?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby dziecko zeszło niżej trzeba na niej siedzieć i kręcić biodrami dookoła, a żeby mniej bolało np. Trzeba oprzeć o piłkę łokcie i wypić tylek do góry, zrobić taki koci grzbiet. Zresztą to nie są takie piłki jakie mają dzieci z takimi uszami do trzymania, one są gładkie mam taką w domu i raczej by się nie dało na niej skakac

szara myszka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Co się chłopowi stało? :P

A nos mu beda naprawiać, bo tak mi chrapal i bezdech lapal, że aż strach i w końcu narodziny Tymonka były dobrym powodem zeby zrobić z tym porządek, a ze w Polsce taaaaaaakie długie kolejki wszedzie to dopiero się terminu doczekał - przed samym porodem :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja męczę swojego męża aby rzucił palenie do porodu ale ciężko to widzę.....

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30vj5uh.jpg
    Czy przypomina Wam to chmurki.

Dziewczyny od 36 tyg ciąży można na piłce siedzie ale nie skakać. Siedzieć i kręcić biodrami bo pomagamy dziecku zejść do kanału rodneg i prawidłowo się ustawic . Tak samo zmywajac naczynia stać i kręcić biodrami. Na sali porodowej też nikt Wam nie da skakać bo piłka nie jest okrągła tylko podluzna.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno po dzisiejszej wizycie :) moja malutka miała niby sie urodzić 2700-2800 a uwaga dzis sie okazało ze wazy 2600 :) gin mowi ze dobrze pojadłam w Polsce :) dobrze dobrze tak jak mówiłam ze jak wrócę z Pl to bedzie na wadze +20 i tak jest :)
    Malutka ułożona glowkowo nisko,szyjka zamknięta :) i tak jak Wy jak juz bede miec ciąże donoszona to zamierzam pomoc córci wyjsc szybciej na swiat :) A na zgagę dobre sa migdały :) do pamiętnika dodałam przyjacieli mojej córci ktore przyjechały z Nami z Pl ktos chętny to mozna zerknąć :)

tysiaa93, marissith lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka no super , że mała przybiera im więcej ciałka tym lepiej ;-)

Ja nie dosłownie chciałam skakać na tej piłce tylko właśnie jakieś ćwiczenia porobić ale dobrze, że czuwacie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę zajadam migdały , jak one nie pomagają napiję się mleka zimnego i na chwilę jest spokój.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dobrze, że się doczekał jeszcze przed twoim terminem ;D Będzie wam się teraz lepiej żyło bo te bezdechy są faktycznie niebezpieczne.

Magdalena mój też pali ale już się przyzwyczaiłam. I nie wierzę, że kiedykolwiek rzuci. Niby nie pali przy mnie ale i tak trochę tymi fajami śmierdzi, przyzwyczaiłam się, co poradzić :P

Bruśka przypomina to chmurki hehe :D

Biedroneczka ładna waga córy, dobrze sobie podjadłaś ;) pokoik super

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa to mamy ten sam problem mój to próbował desmoxanu i tabex ale to wszystko siedzi w głowie i on tego musi chcieć heh

6bf940ceba.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka pokoik śliczny ...a jaką furę ma Sofija oj zrobi furorę na drogach :-D

Bruśka tak widzę chmurki :-P

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz na szczęście nie pali ale tata baaaardzo dużo i będzie wojna jak będzie do nas przychodzil, bo ja nie chce żeby smierdzial przy dziecku papierosami ;/ a on pali co pol godziny ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze przypomina muszę to spryskac lakierem i wyprasowac aby były sztywne. Bo ta organze samemu to nawet ciężko wyciąć.
    Biedroneczko kawał kluski jeszcze będzie:-D nie wiem ile mój mały waży ale chyba już jest spory. Ostatnio ważył 2230. W środę idę na ktg a za tydz mam wizytę więc się dowiemy ile waży w 36+2

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Tysiaa to mamy ten sam problem mój to próbował desmoxanu i tabex ale to wszystko siedzi w głowie i on tego musi chcieć heh
    Dokładnie, jak nie będą chcieli to żadne tabletki nie pomogą.

Magdalena87 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma gorszego nałogu niż smierdziuchy chyba. Najgorzej nie znoszę jak pod galeriami wejściami stoją te cybuchy i smrodza i wejść się nie da bo chmura dymu i smród. Szewskiej pasji dostaje u nas mimo że balkony mają to jakiś cep pali na klatce w której okna nie ma więc zanim zejdę z 3 piętra to smierdze i wtedy się pytam na cholere mi tak drogie perfumy skoro i tak już capie. A najgorsze chamstwo jak jest taki ciul jak idzie ulica i smrodzi Ci przed nosem no makabra. Gonie Gonie i nie wyobrażam sobie pocałować takiego człowieka.

szara myszka, d84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ