X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie chodzilo mi o kp bo nie dopisalam

Asiula
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i urodził się o godz 12.21

Asiula
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka mamy dzieciaczki z tego samego dnia, z bardzo podobną wagą i wzrostem :D

Jak wrócimy do domu (oby dzisiaj), to uzupełnię listę, bez obaw haha :)

Miłej środy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Asicka :) zdrówka życzę.

• dana222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje!!!

Dzisiaj sie dobiłam jak weszłam na wagę, nie no ja juz muszę rodzic bo w ciagu kilku dni przybyło mi 2 kg i jestem jakaś spuchnięta, masakra

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje!!! :) dana ja przez 3 tyg przytylam 5 kg ale gin popatrzył na mnie i stwierdził ze to obrzęki juz waza i mam odstawić sol

l22nio4pat68ge0a.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ależ miałam ciężką nockę. Kilka mocnych skurczów około 22.00 później wyczekiwanie czy coś się ruszy ale pozostał tylko ból krzyża i okropny ból w pachwinach do teraz. Oczywiście nie obyło się bez defilady do kibelka chyba z 5 razy tak, że dzisiaj jestem padnięta i jeszcze ta pogoda dobijająca :-/

Namida jak tam dzisiaj się czujecie ???

Tusia ja od lekarza kiedyś usłyszałam, że te witaminy musujące są kiepskie. Ich przyswajalność to 5-10 % , smak mają dobry ale wartości takich jak zwykła tabletka na pewno nie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wiem ze to marne pocieszenie, ale przynajmńiej u Ciebie sie cos dzieje. Ja wg usg mam dzisiaj termin, ale nic sie nie zapowiada

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratki!!!!!! : )

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ty wiesz, że nawet bez objawów możesz wcześniej urodzić . Przerażające jest dla mnie to, że jak już poczułam tych kilka skurczy wcale się nie cieszyłam :-( Mój strach przed porodem jest większy niż sądziłam :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratuluję malucha. Fakt w zasadzie to tatusiowi powinni uczyć maluchy jak ssać cyca hahah

• As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje :)

L ja mam tak samo boje się jak cholera i modlę żeby tylko mój mąż był wtedy przy mnie . Może nie będzie tak tragicznie !

• L Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka no może tragicznie nie będzie ;-) najważniejsze by opanować strach i skupić się na porodzie...którego przecież i tak nie da się zatrzymać .

As ieńka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No i NAJLEPSZE cały czas sprawdzając termin z om wychodziło mu na 27.02 a dziś na 1 marca hahah
    Monia a co masz w kartę ciąży wpisane? Bo mi we wszystkich aplikacjach, czy jak wpisze się datę ost.@ na usg to wyskakuje, że termin to 26.02. Gin oczywiście wpisał inaczej-na 28.02, bo nie wiedział czy luty będzie przestepny. (czyli prawdziwy termin to 29)
    To jak w szpitalu na to będą ewentualnie patrzeć, w związku z tym ile dni po terminie? Od której daty?
    Żebyśmy się marcówki nie zrobiły ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo właśnie wczoraj dopiero do karty mi wpisywał. Z wszelakich aplikacji wynikało 27.02 natomiast on wpisał 01.03. Ajj ja tam się nie stresuje. Buńka wyjdzie kiedy będzie miała chęci. A jak nie to ostatecznie pomożemy hehe
    Czyli nasi ginowie tak samo wyliczali. Bo do terminu z apki dodali 3 dni.
    Ale na kolejną wizytę mam wziąć usg z 12tc bo chciał zobaczyć jaki tam termin widnieje. A tam jest 23.02. Wiec nie wiem co z tego wyjdzie.

• Astra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka gratulacje :-D

To mój gin jakiś dziwny jest chyba bo wpisał mi normalnie tp tak jak z om wynika. Nawet nie korygował o te kilka dni ze względu na transfer. Ale w sumie u nas nigdy termin dalszy nie wyszedł niż z om, jak juz to troszkę do przodu zawsze.

Tusiaa jak tam dzisiaj?

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra co lekarz to praktyka jak widać. Każdy ma tam swoje w głowie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutowa nama 2015!
    Zycze powodzenia na porodach!
    Ja rodzilam naturalnie i porod mialam wywolany. Bolalo ale zawsze nozna poprosic o znieczulenie to troche ulzy na poczatku:)
    Na bolach partych juz znieczulenia nie mialam.

Moj maz byl ze mna i uwazam ze warto! Na koncu jestsie bez sil wiecma moze pomoc sporo, podac wode:)

Na koncu u mnie wygladalo to tak ze kaza przyciskac glowe do kaltki piersiowej i podciagac nogi. Jak juz sie wyprze glowke to drugie parcie i maly czlowiek wychodzi:)
    Ale jak juz poloza wam na piersi takie male cudo to nic nie jest wazne. Tylko to ze juz jest na swiecie!

Kazdy daje rade to dacie i wy:)
    Wspolpracujcie z polozna!
    Powodzenia!!

Pozdrawiam!!

HeCallsMeMagi, Doti87, As ieńka, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, dana222, Kri, szara myszka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • HeCallsMeMagi Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Ja mam termin na 14/02 (a z pierwszego USG na 7/02) 4/02 moja gin powiedziala, ze mam rozwarcie na dwa palce i zrobila mi przy okazji masaz szyjki (5/02 i 6/02 gubilam czop) i dzis jest 10/02 i nadal nic. Chyba wygodnie jest w tym moim brzuszku :) Wszyscy sie pytaja: Jak tam? I co? Juz? Zwariowac mozna :P Pozdraiam :)

m3sxgox19iv3rmu7.png
    m3sxgox19yvo2024.png
    I love You already <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HeCallsMeMagi wrote:
    Hej Kobietki :)

Ja mam termin na 14/02 (a z pierwszego USG na 7/02) 4/02 moja gin powiedziala, ze mam rozwarcie na dwa palce i zrobila mi przy okazji masaz szyjki (5/02 i 6/02 gubilam czop) i dzis jest 10/02 i nadal nic. Chyba wygodnie jest w tym moim brzuszku :) Wszyscy sie pytaja: Jak tam? I co? Juz? Zwariowac mozna :P Pozdraiam :)

Hejka! Duzo z nas tak ma : ) dzidziusia same zadecydują : ) ale juz niedługo wszystkie będziemy tulić nasze maleństwa. Mnie ludzie na szczęście jeszcze nie mecza, ale zaluje ze powiedziałam dwom koleżankom ze gin mi powiedzial w piatek ze na dniach urodzę bo szyjka zgladzona i 1,5cm rozwarcia. No one to codziennie pytają ale to bliskie osoby wiec nie jest to takie uciążliwe : )

As ieńka, HeCallsMeMagi lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ