X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i jestem niepocieszona :( wg OM termin na dziś, wg USG termin na około 19.02 :\ zero rozwarcia zero skurczy ... A mała juz nie taka mała 3600 g :) te czekanie mnie wykończy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:27

l22nio4pat68ge0a.png
  • L Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila powodzenia, oby wszystko dobrze się skończyło. Trzymaj się!:-*

Niecierliwa duża dzidzia :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Moja mama potem przyjedzie na kilka dni, ale to jak już w domu będę min tydzień, a potem teściowa i tu mam problem hehh :P bo ona pali, ja nienawidzę smrodu fajek i czuję je nawet jak pali na balkonie przy zamkniętych drzwiach brrrr, powiedziałam mężowi że ma jej powiedzieć że teraz jak będzie u nas to ma wychodzić przed blok i wywietrzeć po tym, a najlepiej rzucić, bo jak będzie tak śmierdzieć to do dziecka ma się nie zbliżać, zobaczymy co z tego wyjdzie :D
    Znam ten ból, chociaż sama paliłam.
    Wyobraź sobie, że moja teściowa ostatnio u nich w domu, po niedzielnym obiedzie, normalnie w salonie przy nas odpaliła papierosa! No ja rozumiem, że jej dom ale mogłaby pomyśleć. Nie wytrzymałam oczywiście i mówię " o papierosy.... To ja idę.. " na co ona "a to śmierdzi?to ja wyjdę " i wyszła na zewnątrz. Głupio mi było ale co ja miałam zrobić. Nie potrafią ludzie zrozumieć, że "zdrowiej " byłoby gdybym się sztachnęła niż oddychała wydychanym dymem... No ale żeby przy babie w ciąży szlugę odpalać...witki mi opadły. :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa współczuje bo wiem co czujesz :/

Mila no to powowdzenia oby szybko poszło jak się zacznie :)

A dziewczyny czy moge pic zwykła witamine c do rozpuszczania w wodzie? Czy to musi byc jakas taka specjalna dla kobietw ciązy czy może w tabletkach?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri to moja znajoma miała lepsze hasło, wyciągnęła papierosa, popatrzyła na mńie i powiedziała "troche go przydusimy". Byłam w takim szoku, ze nawet sie nie odezwałam.
    Niecierpliwa u mnie jest przewidywane większe dziecko, jutro mam wizytę i mam nadzieje ze mi lekarka powie "pani juz rodzi" bo te czekańie rzeczywiście może wykończyć, wczoraj z tego powodu płakałam, dzisiaj było lepiej i tyle o tym nie myślałam ale może dlatego ze był u nas moj 2 letni chrześniak, wiec prawie cały dzień zleciał na graniu w piłkę i budowaniu garażu z klocków.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia najzwyczajniesza na świecie. Ja łykam jedną tabletkę dziennie od początku ciąży żeby zapobiec infekcjom układu moczowego i chyba działa bo zawsze wyniki super. Taka rozpuszczalna jest po prostu w większej dawce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:48

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taka w pluszu do rozpuszczania i mam nadzieje, że jak sie raz napije to nie zaszkodzę małemu bo innej nie mam. Aaa dzisiaj zwnou mi krew leciała i chyba jestem osłabiona :( i w nocy odczuwam gardlo .

Dana ja ostatnie 2 czy 3dni tez ryczę z tego powodu że nic sie nie dzieje. Jeszcze kolezanka mnie nastraszyła że jak nie czułam i nie czuje że mi się biodra rozchodza to może sie okazac tak jak u niej to było że mały nie zszedł do kanału i że bede miec cc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:49

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas się ludze ze może cos się ruszy bo przy takiej wadze martwie się jak ja urodze :\ moja kolezanka w poniedziałek była na wizycie zero skurczy i rozwarcia a w środę urodziła wiec nigdy nic nie wiadomo.. Ale kto da rade jak nie my :D

HeCallsMeMagi lubi tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czułam że mi się coś rozchodzi. Ba nawet bólu pachwin nie miałam a ponoć Mały jest nisko.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo nie mam bólu pachwin, w ogóle jakis dolegliwości większych.. także ja tego nie rozumiem. Jutro sie dowiem co i jak o ile cokolwiek mi zrobia...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis też wizytowałam ... lekarz posłuchał tylko serducha ale też pobrał posiew na gbs ... za 2 tygodnie kolejna wizyta juz z usg i ktg... o ile nie urodzę wcześniej hehe
    No i NAJLEPSZE cały czas sprawdzając termin z om wychodziło mu na 27.02 a dziś na 1 marca hahah

Lexi150, tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida ja miałam dzisiaj wizytę u położnej i mówiła że jeżeli dziecko bardzo mocno się kotluje jak nigdy to tez lepiej podjechać na IP i sprawdzić co się dzieje... Bo na tym etapie różnie bywa u trzebakontrolować wszystko

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, to może 29.02 :D taka wyjątkowa data :)

aaa właśnie :/ mnie gbsa zapodziali... masakra jakaś. jutro mam dzwonić do kliniki i w mój lekarz będzie musiał chyba wziąć ze sobą wynik, bo na 7.00 mamy być w szpitalu a klinika od 8.00

Moniaa lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida lekarz niestety ma racja ,zbytnią aktywność dziecka może mówić o czymś niepokojącym.
    Moja Klara w dniu przyjęcia do szpitala tak szalała, miała wysokie tętno lub poniżej normy ze nawet zastanawiali się czy mnie nie rozpakować w trybie pilnym.
    Skończyło się na podłączeniu do ktg na cala noc i cc z rana jako pierwsza na stół juz nie czekali do 10.30.

Tusiaa z ta syntetyczną Wit c to trzeba ostrożnie bo powoduje piasek i kamienie nerkowe.

Mi lekarz nawet przy kiepskich wynikach moczu polecał syropy z żurawiny i inne jej postaci byle nie łykać tej gotowej.

PS. Jestem chora. Kaszel po cc to masakra :( gorączka aż mnie telepie.
    Jak zaraze Klara i wyląduje z nia w szpitali to depresanty litrami dożylnie będą mi podawać. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:59

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały już tak nie szaleje ale jest nadal aktywny. Nigdy wcześniej aż tak długo się nie wiercił. Pomonitoruje jeszcze jakiś czas sprawę i może jak się nic nie zmieni to dla swiętego pokoju się przejadę na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jednak szaleje dalej, tak mi przywalił "w dól" (szyjki nie mam więc nie wiem po czym on mi tam na dole wali), że aż mnie więzadła zabolały. Kurde nie wiem, położę się na chwile, może jak się rozluźnię to i on się wyciszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida jedź lepiej to sprawdzić bo mógł zrobić kupę i teraz mu wody nie smakują i szaleje. W szpitalu zobaczą Ci kolor wód, podłączą ktg, sprawdzą na usg czy pępowina ok i wypuszczą do domu.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis tez dziwnie z ruchami. Ostatnie dni jak i cala ciaze odkad sie rusza jest baaaaardzo ruchliwy, przyzwyczailam sie, mialam juz 4 ktg, zawsze ok. Jedne dzieci co po prostu bardziej inne mniej aktywne. Wczoraj calutki dzien sie ruszal, nawet w porach w ktorych zwykle byl spokojny. A dzis do poludnia sie ruszal jakby delikatniej, ktg o 16.30 jak najbardziej ok, ruszal sie podczas. Potem mialam ten dluuuugi spacer i odkad wrocilam do domu to owszem poruszal sie troche gdzies po 19 ale od tamtej pory cisza do teraz, co jest w sumie dziwne bo to pory jego najwiekszej aktywnosci. Ale moze go ululalam tym chodzeniem, albo tez jest zmeczony. Albo to ten wiatr. Wykapie sie i poloze i bede budzic berbecia zeby sie nie denerwowac :)

dzis mi polozna mowila wlasnie ze przed porodem ruchy sa jakby rzadsze i czesto kobiety sie martwia, nie nakrecam sie ze to to bo juz olalam to co mowil gin i nastawiam sie na wizyte w poniedzialek ze wcale nie urodzilam mimo ze zapowiadal rychly porod ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mały zminimalizował ruchy do przeciągania. I jest dzisiaj baaaardzo spokojny :)

• Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wpisać na listę rozpakowanych- Jasiu ur:08.02 waga 3550 dl 51- dziękuję! A i jak na 3 dzieciątko to slabo nam idzie młody coś nie może załapać że to się ciągnie śmieje się że nie podał się z tym do tatusia a i zajebiscie mnie bolą żebra po znieczuleniu przy cc masakra cały czas na tabletkach ale jak Jasiowi dobrze dziś wyjda badania to jutro do domciu jupiii

gezanew, lula.91, marissith, Biedroneczka29, niecierpliwa_92, Lexi150, Moniaa, vayn, As ieńka, Kri, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość

Asiula
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ