X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Dziewczyny czy dziecko urodzone 4 tygodnie przed terminem musi leżeć w inkubatorze?
    Wczoraj urodziła moja znajoma która miała termin na 27 lutego i się zastanawiam czy dłużej w szpitalu będzie musiała zostać.

to chyba zalezy od dojrzalosci dziecka. Ja sie urodzilam jakos po 35 tygodniu a juz mialam pluca sprawne i nie lezalam i szybko wyszlam do domu :)

mallinka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w trakcie przeprowadzki do nowego domu, jeszcze na kartonach, ciekawe jak sobie poradzą.
    Pewnie się nadzwigala i tak z znienacka poszło. A była u lekarza w piątek i nic na to nie wskazywało.

201602031762.png
    200602041778.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie zastanawiaja te porody ni z tego ni z owego :D nieraz wlasnie mowia ze szyjka wysoko i zamknieta i nagle sie akcja rozkreca, a inne chodza z rozwarciami i nie rodza ;/ Jestem strasznie ciekawa czy u mnie cos drgnelo, czasem boli jak na okres, czasem cos ukluje ale lekko, nie biore juz magnezu - musialo drgnac!!

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a mi sie wydaje, ze jest taaaaki wielki ale w kurtkę zimową sie jeszcze mieszcze :D ciasno jest ale daje radę :) w ogóle jestem ostatnio tak strasznie zmęczona :( mój organizm juz chyba nie daje rady.
    Ja też nie biorę magnezu bo mi się skończył a czuje że zaraz zaczną mnie łapać skurcze w łydkach i chyba musze podejsc do apteki i kupic sobie ale tak mi się nie chce :P

to jest niesamowite taka niewielka rzecz jak np wózek a tak cieszy i ma się ochotę iśc na spacer :)

Tez jestem ciekawa jak tam Bruska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:12

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty Tusiaa widzialas moj wczoraj a wg niektorych jest maly, a co dopiero Twoj! malusienki :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko na pewno większy od Twojego hehe :) Zreszta zalezy jak się zdjęcie zrobi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:14

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie kłucia w pochwie. Bo coraz częściej mi się to zdarza jest nawet bolesne. Czy to rozwieranie się szyjki?

201602031762.png
    200602041778.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia wg mnie brzuszek masz nisko ;-)

Malinka mabelki i wózek bardzo fajne...fotel boski :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia piękny brzusio. I moim zdaniem też nisko. Mój nie wygląda jakby specjalnie opadł ale ja to czuję. Lepiej mi się oddycha i ciągły ucisk na pęcherz. Tylko że on opadł jakiś czas temu i na razie nic z tego.

A ja mam dzisiaj mega nerwa. Nie wiem dlaczego a normalnie aż się gotuję w środku. Męża nie ma i nie mam nawet do kogo buzi otworzyć. Jeszcze brzuch boli okresowo. To mnie chyba najbardziej irytuje. :/

Idę połazić po schodach.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka nie koniecznie, mogą być to więzadła, mięśnie itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:19

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że w ciągu 2 kolejnych dni urodzę. Śluzu mam więcej bardziej galaretka niż krem :D
    Ciśnie mnie na pęcherz bardziej niż wcześniej i mały jakby tańczy w brzuchu, tak dziwnie się miota :)
    I wszystko mnie denerwuje! :p

szara myszka, gezanew lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallinka wszystko pieknie sie prezentuje :) ja sie cały czas zastanawiam nad fotelem,zobacze jak bedzie z karmieniem jak cos to zawsze sie pojedzie i kupi:) ciekawe czy masz dobre przeczucia i faktycznie urodzisz na dniach :)

Ciekawe jak Brusia ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:33

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka mi sie tez zdarza klucie w pochwie. Nie mam pojecia czy to ma zwiazek z szyjka, kiedys czytalam ze to moze byc od infekcji, ale raczej nie mam wiec nie wiem z czego to ;/ mi sie to juz miesiac temu zdarzalo wiec nie wiem czy to ma zwiazek z szyjka, ale moze ma ;)

Moze urodzisz w dniu urodzin synka pierwszego! bo widze na suwaczku ze 4 lutego ma urodziny :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    malinka mi sie tez zdarza klucie w pochwie. Nie mam pojecia czy to ma zwiazek z szyjka, kiedys czytalam ze to moze byc od infekcji, ale raczej nie mam wiec nie wiem z czego to ;/ mi sie to juz miesiac temu zdarzalo wiec nie wiem czy to ma zwiazek z szyjka, ale moze ma ;)

Moze urodzisz w dniu urodzin synka pierwszego! bo widze na suwaczku ze 4 lutego ma urodziny :)
    Aleks by nawet chciał żeby brat urodził się w jego urodziny, ja też bym chciała :)
    Było by równo po 10 latach ! Szok !
    Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:41

szara myszka, gezanew lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o kłucia to nie wydaje mi się aby one powodowały rozwieranie szyjki. Ja też miałam kłucia a rozwarcia zero :/ no ale i miałam infekcje. Ostatnmio gin mi przypisał ten gynoxin czy jakos tam i przeszło. Zbawienny lek . Szkoda że wczesniej mi go nie przepisał tylko ten głupi pumafucin, który zbyt wiele nie działał...

Mallinka tez myslałam, wydawało mi się że urodze końcem stycznia i dupa z tego a juz luty hehe :) miejmy nadzieje, że dobre masz przeczucia :)

Lexi ja ostatnio jestem mega zmeczona i już coraz bardziej mam dość. Chciałabym sie porzadnie wyspać, połozyc w takiej pozycji jaką uwielbiam czyli na brzuchu a tu nie da rady :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:00

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Myszko a mi sie wydaje, ze jest taaaaki wielki ale w kurtkę zimową sie jeszcze mieszcze :D ciasno jest ale daje radę :) w ogóle jestem ostatnio tak strasznie zmęczona :( mój organizm juz chyba nie daje rady.
    Ja też nie biorę magnezu bo mi się skończył a czuje że zaraz zaczną mnie łapać skurcze w łydkach i chyba musze podejsc do apteki i kupic sobie ale tak mi się nie chce :P

to jest niesamowite taka niewielka rzecz jak np wózek a tak cieszy i ma się ochotę iśc na spacer :)

Tez jestem ciekawa jak tam Bruska :)
    Jak chcesz rodzić to odstaw magnez. Na skurcze macicy też wpływa :-)

201602171662.png201311165165.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę co do Magnezu , mój lekarz zabronił mi brać do 37tc ponieważ pózniej opóznia on poród . Nie wiem ile w tym prawdy ale nie pozwolił mi brać magnezu na tym etapie ciąży.

Co do klucia w pochwie też to mam jak sie nachodze , dzisiaj np. od rana mam twardy brzuch i strasznie boli ...wziełam kąpiel trochę przeszło ...

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika i asieńka nie wiedziałam. Mi się w sumie już chyba ze 2 tyg temu skończył. MIałam kupić ale skoro tak mówicie to nie bede kupować :) Tylko najgorsze jest to że jak się przeciągam to czuje jakby miał mnie skurcz złapać w łydce :( Noo nic jakos się przemecze :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    monjovika i asieńka nie wiedziałam. Mi się w sumie już chyba ze 2 tyg temu skończył. MIałam kupić ale skoro tak mówicie to nie bede kupować :) Tylko najgorsze jest to że jak się przeciągam to czuje jakby miał mnie skurcz złapać w łydce :( Noo nic jakos się przemecze :)

Też nie wiedziałam ;/ dopiero lekarz sie mnie spytał czy biore powiedziałam ze tak i zabronił..Teraz biore tabletki na żelazo bo mam niskie ale chyba to normalne.Staram sie nie przeciągać albo nie tak mocno i skurcze jak narazie nie łapią.Swoją drogą to dziadostwo!!!!!

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazal na ostatniej wizycie odstawic. Bralam wczesniej 3 razy dziennie po 2 tabletki, zmniejszylam do jednej, bo w tych ogolnych witaminach co biore nie ma w ogole magnezu, a jednak wydaje mi sie ze on jest potrzebny. Ale od dwoch, trzech dni nie biore w ogole.

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ