Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A co z łozyskiem bo chyba mi umkneło. Czyzby oprócz klubu krótkiej szyjki to tez masz wapnienie łożyska?
    Wtedy jak do szpitala trafiłam z krwawieniem/plemieniem to wyszło, ze krwiaczek malutki sie zrobił na łożysku :( niby przepływy ok i na usg juz teraz nie było go widać (lekarz mowi ze to raczej mogło tylko spowodować poród przedwczesny i jest ok), no ale jednak strach jest, a ja to tez mam taki charakter ze sie lubię wszystkim martwić, analizować i przezywać...mąż to juz ma mnie dość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to super :) Teraz tylko trochę poleżysz a póxniej bedziesz szaleć :D

Zosia teraz juz maleństwo jest bezpieczne więc sie niczym nie zamartwiaj. Wszystko będzie dobrze. Tak naprawdę to spora część z nas nie wie jak będzie rodzić. Niby dzieciaczki poodkrecane główkami ale wiadomo jak to jest. Człowiek nastawi sie na SN a będzie CC.
    JUz niedługo i bedziemy mieć swoje maluszki przy sobie :) czuje podekscytowanie już chyba od tygodnia :D :D

Mój mały tak dzisiaj harcuje że szok. Tak mi włazi w prawy bok że az czuję go prawie na plecach :( nie jest to miłe a uparciuch z niego straszny. Jeszcze go nie ma na zewnątrz a daje popalić. Mały uwis :)

Aaa własnie dziewczyny a co sie stanie jak GBS będzie dodatni ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dodatnim jak wody odejdą to jak najszybciej do szpitala. Bo muszą podać antybiotyk. Mi lekarz powiedział że niby 8 h przrd pirodem inni że 6. A na śr mówiła że nic nie robią bo nie przrwidza kiefy pirod tylko dziecku później antybiotyki muszą podać. Bo to w sumie groźne dla dziecka jest jak się nalyka tych bakterii. Więc mój lekarz chyba mnie wczrsniej polizy i poda leki. Najlepiej jechać zaraz od skurczy i to początkowych. Najlepiej żeby zdążyli pidac antybiotyk żeby po dziecka nie szprycowac. Bo po co od narodzin antybiotyk a potem zaraz szczepionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:33

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nic się nie stanie. Dostaniesz kroplówkę z antybiotykiem przed porodem o ile się nie mylę. Po prostu jak wody odejdą musisz od razu jechać do szpitala a nie ma czekania już w domu na skurcze. Chyba jak się akcja zaczyna rozwijać to też od razu trzeba jechać. I chyba dziecko potem też dostanie antybiotyk.

Mi pewnie w poniedziałek na wizycie powie,że mam tego GBS zrobić.

201602171662.png201311165165.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa dobrze wiedzieć bo jakby teraz mi sie akcja zaczeła to nawet bym nie wiedziała ani nikt czy mam dodatni czy ujemny :/
    Ja dopiero robiłam w tamtym tyg .Późno strasznie a wyniki pewnie juz sa u lekarza ale dopiero mi wpiszą na wizycie 28 stycznia :/ Obym wytrzymała do wizyty a poźniej moge rodzić :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Wtedy jak do szpitala trafiłam z krwawieniem/plemieniem to wyszło, ze krwiaczek malutki sie zrobił na łożysku :( niby przepływy ok i na usg juz teraz nie było go widać (lekarz mowi ze to raczej mogło tylko spowodować poród przedwczesny i jest ok), no ale jednak strach jest, a ja to tez mam taki charakter ze sie lubię wszystkim martwić, analizować i przezywać...mąż to juz ma mnie dość

Oj z krwiakami na łożysko to miałam na początku doczynienia ale moje były olbrzymie ale brałam leki i się wykrwawily. Ja po wyrostku przestałam czytać w necie. Bo strasznie to przezywalam

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Oj z krwiakami na łożysko to miałam na początku doczynienia ale moje były olbrzymie ale brałam leki i się wykrwawily. Ja po wyrostku przestałam czytać w necie. Bo strasznie to przezywalam

Wyszły moje "wojaże"- najpierw pasaż, pozniej ikea i maraton po auchan (bony trzeba było wykorzystać) no i wyszło, ze po prostu sie przemeczylam i jakies naczynko puściło. Jak wyszliśmy z domu ok 11 to wróciliśmy o 19...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs tez juz mam pobranego, jeszcze dostałam skiero na ostatnią krew i juz rzeczywiście jestem na wylocie :) tusia prawda, ze nikt prawie nie wie jak ostatecznie urodzi :) ostatnio czesto u moich znajomych sn kończyło sie cc, ja jednak juz jakos nastawiłam sie ma cc, a tu mi mała moze zrobić psikusa :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby dzieciaczki były zdrowe i my też a to najważniejsze :) przezyjemy wszystko :)

Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli gdzie jestes?? Wiesz, że widniejesz na 3 stronie a to zobowiązuje do aktywnosci na forum?? :) więc Kochana nie masz wyjścia . prosze sie tu meldowac bo się obrazimy na Ciebie ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tuli gdzie jestes?? Wiesz, że widniejesz na 3 stronie a to zobowiązuje do aktywnosci na forum?? :) więc Kochana nie masz wyjścia . prosze sie tu meldowac bo się obrazimy na Ciebie ;)
    Właśnie, strzelimy focha :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Spac nie moge od 2 godzin , no ładnie sie ten dzien zaczyna:-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też już którąś noc pod rząd nie mogę spadw jak sie obudze kolo 2 to do rana rozmyslanie albo Internet

Asiula
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało kiedy coś piszę ale caly czas jestem na bieżąco wszystko wiem co się u ktorej dzieję i gratuluję serdecznie mamuskom już rozpakowanym moj Jasiu tak strasznie siew pchal na świat w 6 i w 7 m-cu a teraz grzecznie siedzi w piatek mam wynik GBS to już pomału mógłby się przygotowywać na ten świat , chciałabym żeby ma początku lutego się urodził

Asiula
  • L Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka a w ktorym tygodniu jestes?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz o 6 tez byłam wyspana,ide zrobic sobie herbatkę i śniadanko dla nas i męża :) maz ruszy do pracy a ja sie położę moze usnę chociaz nie wiem bo juz rozmyślam ze dzis porobie to jutro tamto itp :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie śpię ale przydałoby się jeszcze przymknac oczy :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się po 2 że zgaga potem siku znów siku itp. Chyba przysnelam nad ranem ok 6 a po 6.30 wstać na śniadanie. Teraz czekam na cukier i dalej idę spać. Chyba się wczoraj nadziebilam katar i takie pobolewanie w gardle. Nic mi się nie chce.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wkoncu spalam. Mały się wyszalal do pierwszej potem mamusie ukolysal :-* A teraz euthyrox i czekam żeby zjeść śniadanie bo mnie glodomorra prześladuje

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikołaj waży już 2800 g (36+4). Szyjka miękka na wysokości kości krzyżowej, ujście otwarte, stopień dojrzałości łożyska 3 (2 tyg temu miałam już zwapnienia...) Następna wizyta za 2 tygodnie. Ze względu na nadciśnienie na pewno nie przenoszę ciąży, w terminie porodu skierowanie do szpitala.

Miłego dnia.

madzia.rka, Lexi150, d84, Justaw, Kri, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ