X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natic Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej :) melduje, ze jeszcze jestem 2w1. W piątek moj telefon ściągnął jakas aktualizacje i po tym pojawił sie granatowy ekran i musiał biedaczek isc do serwisu, ale dzis juz jestesmy razem :D bez tel jak bez ręki, chyba jestem uzależniona :P chciałam na kompie cos zrobić, ale po 15mon siedzenia zrobiło mi sie słabo i niedobrze, wiec darowałam sobie. Ogólnie czuje sie słabo i tak jakbym była przed @ tzn brzuch mnie nie boli, ale mięśnie, biodra, jestem zmęczona i ospała.
    Przeczytałam wszystko, ale tyle napisaliście, ze juz pol zapomniałam i nie wiem do czego sie odnieść haha, a zalogowałam sie na końcu i juz sie nie wracam :) teraz moge byc na bieżąco.
    My moze juz w piątek bedziemy razem <3 stresuje sie ta środowa wizyta, bo wtedy zapadnie decyzja :)

Zosiu a ty będziesz miec cc? Ja mam wizytę w środę i chyba w piątek powinnam byc juz po cc -zobaczymy co sie jeszcze na wizycie okaże :)

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Witam :) Powiedzcie mi czy któraś z was zauważyła że zaczyna jej odchodzic czop? bo ja już od dwóch dni zauważyłam dużo galarety i do tego mała strasznie wyciąga się w dół, kręgosłup pobolewa częściej ... już chciałabym byc po wszystkim :/

Mi czop odchodził w 24 tygodniu. Galaretka bez krwi koloru żółto brązowo jakiegoś dziwnego tylko tak około łyżki

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • klementynka88 Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowałam małą, anonimową ankietę o probiotyku dla kobiet. Jestem ciekawa Waszych opinii :)

http://goo.gl/forms/kcwKsvkcFn

klementynka88
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkoncu ogarnelam ciuszki małego przez rok mogę nic nie kupować kosmos. Pokoik prawie gotowy. Dziś mi firanka przyszła firanka oki ale te dodatki które miały być z bajki auta a dostałam samoloty kosmos jakiś

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi z tą szyjka to niezła jazda przecież miałaś nawet skurcze normalnie śmiech na sali.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Mi czop odchodził w 24 tygodniu. Galaretka bez krwi koloru żółto brązowo jakiegoś dziwnego tylko tak około łyżki

U mnie jest biały nawet bardziej przeźroczysty i dziś rano to aż poczułam jak coś mi wyskoczyło, torba spakowana na tip top bo teraz to już sama nie wiem, czuję się jak kulka i te bóle jak na @ tylko bym leżała, jak więcej zjem to niedobrze mi od razu :/ coś czuję że mogę nie dotrwac do terminu

l22nio4pat68ge0a.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czop może odejść chwilę przed porodem 2 tygodnie wcześniej, a może w ogóle dopiero w trakcie porodu. Z tym to nie ma reguły.

Powoli będą się nam porody sypać. Zosia a ty już chcesz w piątek tego cc czy niekoniecznie ???

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila myślę, że to hormony i stres przed porodem :) ja tam miałam ale wczesniej. Teraz na szcześćie juz jest dobrze :)

No własnie mi czop też nie odchodzi. Nie zauwazyłam nic podejrzanego aa wydzieliny tez mam dużo i nie raz jak stoje to czuje jak leci, niby białe wodniste, jak mleko czy sperma :D

Lexi jeszcze sie okaże że przenosisz :P noo albo to jest cisza przed burzą. NIby nic się nie dzieje a tu psikus niedługo bedzie :)

WStyd sie przyznać ale po 7 a nawet chyba 8 poszłam spać i wstałam o 12 :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie lutówki :)
    Ja niestety rozstałam się z wami w 8tc, ale czasem wpadam poczytać co u was :)
    Nie mogę w to uwierzyć jak ten czas zlecial. Wy się już przecież rozpakowujecie! <3
    Życzę wszystkim lekkich porodów, szybkiego dojścia do formy i pociechy z maleństw.

P.S. Do mnie szczęście wróciło :) bardzo się boję, ale najgorsze juz za mną i nie mogę się doczekać lipca :)

Pozdrawiam

Szpaczek, gezanew, Tusiaa, gorgeous, marissith, Evans, szara myszka, d84, Kasia02, Kri, madzia.rka, Biedroneczka29, L, tysiaa93, Astra, baassiia, Moniaa, vayn, Doti87, Mila920 lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka nudnej i spokojnej ciąży życzę! Niech Groszek rośnie zdrowo!<3

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny ale energia we mnie wstąpiła. Wyszorowałam łazienkę. Teraz zabieram się za ścieranie kurzy, odkurzanie i mycie podłóg ale oczywiście z przerwami bo wszystkiego na raz nie dam rady :P
    Chyba wicie gniazda się włączyło :D

uska31, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi Ty się nie rozkrecaj tylko odpoczywaj.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny to moze byc juz w piątek i tak jestem podekscytowana ze juz tak blisko :D wskazaniem do cc u mnie jest ułożenie miednicowe małej, a wszystko okaże sie w środę na wizycie jak dr zrobi usg, jesli pozycja sie nie zmieniła to w piątek cc :)
    Rwnuczka cieszę sie, ze wróciło do Ciebie szczęście i życzę wszystkiego dobrego :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Witam wszystkie lutówki :)
    Ja niestety rozstałam się z wami w 8tc, ale czasem wpadam poczytać co u was :)
    Nie mogę w to uwierzyć jak ten czas zlecial. Wy się już przecież rozpakowujecie! <3
    Życzę wszystkim lekkich porodów, szybkiego dojścia do formy i pociechy z maleństw.

P.S. Do mnie szczęście wróciło :) bardzo się boję, ale najgorsze juz za mną i nie mogę się doczekać lipca :)

Pozdrawiam

Renieczka trzymam mocno kciuki za Ciebie i spokojnej ciazy życzę :)

Cudownie ze udało Ci się w tak krótkim czasie ponownie zaciażyć. Trzymaj się zdrowo i oszczędzaj się.

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Ja to od 2-3 dni śpię jak zabita :) oczywiście wstawianie na siusianie i dalej w kimono. Śpię i lepiej się czuje niż tydzień, 2tyg temu heh Nic mnie nie boli, i nic mi się nie chce :P Rano przetarlam podłogę w łazience, byłam z mężem się przejechać na miasto, a teraz leżę, bo coś mnie przymulilo ;)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratuluję :* wszystko będzie dobrze :)

Zosia, ale emocje...fajnie że to już :)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ogólnie ginka mówi że powinnam urodzić w przeciągu 2 tygodni.

Kochana, tylko się nie nastawiaj, bo ja uwierzyłam lekarce i właśnie minęły 2 tygodnie od tego, kiedy powiedziała, że pochodzę tydzień, maksymalnie dwa. Bez szyjki, z dzieckiem leżącym mega nisko... i nadal w dwupaku. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam i Qas i na fb to większość ginow ma dwie specjalizacje dodatkowo z wrozbiarstwa i ezoteryki ;-)

marissith, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała że niby jej z nutrici napisali że paczkę wysłali mi niby wysłali 19 a paczki ani widu ani slychu i poleconym miała iść.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka - wspaniale to słyszeć, trzymamy kciuki :*:*

Z czopem ponoc jest tak jak piszecie - to ze odpanie nie musi nic oznaczac, może odpaść i miesiąc przed porodem a może i w czasie porodu

była u mnie kolezanka z rocznym tornadem, mieszkanie jest takie jakbym tydzień nie sprzatala a posprzatalam porządnie rano przed jej przyjsciem :D:D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ