X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Kri trudno mi uwierzyć w to, ze z tygodnia na tydzień taka rozbieżność by była w usg. Nie denerwuj się, myśl pozytywnie dzidzia na pewno ma się dobrze ;-)
    L to natalica pisała, ja jeszcze przed usg jestem ostatnim ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi lekarz mówił że na samej końcówce płytki lubią spadać

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No ostatnio nawet była fajna pielęgniarka a przyjmuje ten facet lekarz wewnętrzny chyba o tego samego chodzi.
    on nie potrafi nawet z glukometru zgrać wyników...

D84 rozumiem, bo moja z kolei ma problem z sercem i też się naczytałam, że to często występuje z zespołem downa... chociaż myślę pozytywnie

• L Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja kupiłam na start 2 płyny jeden z dzidziusia i drugi rossmanowski, zobaczę jak się sprawdzą. Najwyżej ja je wykorzystam.

A z tą kością udową dam znać co mi powie w pt mój gin.
    Ja się podstresowałam bo to też jeden z markerów przy zespole Downa, a w 1 trymestrze wyszło mi na jednym usg wszystko ok tzn przezierność i kość nosowa, potem poszłam na genetyczne (następnym razem nie pójdę na nie na pewno)były one w odstępie tygodnia i tam mi lekarz mówi, że hypoplastyczna lub brak kości nosowej, test papa ok i wyszło mi zespół downa 1:3000 i gdzieś mi to teraz w głowie siedzi...

D84 ja do ciebie pisałam ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila po zabiegu przegrody az tyle w szpitalu Twój chłop leżał ??ja miałam plastykę nosa i na drugi dzien do domku.

D84 slonce nic sie nie zamartwiaj tak jak dziewczyny pisały na tym etapie na pewno nie da rady dobrze zrobic pomiarów,na pewno dzidziuś jest zdrowy i wszystko jest dobrze :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam o tym wirusie i to bardziej w am. południowej się dzieje no i komary przenosza wiec mysle ze tu jesteśmy w miare bezpieczni wszyscy a nasze dzieciaczki już wykształcone, to chyba bardziej na wczesna ciaze działa

ja ostatnia morfologie miałam chyba niecaly miesiąc temu, pytałam gina czy mam isc jeszcze przed porodem ale powiedział ze mam cala ciaze tak dobre wyniki ze już nie trzeba. mam nadzieje ze nie będą wymagali w szpitalu np. jakiejś swiezej ;/
    zastanawiam się czy sobie początkiem lutego samej nie zrobić żeby mieć w razie czego cos swiezszego

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka w wypisie wlasnie bylo napisane 'plastyka przegrody nosa', na drugi dzień to on dopiero miał zabieg bo pierwszy dzień to badania. Ale.. nie porownujmy polskiej służby zdrowia z Twoją hehe :-)

Zmartwily mnie te wyniki, a w tym moczu to w ogóle wszystko chyba wyszło co mogło :/ już oczywiście znalazlam w internetach, ze mogą położyć mnie na oddział z takimi wynikami. Głupia ja. Google to zło..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja miałam całkowita korektę nosa wszysto co możliwe :) i robiłam w Polsce w prywatnej klinice.Dobrze ze jutro masz wizyte to gin zerknie na wyniki i na pewno cos poradzi,wujka google nie słuchaj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:15

Sofija <3
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pocieszenie

Szara myszko mi lekarz mówił że do ZZO morfologia powinna być max 7dniowa, jak się jej nie ma to robią w szpitalu,ale to trwa ok 40min i nie wiem czy całą dobę wszędzie dostępne. Z drugiej strony jak patrzyłam po stronach różnych szpitali co jest potrzebne do przyjęcia to w większości wymagali mocz i morfologie z ostatnich 14 dni.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote przejadę sie do szpitala w którym bede rodzic i dowiem sie wlasnie co do ZZO zeby pozniej nie było jaj ze nie bede miała świeżych badan i mi nie beda chcieli dać znieczulenia .

Sofija <3
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mi się to d84 wydalo dziwne ze mi nie zlecil ;/ termin mam 17/20tego to dla bezpieczeństwa tak ok 6tego sobie chyba zrobie sama i będę miała
    a wizyte mam 5tego to może mi jeszcze zleci choć pytałam i mowil ze nie trzeba już bo tamta jest dobra ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zzo to niby trabil ordynator ze już daja w moim szpitalu cala dobe po czym znajoma mi mowila ze jej kolezanka rodzila trzy dni temu i nie dostala bo nie było już anestezjologa, a dziewczyna z jej pokoju dostala bo UWAGA rodzila do 15tej :D

także dobrze chyba ze się na nie nie nastawiam

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari o czy my mówimy jak to wewnętrzny same się lepiej wyleczymy. Muszę powymyslac te wyniki bo w nocy wcale nie mierze pogielo go ze będę o 3 wstawać i cukier mierzyć a i parę dni wcale nie badalam to muszę trochę zaimprowizowac. Ja nawet jak objem się jak świnka to cukier mam w normie. Ostatnio po bułce z serkiem topionym i pastella oraz bananie pomarańczy i kiwi oraz slidkiej herbacie miałam albo 99 albo 109 gdzie zakazany banan był. Więc luz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Polacy w ręczna bedą grać, to na pewno któraś z nas podczas tego meczu urodzi

Biedroneczka29, gezanew lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Jak tak Polacy w ręczna bedą grać, to na pewno któraś z nas podczas tego meczu urodzi
    To trzeba obejrzeć ;p

dana222 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZZO zależy od szpitala. W szpitalu gdzie miałam rodzic, jest ogólnie dostępne, ale...jak to gin powiedział lepiej iść na spotkanie z anestezjologiem i wpisać się na listę ze się było :P heh więc wiadomo, o co chodzi :) A od godz i dnia też zależy :) w weekend często...brakuje specjalistów :D czyli wiadomo :)
    Byłam na tym spotkaniu, ale zastanawiałam się za i przeciw. Teraz w tym drugim szpitalu gdzie będę rodzic nie ma zzo, więc nie mam nad czym myśleć :)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana zebys wiedziała hahah :) tragiczny początek :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko-u mnie tez badan nie bylo bo akcja na cito wyszla.. Jak mus to daja i tyle. Robia wywiad etc przeciez wiadomo ze sie nie klamie w takich chwilach.
    Ja juz Wam mowie ze zaczelam karmic z nakladkami-pierwsze podejscie i luuuux:)
    A chusteczki mokre pampers sensitive moja corcie uczulaja,pielegniarki od razu winnego wskazaly...sprawdzamy baby dream teraz
    Roberta- zuch jestes Dziewczynka!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila z tego co wiem, na przykładzie bratowej to wyniki pod koniec ciąży lubią się pogorszyc. Ona nawet morfologię miałam do kitu. Ja ostatnie wyniki mam z 30 grudnia :D teraz nie kazał mi robić, bo w szpitalu robią. Ale że zmieniam placówkę rodzenia muszę się dopytać jutro czy taka może być, czy zrobić świeżą ;)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i jutro po południu przyjmą mnie na oddział, a w piątek jak nic nie wyskoczy to z rana cc :)

Dziewczyny u nas tez krótsza kość udowa o jakies 1,5 tyg...pytałam lekarza, ale mówił zeby sie nie przejmować. U nas tak wychodzi od jakiegoś czasu i juz nawet nie czytam na ten temat bo co to da oprócz stresu i tak nic nie zrobie. Ja tłumacze sobie to tak, ze przeciez jedne dzieci rodzą sie 60cm, a inne 52cm i mogą miec ta sama wagę. Ja sie urodziłam 54cm, a w przedszkolu zawsze byłam najwyższa i mąż jak oglądany stare kasety to mowi, ze byłam koniówa :D

tysiaa93, Lexi150, szara myszka, Tusiaa, Astra, d84 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ