Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Znam ten ból, chociaż sama paliłam.d84 wrote:Moja mama potem przyjedzie na kilka dni, ale to jak już w domu będę min tydzień, a potem teściowa i tu mam problem hehh
bo ona pali, ja nienawidzę smrodu fajek i czuję je nawet jak pali na balkonie przy zamkniętych drzwiach brrrr, powiedziałam mężowi że ma jej powiedzieć że teraz jak będzie u nas to ma wychodzić przed blok i wywietrzeć po tym, a najlepiej rzucić, bo jak będzie tak śmierdzieć to do dziecka ma się nie zbliżać, zobaczymy co z tego wyjdzie 
Wyobraź sobie, że moja teściowa ostatnio u nich w domu, po niedzielnym obiedzie, normalnie w salonie przy nas odpaliła papierosa! No ja rozumiem, że jej dom ale mogłaby pomyśleć. Nie wytrzymałam oczywiście i mówię " o papierosy.... To ja idę.. " na co ona "a to śmierdzi?to ja wyjdę " i wyszła na zewnątrz. Głupio mi było ale co ja miałam zrobić. Nie potrafią ludzie zrozumieć, że "zdrowiej " byłoby gdybym się sztachnęła niż oddychała wydychanym dymem... No ale żeby przy babie w ciąży szlugę odpalać...witki mi opadły.
-
Niecierpliwa współczuje bo wiem co czujesz

Mila no to powowdzenia oby szybko poszło jak się zacznie
A dziewczyny czy moge pic zwykła witamine c do rozpuszczania w wodzie? Czy to musi byc jakas taka specjalna dla kobietw ciązy czy może w tabletkach?Kubuś

-
Kri to moja znajoma miała lepsze hasło, wyciągnęła papierosa, popatrzyła na mńie i powiedziała "troche go przydusimy". Byłam w takim szoku, ze nawet sie nie odezwałam.
Niecierpliwa u mnie jest przewidywane większe dziecko, jutro mam wizytę i mam nadzieje ze mi lekarka powie "pani juz rodzi" bo te czekańie rzeczywiście może wykończyć, wczoraj z tego powodu płakałam, dzisiaj było lepiej i tyle o tym nie myślałam ale może dlatego ze był u nas moj 2 letni chrześniak, wiec prawie cały dzień zleciał na graniu w piłkę i budowaniu garażu z klocków.

-
Tusia najzwyczajniesza na świecie. Ja łykam jedną tabletkę dziennie od początku ciąży żeby zapobiec infekcjom układu moczowego i chyba działa bo zawsze wyniki super. Taka rozpuszczalna jest po prostu w większej dawce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:48
-
a ja mam taka w pluszu do rozpuszczania i mam nadzieje, że jak sie raz napije to nie zaszkodzę małemu bo innej nie mam. Aaa dzisiaj zwnou mi krew leciała i chyba jestem osłabiona
i w nocy odczuwam gardlo .
Dana ja ostatnie 2 czy 3dni tez ryczę z tego powodu że nic sie nie dzieje. Jeszcze kolezanka mnie nastraszyła że jak nie czułam i nie czuje że mi się biodra rozchodza to może sie okazac tak jak u niej to było że mały nie zszedł do kanału i że bede miec cc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:49
Kubuś

-
Cały czas się ludze ze może cos się ruszy bo przy takiej wadze martwie się jak ja urodze
moja kolezanka w poniedziałek była na wizycie zero skurczy i rozwarcia a w środę urodziła wiec nigdy nic nie wiadomo.. Ale kto da rade jak nie my
HeCallsMeMagi lubi tę wiadomość

-
A ja dzis też wizytowałam ... lekarz posłuchał tylko serducha ale też pobrał posiew na gbs ... za 2 tygodnie kolejna wizyta juz z usg i ktg... o ile nie urodzę wcześniej hehe
No i NAJLEPSZE cały czas sprawdzając termin z om wychodziło mu na 27.02 a dziś na 1 marca hahah
Lexi150, tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość
-
Monia, to może 29.02
taka wyjątkowa data 
aaa właśnie
mnie gbsa zapodziali... masakra jakaś. jutro mam dzwonić do kliniki i w mój lekarz będzie musiał chyba wziąć ze sobą wynik, bo na 7.00 mamy być w szpitalu a klinika od 8.00
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Namida lekarz niestety ma racja ,zbytnią aktywność dziecka może mówić o czymś niepokojącym.
Moja Klara w dniu przyjęcia do szpitala tak szalała, miała wysokie tętno lub poniżej normy ze nawet zastanawiali się czy mnie nie rozpakować w trybie pilnym.
Skończyło się na podłączeniu do ktg na cala noc i cc z rana jako pierwsza na stół juz nie czekali do 10.30.
Tusiaa z ta syntetyczną Wit c to trzeba ostrożnie bo powoduje piasek i kamienie nerkowe.
Mi lekarz nawet przy kiepskich wynikach moczu polecał syropy z żurawiny i inne jej postaci byle nie łykać tej gotowej.
PS. Jestem chora. Kaszel po cc to masakra
gorączka aż mnie telepie.
Jak zaraze Klara i wyląduje z nia w szpitali to depresanty litrami dożylnie będą mi podawać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:59
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie dzis tez dziwnie z ruchami. Ostatnie dni jak i cala ciaze odkad sie rusza jest baaaaardzo ruchliwy, przyzwyczailam sie, mialam juz 4 ktg, zawsze ok. Jedne dzieci co po prostu bardziej inne mniej aktywne. Wczoraj calutki dzien sie ruszal, nawet w porach w ktorych zwykle byl spokojny. A dzis do poludnia sie ruszal jakby delikatniej, ktg o 16.30 jak najbardziej ok, ruszal sie podczas. Potem mialam ten dluuuugi spacer i odkad wrocilam do domu to owszem poruszal sie troche gdzies po 19 ale od tamtej pory cisza do teraz, co jest w sumie dziwne bo to pory jego najwiekszej aktywnosci. Ale moze go ululalam tym chodzeniem, albo tez jest zmeczony. Albo to ten wiatr. Wykapie sie i poloze i bede budzic berbecia zeby sie nie denerwowac

dzis mi polozna mowila wlasnie ze przed porodem ruchy sa jakby rzadsze i czesto kobiety sie martwia, nie nakrecam sie ze to to bo juz olalam to co mowil gin i nastawiam sie na wizyte w poniedzialek ze wcale nie urodzilam mimo ze zapowiadal rychly porod
-
nick nieaktualny
-
Proszę mnie wpisać na listę rozpakowanych- Jasiu ur:08.02 waga 3550 dl 51- dziękuję! A i jak na 3 dzieciątko to slabo nam idzie młody coś nie może załapać że to się ciągnie śmieje się że nie podał się z tym do tatusia a i zajebiscie mnie bolą żebra po znieczuleniu przy cc masakra cały czas na tabletkach ale jak Jasiowi dobrze dziś wyjda badania to jutro do domciu jupiii
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Biedroneczka29, niecierpliwa_92, Lexi150, Moniaa, nick nieaktualny, As ieńka, Kri, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość
Asiula