X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie chodzilo mi o kp bo nie dopisalam

Asiula
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i urodził się o godz 12.21

Asiula
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka mamy dzieciaczki z tego samego dnia, z bardzo podobną wagą i wzrostem :D

Jak wrócimy do domu (oby dzisiaj), to uzupełnię listę, bez obaw haha :)

Miłej środy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Asicka :) zdrówka życzę.

• dana222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje!!!

Dzisiaj sie dobiłam jak weszłam na wagę, nie no ja juz muszę rodzic bo w ciagu kilku dni przybyło mi 2 kg i jestem jakaś spuchnięta, masakra

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje!!! :) dana ja przez 3 tyg przytylam 5 kg ale gin popatrzył na mnie i stwierdził ze to obrzęki juz waza i mam odstawić sol

l22nio4pat68ge0a.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ależ miałam ciężką nockę. Kilka mocnych skurczów około 22.00 później wyczekiwanie czy coś się ruszy ale pozostał tylko ból krzyża i okropny ból w pachwinach do teraz. Oczywiście nie obyło się bez defilady do kibelka chyba z 5 razy tak, że dzisiaj jestem padnięta i jeszcze ta pogoda dobijająca :-/

Namida jak tam dzisiaj się czujecie ???

Tusia ja od lekarza kiedyś usłyszałam, że te witaminy musujące są kiepskie. Ich przyswajalność to 5-10 % , smak mają dobry ale wartości takich jak zwykła tabletka na pewno nie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wiem ze to marne pocieszenie, ale przynajmńiej u Ciebie sie cos dzieje. Ja wg usg mam dzisiaj termin, ale nic sie nie zapowiada

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratki!!!!!! : )

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ty wiesz, że nawet bez objawów możesz wcześniej urodzić . Przerażające jest dla mnie to, że jak już poczułam tych kilka skurczy wcale się nie cieszyłam :-( Mój strach przed porodem jest większy niż sądziłam :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratuluję malucha. Fakt w zasadzie to tatusiowi powinni uczyć maluchy jak ssać cyca hahah

• As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje :)

L ja mam tak samo boje się jak cholera i modlę żeby tylko mój mąż był wtedy przy mnie . Może nie będzie tak tragicznie !

• L Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka no może tragicznie nie będzie ;-) najważniejsze by opanować strach i skupić się na porodzie...którego przecież i tak nie da się zatrzymać .

As ieńka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No i NAJLEPSZE cały czas sprawdzając termin z om wychodziło mu na 27.02 a dziś na 1 marca hahah
    Monia a co masz w kartę ciąży wpisane? Bo mi we wszystkich aplikacjach, czy jak wpisze się datę ost.@ na usg to wyskakuje, że termin to 26.02. Gin oczywiście wpisał inaczej-na 28.02, bo nie wiedział czy luty będzie przestepny. (czyli prawdziwy termin to 29)
    To jak w szpitalu na to będą ewentualnie patrzeć, w związku z tym ile dni po terminie? Od której daty?
    Żebyśmy się marcówki nie zrobiły ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo właśnie wczoraj dopiero do karty mi wpisywał. Z wszelakich aplikacji wynikało 27.02 natomiast on wpisał 01.03. Ajj ja tam się nie stresuje. Buńka wyjdzie kiedy będzie miała chęci. A jak nie to ostatecznie pomożemy hehe
    Czyli nasi ginowie tak samo wyliczali. Bo do terminu z apki dodali 3 dni.
    Ale na kolejną wizytę mam wziąć usg z 12tc bo chciał zobaczyć jaki tam termin widnieje. A tam jest 23.02. Wiec nie wiem co z tego wyjdzie.

• Astra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje :-D

To mój gin jakiś dziwny jest chyba bo wpisał mi normalnie tp tak jak z om wynika. Nawet nie korygował o te kilka dni ze względu na transfer. Ale w sumie u nas nigdy termin dalszy nie wyszedł niż z om, jak juz to troszkę do przodu zawsze.

Tusiaa jak tam dzisiaj?

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra co lekarz to praktyka jak widać. Każdy ma tam swoje w głowie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutowa nama 2015!
    Zycze powodzenia na porodach!
    Ja rodzilam naturalnie i porod mialam wywolany. Bolalo ale zawsze nozna poprosic o znieczulenie to troche ulzy na poczatku:)
    Na bolach partych juz znieczulenia nie mialam.

Moj maz byl ze mna i uwazam ze warto! Na koncu jestsie bez sil wiecma moze pomoc sporo, podac wode:)

Na koncu u mnie wygladalo to tak ze kaza przyciskac glowe do kaltki piersiowej i podciagac nogi. Jak juz sie wyprze glowke to drugie parcie i maly czlowiek wychodzi:)
    Ale jak juz poloza wam na piersi takie male cudo to nic nie jest wazne. Tylko to ze juz jest na swiecie!

Kazdy daje rade to dacie i wy:)
    Wspolpracujcie z polozna!
    Powodzenia!!

Pozdrawiam!!

HeCallsMeMagi, Doti87, As ieńka, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, dana222, Kri, szara myszka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • HeCallsMeMagi Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Ja mam termin na 14/02 (a z pierwszego USG na 7/02) 4/02 moja gin powiedziala, ze mam rozwarcie na dwa palce i zrobila mi przy okazji masaz szyjki (5/02 i 6/02 gubilam czop) i dzis jest 10/02 i nadal nic. Chyba wygodnie jest w tym moim brzuszku :) Wszyscy sie pytaja: Jak tam? I co? Juz? Zwariowac mozna :P Pozdraiam :)

m3sxgox19iv3rmu7.png
    m3sxgox19yvo2024.png
    I love You already <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HeCallsMeMagi wrote:
    Hej Kobietki :)

Ja mam termin na 14/02 (a z pierwszego USG na 7/02) 4/02 moja gin powiedziala, ze mam rozwarcie na dwa palce i zrobila mi przy okazji masaz szyjki (5/02 i 6/02 gubilam czop) i dzis jest 10/02 i nadal nic. Chyba wygodnie jest w tym moim brzuszku :) Wszyscy sie pytaja: Jak tam? I co? Juz? Zwariowac mozna :P Pozdraiam :)

Hejka! Duzo z nas tak ma : ) dzidziusia same zadecydują : ) ale juz niedługo wszystkie będziemy tulić nasze maleństwa. Mnie ludzie na szczęście jeszcze nie mecza, ale zaluje ze powiedziałam dwom koleżankom ze gin mi powiedzial w piatek ze na dniach urodzę bo szyjka zgladzona i 1,5cm rozwarcia. No one to codziennie pytają ale to bliskie osoby wiec nie jest to takie uciążliwe : )

As ieńka, HeCallsMeMagi lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ