X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A co z łozyskiem bo chyba mi umkneło. Czyzby oprócz klubu krótkiej szyjki to tez masz wapnienie łożyska?
    Wtedy jak do szpitala trafiłam z krwawieniem/plemieniem to wyszło, ze krwiaczek malutki sie zrobił na łożysku :( niby przepływy ok i na usg juz teraz nie było go widać (lekarz mowi ze to raczej mogło tylko spowodować poród przedwczesny i jest ok), no ale jednak strach jest, a ja to tez mam taki charakter ze sie lubię wszystkim martwić, analizować i przezywać...mąż to juz ma mnie dość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to super :) Teraz tylko trochę poleżysz a póxniej bedziesz szaleć :D

Zosia teraz juz maleństwo jest bezpieczne więc sie niczym nie zamartwiaj. Wszystko będzie dobrze. Tak naprawdę to spora część z nas nie wie jak będzie rodzić. Niby dzieciaczki poodkrecane główkami ale wiadomo jak to jest. Człowiek nastawi sie na SN a będzie CC.
    JUz niedługo i bedziemy mieć swoje maluszki przy sobie :) czuje podekscytowanie już chyba od tygodnia :D :D

Mój mały tak dzisiaj harcuje że szok. Tak mi włazi w prawy bok że az czuję go prawie na plecach :( nie jest to miłe a uparciuch z niego straszny. Jeszcze go nie ma na zewnątrz a daje popalić. Mały uwis :)

Aaa własnie dziewczyny a co sie stanie jak GBS będzie dodatni ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dodatnim jak wody odejdą to jak najszybciej do szpitala. Bo muszą podać antybiotyk. Mi lekarz powiedział że niby 8 h przrd pirodem inni że 6. A na śr mówiła że nic nie robią bo nie przrwidza kiefy pirod tylko dziecku później antybiotyki muszą podać. Bo to w sumie groźne dla dziecka jest jak się nalyka tych bakterii. Więc mój lekarz chyba mnie wczrsniej polizy i poda leki. Najlepiej jechać zaraz od skurczy i to początkowych. Najlepiej żeby zdążyli pidac antybiotyk żeby po dziecka nie szprycowac. Bo po co od narodzin antybiotyk a potem zaraz szczepionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:33

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nic się nie stanie. Dostaniesz kroplówkę z antybiotykiem przed porodem o ile się nie mylę. Po prostu jak wody odejdą musisz od razu jechać do szpitala a nie ma czekania już w domu na skurcze. Chyba jak się akcja zaczyna rozwijać to też od razu trzeba jechać. I chyba dziecko potem też dostanie antybiotyk.

Mi pewnie w poniedziałek na wizycie powie,że mam tego GBS zrobić.

201602171662.png201311165165.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa dobrze wiedzieć bo jakby teraz mi sie akcja zaczeła to nawet bym nie wiedziała ani nikt czy mam dodatni czy ujemny :/
    Ja dopiero robiłam w tamtym tyg .Późno strasznie a wyniki pewnie juz sa u lekarza ale dopiero mi wpiszą na wizycie 28 stycznia :/ Obym wytrzymała do wizyty a poźniej moge rodzić :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Wtedy jak do szpitala trafiłam z krwawieniem/plemieniem to wyszło, ze krwiaczek malutki sie zrobił na łożysku :( niby przepływy ok i na usg juz teraz nie było go widać (lekarz mowi ze to raczej mogło tylko spowodować poród przedwczesny i jest ok), no ale jednak strach jest, a ja to tez mam taki charakter ze sie lubię wszystkim martwić, analizować i przezywać...mąż to juz ma mnie dość

Oj z krwiakami na łożysko to miałam na początku doczynienia ale moje były olbrzymie ale brałam leki i się wykrwawily. Ja po wyrostku przestałam czytać w necie. Bo strasznie to przezywalam

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Oj z krwiakami na łożysko to miałam na początku doczynienia ale moje były olbrzymie ale brałam leki i się wykrwawily. Ja po wyrostku przestałam czytać w necie. Bo strasznie to przezywalam

Wyszły moje "wojaże"- najpierw pasaż, pozniej ikea i maraton po auchan (bony trzeba było wykorzystać) no i wyszło, ze po prostu sie przemeczylam i jakies naczynko puściło. Jak wyszliśmy z domu ok 11 to wróciliśmy o 19...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs tez juz mam pobranego, jeszcze dostałam skiero na ostatnią krew i juz rzeczywiście jestem na wylocie :) tusia prawda, ze nikt prawie nie wie jak ostatecznie urodzi :) ostatnio czesto u moich znajomych sn kończyło sie cc, ja jednak juz jakos nastawiłam sie ma cc, a tu mi mała moze zrobić psikusa :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby dzieciaczki były zdrowe i my też a to najważniejsze :) przezyjemy wszystko :)

Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli gdzie jestes?? Wiesz, że widniejesz na 3 stronie a to zobowiązuje do aktywnosci na forum?? :) więc Kochana nie masz wyjścia . prosze sie tu meldowac bo się obrazimy na Ciebie ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tuli gdzie jestes?? Wiesz, że widniejesz na 3 stronie a to zobowiązuje do aktywnosci na forum?? :) więc Kochana nie masz wyjścia . prosze sie tu meldowac bo się obrazimy na Ciebie ;)
    Właśnie, strzelimy focha :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Spac nie moge od 2 godzin , no ładnie sie ten dzien zaczyna:-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też już którąś noc pod rząd nie mogę spadw jak sie obudze kolo 2 to do rana rozmyslanie albo Internet

Asiula
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało kiedy coś piszę ale caly czas jestem na bieżąco wszystko wiem co się u ktorej dzieję i gratuluję serdecznie mamuskom już rozpakowanym moj Jasiu tak strasznie siew pchal na świat w 6 i w 7 m-cu a teraz grzecznie siedzi w piatek mam wynik GBS to już pomału mógłby się przygotowywać na ten świat , chciałabym żeby ma początku lutego się urodził

Asiula
  • L Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka a w ktorym tygodniu jestes?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz o 6 tez byłam wyspana,ide zrobic sobie herbatkę i śniadanko dla nas i męża :) maz ruszy do pracy a ja sie położę moze usnę chociaz nie wiem bo juz rozmyślam ze dzis porobie to jutro tamto itp :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię ale przydałoby się jeszcze przymknac oczy :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się po 2 że zgaga potem siku znów siku itp. Chyba przysnelam nad ranem ok 6 a po 6.30 wstać na śniadanie. Teraz czekam na cukier i dalej idę spać. Chyba się wczoraj nadziebilam katar i takie pobolewanie w gardle. Nic mi się nie chce.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wkoncu spalam. Mały się wyszalal do pierwszej potem mamusie ukolysal :-* A teraz euthyrox i czekam żeby zjeść śniadanie bo mnie glodomorra prześladuje

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikołaj waży już 2800 g (36+4). Szyjka miękka na wysokości kości krzyżowej, ujście otwarte, stopień dojrzałości łożyska 3 (2 tyg temu miałam już zwapnienia...) Następna wizyta za 2 tygodnie. Ze względu na nadciśnienie na pewno nie przenoszę ciąży, w terminie porodu skierowanie do szpitala.

Miłego dnia.

madzia.rka, Lexi150, d84, Justaw, Kri, vayn lubią tę wiadomość

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ