X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko, lekarzem nie jestem, ale wydaje mi się, że wszystko jest możliwe... Ja szyjki nie mam, mały baaardzo nisko, a mój brzuch wysoko :/ Już teraz mam wszystko gdzieś i nastawiam się, że co ma być to będzie - Jaś wyjdzie wtedy, kiedy zechce i tyle. Tylko szkoda, że już mi tak ciężko :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś gdzies czytałam ze wlasnie wszystko zależy od dzidziusia ;) ze to u niego w mózgu a nie w naszym ciele idzie pierwszy sygnal ze czas się ewakuować i wtedy nasze ciało i mozg ten inpuls odbiera, wiec wszystko faktycznie zależy od dzidzi :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja słyszałam, że takie przypadki zdarzają się bardzo często. Dziewczyna idzie na wizytę, lekarz stwierdza, że szyjka wysoko i zamknięta a kilka godzin później zaczyna się akcja porodowa. Organizm ludzki jest pełen tajemnic :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko boję się, że im dłużej Jaś będzie w brzuchu, tym większą wagę osiągnie i nie będę dała rady go wypchnąć... :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i do tego coraz bardziej boję się tej dużej główki - wszystko w niej jest w porządku, ani razu lekarka nie zauważyła nic złego, nie powiedziała ani słowem, że coś jest nie tak... ale zaczynam panikować! :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze spaniem problemu nie mam w nocy śpię budzę sie na siku dwa razy,wstaje o 7 na śniadanie zjadam śniadanie razem z mezem i przed 8 klade sie znowu i mogłabym spac i spac,ale pozwalam sobie pospać do 11 bo co za duzo to nie zdrowo.

Trzymam kciuki za wizytujące :)

Zosia to normalne,ze sie stresujesz,ale pomysl sobie ze niebawem przytulisz swoją kruszynkę <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous właśnie też bym wolała urodzić przed terminem żeby Synuś nie był za wielki. Na szczęście na porody też nie ma zasady. Czasami dziewczyny rodzą bardzo duże Dzieciaki szybko, sprawnie i bez nacięć a niektóre mają kruszynki i ciężko przechodzą poród. Staram się myśleć, że u mnie jednak będzie ta pierwsza opcja :D

gorgeous lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A no i do tego coraz bardziej boję się tej dużej główki - wszystko w niej jest w porządku, ani razu lekarka nie zauważyła nic złego, nie powiedziała ani słowem, że coś jest nie tak... ale zaczynam panikować! :(

Chłopcy mają większe głowy i z usg może wychodzic parametry że za duża. Mój lekarz jak nie widać co między nogami to płeć poda po rozmiarze głowy. Mnie nastraszyl tak w szpitalu że dziecko ma za duża głowę a na następny dzień byłam u mojego lekarza i powiedział że jest dobrze na tych parametrach miało 82% a odchylenia przy 98 są. Więc jest ok chłopaki tak mają mój też ma dużą. Wczoraj mu równo wyliczył w 36+2 3 kg.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Myszko ja słyszałam, że takie przypadki zdarzają się bardzo często. Dziewczyna idzie na wizytę, lekarz stwierdza, że szyjka wysoko i zamknięta a kilka godzin później zaczyna się akcja porodowa. Organizm ludzki jest pełen tajemnic :)

Lexi dokładnie u mnie tak było ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, tylko u mojego małego wychodzi ponad normę i to mnie martwi... Chociaż mam lekarkę, dla której usg jest konikiem i potrafi wychwycić różne wady - ani razu nic nie powiedziała... W zasadzie dopiero od niedawna zaczęły wychodzić takie wymiary, bo zawsze wszystko było w normie, więc pocieszam się, że to może dlatego, że Jaś jest już duży i więcej się kręci, więc trudniej go zmierzyć i wystarczy, że przesunie się odrobinkę i już wymiar większy. :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze. Zresztą jak jest ustawiony już w kanale to obraz jest znieksztalcony tak lekarz powiedział. Mój ma za mało miejsca więc daję się zbyt dokładnie zmierzyć. Jak widziałam wczoraj te kostki na usg to aż takie nierealne.
    Wychodząc gdziekolwiek macie przy sobie kartę ciąży. Kazali nam wszędzie nosić na w razie w nawet do sklepu. A ta teczka taka gruba że szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:23

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ogarniam się do tego konowala. Jeszcze sobie ziemniaki obiore bo nie wiem ile zejdzie. Miłego popołudnia laski.

Lexi150, szara myszka lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka powodzenia ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kartę ciąży noszę cały czas bo jest nie zbyt pokaźnych rozmiarów i bez problemu mieści się w torebce. Natomiast reszta dokumentów lezy w domu. do szpitala wezmę ze sobą 3 usg, prenatalne, połówkowe i III trymestru no i ostatnią morfologię. Nic więcej nie zamierzam taszczyć ze sobą. No i wynik gbs, o ile mój gin go zleci na kolejnej wizycie 09.02 :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś tak mega niedobrze ze masakra, na wymioty mnie zbiera choć ja nigdy w zyciu nie wymiotowalam ;/ Wczoraj było to samo. No i od dwóch nocy nie spie. Co prawda chyba mamy halny może to przez to, nie mniej jednak jest diametralna zmiana w moim samopoczuciu oby nie zwiastowala już porodu :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj bolą krzyże, mam zgagę i brzuch twardnieje - tak to jest jak się człowiek nie wyśpi :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia trzymam kciuki! Nie dziwię się, że się stresujesz :p w tym momencie cieszę się, że u mnie wyszło tak nagle.
    Trzymam kciuki za wizyty :-)
    Mała mi zamało przybiera na wadze :/, ale mamy sukces, dzisiaj odpadł pępunio <3

d84 lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie już uszykowany strój na wyjście ze szpitala?

Czy wg Was: body na długi rękaw, na to welurowy pajac no i kombinezon to mało? wiem ze nie wiadomo ile będzie stopni no ale na dziecko się jeszcze koc da na nosidełko, czapka na glowke i kaptur nawet można no to chyba nie będzie mu zimno?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn pierwsze ważne momenty za Wami :)

A Pola ma apetyt? Bo nam położna mówiła, że jak dziecko za mało przybiera i nie chce jeść to może mieć żółtaczkę i wtedy trzeba kontrolować. A jak je to spróbuj na bardziej kaloryczną dietę przejść :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko wydaje mi się, że wystarczająco. Przecież nie będziesz z Maluszkiem spacerować tylko przeniesiesz go ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu. Nie zdążyłby zmarznąć :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ