Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBruśka wrote:No ostatnio nawet była fajna pielęgniarka a przyjmuje ten facet lekarz wewnętrzny chyba o tego samego chodzi.
D84 rozumiem, bo moja z kolei ma problem z sercem i też się naczytałam, że to często występuje z zespołem downa... chociaż myślę pozytywnie -
d84 wrote:ja kupiłam na start 2 płyny jeden z dzidziusia i drugi rossmanowski, zobaczę jak się sprawdzą. Najwyżej ja je wykorzystam.
A z tą kością udową dam znać co mi powie w pt mój gin.
Ja się podstresowałam bo to też jeden z markerów przy zespole Downa, a w 1 trymestrze wyszło mi na jednym usg wszystko ok tzn przezierność i kość nosowa, potem poszłam na genetyczne (następnym razem nie pójdę na nie na pewno)były one w odstępie tygodnia i tam mi lekarz mówi, że hypoplastyczna lub brak kości nosowej, test papa ok i wyszło mi zespół downa 1:3000 i gdzieś mi to teraz w głowie siedzi...
D84 ja do ciebie pisałam
-
Mila po zabiegu przegrody az tyle w szpitalu Twój chłop leżał ??ja miałam plastykę nosa i na drugi dzien do domku.
D84 slonce nic sie nie zamartwiaj tak jak dziewczyny pisały na tym etapie na pewno nie da rady dobrze zrobic pomiarów,na pewno dzidziuś jest zdrowy i wszystko jest dobrze :* -
Ogladalam o tym wirusie i to bardziej w am. południowej się dzieje no i komary przenosza wiec mysle ze tu jesteśmy w miare bezpieczni wszyscy a nasze dzieciaczki już wykształcone, to chyba bardziej na wczesna ciaze działa
ja ostatnia morfologie miałam chyba niecaly miesiąc temu, pytałam gina czy mam isc jeszcze przed porodem ale powiedział ze mam cala ciaze tak dobre wyniki ze już nie trzeba. mam nadzieje ze nie będą wymagali w szpitalu np. jakiejś swiezej ;/
zastanawiam się czy sobie początkiem lutego samej nie zrobić żeby mieć w razie czego cos swiezszego -
Biedroneczka w wypisie wlasnie bylo napisane 'plastyka przegrody nosa', na drugi dzień to on dopiero miał zabieg bo pierwszy dzień to badania. Ale.. nie porownujmy polskiej służby zdrowia z Twoją hehe
Zmartwily mnie te wyniki, a w tym moczu to w ogóle wszystko chyba wyszło co mogłojuż oczywiście znalazlam w internetach, ze mogą położyć mnie na oddział z takimi wynikami. Głupia ja. Google to zło..
-
Mila ja miałam całkowita korektę nosa wszysto co możliwe
i robiłam w Polsce w prywatnej klinice.Dobrze ze jutro masz wizyte to gin zerknie na wyniki i na pewno cos poradzi,wujka google nie słuchaj .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:15
-
dzięki za pocieszenie
Szara myszko mi lekarz mówił że do ZZO morfologia powinna być max 7dniowa, jak się jej nie ma to robią w szpitalu,ale to trwa ok 40min i nie wiem czy całą dobę wszędzie dostępne. Z drugiej strony jak patrzyłam po stronach różnych szpitali co jest potrzebne do przyjęcia to w większości wymagali mocz i morfologie z ostatnich 14 dni.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
No wlasnie tez mi się to d84 wydalo dziwne ze mi nie zlecil ;/ termin mam 17/20tego to dla bezpieczeństwa tak ok 6tego sobie chyba zrobie sama i będę miała
a wizyte mam 5tego to może mi jeszcze zleci choć pytałam i mowil ze nie trzeba już bo tamta jest dobra ;/ -
a co do zzo to niby trabil ordynator ze już daja w moim szpitalu cala dobe po czym znajoma mi mowila ze jej kolezanka rodzila trzy dni temu i nie dostala bo nie było już anestezjologa, a dziewczyna z jej pokoju dostala bo UWAGA rodzila do 15tej
także dobrze chyba ze się na nie nie nastawiam -
Mari o czy my mówimy jak to wewnętrzny same się lepiej wyleczymy. Muszę powymyslac te wyniki bo w nocy wcale nie mierze pogielo go ze będę o 3 wstawać i cukier mierzyć a i parę dni wcale nie badalam to muszę trochę zaimprowizowac. Ja nawet jak objem się jak świnka to cukier mam w normie. Ostatnio po bułce z serkiem topionym i pastella oraz bananie pomarańczy i kiwi oraz slidkiej herbacie miałam albo 99 albo 109 gdzie zakazany banan był. Więc luz.
-
ZZO zależy od szpitala. W szpitalu gdzie miałam rodzic, jest ogólnie dostępne, ale...jak to gin powiedział lepiej iść na spotkanie z anestezjologiem i wpisać się na listę ze się było
heh więc wiadomo, o co chodzi
A od godz i dnia też zależy
w weekend często...brakuje specjalistów
czyli wiadomo
Byłam na tym spotkaniu, ale zastanawiałam się za i przeciw. Teraz w tym drugim szpitalu gdzie będę rodzic nie ma zzo, więc nie mam nad czym myśleć___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
Biedronko-u mnie tez badan nie bylo bo akcja na cito wyszla.. Jak mus to daja i tyle. Robia wywiad etc przeciez wiadomo ze sie nie klamie w takich chwilach.
Ja juz Wam mowie ze zaczelam karmic z nakladkami-pierwsze podejscie i luuuux:)
A chusteczki mokre pampers sensitive moja corcie uczulaja,pielegniarki od razu winnego wskazaly...sprawdzamy baby dream teraz
Roberta- zuch jestes Dziewczynka!!! -
Mila z tego co wiem, na przykładzie bratowej to wyniki pod koniec ciąży lubią się pogorszyc. Ona nawet morfologię miałam do kitu. Ja ostatnie wyniki mam z 30 grudnia
teraz nie kazał mi robić, bo w szpitalu robią. Ale że zmieniam placówkę rodzenia muszę się dopytać jutro czy taka może być, czy zrobić świeżą
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
My po wizycie i jutro po południu przyjmą mnie na oddział, a w piątek jak nic nie wyskoczy to z rana cc
Dziewczyny u nas tez krótsza kość udowa o jakies 1,5 tyg...pytałam lekarza, ale mówił zeby sie nie przejmować. U nas tak wychodzi od jakiegoś czasu i juz nawet nie czytam na ten temat bo co to da oprócz stresu i tak nic nie zrobie. Ja tłumacze sobie to tak, ze przeciez jedne dzieci rodzą sie 60cm, a inne 52cm i mogą miec ta sama wagę. Ja sie urodziłam 54cm, a w przedszkolu zawsze byłam najwyższa i mąż jak oglądany stare kasety to mowi, ze byłam koniówatysiaa93, Lexi150, szara myszka, Tusiaa, Astra, d84 lubią tę wiadomość