X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natic wrote:
    Ja mam jutro cc i wielki strach mnie juz ogarnia mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

trzymamy kciuki

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tutaj kupił ta karuzelkę fisher price z projektorem, mam pytanie można w tym włączyć sama lampkę bez muzyki? Jak włączam sama żarówkę to nic się nie dzieje i nie wiem czy nie umiem włączyć czy musze reklamowac

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Dzisiaj straszę mojego męża ze cos czuje ze urodzę, ma urlop, a jego marzeniem jest byc w pracy jak ja będę na porodówce.

Mój ma inne marzenie, żebym urodziła w któryś piątek, żeby mógł iść to w piątek lub sobotę oblać :P

dana222, marissith lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Mój ma inne marzenie, żebym urodziła w któryś piątek, żeby mógł iść to w piątek lub sobotę oblać :P
    Mój też, ale ci faceci są do siebie podobni :P

dana222, d84 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutóweczki ;) u mnie humor taki se :P
    Natic powodzenia ;) kolejna bedzie rozpakowana szybciej ode mnie :P Chcecie mnie w depreche wpędzić :P:P:P
    Coś tam czasem mnie zaboli, ale ogólnie to dupa :P Jutro mam wizyte u gina, chciałabym żeby była ostatnia! (mam taką nadzieję przynajmniej).
    Któraś wspomniała wczoraj o tym olejku rycynowym, poczytałam troche wierzyć czy nie?...nie wiadomo... dziś nawet go sobie nabyłam heheh a co tam :D poczekam tylko do 6 :P:P najwyżej mnie przeczyści i tyle :D

Mój mąż chyba tez chce bym już urodziła, ehh... na zawołanie jakoś trudno :P Dla mojego to piątek czy poniedziałaek nie ma znaczenia do opijania.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cc dziewczyny to dla mnie koszmar był i jest... Juz cewnikowanie było bardzo nieprzyjemne, pozniej to znieczulenie w kręgosłup okropne uczucie, następnie leżysz 12h bez ruchu boli mimo przeciwbólowych, pozniej wstajesz i sie zaczyna bol jelit, rany, nie da sie wyprostować taki kwazimodo...siku boli o dwójce nie wspomnę...zejście z łóżka masakra...nawet cos siegnąć przynieść to wyzwanie...bol pleców...moze ja tak zle to znoszę, choc sąsiadka z sali ma to samo z sali obok widze dziewczyna tez zgarbiona... No i tak łazimy jak kaleki.
    Ale my juz idziemy do domu mała zdrowa, rana sie goi - tyle z dobrych wiadomości :) odwiedzin nie było to maz pełen zapału do działania, wyspany to bedzie sie zajmował, a mama odpocznie :)

As ieńka, marissith, vayn, szara myszka, L lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych majtek zużyłam 2 pary, krwawienie jest małe takie jak pod koniec @ nic nie przecieka, myslalam ze bedzie gorzej . Ja zużyłam paczkę podkładów bella i tyle.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy Luty !!!

Zaczynam go chorowicie:/ gardło boli , mały wyciaga nogi straszny ból:( Jakoś humor nie dopisuje ... Jeszcze 19dni do terminu Boje sie jak cholera ale już chcę mieć to za sobą tak jak zapewne My wszystkie:).

Mój mąż na samym początku chciał być na porodówce...a teraz zapomnijcie im bliżej terminu tym szybciej mu ta myśl przechodzi:p Będzie czekał na korytarzu albo Ewentualnie stał za moją głową i trzymał mnie za rękę:):) hehe jego słowa.

Wszystkim Wam dziewczyny , Tym które maja zaraz terminy i leżą na porodówka lub sie na nie wybierają życze WYTRWAŁOŚCI , SZCZĘŚLIWEGO PORODU ,LEKKIEGO PORODU ORAZ ZDRÓWKA DLA MALUSZKÓW I MAM.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to słabo ale najważniejsze, że już idziecie do domku i że będziecie się mogli sobą nacieszyć 24h na dobę :D

Ashley ładna nowa profilówka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do olejku rycynowego to kiedyś, kiedyś wypiłam dwie łyżeczki razem z wodą i myślałam, że do rana z łazienki nie wyjdę. A na niektóre organizmy nie działa w ogóle. Tak czy siak gowniana sprawa :P

marissith, szara myszka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natic Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Co do cc dziewczyny to dla mnie koszmar był i jest... Juz cewnikowanie było bardzo nieprzyjemne, pozniej to znieczulenie w kręgosłup okropne uczucie, następnie leżysz 12h bez ruchu boli mimo przeciwbólowych, pozniej wstajesz i sie zaczyna bol jelit, rany, nie da sie wyprostować taki kwazimodo...siku boli o dwójce nie wspomnę...zejście z łóżka masakra...nawet cos siegnąć przynieść to wyzwanie...bol pleców...moze ja tak zle to znoszę, choc sąsiadka z sali ma to samo z sali obok widze dziewczyna tez zgarbiona... No i tak łazimy jak kaleki.
    Ale my juz idziemy do domu mała zdrowa, rana sie goi - tyle z dobrych wiadomości :) odwiedzin nie było to maz pełen zapału do działania, wyspany to bedzie sie zajmował, a mama odpocznie :)

Zosia nie strasz :( co do cc nie mam wyjścia bo takie miałam wskazanie ale mam nadzieje ze jakoś to przetrwam najważniejsze zeby dzidzia była zdrowa to wtedy i ja znajdę siły dla niej. A czy leżąc po cc przez 12h dziecko jest wtedy juz z tobą czy nie ?

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja mam karuzelkę z fisher price. Próbowałam na wszystkie sposoby ale tez nie mogę włączyć samego projektora. Tylko z muzyką działa. Wydaje mi się, że w instrukcji coś źle wpisali. :/

natalica06 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natic trzymam kciuki i pamiętaj każda przechodzi Cc inaczej,zycze zeby było tak jak u Joanny :)

D84 ja wczoraj wyparzylam smoka i schowałam do pudełeczka :)

A tak w ogole wstałam o 11:30 tzn maz dzwonił i mnie obudził,pogoda okropna mglisto deszcz kropi nic sie nie chce.

Mnie jak chwyci to maz od tego dnia bierze miesiąc wolnego :) No i moja mamcia 22 przylatuje chciałabym juz do tego czasu byc w domu badz juz w szpitalu z maleństwem :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Zaczynam go chorowicie:/ gardło boli ,

ja w I trym miałam przygody z gardłem, lekarz polecił płukać sodą oczyszczoną (nie solą bo zaostrza zgagę) i spray tantum verde.

As ieńka lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażcie jaką macie tę karuzelke bo ja nie mam u właśnie szukam jakiejś z projektorem :-)
    Myszko tartę oreo to przechowujesz później w lodówce czy nie? Bo zrobiłam i nie wiem gdzie ją dać :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natic na pewno bedzie wszystko dobrze :):)

No ale by bylo jakbym dziewczynke urodzila, ale nie wydaje mi sie to mozliwe bo naprawde wielokrotnie widzialam wielkie jaja i penisa i maz tak samo i lekarz zawsze podkresla ze pieknie eksponuje meskie walory no to chyba to niemozliwe! choc pewnie i tak sie zdarza :D

Ja cesarki baaaaaardzo nie chce, mam nadzieje ze sie na niej nie skonczy. Nie wyobrazam sobie tego unieruchomienia potem, bez prysznica, bez jedzenia, jakos po prostu nie wyobrazam. Jak bedzie to trudno, ale mam nadzieje ze uda sie SN :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja w I trym miałam przygody z gardłem, lekarz polecił płukać sodą oczyszczoną (nie solą bo zaostrza zgagę) i spray tantum verde.

Wypróbuję , bo strasznie boli a sody mam hoohoo :) Dzieki d84

d84 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Natic na pewno bedzie wszystko dobrze :):)

No ale by bylo jakbym dziewczynke urodzila, ale nie wydaje mi sie to mozliwe bo naprawde wielokrotnie widzialam wielkie jaja i penisa i maz tak samo i lekarz zawsze podkresla ze pieknie eksponuje meskie walory no to chyba to niemozliwe! choc pewnie i tak sie zdarza :D

Ja cesarki baaaaaardzo nie chce, mam nadzieje ze sie na niej nie skonczy. Nie wyobrazam sobie tego unieruchomienia potem, bez prysznica, bez jedzenia, jakos po prostu nie wyobrazam. Jak bedzie to trudno, ale mam nadzieje ze uda sie SN :)
    Nie no, w tych czasach pomylenie płci jest akurat mało możliwe, tym bardziej przy tylu kontrolach usg i gdy dziecko ładnie pozuje :D Gorzej gdy jest wstydliwe i zasłania swoje wdzięki :D

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Mnie jak chwyci to maz od tego dnia bierze miesiąc wolnego :) No i moja mamcia 22 przylatuje chciałabym juz do tego czasu byc w domu badz juz w szpitalu z maleństwem :)

Ale masz fajnie Biedroneczka29 , to mieszkasz gdzieś na obczyznie? ...Ja w DE i też chciałam żeby mama przyjechałą mi pomóc ale nie dostanie urlopu;/ Więc zostaje sama ze soba ...no mąż z tydzień dostanie urlopu...Zazdroszcze pomocy Mamy:)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka ja mieszkam w It :) mama przylatuje na trzy tygodnie a pozniej teściowa ma dojechać także na brak pomocy nie bede mogła narzekać :)

As ieńka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ