X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:31

tysiaa93, Kri, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A ja wczoraj wieczorem już się popłakałam, bo tak mnie dłonie i stopy bolą, a w nocy nie spałam przez ból brzucha... Myślałam, że wypatrzę skurcze, ale to był ciągły ból i dyskomfort, bez przerw. :/

Coś ten luty zaczynamy w kiepskich samopoczuciach :-/

Ja od soboty czuję , że mała mniej się rusza. To już nie są mocne przepychanki a delikatne wiercenie i to raz na jakiś czas. Czkawkę tylko nadal intensywnie da się odczuć ;-) Nowych objawów przepowiadających poród nie widzę i chyba nie ma co sobie wkręcać, że urodzę przed terminem . Najważniejsze, że mamy nasz wyczekany , upragniony luty czyli ostatnia prosta :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dziękuję :-*
    Brzusio faktycznie malusi i pokoik już przygotowany ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lepiej pospalam, chociaz pare razy obudzilam sie, bo tak mocno swedzialy mnie dlonie. Dzisiaj czuje jakies klucia w szyjce. Ciesze się, ze już luty i jestem ciekawa, ktora go najlepiej zapoczatkuje :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje ze niedługo to będę ją, chociaż do terminu jeszcze z 20 dni. Od kilku dni mam jakieś przeczyszczenie jelit i chyba mi się brzuch obniżył bo przestało mnie cokolwiek boleć, nie boli mnie ani spojenie, ani miednica, ani nic innego. Moja mleczarnia działa na 200 % aż się musiałam w nocy przebrać. Malutka tez mniej się rusza, bardziej tak mnie smyra niż kopie. Wolalabym jeszcze z 3 tygodnie poczekać, ale mam już wszystko gotowe, niech będzie co ma być, ale strach mam niemilosiernego :-)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Mamy luty!!!!!

Ja spalam dobrze choc 3razy bylam na siku, a zazwyczaj chodzę raz. Ruchy czuje niżej niż zwykle od paru dni, może powolutku sie obniza : )

Snilo mi się dzis ze urodzilam ale .... Dziewczynke :D byla piekna i uwaga nosilam ja w staniku sportowym miedzy piersiami, taka byla malenka. Ale uczucie bylo niesamowite, chce to poczuć z syneczkiem : )

Kri, L, vayn, Astra lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka no wiesz nie miałaś gdzie dziecka nosić tylko w staniku ...no co z ciebie za matka :-P

szara myszka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natic Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro cc i wielki strach mnie juz ogarnia mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Joanna_88, d84, Biedroneczka29, vayn, vayn lubią tę wiadomość

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy :-)
    Brusia śliczny brzuszek. Jak przodem zdjęcie to w ogóle nie widać żebyś w ciąży była dopiero boczkiem.

Myszka widzę ze podobne sny miałyśmy. Mnie się dziś szpital śnił i ze czekałam na mojego lekarza ale jakieś tam zabiegi miał i od rana do 17 siedziałam i czekałam i się nie doczekałam. Chyba podświadomość juz zaczyna działać bo tak to się nie stresuje w ogóle.

Madziarka daj znać co tam u Was słychać.

Ja się biorę za prasowanie i sprzątanie. Mąż oczywiście zabronił, bo chyba jeszcze potrzebuje tego 1,5tygodnia dla siebie, ale trudno, jakby mu nie schodzilo na jednej rzeczy pół dnia to bym zostawiła. Ale skoro on robi trzy dni to co ja w jeden to czekać nie będę :-)

szara myszka lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zuzylam aż tylu tych majteczek siateczkowych, ale ja miałam cesarke, więc krwawienia nie dużo. U pań po porodzie naturalnym bardzo schodzily, po prostu były brudne od krwi.

Weźcie smoka na wszelki wypadek, mnie ratuje jak mamy już mocno rozbeczany, a ja szukam dobrej pozycji do karmienia. Położne mówią, że to nie rozleniwia dzieci

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka może dziewuszka ci z brzucha wyskoczy ;D ;D

Oo, czyli Natic będzie pierwszą lutówką :D Nie martw się, wszystko przecież będzie w porządku i utulisz przecudowną córeczkę :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natic, będzie na pewno wszystko dobrze. Zobaczysz juz swoje dzieciątko :-D trzymam kciuki

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natic wrote:
    Ja mam jutro cc i wielki strach mnie juz ogarnia mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Cesarki nie ma co się bać, jest super, ja przeciwbólowe brała tylko pierwsza dobę po porodzie, 13 godzin po porodzie byłam pod prysznicem. Teraz śmigam jakbym w ogóle nie była cięta

natic, Astra, d84, Biedroneczka29, vayn, Evans lubią tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Cesarki nie ma co się bać, jest super, ja przeciwbólowe brała tylko pierwsza dobę po porodzie, 13 godzin po porodzie byłam pod prysznicem. Teraz śmigam jakbym w ogóle nie była cięta
    To tylko pozazdrościć bo mało która tak dobrze znosi cesarkę!
    Jak chcesz to podaj dane synka do tabelki, imię, wagę, wzrost i godzinę :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się przyśniło, że na dzisiejszej wizycie na Usg okazało się że będziemy mieli bliźniaki :D pamiętam, że nie mogłam uwierzyć że w takim małym brzuchu dwoje siedzi a później się popłakałamze nic dla tego drugiego Dziecka nie mam :P

Natic wszystkie trzymamy kciuki! Będzie dobrze :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natic wrote:

Oooo natic nie ma co się stresować , teraz masz się cieszyć :-) Będzie dobrze, my tu kciuki trzymać będziemy .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natic Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie napewno odezwę sie i zdam relacje co i jak :)

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • L Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:

Joanna to super, że tak szybko doszłaś do siebie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smoczek biorę - już go wyparzyłam, ale zrobię to przed samym wyjazdem jeszcze raz o il zdarzę.

Majtek mam 5 jednorazowych i 2 siateczkowe wielorazowe, mój szpital jest stricte położniczy i jest w nim sklep z takimi rzeczami, pewno droższy, ale jak będzie trzeba to na miejscu jest.

Termin wg gina mam dokładnie za równe 2 tyg 15/2.

Zastanawiam się ile czasu po porodzie SN można wsiąść prysznic, warto żeby chyba mąż przy tym był i siedział z dzieckiem wtedy. W dzień nie ma problemu ale jak dzieć urodzi się w nocy to kicha. Wiem, żeu mnie przez 2h po SN jest obserwacja i nie można wtedy zasnąć.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu, jak zobaczyłam te wszystkie starsze panie pod sklepem to sie zastanawiałam na co sie rzuca, całe szczęście pobiegły do ubranek. Kupiłam ten stanik co był biało - jasno różowy i jest fajny, nie wiem jak sie bedzie nosić, ale za ta kase... Kupiłam jeszcze poszewki na kołderkę, bo miałam tylko jedna, o to tez ńie trzeba było walczyć.
    Dzisiaj straszę mojego męża ze cos czuje ze urodzę, ma urlop, a jego marzeniem jest byc w pracy jak ja będę na porodówce.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ