SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Któraś z Was pisała że niby jej z nutrici napisali że paczkę wysłali mi niby wysłali 19 a paczki ani widu ani slychu i poleconym miała iść.

tak ja :D odpisali mi na maila w tamtym tyg po miesiącu, że wysyłają poleconym priorytetem,ale w dużych firmach jedna osoba odpisuje, inna pakuje, inna odpowiada za kontakty z pocztą itp :P jak dojdzie dam znać

dalej mi się nic nie chce i też mnie wszystko i wszyscy wqrwia, ah te hormony,ciekawe jak będzie po porodzie jak diametralnie ich poziom spadnie, już mi nawet endo mówił, że jak będę nie do zniesienia dla innych to mam dawke o połowę zmniejszyć letroxu do czasu wizyty.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wam lekarze zalecili po odejściu czopa jechać do szpitala czy siedzieć w domu na dupie i czekać na skurcze? mi zaleciła jechać

• mallinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduję się po wizycie :)
    Mały ułożony główkowo, obecnie waży 3550 g, TP za 10 dni więc chyba jeszcze trochę przybierze na wadze. W niedzielę mam przyjść na oddział na KTG, a gdybym nie urodziła do 8 lutego to dostałam skierowanie na oddział. Czyli najpóźniej za 2 tygodnie przywitamy Leosia na świecie! <3

Lexi150, Kri, szara myszka, marissith, tysiaa93, vayn, d84 lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna ńie zalecała jechać po odejściu czopa do szpitala bo to może jeszcze nic nie oznaczać. Od razu jechać jak jest krwawienie, nie plamienie tylko krwawienie, a jak wody odejdą to pojawić sie w szpitalu do 2h.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kolejna Zosia, a potem ja :-)Chyba,że któraś nas jeszcze zaskoczy i wyprzedzi

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was mi powie jak się wrzuca fotki do pamiętnika?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Witam wszystkie lutówki :)
    Ja niestety rozstałam się z wami w 8tc, ale czasem wpadam poczytać co u was :)
    Nie mogę w to uwierzyć jak ten czas zlecial. Wy się już przecież rozpakowujecie! <3
    Życzę wszystkim lekkich porodów, szybkiego dojścia do formy i pociechy z maleństw.

P.S. Do mnie szczęście wróciło :) bardzo się boję, ale najgorsze juz za mną i nie mogę się doczekać lipca :)

Pozdrawiam

Renieczko wspaniałe wieści:)!!!! Trzymam kciuki :), tym razem napewno się uda :))

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna musisz wejść na jakąś stronkę do wrzucania zdjęć typu: zapodaj.net albo fotosik.pl Tam wrzucasz swoje foty, i wybierasz format na fora internetowe. Pokaże Ci się link do skopiowania i jego wrzucasz do posta.

Gorgeous no mam nadzieję że jednak to się sprawdzi :D
    A Ty leżałaś przez ten czas czy raczej normalny tryb życia?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    a Wam lekarze zalecili po odejściu czopa jechać do szpitala czy siedzieć w domu na dupie i czekać na skurcze? mi zaleciła jechać

Czop może odchodzić kilka/-naście dni, więc bez sensu jest od razu jechać do szpitala, jak tylko się go ujrzy.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Gorgeous no mam nadzieję że jednak to się sprawdzi :D
    A Ty leżałaś przez ten czas czy raczej normalny tryb życia?

Robiłam wszystko tak, jak wcześniej - zresztą ginekolog mówiła mi, że mam się nie oszczędzać, tylko zachowywać się normalnie. Tylko że teraz u mnie te normalnie, to i tak siedzenie w domu - chyba że jest mąż, to wtedy wychodzimy razem do sklepu, bo sama nie podejmuję się już takich wyzwań. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, dzięki Lexi, na razie pisze z telefonu, ale postaram się ogarnąć

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakiegoś takiego powera podłapałam od paru dni ;-) kurcze cieszyłam się po cichu, że nie mam popuszczania, jak Was podczytywałam. No to mam. Fuck. :-)
    Poprostu jestem średnio z większością o jakieś 2-3 tyg do tyłu i zauważam zależność późniejszych dolegliwości i tematów na tapecie :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kriii zapomniałam ale proszę
    kb375z.jpg

A tu drugie

Kri, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28wi0jc.jpg

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs pobrane,te badanie miałam tutaj niedaleko mnie w szpitalu,(rodzic mam w innym-dalej od domu) maz mowi chodz pójdziemy zobaczyc na porodówkę i dowiedzieć sie co i jak,No to poszliśmy.WesZlismy i byłam oczarowana jak tam czyściutko ładnie i jakis sympatyczne położne :) podeszliśmy do okienka aby dowiedzieć sie gdzie mozna uzyskać listę potrzebna do szpitala Pani powiedziała,ze mamy isc prosto i w prawo,wiec ruszyliśmy No i tak zapierdzielalismy ze wbiliśmy sie juz na oddział gdzie leżały kobiety :) i jedna położna wola za nami ze tam wchodzić nie mozemy :) :) pogadaliśmy z nia co i jak mowi ze moge przyjść w sobote ona mnie oprowadzi po porodówce pokaże wszystko i opowie,No ale czar prysnął po zapytaniu "czy znieczulenie jest "nie ma !!!:( :( :( naprawde szkoda bo porodówka wypas jakie łóżka fajne itp naprawde błam w szoku ze tak ładnie tam az sie rodzic chce,No ale trudno jak nie ma znieczulenia to musze jechać do szpitala dalej,tam w sobote jade obczaić co i jak :) kupiłam dzis tego rogala do karmienia :)

Renia cudowna wiadomosc rośnijcie zdrowo <3

Patrzcie jakie truskawy upolowalam dzis w sklepie :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6268952/934607/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:09

tysiaa93, szara myszka, Lexi150, Moniaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bruśka. A tak się zastanawiam czy aby te laktaktory dodatkowo nie porozciągają nam cycuszków? Żeby nie było jak z tą murzynką - masz cycka, ale nie odchodź za daleko. :-D

Lexi150, Joanna_88, Moniaa lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratuluję i życzę Ci spokojne ciąży , rośnijcie zdrowo :-)

Po odejściu czopa to jeszcze spokojnie można siedzieć w domu . No chyba, że lekarz prowadzący zalecał wam inaczej bo są jakieś wskazania.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje piersi niestety straciły z jędrności :-( Ale co zrobić .

Biedronka no albo łóżko wypasione albo znieczulenie :-P
    O takich truskawach mogę teraz pomarzyć...ale zjadłam pół h temu kisiel truskawkowy ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w tv widziałam na jakims tam programie jak kobieta odciagala laktatorem i pomyslalam to samo! czy czasem to nie naciąga piersi ;/;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratulacje, spokojnej ciąży, najgorsze już za tobą :)

Truskaweczki pyyyycha.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ