Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tak sobie myślę, że może tak hurtowo dzisiaj wszystkie urodzimy co wy na to ;-)
    Ja się dzisiaj nie piszę bi jutro z małżem mamy imprezkę rodzinną ☺

• d84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness kuruj się

Dziewczyny, które rodziły SN miałyście nacinane/pęknięte krocze?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia weź poczekaj ze mną, bo się boje, że sama zostane na placu boju!

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani nie peklam ani nie byłam nacinana ale mam chyba trzy szewki na otarciu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u mnie to pierwsze dzieciątko wiec raczej ciężko mi uwierzyć w to że urodzę przed terminem... z reguły te pierwsze ciąże są przenoszone. ale powiem szczerze że już serio robi mi się ociężale.
    Teraz 2 dni spędziłam poza domem, inne otoczenie, temperatura. A nogi tak popuchły ze masakra. w zasadzie same stopy. Ale już piszę ze swojego stoiska komputerowego i liczę że moja temperatura domowa (21 stopni) jakoś wpłynie pozytywnie na zejście choć troszkę tej opuchlizny :)

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak narazie na ktg nic ciekawego nie wychodzi moze z rana ze dwa skurcze i to wszystko... na usg wszystko dobrze przeplywy prawidlowe.. i tak wiec weekend spedze pewnie w szpitalu a jutro ukochanego urodziny w niedziele walentynki, nie takie mialam plany :-/

l22nio4pat68ge0a.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje świeżo upieczonym mamom :)

U nas dzis słoneczko, wiec odpalamy furę i idziemy na pierwszy spacerek :D

szara myszka, Moniaa, Kri, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Biedroneczka29, L, d84, Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienko trzymamy kciuki!!!!

Noooo weeekend moze byc obfity w dzidziusie :)

u mnie ucichlo, choc czuje go dosc nisko, strasznie harcuje, ale to typowe bo wlasnie pije kawke i zawsze wtedy mi towarzyszy :D
    ale tak to nic sie nie dzieje, ja jakos i tak nie dowierzam ze moglabym na dniach urodzic, ale jak tylko cos tam czuje to juz jest cien ekscytacji ze moze to juz sie zaczyna ;):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:26

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari mari czy jestes tutaj gdzies??

bede robic dzis ten jagielnik refaello - powiedz mi bo go jadlas czy posypanie starta czekolada mleczna od gory jest dobrym pomyslem czy bedzie za mdłe? zastanawiam sie czy wtedy by w smaku przypomnialo bounty bardziej niz refaello :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    mari mari czy jestes tutaj gdzies??

bede robic dzis ten jagielnik refaello - powiedz mi bo go jadlas czy posypanie starta czekolada mleczna od gory jest dobrym pomyslem czy bedzie za mdłe? zastanawiam sie czy wtedy by w smaku przypomnialo bounty bardziej niz refaello :)
    chyba czekolada nie pasuje, jak chcesz, żeby był słodszy możesz dać trochę miodu do kaszy
    to podrzucę Ci kolejny fajny przepis bezglutenowy na szarlotkę
    http://aktywnezywienie.blogspot.com/2016/02/mala-szarlotka-jaglana.html

szara myszka lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa współczuję że musisz leżeć i wiem co odczuwasz. Urodzony zawsze możecie się odbić w inny dzień tak jak i Walentynki. To że sa w kalendarzu nie oznacza że w inny dzień nie możecie sobie spędzić miło wieczoru :)

A ja dzisiaj zostałam przeniesiona na porodowke tzn leżę na przedporodowej. W nocy nic mnie nie bolało. Dzisiaj sprawdzili rozwarcie i dalej 2 cm także nie ruszyło :( założyli mi balonik . Zalamalam się trochę na początku bo jak to tak funkcjonować z tym, bałam się siadać, kucac, kłaść się i korzystać z toalety. Teraz w sumie już jest lepiej :) pigodzilam się z tym.
    A teraz pytanie jeśli mam ten balonik to ja majtki mogę normalnie założyć czy może już lepiej bez majtek. Miała ktoras z was albo wie coś na ten temat. Nie chcę się położnych pytać bo mi głupio i tak się zblaznilam bo jak się pytali o wykształcenie to nagle pusta w głowie :D pomyśleli ze jakąś jebnieta jestem. Ogólnie mam skurcze cudowne krzyżowe i troszkę jak na miesiaczke ale bardziej brzuch spinajacy czuje i właśnie krzyż.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymam kciuki, niech cos samo w koncu ruszy. A samo zakladanie balonika boli?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to przyjemne ale czuć trochę.
    Coś mi położna mówiła ze jutro go wyjma i chyba kroplowke podadzą a ja mam nadzieję ze nie bedzie trzeba tej kroplowki. Nie chcę jej :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Tusiu ale hormony robia swoje i jak o tym pomysle to odrazu mokre oczy :-/ oby sie szybko u Ciebie ruszylo bo te lezenie w szpitalu jest dobijajace :-/ i jeszcze u mnie jest tak.suche powietrze ze nie wiem jak moj nos i gardlo to wytrzyma ...

l22nio4pat68ge0a.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym bo ja mam tak samo. Przyszłam na tą porodowke założyli balonik i jak lezalam na ktg to jakoś same łzy mi leciały . Nie tak to sobie wyobrażałam no ale trudno się mówi . Już bliżej niż dalej :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki :)
    Od wczoraj jesteśmy w domku :) Uczymy się jeść i podawać jedzonko, bo mamy mały problem, ale już dziś jest lepiej. Ah te cycki... to nie taka łatwa sprawa :D
    Odespałam już troche szpital, więc czuje się znacznie lepiej. Zaczynam dostrzegać jak dużo w ciągu 2-óch wolnych godz. (kiedy synek śpi) jestem wstanie zrobić ;)

Gratuluje kolejnym mamuśkom ;)
    Pozdrawiamy i bedziemy się odzywać i podczytywać :)
    A niedługo wszystkie Lutóweczki się rozpakują :)

208vfo9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:40

d84, Moniaa, L, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Biedroneczka29, szara myszka, Lexi150, Tusiaa, Kri, mallinka, dana222, As ieńka, niecierpliwa_92, Mila920, agulineczka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki oby w koncu sie ruszyło na dobre.

L u mnie gorączka sobie poszła bol gardła tez np ale byłoby za pięknie i powrócił znowu ten paskudny kaszel :( dzis jak narazie mniej kaszle ale sie nie podniecam bo sie moge rozczarować.Sil mam troszeczkę więcej ale nadal jestem osłabiona.Mam nadzieje ze do pon bedzie znaczna poprawa.

Mila śliczny synuś :)

Mila920 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, że też poród nie może być spokojnym przeżyciem dla kobiety.

Tusia dokładnie już bliżej niż dalej :-) Przynajmniej wiesz, że na pewno w weekend już dzidzia będzie z tobą.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu to dobrze że u Ciebie lepiej!!
    A twój małżu też chyba chorował trochę?

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley a syneczek przecudowny !!!

Ashley lubi tę wiadomość

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ