Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Roberta wrote:Rodzilam bez znieczulenia. Bóle krzyżowe są straszne. Podczas parcia też bolało tzn tak jakby rozrywalo ale parcie przynosi ulgę w skurczu. Jestem z siebie dumna bardzo że dałam radę
mąż pilnował żebym oddychala prawidłowo. Lekarka była zdziwiona że od odejścia wód urodziłam w 5 h i 40 minut, jak na 1 dziecko to super. W nocy z poniedziałku na wtorek byłam 5 razy z dwójka;) organizm się oczyszczal... we wtorek czułam się w miarę ok, nieliczne skurcze. O północy było takie wystrzelenie wód- nie jakbym się posikala tylko jak puszczenie bąka
Dziękujemy Dziewczyny za gratulacje. Życzę Wam tyle szczęścia ile ja teraz mam
Roberta to tempo porodu jak moje, nic tylko się cieszyć z tak szybkiego przebiegu akcji -
Roberta twardzielka z Ciebie
odpoczywaj i cieszcie sie sobą :*
Dziewczyny słyszałyście o niebezpiecznym wirusie dla kobiet w ciazy ???juz jest ponoc na granicy Polskibeda mowić w wiadomościach .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:34
-
Ale ten wirus już nas nie dotyczy bo powoduje maloglowie, a nasze dzieciaki są już wykształcone. Poza tym chyba przenoszą go komary a teraz o nie trudno. Wiadomość nie za fajna o tym wirusie, ale jak zawsze dziennikarze podchwycają każdy temat bo nie mają o czym mówić
Brzuch mnie rozbolał. Pralkę mam w piwnicy, a suszenie na piętrze. Ogarnąć psu łapy po dworze to masakra z tym brzuchem. Woda narozlewana, suka obrażona,ja wkur*** -
nick nieaktualnyBruśka nie masz aż takiego złego cisnienia, nie denerwuj się. Jutro przyjmuje ten grubasek u diabetologa? Mi te urocze panie w zabiegowym tak ciśnienie zawsze podniosą, że mam ochotę lutnąć w łeb.
Roberta gratulujęporód miałaś eexpressowy, zazdroszczę!
-
Mi z ta kością udowa zawsze wychodziło ze mała miala o kilka dni do przodu a na ostatniej wizycie krótsza o kilka dni. Oczywiście zaczęłam się zamawiać, ale tak myśle czy oni tym dzieciom dobrze te nogi mierzą skoro moja połowę nóg ma w moich zebrach....I zawsze właźnie te nóżki miała u mnie tydzień do przodu a teraz kilka dni do tylu, to jakby 2 tygodnie do tylu w sumie licząc to ze była do przodu. Dr mówiła ze wszystko w normie ale zawsze jest stres. W ogóle byłam we wtorek na usg i serduszko jej biło 143 a w środę byłam u swojej dr i ona tez mi robiła usg i biło 121 i mówiła ze to trochę wolno, chociaż w normie. Pytała czy nie jestem głodna albo zmęczona, sama już nie wiem co o tym myśleć. Stres mnie zżera
-
nick nieaktualny
-
Lexi tak moj wlasnie miał operację przegrody nosa, robili to w znieczuleniu ogólnym, pobyt w naszym szpitalu trwa 6-7 dni, ale wiem że w innych szpitalach czasem trwa to 3 dni, musialabys się dowiedzieć jak jest u Ciebie
mój wypisal sie na zadanie 4-tego dnia, żeby pilnować swojej ciężarówki :p i dziś czyli po 8 dniach od zabiegu był na zdjęciu szwów, którymi były takie plastiki w nosie przyszyte (słabo to wyglądało i musiało być mega niewygodne), gdy przyjechałam do niego w dzień zabiegu to widzialam ze cierpiał, ale zaraz dostał kroploweczki przeciwbólowe i jakoś zasnął - na początku jest to ciężkie bo musiał oddychać tylko ustami, wtedy mówił że nigdy więcej, ale dziś już po wyjęciu tych plastików mowi ze jest zajebiscie
. A i najważniejsze to dowiedzcie się jakie opinie ma Wasz szpital w tych zabiegach , bo mój miał dobre parę lat temu robione przy nosie w innym szpitalu, ale całkiem inna metoda i przez lekarza dupe i tylko nacierpial się a nic mu to nie pomoglo. Jak masz jakieś pytania to śmiało pisz, bo ja w tej ciazy pisze i mówię bardzo chaotycznie wiec może zapomnialam o czymś ważnym hehe
Roberta to poród miałaś naprawdę ekspresowy,czyli mówisz bol do wytrzymania? Czy miałaś już taki moment ze myslalas ze nie dasz rady? Gratulacje mamuska ;* i chwal tu się nam swoim szczesciemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:15
Lexi150 lubi tę wiadomość
-
Mila dziękuję. Jutro będziemy dzwonić do szpitala i pytać co i jak. Ale i tak pójdzie dopiero po urodzeniu Małego. A tak z ciekawości to Twój miał ten zabieg na NFZ? A jak tak to długo czekaliscie na termin?
-
Kri wrote:Do kąpania dziecka chciałam płyn, który myje ale nie nawilża od razu, czyli nie emoilent. Kupiłam oilatum płyn do kąpieli ale ze składu to nie wynika jasno. Jakieś sugestie? Nie chcę niepotrzebnie nawilżających substancji na początek.
ja kupiłam na start 2 płyny jeden z dzidziusia i drugi rossmanowski, zobaczę jak się sprawdzą. Najwyżej ja je wykorzystam.
A z tą kością udową dam znać co mi powie w pt mój gin.
Ja się podstresowałam bo to też jeden z markerów przy zespole Downa, a w 1 trymestrze wyszło mi na jednym usg wszystko ok tzn przezierność i kość nosowa, potem poszłam na genetyczne (następnym razem nie pójdę na nie na pewno)były one w odstępie tygodnia i tam mi lekarz mówi, że hypoplastyczna lub brak kości nosowej, test papa ok i wyszło mi zespół downa 1:3000 i gdzieś mi to teraz w głowie siedzi...
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
marissith wrote:Bruśka nie masz aż takiego złego cisnienia, nie denerwuj się. Jutro przyjmuje ten grubasek u diabetologa? Mi te urocze panie w zabiegowym tak ciśnienie zawsze podniosą, że mam ochotę lutnąć w łeb.
Roberta gratulujęporód miałaś eexpressowy, zazdroszczę!
No ostatnio nawet była fajna pielęgniarka a przyjmuje ten facet lekarz wewnętrzny chyba o tego samego chodzi. -
D84 na pewno wszystko z Maluszkiem jest dobrze. Nie zamartwiaj się. Przy zespole Downa zazwyczaj jest problem z serduszkiem a u Twojej Dzidzi tego nie stwierdzono. Mi się wydaje, że tak jak już wcześniej Dziewczyny wspomnialy ciężko jest już teraz zmierzyć wszystko dokładnie.
d84 lubi tę wiadomość
-
Lexi na nfz i zapisywalam go jakos koniec sierpnia, wiem że teraz czeka się krócej, bo wtedy już nie mieli terminów na tamten rok, ale co szpital to pewnie inne terminy
Omg ale mi badania wyszły... mocz bakterie liczne, leukocyty, hemoglobina(czyli krwinki w moczu?!) erytrocyty.. hemoglobina w morfologii poniżej 12.. i płytek tylko 146 to chyba też malusio.. Dobrze ze jutro mam wizytemamuśka1 lubi tę wiadomość
-
D84, natalica nie wkręcać sobie
wszystko jest ok, poprostu maluch nie będzie może wysoki. Mój też ostatnio miał mniejszy brzuch i kość udową, ale to było miesiąc temu i też się zamartwiałam, wiem jak to jest.nie mamy na to wpływu, a już niedługo wszystko się wyjaśni, że wiadomo zdrowe i piękne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:38