SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg - położna i lekarz powiedzieli, że skurcze są i wyglądają, jakby już zaraz miał nastąpić poród. Za to główka podobno wysoko :/ jak nie urok to sraczka.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Gorgeous może jeszcze zejdzie :) wszystko się może zdarzyć a jak nie to szykuj się na cc . Moja kolezanka miała skurcze ale mała jej nie zeszła w ogóle główką w kanał i musiała miec cc

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujesz te skurcze mocno gorgeous?

glowka ponoc moze zejsc nawet pare godzin przed porodem :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tusia piękny brzusio. I moim zdaniem też nisko. Mój nie wygląda jakby specjalnie opadł ale ja to czuję. Lepiej mi się oddycha i ciągły ucisk na pęcherz. Tylko że on opadł jakiś czas temu i na razie nic z tego.

A ja mam dzisiaj mega nerwa. Nie wiem dlaczego a normalnie aż się gotuję w środku. Męża nie ma i nie mam nawet do kogo buzi otworzyć. Jeszcze brzuch boli okresowo. To mnie chyba najbardziej irytuje. :/

Idę połazić po schodach.

Jeżeli można wiedzieć to dlaczego tak bardzo zależy Ci aby urodzić wcześniej? Nie wolisz się zdać na naturę? Każdy dzień w brzuchu to lepsze przygotowanie dla malucha do życia na zewnątrz.

gorgeous, mallinka lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa - wiem właśnie, ale wolałabym, żeby główka zeszła. Na wcześniejszych usg lekarka mówiła, że jest już nisko, ale widocznie na tym etapie powinna być dużo niżej, a nie jest...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A czujesz te skurcze mocno gorgeous?

glowka ponoc moze zejsc nawet pare godzin przed porodem :)

Oby zeszła! :) Czuję - skakały mi do maksymalnej wartości i czułam, ale ja generalnie jestem z tych, co nawet jak boli to nie biorą tabletek zazwyczaj, tylko zaciskają zęby, więc w domu z takimi bólami normalnie chodzę, chociaż uciążliwe są.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opadniecia brzucha to kolezanka mi wlasnie powiedziala ze polozna jej mowila ze jak da sie spokojnie dlon wsadzic miedzy piersi a brzuch to znaczy ze to juz oO tylko nie wiem czy na plasko czy tak przylozyc <hahaha>

ide do biedry, oby byly wiesci od brusi jak wroce! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:32

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mogłam sobie połozyc , włozyc reke od poczatku ciazy hehe :P

As ieńka, d84 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam godzinkę :)
    Brzuch twardy. Ja mam te kłucie jak się przemęcze, nachodzę takie ostre nagłe jakby ktoś mnie igłą ukuł.
    Infekcja odpada u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:51

201602031762.png
    200602041778.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ale śliczna torba dla małej no i wdzianko urocze . Ja już sobie wyobrażam waszą sesję oj będzie pięknie ...zazdroszczę :-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Jeżeli można wiedzieć to dlaczego tak bardzo zależy Ci aby urodzić wcześniej? Nie wolisz się zdać na naturę? Każdy dzień w brzuchu to lepsze przygotowanie dla malucha do życia na zewnątrz.
    Madzia doskonale o tym wiem. Tylko zwyczajnie jest mi ciężko. Już od jakichś 2 tygodni mam dosyć silne bóle a skurcze męczą od 18 tc! No ileż można! Do tego lekarze "wróżyli" że urodzę wcześniej a jakoś się nie zapowiada. A najbardziej chodzi o to że się zwyczajnie boję o Małego. Dopóki jest w brzuchu nie mam na nic wpływu.
    Z resztą nie uważam żebym się na tą naturę nie zdawała. Chodzenie, sprzątanie czy seks to bardzo naturalne.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrobiłam, a tu takie wieści super! Bruśka trzymaj się!!!
    Tusia pisałaś, że miałaś ost.@koniec kwietnia? Ja koniec maja i obie jesteśmy lutówki Hehe. 4 czerwca dopiero prawdopodobnie zaszłam :-D
    Teraz tak sobie myślę, że forum podupadnie nieźle jak my biedne z końca listy same zostaniemy ;-)
    A ja dziś sprzątałam rzeczy w mieszkaniu babci. Oczywiście na kolanach najlepiej szpera się w szafkach. Kręgosłup odpada.A ile pamiątek... Np. Laurka, w której dzieci życzą wychowawczyni dużo kartek na mięsko, śmietanę i buty oraz 10 000 lat życia.babcia była nauczycielką.Trochę się marzenia ludzi pozmieniały przez te lata;-)

Lexi150, Evans, As ieńka, gezanew lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ale fajnie, ze babcia takie pamiątki trzymała musiała bardzo lubić swoją pracę :-) A czasy bardzo się zmieniły niestety , kiedyś ludzie mieli mało ale chyba spokojnej żyli a teraz człowiekowi ciągle mało.

Lexi kurcze ja nie wiedziałam, że ty to już się męczysz z tymi skurczami od takiego czasu. Ale już naprawdę jesteś na finiszu więc glowa do góry ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja miałam 28 kwietnia ostatnią @ :P a w 31 dniu cyklu test pozytywny ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie mam jeszcze do was może trochę głupie ale czy po porodzie normalnie będziecie jeść jak do tej pory czy zmieniacie coś w swojej diecie ???

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslę, że trzeba bedzie coś zmienić na pewno na poczatku może tak gdzies przez pierwszy miesiąc a później powoli wprowadzać dotychczasowe jedzenie o obserwowac dzidzie :)
    Ja w ciązy w sumie wszystko jadłam i mam nadzieję, że mały bedzie przyzwyczajony do tych wszystkich smaków :)

Ja sie w sumie nie dziwie Lexi że masz już dość. Mimo że ja nie mam bóli to tez mam juz dość. Coraz bardziej jakoś wszystko mnie denerwuje... Może i to głupie ale ten brzuch mnie tez denerwuje i czasem wkurza mnie jak mały sie tak powypina że jest mi niezbyt przyjemnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:25

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L teraz już jako tako nie ma diety eliminacyjnej przy KP. Można jeść prawie wszystko ale oczywiście z umiarem. Jedyne czego nam zabroniła położna to kawa zbożowa, pieczywo pełnoziarniste i owoce: kiwi, papaja, mango ananas. Bo to bardzo źle wpływa na układ trawienny Maluszka. A poza tym można wszystko pod warunkiem że to będzie jedna rzecz. Masz ochotę na nabiał to wybierz jedną rzecz dziennie, tak samo z owocami czy ze smażonym, ostrym itp. i należy obserwować Dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:33

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie diety to ja przerzuce się zaraz po porodzie na dietę lekkostrawną gotowane, nic wzdymajacego. Na pewno przez pierwszy miesiąc. Pomoże mi to w powrocie do formy a dziecku na pewno nie zaszkodzi.

As ieńka, gezanew lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przy obiedzie powiedziałam ze chyba ostatni raz jem kapustę i najgorsze ze mamie nie wyszła za dobra i nie potrafiłam sie jej najeść i nacieszyć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozne mowily zeby jesc tak jak w ciazy bo do tego dziecko jest przyzwyczajone, ale na poczatku nie jest cytrusow, kawy zbozowej i wlasnie chleba pelnoziarnistego. A reszte tak samo jak sie jadlo no i obserwowac

gezanew lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ