Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabieg na nos, właśnie śpi po narkozie biedulek ledwo oddycha
. Ale za to po tylu latach zacznie normalnie oddychać.
A czemu aż 1,5 roku? Tyle czasu zamierzasz karmić, tak? Nam polozna mowila, ze można śmiało jak jakieś wesele odciągnąć pokarm i dac z butli i ze nie ma to wpływu na laktacje, ze nawet dobrze robi bo się rozluzniamy po alko
-
Mila mam taki plan, a zycie zweryfikuje:)
Zgadzam się z tym ze można pokarm odciagnać zrelaksować się, ale warunek jest taki że dziecka nie ma przy tobie, bo jak taki ssak zobaczy mame bądź ja wyczuje nie ma zmiłuj, cycowe dziecko nie da się przekupić butelką
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Mamo człowiek pospi dłużej a Wy tu piszecie i piszecie.
Ja kupiłam ostatnio Lecha free limonka mięta i tylko powachalam i wylalam obrzydliwe. A mąż mnie szczuje moim ukochanym ksiazecym pszenicznym.
A co do pokoju to sama już nie wiem czy to dobrze wygląda. Do literek kupiłam jeszcze wstazke i kokardki. Trzeba to ogarnąć.
Na poczatku marca mąż będzie chrzestnym i muszę to ogarnąć jakoś bo wiecie jak to chlop. Bo tuż przed porodem albo zaraz po czasu nie będzie jak się mały urodzi nie będzie latał po prezenty. Myślałam żeby kupić takie fajne krzesło do karmienia albo wykupić sesje dla dziecka ale zobaczymy co wymyśla. Bo kasy jakoś nie lubię dawać zwłaszcza dzieciom. A inwestowanie w kolczyki pierścionki uważam za zbytek a to i tak chłopiec. Jedne co to srebrna pamiątka taki obrazek u jubilera igladalam. Ja i tak nie pojadę.
Też tak macie że spać się wam chce. Tak mi się nudzi że polizylabym się znów. -
Brusia racja z tymi pieniędzmi jako prezent, jak byłam chrzestna 8 lat temu dałam kasę to od razu rodzice małego kupili ekspres do kawy...a jemu to nie wiem czy cos przypadło z tej kasy
ale jak sa odpowiedzialni rodzice to tez inaczej, ja osobiscie bym kupiła cos swojemu dziecku
ciezko niestety jest trafić z prezentem, bo zazwyczaj wszystko sie kupuje na bieżąco, moze zapytaj co by potrzebowali?
Ze spaniem mam tak samo, 2 drzemki dziennie i ciagle senna jestem -
Zosia_wop wrote:Brusia racja z tymi pieniędzmi jako prezent, jak byłam chrzestna 8 lat temu dałam kasę to od razu rodzice małego kupili ekspres do kawy...a jemu to nie wiem czy cos przypadło z tej kasy
ale jak sa odpowiedzialni rodzice to tez inaczej, ja osobiscie bym kupiła cos swojemu dziecku
ciezko niestety jest trafić z prezentem, bo zazwyczaj wszystko sie kupuje na bieżąco, moze zapytaj co by potrzebowali?
Ze spaniem mam tak samo, 2 drzemki dziennie i ciagle senna jestem
Haha Zosia kazalam mężowi zadzwonić i zapytać o to krzesło to odpowiedź padła że karmi go piersią. Padlam więc wiesz... A chciałam kupić takie porządne które później na krzesło i stolik można przetransformersowac. -
e-ness wrote:Mam kilka pytań:
1. Rogala do karmieni kupowałyście z włóknina czy tego z perełkami styropianowymi?
Ja miałam z perełkami była super bo fajnie dopasowywała się do ciała, ale teraz głownie z tym wypełnieniem to może ono lepsze?
Co mówiły położne na SR?
2. Czy kupujecie monitor oddechu?
Generalnie przez pierwsze kilka miesięcy wybudzałam się z krzykiem i podbiegałam do dziecka bo mysłałam ze nie oddycha:( teraz chciałabym mieć poczucie komfortu i bezpieczeństwa dla malucha, ale....
wszystkie dzieci często spały z nami i bardzo mi to odpowiadało, zwłaszcza przy skokach rozwojowych.
mamy kota który spał z dziećmi w kołysce choć był 2 razy większy od nich
Wiec zarówno w jednej jak i w drugiej sytuacji pomiary monitora są zakłamane.
Co polecacie?
Monitora nie kupuje a Rogala sobie szyję przy okazji szycia tego końca dla noworodka którego któraś tutaj już pokazywała jak uszyje to pokaże
Nasz kochany Olus -
Dziewczyny ja mam cos takiego ale bez zdejmowanej poszewki
http://www.moda.net.pl/obrazki/2011/06/rogal-do-karmienia.jpg
myślicie żeby to wladowac cale do pralki i wyprać?? -
Szara myszko to najwyżej na szybkie pranie w 30 stopniach z najniższym wirowaniem bo na wysokim może się to wypełnienie zbić. Tam jak masz metke z firmą może znajdziesz na necie producenta i on opisuje jak to wyprać.
szara myszka lubi tę wiadomość