X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg - położna i lekarz powiedzieli, że skurcze są i wyglądają, jakby już zaraz miał nastąpić poród. Za to główka podobno wysoko :/ jak nie urok to sraczka.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Gorgeous może jeszcze zejdzie :) wszystko się może zdarzyć a jak nie to szykuj się na cc . Moja kolezanka miała skurcze ale mała jej nie zeszła w ogóle główką w kanał i musiała miec cc

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujesz te skurcze mocno gorgeous?

glowka ponoc moze zejsc nawet pare godzin przed porodem :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tusia piękny brzusio. I moim zdaniem też nisko. Mój nie wygląda jakby specjalnie opadł ale ja to czuję. Lepiej mi się oddycha i ciągły ucisk na pęcherz. Tylko że on opadł jakiś czas temu i na razie nic z tego.

A ja mam dzisiaj mega nerwa. Nie wiem dlaczego a normalnie aż się gotuję w środku. Męża nie ma i nie mam nawet do kogo buzi otworzyć. Jeszcze brzuch boli okresowo. To mnie chyba najbardziej irytuje. :/

Idę połazić po schodach.

Jeżeli można wiedzieć to dlaczego tak bardzo zależy Ci aby urodzić wcześniej? Nie wolisz się zdać na naturę? Każdy dzień w brzuchu to lepsze przygotowanie dla malucha do życia na zewnątrz.

gorgeous, mallinka lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa - wiem właśnie, ale wolałabym, żeby główka zeszła. Na wcześniejszych usg lekarka mówiła, że jest już nisko, ale widocznie na tym etapie powinna być dużo niżej, a nie jest...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A czujesz te skurcze mocno gorgeous?

glowka ponoc moze zejsc nawet pare godzin przed porodem :)

Oby zeszła! :) Czuję - skakały mi do maksymalnej wartości i czułam, ale ja generalnie jestem z tych, co nawet jak boli to nie biorą tabletek zazwyczaj, tylko zaciskają zęby, więc w domu z takimi bólami normalnie chodzę, chociaż uciążliwe są.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opadniecia brzucha to kolezanka mi wlasnie powiedziala ze polozna jej mowila ze jak da sie spokojnie dlon wsadzic miedzy piersi a brzuch to znaczy ze to juz oO tylko nie wiem czy na plasko czy tak przylozyc <hahaha>

ide do biedry, oby byly wiesci od brusi jak wroce! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:32

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mogłam sobie połozyc , włozyc reke od poczatku ciazy hehe :P

As ieńka, d84 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam godzinkę :)
    Brzuch twardy. Ja mam te kłucie jak się przemęcze, nachodzę takie ostre nagłe jakby ktoś mnie igłą ukuł.
    Infekcja odpada u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:51

201602031762.png
    200602041778.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ale śliczna torba dla małej no i wdzianko urocze . Ja już sobie wyobrażam waszą sesję oj będzie pięknie ...zazdroszczę :-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Jeżeli można wiedzieć to dlaczego tak bardzo zależy Ci aby urodzić wcześniej? Nie wolisz się zdać na naturę? Każdy dzień w brzuchu to lepsze przygotowanie dla malucha do życia na zewnątrz.
    Madzia doskonale o tym wiem. Tylko zwyczajnie jest mi ciężko. Już od jakichś 2 tygodni mam dosyć silne bóle a skurcze męczą od 18 tc! No ileż można! Do tego lekarze "wróżyli" że urodzę wcześniej a jakoś się nie zapowiada. A najbardziej chodzi o to że się zwyczajnie boję o Małego. Dopóki jest w brzuchu nie mam na nic wpływu.
    Z resztą nie uważam żebym się na tą naturę nie zdawała. Chodzenie, sprzątanie czy seks to bardzo naturalne.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrobiłam, a tu takie wieści super! Bruśka trzymaj się!!!
    Tusia pisałaś, że miałaś ost.@koniec kwietnia? Ja koniec maja i obie jesteśmy lutówki Hehe. 4 czerwca dopiero prawdopodobnie zaszłam :-D
    Teraz tak sobie myślę, że forum podupadnie nieźle jak my biedne z końca listy same zostaniemy ;-)
    A ja dziś sprzątałam rzeczy w mieszkaniu babci. Oczywiście na kolanach najlepiej szpera się w szafkach. Kręgosłup odpada.A ile pamiątek... Np. Laurka, w której dzieci życzą wychowawczyni dużo kartek na mięsko, śmietanę i buty oraz 10 000 lat życia.babcia była nauczycielką.Trochę się marzenia ludzi pozmieniały przez te lata;-)

Lexi150, Evans, As ieńka, gezanew lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ale fajnie, ze babcia takie pamiątki trzymała musiała bardzo lubić swoją pracę :-) A czasy bardzo się zmieniły niestety , kiedyś ludzie mieli mało ale chyba spokojnej żyli a teraz człowiekowi ciągle mało.

Lexi kurcze ja nie wiedziałam, że ty to już się męczysz z tymi skurczami od takiego czasu. Ale już naprawdę jesteś na finiszu więc glowa do góry ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja miałam 28 kwietnia ostatnią @ :P a w 31 dniu cyklu test pozytywny ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie mam jeszcze do was może trochę głupie ale czy po porodzie normalnie będziecie jeść jak do tej pory czy zmieniacie coś w swojej diecie ???

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslę, że trzeba bedzie coś zmienić na pewno na poczatku może tak gdzies przez pierwszy miesiąc a później powoli wprowadzać dotychczasowe jedzenie o obserwowac dzidzie :)
    Ja w ciązy w sumie wszystko jadłam i mam nadzieję, że mały bedzie przyzwyczajony do tych wszystkich smaków :)

Ja sie w sumie nie dziwie Lexi że masz już dość. Mimo że ja nie mam bóli to tez mam juz dość. Coraz bardziej jakoś wszystko mnie denerwuje... Może i to głupie ale ten brzuch mnie tez denerwuje i czasem wkurza mnie jak mały sie tak powypina że jest mi niezbyt przyjemnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:25

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L teraz już jako tako nie ma diety eliminacyjnej przy KP. Można jeść prawie wszystko ale oczywiście z umiarem. Jedyne czego nam zabroniła położna to kawa zbożowa, pieczywo pełnoziarniste i owoce: kiwi, papaja, mango ananas. Bo to bardzo źle wpływa na układ trawienny Maluszka. A poza tym można wszystko pod warunkiem że to będzie jedna rzecz. Masz ochotę na nabiał to wybierz jedną rzecz dziennie, tak samo z owocami czy ze smażonym, ostrym itp. i należy obserwować Dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:33

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie diety to ja przerzuce się zaraz po porodzie na dietę lekkostrawną gotowane, nic wzdymajacego. Na pewno przez pierwszy miesiąc. Pomoże mi to w powrocie do formy a dziecku na pewno nie zaszkodzi.

As ieńka, gezanew lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przy obiedzie powiedziałam ze chyba ostatni raz jem kapustę i najgorsze ze mamie nie wyszła za dobra i nie potrafiłam sie jej najeść i nacieszyć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozne mowily zeby jesc tak jak w ciazy bo do tego dziecko jest przyzwyczajone, ale na poczatku nie jest cytrusow, kawy zbozowej i wlasnie chleba pelnoziarnistego. A reszte tak samo jak sie jadlo no i obserwowac

gezanew lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ