Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To sobie pospalam z corcia
trzeba wstawać bo mam mnóstwo prania a pogoda przepiękna wiec trzeba brac sie za robotę
Ja lozeczko narazie mam załadowane ciuszkami ktore zakupiłam w Plmaterac sie wietrzy,ale jak przyjdzie ta cudowna posciel o ktorej wspominałam ostatnio to natychmiast ubiorę
ten zestaw pościeli z Allegro idzie w odstawke hahah
przyda sie na zmianę
-
nick nieaktualnyHejka! Nie odzywam się, ale czytam.
Trzymam kciukasy, już bliżej niż dalej dziewczynki!
Ja od pionizacji śmigam jak nówka, wiadomo skarpetek nie założę, ale boli mniej niż moje pachwiny w ciąży. Od dzisiaj już bez przeciwbolowych
U mnie GBS dodatni, nie zdażyli podać antybiotyku bo wynik dopiero wczoraj był :p pytałam czy Pola zastrzyk dostanie i uwaga... nie dostanie, wszystkie wyniki ma ładne, crp też w normie
Ciągnie z butli jak jakiś pijak, ja mimo osłonek silikowych popękałam i polała się krew także cyce w odstawkę do zaleczenia. Nikt mi nie powiedział, że te przystawianie to max 15 min, ona ciumkała po 40 albo i dłużej i mnie zaśliniła i pach popękały brodawki.
Uczymy się siebie, jutro wychodzimy. Mój mąż nas odbierzejutro jego 1 spotkanie z córką. Do tej pory tylko zna ją ze zdjęc i filmików. Nastawiam się na morze.łez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:12
marissith, Zosia_wop, Bruśka, Kri, tysiaa93, Lexi150, gezanew, Biedroneczka29, Mila920, szara myszka, madzia.rka, gorgeous, niecierpliwa_92, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
To sobie tez podpalam, o 7 budzik, tabletki, śniadanie i dalej spac
korzystam puki jeszcze moge
Tylko gorzej po takim spaniu czuje sie jak na kacu haha
Madziarka, tak ja z wro? A Ty tez tu bedziesz miec cc? W którym szpitalu? Moze sie spotkamy -
nick nieaktualny
-
L już w brzuchu daje popalić
takze zobaczymy.
Vayn super, ze wszystko dobrze. Zazdroszczę, że juz masz malutką przy sobie i najważniejsze, ze jesteście całe i zdrowe
Ja łózeczko mam złożone. Jeszcze tylko szuflade mąż musi skręcić a jakoś nie chce mu sieaaa i albo ktos mi ubierze to łóżeczko albo jak już wrócimy ze szpitala to wtedy się ubierze
Nie ma co sie spieszyć bo strasznie sie kurzy
Kubuś
-
O, Vayn, ja też zazdroszczę, że już jesteś z córeczką i że za moment śmigasz do domu! Dużo zdrówka dla Was!
A czy pijecie już lub zamierzacie pić herbatki pobudzające laktację? Słyszałam, że od III trymestru jest to wskazane. Co jeszcze można robić na pobudzenie laktacji? Ja będę miała cc, a wiem że po nim niestety z kp bywa różnie -
Vayn super, że macie się dobrze. Tatuś na pewno nie może się doczekać spotkania z córeczką
Życzę wam dużo zdrówka oby ten najbliższy czas był spokojny i przespany
Joanna myślę, że nie ma potrzeby już z herbatkami zaczynać.
Ja łóżeczko mam złożone z foli wyciągnięty jest materacyk co by się wietrzył i wkład do pościeli. Początkiem lutego pościel założę co by męża nie stresować -
Joanna_88 wrote:A czy pijecie już lub zamierzacie pić herbatki pobudzające laktację? Słyszałam, że od III trymestru jest to wskazane. Co jeszcze można robić na pobudzenie laktacji? Ja będę miała cc, a wiem że po nim niestety z kp bywa różnie
-
Dzień dobry
Noc fatalna, cały czas łapały mnie skurcze nóg, już wyłam z bólu. Dzis ledwo chodzę
Vayn jak cudnie się Ciebie czyta, miłośc do Polci wręcz wylewa się z Twoich postów.
Lexi wracaj do domku i adbaj o Was czyt. Masz odpoczywać!!!
Ja dziś jadę na kolejne ktg, usg i spotkanie z moja panią dr. zobaczymy czy coś sprecyzuje odnośnie terminu. Po cichutku licze na 4.02 to dzień narodziń mojego synka i może chociaż w ten sposób zrekompensuje mu brak brata o którym tak marzył.
Proszę o kciukasy:)
Lexi150 lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Mam kilka pytań:
1. Rogala do karmieni kupowałyście z włóknina czy tego z perełkami styropianowymi?
Ja miałam z perełkami była super bo fajnie dopasowywała się do ciała, ale teraz głownie z tym wypełnieniem to może ono lepsze?
Co mówiły położne na SR?
2. Czy kupujecie monitor oddechu?
Generalnie przez pierwsze kilka miesięcy wybudzałam się z krzykiem i podbiegałam do dziecka bo mysłałam ze nie oddycha:( teraz chciałabym mieć poczucie komfortu i bezpieczeństwa dla malucha, ale....
wszystkie dzieci często spały z nami i bardzo mi to odpowiadało, zwłaszcza przy skokach rozwojowych.
mamy kota który spał z dziećmi w kołysce choć był 2 razy większy od nich
Wiec zarówno w jednej jak i w drugiej sytuacji pomiary monitora są zakłamane.
Co polecacie?
dana222 wrote:Mi polozna poleciła tabletki na laktację, ale je dopiero wziąć w szpitalu jak bedą problemy.
przy pierwszej córce połozna polecała piwko karmi ( prócz tych herbatek)
Mąż dbający o żone i wymarzona córeczkę zakupił całą skrznkę, no bo co się rozdrabniać.
stała w kuchni , jak przyszła teściowa i ja zobaczyła to powiedziała ze jestem alkoholiczkąe jak tak można i zwracając się do mojego mąża " weź jej coś powiedz to szkodzi dziecku".
do dziś to wspominamy za każdym razem jak widzimy karmi:)
tysiaa93 wrote:Ani rogala ani monitora oddechu nie kupuję
tysia rogal polecam z czystym sumieniem, uratował mój kręgosłup i zdecydowanie ułatwił nauke karmienia.
To taki mój hit nr.1
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot