Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natic Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej :) melduje, ze jeszcze jestem 2w1. W piątek moj telefon ściągnął jakas aktualizacje i po tym pojawił sie granatowy ekran i musiał biedaczek isc do serwisu, ale dzis juz jestesmy razem :D bez tel jak bez ręki, chyba jestem uzależniona :P chciałam na kompie cos zrobić, ale po 15mon siedzenia zrobiło mi sie słabo i niedobrze, wiec darowałam sobie. Ogólnie czuje sie słabo i tak jakbym była przed @ tzn brzuch mnie nie boli, ale mięśnie, biodra, jestem zmęczona i ospała.
    Przeczytałam wszystko, ale tyle napisaliście, ze juz pol zapomniałam i nie wiem do czego sie odnieść haha, a zalogowałam sie na końcu i juz sie nie wracam :) teraz moge byc na bieżąco.
    My moze juz w piątek bedziemy razem <3 stresuje sie ta środowa wizyta, bo wtedy zapadnie decyzja :)

Zosiu a ty będziesz miec cc? Ja mam wizytę w środę i chyba w piątek powinnam byc juz po cc -zobaczymy co sie jeszcze na wizycie okaże :)

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Witam :) Powiedzcie mi czy któraś z was zauważyła że zaczyna jej odchodzic czop? bo ja już od dwóch dni zauważyłam dużo galarety i do tego mała strasznie wyciąga się w dół, kręgosłup pobolewa częściej ... już chciałabym byc po wszystkim :/

Mi czop odchodził w 24 tygodniu. Galaretka bez krwi koloru żółto brązowo jakiegoś dziwnego tylko tak około łyżki

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • klementynka88 Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowałam małą, anonimową ankietę o probiotyku dla kobiet. Jestem ciekawa Waszych opinii :)

http://goo.gl/forms/kcwKsvkcFn

klementynka88
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkoncu ogarnelam ciuszki małego przez rok mogę nic nie kupować kosmos. Pokoik prawie gotowy. Dziś mi firanka przyszła firanka oki ale te dodatki które miały być z bajki auta a dostałam samoloty kosmos jakiś

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi z tą szyjka to niezła jazda przecież miałaś nawet skurcze normalnie śmiech na sali.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Mi czop odchodził w 24 tygodniu. Galaretka bez krwi koloru żółto brązowo jakiegoś dziwnego tylko tak około łyżki

U mnie jest biały nawet bardziej przeźroczysty i dziś rano to aż poczułam jak coś mi wyskoczyło, torba spakowana na tip top bo teraz to już sama nie wiem, czuję się jak kulka i te bóle jak na @ tylko bym leżała, jak więcej zjem to niedobrze mi od razu :/ coś czuję że mogę nie dotrwac do terminu

l22nio4pat68ge0a.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czop może odejść chwilę przed porodem 2 tygodnie wcześniej, a może w ogóle dopiero w trakcie porodu. Z tym to nie ma reguły.

Powoli będą się nam porody sypać. Zosia a ty już chcesz w piątek tego cc czy niekoniecznie ???

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila myślę, że to hormony i stres przed porodem :) ja tam miałam ale wczesniej. Teraz na szcześćie juz jest dobrze :)

No własnie mi czop też nie odchodzi. Nie zauwazyłam nic podejrzanego aa wydzieliny tez mam dużo i nie raz jak stoje to czuje jak leci, niby białe wodniste, jak mleko czy sperma :D

Lexi jeszcze sie okaże że przenosisz :P noo albo to jest cisza przed burzą. NIby nic się nie dzieje a tu psikus niedługo bedzie :)

WStyd sie przyznać ale po 7 a nawet chyba 8 poszłam spać i wstałam o 12 :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie lutówki :)
    Ja niestety rozstałam się z wami w 8tc, ale czasem wpadam poczytać co u was :)
    Nie mogę w to uwierzyć jak ten czas zlecial. Wy się już przecież rozpakowujecie! <3
    Życzę wszystkim lekkich porodów, szybkiego dojścia do formy i pociechy z maleństw.

P.S. Do mnie szczęście wróciło :) bardzo się boję, ale najgorsze juz za mną i nie mogę się doczekać lipca :)

Pozdrawiam

Szpaczek, nick nieaktualny, Tusiaa, gorgeous, nick nieaktualny, Evans, szara myszka, d84, Kasia02, Kri, madzia.rka, Biedroneczka29, L, tysiaa93, Astra, baassiia, Moniaa, nick nieaktualny, Doti87, Mila920 lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka nudnej i spokojnej ciąży życzę! Niech Groszek rośnie zdrowo!<3

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny ale energia we mnie wstąpiła. Wyszorowałam łazienkę. Teraz zabieram się za ścieranie kurzy, odkurzanie i mycie podłóg ale oczywiście z przerwami bo wszystkiego na raz nie dam rady :P
    Chyba wicie gniazda się włączyło :D

uska31, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi Ty się nie rozkrecaj tylko odpoczywaj.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny to moze byc juz w piątek i tak jestem podekscytowana ze juz tak blisko :D wskazaniem do cc u mnie jest ułożenie miednicowe małej, a wszystko okaże sie w środę na wizycie jak dr zrobi usg, jesli pozycja sie nie zmieniła to w piątek cc :)
    Rwnuczka cieszę sie, ze wróciło do Ciebie szczęście i życzę wszystkiego dobrego :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Witam wszystkie lutówki :)
    Ja niestety rozstałam się z wami w 8tc, ale czasem wpadam poczytać co u was :)
    Nie mogę w to uwierzyć jak ten czas zlecial. Wy się już przecież rozpakowujecie! <3
    Życzę wszystkim lekkich porodów, szybkiego dojścia do formy i pociechy z maleństw.

P.S. Do mnie szczęście wróciło :) bardzo się boję, ale najgorsze juz za mną i nie mogę się doczekać lipca :)

Pozdrawiam

Renieczka trzymam mocno kciuki za Ciebie i spokojnej ciazy życzę :)

Cudownie ze udało Ci się w tak krótkim czasie ponownie zaciażyć. Trzymaj się zdrowo i oszczędzaj się.

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Ja to od 2-3 dni śpię jak zabita :) oczywiście wstawianie na siusianie i dalej w kimono. Śpię i lepiej się czuje niż tydzień, 2tyg temu heh Nic mnie nie boli, i nic mi się nie chce :P Rano przetarlam podłogę w łazience, byłam z mężem się przejechać na miasto, a teraz leżę, bo coś mnie przymulilo ;)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratuluję :* wszystko będzie dobrze :)

Zosia, ale emocje...fajnie że to już :)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ogólnie ginka mówi że powinnam urodzić w przeciągu 2 tygodni.

Kochana, tylko się nie nastawiaj, bo ja uwierzyłam lekarce i właśnie minęły 2 tygodnie od tego, kiedy powiedziała, że pochodzę tydzień, maksymalnie dwa. Bez szyjki, z dzieckiem leżącym mega nisko... i nadal w dwupaku. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam i Qas i na fb to większość ginow ma dwie specjalizacje dodatkowo z wrozbiarstwa i ezoteryki ;-)

nick nieaktualny, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała że niby jej z nutrici napisali że paczkę wysłali mi niby wysłali 19 a paczki ani widu ani slychu i poleconym miała iść.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka - wspaniale to słyszeć, trzymamy kciuki :*:*

Z czopem ponoc jest tak jak piszecie - to ze odpanie nie musi nic oznaczac, może odpaść i miesiąc przed porodem a może i w czasie porodu

była u mnie kolezanka z rocznym tornadem, mieszkanie jest takie jakbym tydzień nie sprzatala a posprzatalam porządnie rano przed jej przyjsciem :D:D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ