Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
d84 wrote:Moja mama potem przyjedzie na kilka dni, ale to jak już w domu będę min tydzień, a potem teściowa i tu mam problem hehh
bo ona pali, ja nienawidzę smrodu fajek i czuję je nawet jak pali na balkonie przy zamkniętych drzwiach brrrr, powiedziałam mężowi że ma jej powiedzieć że teraz jak będzie u nas to ma wychodzić przed blok i wywietrzeć po tym, a najlepiej rzucić, bo jak będzie tak śmierdzieć to do dziecka ma się nie zbliżać, zobaczymy co z tego wyjdzie
Wyobraź sobie, że moja teściowa ostatnio u nich w domu, po niedzielnym obiedzie, normalnie w salonie przy nas odpaliła papierosa! No ja rozumiem, że jej dom ale mogłaby pomyśleć. Nie wytrzymałam oczywiście i mówię " o papierosy.... To ja idę.. " na co ona "a to śmierdzi?to ja wyjdę " i wyszła na zewnątrz. Głupio mi było ale co ja miałam zrobić. Nie potrafią ludzie zrozumieć, że "zdrowiej " byłoby gdybym się sztachnęła niż oddychała wydychanym dymem... No ale żeby przy babie w ciąży szlugę odpalać...witki mi opadły. -
Niecierpliwa współczuje bo wiem co czujesz
Mila no to powowdzenia oby szybko poszło jak się zacznie
A dziewczyny czy moge pic zwykła witamine c do rozpuszczania w wodzie? Czy to musi byc jakas taka specjalna dla kobietw ciązy czy może w tabletkach?Kubuś
-
Kri to moja znajoma miała lepsze hasło, wyciągnęła papierosa, popatrzyła na mńie i powiedziała "troche go przydusimy". Byłam w takim szoku, ze nawet sie nie odezwałam.
Niecierpliwa u mnie jest przewidywane większe dziecko, jutro mam wizytę i mam nadzieje ze mi lekarka powie "pani juz rodzi" bo te czekańie rzeczywiście może wykończyć, wczoraj z tego powodu płakałam, dzisiaj było lepiej i tyle o tym nie myślałam ale może dlatego ze był u nas moj 2 letni chrześniak, wiec prawie cały dzień zleciał na graniu w piłkę i budowaniu garażu z klocków.
-
Tusia najzwyczajniesza na świecie. Ja łykam jedną tabletkę dziennie od początku ciąży żeby zapobiec infekcjom układu moczowego i chyba działa bo zawsze wyniki super. Taka rozpuszczalna jest po prostu w większej dawce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:48
-
a ja mam taka w pluszu do rozpuszczania i mam nadzieje, że jak sie raz napije to nie zaszkodzę małemu bo innej nie mam. Aaa dzisiaj zwnou mi krew leciała i chyba jestem osłabiona
i w nocy odczuwam gardlo .
Dana ja ostatnie 2 czy 3dni tez ryczę z tego powodu że nic sie nie dzieje. Jeszcze kolezanka mnie nastraszyła że jak nie czułam i nie czuje że mi się biodra rozchodza to może sie okazac tak jak u niej to było że mały nie zszedł do kanału i że bede miec cc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:49
Kubuś
-
Cały czas się ludze ze może cos się ruszy bo przy takiej wadze martwie się jak ja urodze
moja kolezanka w poniedziałek była na wizycie zero skurczy i rozwarcia a w środę urodziła wiec nigdy nic nie wiadomo.. Ale kto da rade jak nie my
HeCallsMeMagi lubi tę wiadomość
-
A ja dzis też wizytowałam ... lekarz posłuchał tylko serducha ale też pobrał posiew na gbs ... za 2 tygodnie kolejna wizyta juz z usg i ktg... o ile nie urodzę wcześniej hehe
No i NAJLEPSZE cały czas sprawdzając termin z om wychodziło mu na 27.02 a dziś na 1 marca hahahLexi150, tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość
-
Monia, to może 29.02
taka wyjątkowa data
aaa właśniemnie gbsa zapodziali... masakra jakaś. jutro mam dzwonić do kliniki i w mój lekarz będzie musiał chyba wziąć ze sobą wynik, bo na 7.00 mamy być w szpitalu a klinika od 8.00
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Namida lekarz niestety ma racja ,zbytnią aktywność dziecka może mówić o czymś niepokojącym.
Moja Klara w dniu przyjęcia do szpitala tak szalała, miała wysokie tętno lub poniżej normy ze nawet zastanawiali się czy mnie nie rozpakować w trybie pilnym.
Skończyło się na podłączeniu do ktg na cala noc i cc z rana jako pierwsza na stół juz nie czekali do 10.30.
Tusiaa z ta syntetyczną Wit c to trzeba ostrożnie bo powoduje piasek i kamienie nerkowe.
Mi lekarz nawet przy kiepskich wynikach moczu polecał syropy z żurawiny i inne jej postaci byle nie łykać tej gotowej.
PS. Jestem chora. Kaszel po cc to masakragorączka aż mnie telepie.
Jak zaraze Klara i wyląduje z nia w szpitali to depresanty litrami dożylnie będą mi podawać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:59
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie dzis tez dziwnie z ruchami. Ostatnie dni jak i cala ciaze odkad sie rusza jest baaaaardzo ruchliwy, przyzwyczailam sie, mialam juz 4 ktg, zawsze ok. Jedne dzieci co po prostu bardziej inne mniej aktywne. Wczoraj calutki dzien sie ruszal, nawet w porach w ktorych zwykle byl spokojny. A dzis do poludnia sie ruszal jakby delikatniej, ktg o 16.30 jak najbardziej ok, ruszal sie podczas. Potem mialam ten dluuuugi spacer i odkad wrocilam do domu to owszem poruszal sie troche gdzies po 19 ale od tamtej pory cisza do teraz, co jest w sumie dziwne bo to pory jego najwiekszej aktywnosci. Ale moze go ululalam tym chodzeniem, albo tez jest zmeczony. Albo to ten wiatr. Wykapie sie i poloze i bede budzic berbecia zeby sie nie denerwowac
dzis mi polozna mowila wlasnie ze przed porodem ruchy sa jakby rzadsze i czesto kobiety sie martwia, nie nakrecam sie ze to to bo juz olalam to co mowil gin i nastawiam sie na wizyte w poniedzialek ze wcale nie urodzilam mimo ze zapowiadal rychly porod -
nick nieaktualny
-
Proszę mnie wpisać na listę rozpakowanych- Jasiu ur:08.02 waga 3550 dl 51- dziękuję! A i jak na 3 dzieciątko to slabo nam idzie młody coś nie może załapać że to się ciągnie śmieje się że nie podał się z tym do tatusia a i zajebiscie mnie bolą żebra po znieczuleniu przy cc masakra cały czas na tabletkach ale jak Jasiowi dobrze dziś wyjda badania to jutro do domciu jupiii
gezanew, lula.91, marissith, Biedroneczka29, niecierpliwa_92, Lexi150, Moniaa, vayn, As ieńka, Kri, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość
Asiula