Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Jeju Dziewczyny myślałam, że dziś urodzę. Ok 1 obudził mnie mega mocny ból okresowy. Pojawił się ni z tego ni z owego i po 20 min przeszło. Ależ mnie nastraszyłoTeraz też boli ale już dużo mniej.
Mnie ostatnio Mamusia załamała bo ostatni słoik ogórasków od niej wyciągnęłam. Trzeba się będzie do teściowej uśmiechnąć.
Wczoraj zamówiłam karuzelkę, łóżeczko turystyczne i matę edukacyjną i mogę już powiedzieć że jestem na 100% gotowa -
Witam się wyspana i wypoczeta:)
spałam jak dziecko, nawet na siku nie wstawałam, nic mnie nie boli, skurcze wyciszyłam magnezem i tak to mogę kulac:)
Lexi przypomniałaś mi o karuzeli:) musze jeszcze to ogarnąć plus zakupy apteczno drogeryjne:)
Z wczorajszych planów nic nie zrealizowałam ale najważniejsze że się wyspałam: hahahahha nawet mi się zrymowało:)
Mam za to kryzys kulinarny : co na obiad ugotować? Mam ochote na pierogi z mięsem , ale to tyleee roboty;/
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
madzia.rka wrote:Witajcie mamusie :-*
Ja mam ochotę na lazanki echhhhhh
To jest ulubione danie mojego synka jak chodził do przdszkola, a ja nawet nie wiem jak je zrobić
wypomina mi to strasznie często...
Kochana nic prostszego. Gotujemy w jednym garze makaron w drugim kapustę kiszona lub świeża. Na patelni podsmażasz kiełbaski albo parówki (wersja mojego męża) albo mięsko mielone. Potem wszystko mieszkasz dajesz ketchup i trochę przecieru i gotowe. Ja nie daje żadnej zasmazki bo nie lubię. Jejku ale bym zjadła mhmmmmm.
e-ness lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
Dzieki madzia.rka po weekendzie powalczę
choć już wiem że pani Ewy nie przebije
bo zapiekanki moje zawsze sa pod obstrzałem " bo pani Ewa..."
Tusiaa wrote:Madzia.rka wg mnie też mało
bo u nas sesje u takiej laski kosztują mega drogo pok 300zl i w ogóle w dodatku nie dostaje sie wszystkich zdjęc na płycie tylko się chyba samemu wybiera... a ile dokładnie tych zdjęc to nie wiem ale nie duzo..
Dzięki mamuśki za miłe słowa
To i tak mało, Laseczki. My płacimy 600 zł za sesję noworodkową. Kobietka jest genialna! I ma mega terminy, więc rezerwowaliśmy termin u niej już w listopadzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 09:46
-
Dziewczynki fotki są w pamiętniku
już udostępniam na chwilę.
A ja spałam nawet dobrze. Z małym poszliśmy razem spać i razem wstalismymam nadzieję ze jak się urodzi to też będzie tak grzecznie spał
E-ness ja nieraz robilam łazanki z bigosuzrobisz bigos i gotujesz makaron mieszasz i gotowe
ja jeszcze ketchup dodaję .
Lexi coś czuję że u ,ciebie bliżej niż dalejbędziesz chyba kolejna mamunia
Kubuś
-
nick nieaktualny
-
Mari moja kumpela w 9 miesiącu dostała rozstępów, w tych miejscach, w których córcia jej się najbardziej wypinała. A bratowa całą ciążę nic nie miała a po porodzie wyszły jej na całym dole brzucha i udach
Wolałabym jednak, żeby Twoja położna miała rację. Bo u mnie na razie też nic. Myślałam, że jakiś jeden mi się zrobił ale to był fałszywy alarm
Tusia nie obraziłabym się. Te bóle już mnie męczą. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja własnie też słyszałam, żeby się intensywnie po porodzie smarować, bo niestety jest szansa, że rozstępy pojawią się właśnie wtedy
U mnie na szczęście do tej pory ani jednego nie ma i oby tak zostało! Ale do szpitala biorę balsam przeciwko rozstępom i o ile tylko siły pozwolą i zaaferowana Dzieciaczkiem nie zapomnę, to będę się smarować
Mari, a jesteś zadowolona z tej bluzy z koszulalove? Czy jest bardzo gruba? -
Nom. Skóra za szybko się ściągała. U nas właśnie położna mówiła żeby balsamami na rozstępy też się po porodzie smarować i zabrać do szpitala. Po porodzie szybko też woda schodzi z organizmu, przez co skóra może być mniej elastyczna.
Gratulacje! Za tydzień donoszonamarissith lubi tę wiadomość