X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja tez dzis od 4 nie śpię, ale chyba to przez stres przed jutrem :) niby wszystko ok, bardzo sie cieszę, ale czuje sie jakbym miała isc na jakis egzamin i juz po spaniu, a wczoraj jeszcze wszyscy mi doradzali żebym sie wyspala ostatni dzien yhm to sie wyspalam :D

vayn, Joanna_88, Joanna_88 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 11 ide i mam nadzieję, że mnie zbada bo jak nie to się wkur... jednym słowem :P

Dzisiaj po śniadaniu czułam że mi cąły brzuch coś sciska. Jakis ból promieniuje mi na prawy pośladek. Ale się onarzekam hehe :D

Zosia będzie dobrze :) Już niedługo maleństwo bedziesz tulić :) wiadomo, że stres jest jak przed cc tak i przed sn :P Przezyjemy wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:43

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu o której masz się stawic do szpitala? i o której jutro cc?

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Zosiu o której masz się stawic do szpitala? i o której jutro cc?

Dzis do 19 mam juz byc na oddziale, a cc jak sie uda to z samego rana o ile nie wyskoczy lekarzom jakis niezaplanowany zabieg to wtedy moze i nawet o 13 dopiero (oby nie, bo nie lubię czekać :P )

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuska trzymam kciuki :-) ją nadal leże. USG jednak w poniedziałek dopiero bo nie ma sensu ponoc tak wcześnie dziś robić. Za mała różnica dni. Pustki mam na sali. Dziewczyny wychodzą do domu. Pewnie ktoś nowy przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:51

201602171662.png201311165165.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zosia, życze ci szybkiej akcji abyś czekac nie musiała i z samego rano cięcie miała. Stresik na pewno jest ale kochana będzie dobrze ...już niebawem zobaczysz swoją księżniczkę :-)

e-ness w książeczce mojej córki było określenie " w chwili największego szczęścia " :-P i jej pytanie " mamuś czyli, że kiedy ??? " ...bądź mądry i wyjaśnij 7 letniej dziewczynce :-P

Laski jestem dzisiaj padnięta , tak nieprzespanej nocki jeszcze nie miałam :-( Siku , jeść i problem z zaśnięciem tzn. szukanie pozycji jakieś 3h a jak już zasnęłam na pół h to jakieś głupoty mi się śniły i się budziłam. Chodzę jak zombi.

e-ness lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się wyspałam, zresztą ostatnio śpię jak zabita muszę budzik nastawiać, bo się budzę o 11. Śniło mi się, że byłam w szpitalu i nic się poród nie zaczynał i nie chcieli mnie wypisać do domu i kwitłam tam bez sensu. Trochę się tego boję, że mnie przetrzymają dłużej a ja nigdy w szpitalu nie byłam! Ja to się nasłucham o Waszych porodach skoro mam termin prawie pod koniec lutego :P oby tylko z naszymi dzieciaczkami wszystko zawsze dobrze było!!

201602111680.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a nie możesz zapytać czy może sprawdzić szyjkę? Ja pytam co wizytę i wtedy oczywiście mnie bada i zawsze zaznacza, że jak chcę to trzeba mówić, widocznie on tego nie uważa za niezbędne.
    Powiedz, że chcesz badanie i tyle, łaski nie robią :-)
    Ja też dziś idę, ale usg albo jutro albo za tydzień Zobaczę co powie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mysle ze na tym etapie to juz musi Ci zbadać szyjkę! Jak cos to się dopominaj!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Ja jako tako spałam, miałam problem z zaśnięciem, ale tak to ok.

Zosia ja też bym się stresowala, zwłaszcza że tak bardzo nie lubię szpitali :/ Ja chyba bardziej niż bólu boję się szpitala, a że to 2w1 to w ogóle.

Tusiaa powodzenia na wizycie.
    Ja uciekam z szanownym mężem do mojego szpitala obczaić co i jak ;) Już mam stresa :P a nawet tam nie zostaje.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie mam taki zamiar mu pwoiedziec i do tego o tych kłuciach :/

Ashley mnie jak kiedys żoładek napierdzielał w domu nie spałam przez 2 dnia i 2 noce i jak poejchałam do spzitala to moement mi przeszło. Nawet nie potrafiłam pwoiedzieć gdzie mniue boli a jak wróciłam do domu to znowu zdychałam. Także u mnie jest fajnie :P

Mama mi mówiła że jak ze mna jechała do szpitala i jak już tam była to jej wszystkie skurcze przeszły hehe i dopiero po godz czy dwóch zaczeło się znowu cos dziać :P już wiem po kim to mam hehee

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te noce sa rzeczywiście wykańczające, potem pół dnia ziewam, ale boje zrobic sobie drzemkę, zeby nie było problemu z zaśnięciem wieczorem, choć i tak jest problem, najlepiej mi sie śpi miedzy 7 a 9 rano.
    Wczoraj moje dziecko było tak spokojne ze aż sie martwiłam, ale w nocy wszystko nadrobił, strasznie mnie bolało w okolicy pępka, takie kłucie czułam. Nie wiem czy macie pępki, ja jeszcze mam i taka czerwono sina otoczkę wokół niego.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeciwnie, jak jestem w szpitalu, nawet na odwiedzinach u kogoś i to na chwilkę, baa nawet w ośrodku zdrowia to już mnie brzuch zaczyna boleć :P
    Widać każdy na szpital inaczej reaguje :D

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Te noce sa rzeczywiście wykańczające, potem pół dnia ziewam, ale boje zrobic sobie drzemkę, zeby nie było problemu z zaśnięciem wieczorem, choć i tak jest problem, najlepiej mi sie śpi miedzy 7 a 9 rano.
    Wczoraj moje dziecko było tak spokojne ze aż sie martwiłam, ale w nocy wszystko nadrobił, strasznie mnie bolało w okolicy pępka, takie kłucie czułam. Nie wiem czy macie pępki, ja jeszcze mam i taka czerwono sina otoczkę wokół niego.
    też mam coś takiego wkoło jest w zasadzie sino-różowe, jakby mi ktoś bańkę na pępek przystawił :) Brzuch mnie dziś boli :/

201602111680.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :) Widzę, że dalej problemy ze snem. Ja na szczęście prócz głupich snów nie narzekam. Zasypiam w momencie, w nocy nie wstaję w ogóle, czasem się przebudzę jak chcę bok zmienić, ale zasypiam zaraz znowu :) korzystam póki mogę.
    Choć z łóżka podnieść się ciężko, ale dziś kurier mnie wyrwał o 8.30 z torbą do wózka :D Jeszcze czekam na jednego z banku krwi pępowinowej i w sumie wszystko będzie załatwione. Po południu przyjedzie siostra pomóc mi w prasowaniu rzeczy i w sumie jakby co to jesteśmy ogarnięci :D

Ja chusteczek pampersa na szczęście nie mam w ogóle. Nic pampersa nie mam i nie zamierzam kupować.

Co do badania szyjki... Na tym etapie nie ma to większego znaczenia już. Tak czy siak powinna się skracać do porodu a jak tego nie robi to cóż nam po takiej informacji? niektóre z szyjką skróconą i rozwarciem przenoszą ciążę, a inne z długą szyjką rodzą przed terminem. Nie ma reguły. Teraz ważne jest tętno dziecka, a jak ciąża już donoszona to poród jest bezpieczny i pamiętajcie 2tygodnie przed i po "terminie" to dalej termin :)

Zosia już trzymam kciuki za jutro :D

Tuli długo dość was trzymają. Ja jak rozmawiałam z ordynatorem to w czwartek lub pt cc i w poniedziałek do domku jeśli wszystko będzie dobrze.

Co do nakładek też mam te z canpola, ale jeszcze nie przymierzałam. Płaskich sutków nie mam, no ale zobaczymy jak się będą sprawdzać.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dzisiaj trochę pospałam. Co prawda z przerwami ale ogólnie nie było źle. Miałam nadzieję, że po wczorajszych szaleństwach coś się ruszy a tu wręcz przeciwnie. Nic a nic się nie działo... :/
    Zaczynam jednak wątpić w słowa mojej lekarki, że wkrótce urodzę...

A ja to jakaś dziwna jestem bo mnie szpitale uspokajają :P W sensie, że czuję się tam bezpiecznie.

Dana pępek wylazł ale też mam dookoła taki siny.

Tusia trzymam kciuki za wizytę! :)

Zosia córcia jutro wynagrodzi Tobie cały stres :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:49

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia trzymam kciuki.

Też mam nakładki z canpola i też mi sutki sięgają do połowy :P
    Innych na razie nie kupuję, jak coś poślę męża po mniejsze, mój szpital jest obok galerii handlowej więc problemu nie będzie.

Mnie póki co boli tylko krocze i brzuch mi się stawia ale to po 17 a przez cały dzień. spokój.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 - u mojego Jasia głowa wychodzi parę tygodni do przodu, więc zamartwiam się cały czas....

Co do nakładek to ja nie kupowałam, bo położna powiedziała, że jakby były problemy to ona wtedy przyjdzie i da. Generalnie to jedna z nielicznych położnych, która nie ma zobowiązań co do żadnej firmy, nikogo nie reklamuje itd., ale powiedziała, że co do nakładek to najbardziej dziewczynom podchodzą te z Aventu, więc ona te ma przy sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:19

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na szkole rodzenia położna nie mogła uwierzyć, że mam termin za 2 tygodnie... Była meeega zdziwiona. A i odwiedziła nas inna położna, która mówiła o szczepieniach, i powiedziała, że po moim brzuchu nie zapowiada się na poród jeszcze, więc pocieszyły mnie jak cholera xD

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja się zastanawiam jak to jest z ta szyjka ze jednym się skraca ciagle i maja uwazac bo mogą urodzić a potem np. przenosza ciaze, to rozumiem ze może tak być ale np. czy jest możliwe ze ktoś ma szyjke która w ogole wg gina "nie wygląda" na rychly porod i nagle się wszystko rozwija i taka dziewczyna rodzi nagle? czy to w ogole możliwe?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ