X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie pospalam z corcia :) trzeba wstawać bo mam mnóstwo prania a pogoda przepiękna wiec trzeba brac sie za robotę :)
    Ja lozeczko narazie mam załadowane ciuszkami ktore zakupiłam w Pl :) materac sie wietrzy,ale jak przyjdzie ta cudowna posciel o ktorej wspominałam ostatnio to natychmiast ubiorę :) ten zestaw pościeli z Allegro idzie w odstawke hahah :) przyda sie na zmianę :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Nie odzywam się, ale czytam.

Trzymam kciukasy, już bliżej niż dalej dziewczynki!
    Ja od pionizacji śmigam jak nówka, wiadomo skarpetek nie założę, ale boli mniej niż moje pachwiny w ciąży. Od dzisiaj już bez przeciwbolowych

U mnie GBS dodatni, nie zdażyli podać antybiotyku bo wynik dopiero wczoraj był :p pytałam czy Pola zastrzyk dostanie i uwaga... nie dostanie, wszystkie wyniki ma ładne, crp też w normie
    Ciągnie z butli jak jakiś pijak, ja mimo osłonek silikowych popękałam i polała się krew także cyce w odstawkę do zaleczenia. Nikt mi nie powiedział, że te przystawianie to max 15 min, ona ciumkała po 40 albo i dłużej i mnie zaśliniła i pach popękały brodawki.
    Uczymy się siebie, jutro wychodzimy. Mój mąż nas odbierze :-) jutro jego 1 spotkanie z córką. Do tej pory tylko zna ją ze zdjęc i filmików. Nastawiam się na morze.łez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:12

marissith, Zosia_wop, Bruśka, Kri, tysiaa93, Lexi150, gezanew, Biedroneczka29, Mila920, szara myszka, madzia.rka, gorgeous, niecierpliwa_92, Tusiaa lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie tez podpalam, o 7 budzik, tabletki, śniadanie i dalej spac :) korzystam puki jeszcze moge ;)
    Tylko gorzej po takim spaniu czuje sie jak na kacu haha

Madziarka, tak ja z wro? A Ty tez tu bedziesz miec cc? W którym szpitalu? Moze sie spotkamy :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laski :)
    kupiłam laktator! brawo ja :D
    łóżeczko stoi wyjęte z kartonu, muszę wyprać boki (mamy dostawkę chicco) i chyba wróci do kartonu, mąż wyjmie jak będziemy w domu bo to 3 min roboty ;)

Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jak super, az zazdroszczę ze juz jestes po o masz swojego dzidziolka ze sobą całego i zdrowego :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L już w brzuchu daje popalić :D takze zobaczymy.

Vayn super, ze wszystko dobrze. Zazdroszczę, że juz masz malutką przy sobie i najważniejsze, ze jesteście całe i zdrowe :)

Ja łózeczko mam złożone. Jeszcze tylko szuflade mąż musi skręcić a jakoś nie chce mu sie :) aaa i albo ktos mi ubierze to łóżeczko albo jak już wrócimy ze szpitala to wtedy się ubierze :) Nie ma co sie spieszyć bo strasznie sie kurzy :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie może się zakurzyc bo nie wiadomo ile której zostało u mnie właśnie była położna i baardzo dlugo nie mogla znaleźć tętna wyuciskala go że aż kopał jak szalony

Asiula
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Vayn, ja też zazdroszczę, że już jesteś z córeczką i że za moment śmigasz do domu! Dużo zdrówka dla Was! :)

A czy pijecie już lub zamierzacie pić herbatki pobudzające laktację? Słyszałam, że od III trymestru jest to wskazane. Co jeszcze można robić na pobudzenie laktacji? Ja będę miała cc, a wiem że po nim niestety z kp bywa różnie :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn super, że macie się dobrze. Tatuś na pewno nie może się doczekać spotkania z córeczką :-) Życzę wam dużo zdrówka oby ten najbliższy czas był spokojny i przespany :-P

Joanna myślę, że nie ma potrzeby już z herbatkami zaczynać.

Ja łóżeczko mam złożone z foli wyciągnięty jest materacyk co by się wietrzył i wkład do pościeli. Początkiem lutego pościel założę co by męża nie stresować ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    A czy pijecie już lub zamierzacie pić herbatki pobudzające laktację? Słyszałam, że od III trymestru jest to wskazane. Co jeszcze można robić na pobudzenie laktacji? Ja będę miała cc, a wiem że po nim niestety z kp bywa różnie :/
    mi cieknie z piersi prawie codziennie w nocy, chyba je sobie obgniatam w nocy, że muszę ciągle piżamę zmieniać, więc wolę nie pogarszać sytuacji żeby mi i w dzień ciekło :)

201602111680.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna poleciła tabletki na laktację, ale je dopiero wziąć w szpitalu jak bedą problemy.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Noc fatalna, cały czas łapały mnie skurcze nóg, już wyłam z bólu. Dzis ledwo chodzę :(

Vayn jak cudnie się Ciebie czyta, miłośc do Polci wręcz wylewa się z Twoich postów. :)

Lexi wracaj do domku i adbaj o Was czyt. Masz odpoczywać!!! :D

Ja dziś jadę na kolejne ktg, usg i spotkanie z moja panią dr. zobaczymy czy coś sprecyzuje odnośnie terminu. Po cichutku licze na 4.02 to dzień narodziń mojego synka i może chociaż w ten sposób zrekompensuje mu brak brata o którym tak marzył.
    Proszę o kciukasy:)

Lexi150 lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Mi polozna poleciła tabletki na laktację, ale je dopiero wziąć w szpitalu jak bedą problemy.
    A co to za tabletki? :) Zanotuję sobie w razie potrzeby :P

Vayn cudownie się ciebie czyta <3

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:

A zdradzisz jakie to tabletki? :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, sorki, nie odświeżyłam i nie zauważyłam Twojego posta, praktycznie takiego samego jak mój :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Tysia, sorki, nie odświeżyłam i nie zauważyłam Twojego posta, praktycznie takiego samego jak mój :)
    obie jesteśmy ciekawe :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka pytań:

1. Rogala do karmieni kupowałyście z włóknina czy tego z perełkami styropianowymi?

Ja miałam z perełkami była super bo fajnie dopasowywała się do ciała, ale teraz głownie z tym wypełnieniem to może ono lepsze?
    Co mówiły położne na SR?

2. Czy kupujecie monitor oddechu?

Generalnie przez pierwsze kilka miesięcy wybudzałam się z krzykiem i podbiegałam do dziecka bo mysłałam ze nie oddycha:( teraz chciałabym mieć poczucie komfortu i bezpieczeństwa dla malucha, ale....

wszystkie dzieci często spały z nami i bardzo mi to odpowiadało, zwłaszcza przy skokach rozwojowych.

mamy kota który spał z dziećmi w kołysce choć był 2 razy większy od nich

Wiec zarówno w jednej jak i w drugiej sytuacji pomiary monitora są zakłamane.

Co polecacie?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani rogala ani monitora oddechu nie kupuję :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:

:) przy pierwszej córce połozna polecała piwko karmi ( prócz tych herbatek)
    Mąż dbający o żone i wymarzona córeczkę zakupił całą skrznkę, no bo co się rozdrabniać.
    stała w kuchni , jak przyszła teściowa i ja zobaczyła to powiedziała ze jestem alkoholiczką ;) e jak tak można i zwracając się do mojego mąża " weź jej coś powiedz to szkodzi dziecku".

do dziś to wspominamy za każdym razem jak widzimy karmi:)

• e-ness Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ani rogala ani monitora oddechu nie kupuję :)

tysia rogal polecam z czystym sumieniem, uratował mój kręgosłup i zdecydowanie ułatwił nauke karmienia.
    To taki mój hit nr.1 :)

‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ