Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
madzia.rka wrote:A co z łozyskiem bo chyba mi umkneło. Czyzby oprócz klubu krótkiej szyjki to tez masz wapnienie łożyska?
niby przepływy ok i na usg juz teraz nie było go widać (lekarz mowi ze to raczej mogło tylko spowodować poród przedwczesny i jest ok), no ale jednak strach jest, a ja to tez mam taki charakter ze sie lubię wszystkim martwić, analizować i przezywać...mąż to juz ma mnie dość
-
Lexi to super
Teraz tylko trochę poleżysz a póxniej bedziesz szaleć
Zosia teraz juz maleństwo jest bezpieczne więc sie niczym nie zamartwiaj. Wszystko będzie dobrze. Tak naprawdę to spora część z nas nie wie jak będzie rodzić. Niby dzieciaczki poodkrecane główkami ale wiadomo jak to jest. Człowiek nastawi sie na SN a będzie CC.
JUz niedługo i bedziemy mieć swoje maluszki przy sobieczuje podekscytowanie już chyba od tygodnia
Mój mały tak dzisiaj harcuje że szok. Tak mi włazi w prawy bok że az czuję go prawie na plecachnie jest to miłe a uparciuch z niego straszny. Jeszcze go nie ma na zewnątrz a daje popalić. Mały uwis
Aaa własnie dziewczyny a co sie stanie jak GBS będzie dodatni ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:26
Kubuś
-
Przy dodatnim jak wody odejdą to jak najszybciej do szpitala. Bo muszą podać antybiotyk. Mi lekarz powiedział że niby 8 h przrd pirodem inni że 6. A na śr mówiła że nic nie robią bo nie przrwidza kiefy pirod tylko dziecku później antybiotyki muszą podać. Bo to w sumie groźne dla dziecka jest jak się nalyka tych bakterii. Więc mój lekarz chyba mnie wczrsniej polizy i poda leki. Najlepiej jechać zaraz od skurczy i to początkowych. Najlepiej żeby zdążyli pidac antybiotyk żeby po dziecka nie szprycowac. Bo po co od narodzin antybiotyk a potem zaraz szczepionka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:33
-
Tusia nic się nie stanie. Dostaniesz kroplówkę z antybiotykiem przed porodem o ile się nie mylę. Po prostu jak wody odejdą musisz od razu jechać do szpitala a nie ma czekania już w domu na skurcze. Chyba jak się akcja zaczyna rozwijać to też od razu trzeba jechać. I chyba dziecko potem też dostanie antybiotyk.
Mi pewnie w poniedziałek na wizycie powie,że mam tego GBS zrobić. -
Ahaa dobrze wiedzieć bo jakby teraz mi sie akcja zaczeła to nawet bym nie wiedziała ani nikt czy mam dodatni czy ujemny
Ja dopiero robiłam w tamtym tyg .Późno strasznie a wyniki pewnie juz sa u lekarza ale dopiero mi wpiszą na wizycie 28 styczniaObym wytrzymała do wizyty a poźniej moge rodzić
Kubuś
-
Zosia_wop wrote:Wtedy jak do szpitala trafiłam z krwawieniem/plemieniem to wyszło, ze krwiaczek malutki sie zrobił na łożysku
niby przepływy ok i na usg juz teraz nie było go widać (lekarz mowi ze to raczej mogło tylko spowodować poród przedwczesny i jest ok), no ale jednak strach jest, a ja to tez mam taki charakter ze sie lubię wszystkim martwić, analizować i przezywać...mąż to juz ma mnie dość
Oj z krwiakami na łożysko to miałam na początku doczynienia ale moje były olbrzymie ale brałam leki i się wykrwawily. Ja po wyrostku przestałam czytać w necie. Bo strasznie to przezywalam
Nasz kochany Olus -
madzia.rka wrote:Oj z krwiakami na łożysko to miałam na początku doczynienia ale moje były olbrzymie ale brałam leki i się wykrwawily. Ja po wyrostku przestałam czytać w necie. Bo strasznie to przezywalam
Wyszły moje "wojaże"- najpierw pasaż, pozniej ikea i maraton po auchan (bony trzeba było wykorzystać) no i wyszło, ze po prostu sie przemeczylam i jakies naczynko puściło. Jak wyszliśmy z domu ok 11 to wróciliśmy o 19... -
Gbs tez juz mam pobranego, jeszcze dostałam skiero na ostatnią krew i juz rzeczywiście jestem na wylocie
tusia prawda, ze nikt prawie nie wie jak ostatecznie urodzi
ostatnio czesto u moich znajomych sn kończyło sie cc, ja jednak juz jakos nastawiłam sie ma cc, a tu mi mała moze zrobić psikusa
-
Mało kiedy coś piszę ale caly czas jestem na bieżąco wszystko wiem co się u ktorej dzieję i gratuluję serdecznie mamuskom już rozpakowanym moj Jasiu tak strasznie siew pchal na świat w 6 i w 7 m-cu a teraz grzecznie siedzi w piatek mam wynik GBS to już pomału mógłby się przygotowywać na ten świat , chciałabym żeby ma początku lutego się urodziłAsiula
-
Mój Mikołaj waży już 2800 g (36+4). Szyjka miękka na wysokości kości krzyżowej, ujście otwarte, stopień dojrzałości łożyska 3 (2 tyg temu miałam już zwapnienia...) Następna wizyta za 2 tygodnie. Ze względu na nadciśnienie na pewno nie przenoszę ciąży, w terminie porodu skierowanie do szpitala.
Miłego dnia.
madzia.rka, Lexi150, d84, Justaw, Kri, vayn lubią tę wiadomość