Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mi przy płaskich brodawkach połozna poleciła muszle laktacyjne Medela, nosiłam je od ok 36 tyg ciąży.
one maja na celu uwypuklenie brodawek mi bardzo pomogłyCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
szara myszka wrote:a może to rwa kulszowa? ja tak miałam ze dwa razy w ciąży, na szczęście max przez pol dnia i rozcwiczylam to i przeszlo
Mie raz kilka tyg po ciąży chwyciła , dosłownie jak usiadłam to już się podnieść nie mogłamna kolanach przeczłapałam się po tel aby po meza zadzwonić.
Jak tak boli poród to Was podziwiam wszystkie mamy które rodzą sn. wielki szacun
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
hm obczajam te muszle medeli i chyba one maja inny kształt, jakiś taki sensowniejszy, ale sa tez droższe
musze pomyslec czy jeszcze jakies teraz dokupywać czy sprobowac z tamtymi i jak będą zle to się kupi w aptece inne -
myszko tylko te muszle to są takie nakładki które nosi si epomiędzy karmieniami ( albo tak ja ja przed porodem) aby
1. w przypadku "nieszczelności" piersi zbierały pokarm jak już wkładki sobie nie radzą
2. pomagają w gojeniu jeśli brodawki sa popękane i poranione przez ssaka.
to te z otworkami do wetylacji
Ja z tych drugich korzystałam po porodzie jak już krew mi leciała, smarowałam kremem zakładałam muszle i nic mnie nie obcierało a piersi miały wentylacje i szybciej się goiły.
Troche kosztują niestety ale warto jeśli chcemy powalczyć o kp.
szara myszka lubi tę wiadomość
Początki mogą być trudne ale jak już dotrzemy się z maluchami to te chwile karmienia to czysta przyjemność
Ja na początku to aż żeby zagryzałam z bólu, ale zainwestowałam w doradcę laktacyjnego i z każdym dniem było lepiej. grunt to aby Maluch dobrze się przystawiał a niestety często jest tak że w szpitalach pozostawia się matki samym sobie bo jest pełen szpital i potem sa problemyszara myszka lubi tę wiadomość
Asienko wszystkiego najcudowniejszego
Ja na swoje sutki nie moge narzekać bo sa sterczące ,ale jak tak czytam to sie czasami obawiam tego karmienia tych pękajacych sutow ałłłc!
Ciekawe czy tej nocy któraś chwyci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 23:40
As ieńka lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Uuu ostro musiało być
Tysia, ostro z takim brzuchem? ostro to ja się zasapałam przy samych "przewrotach "a gdzie siła na resztętak żle tak niewygodnie, a tak to w ogóle nie ma bani
odpije sobie po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 07:46
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot