X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska jak sie uśmiecha to znaczy ze puszcza baki

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lepiej o wiele czują się te co miały przy cc ogólne znieczulenie. Niż to miejscowe. Wiem co mówię bo te krzyki straszne były. Życzę Wam trafić to takiej sali gdzie jesteście po jednakowym pirodzie. Bo ja ogólnie przez cały tydz może spalam w szpitalu 5-6 godzin Góra 7. Bo miałam kobietę po cc z cukrzyca typu 1 i co godzinę pielęgniarki wlazily mierzyly wszystko pompy wyly a potem też babkę po cc która ciągle jeczala. A oczywiście pielęgniarki ciągle moeily że spać ile się da. A obchody różnie były i o 8 i 11 a nawet i pozniej więc na nic nastawić się nie można. A obchody dwa. Potem jedzenie po drodze. Leki i tak w kółko.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Bruska jak sie uśmiecha to znaczy ze puszcza baki
    I nic dziwnego, że wtedy się cieszy haha :D
    Też dzisiaj zauważyłam u małej dwa nieświadome uśmiechy, czekam na te świadome :D

edyś, Kri lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się trochę czuje. Skurcze mam bezbolesne co 6-7. Dodatkowo między skurczami mała się rusza, a przez cały dzień siedziała cicho.

Dodatkowo przeczyscilo mnie dziś ze dwa razy i senna jestem niemilosiernie.

Na razie się obserwuje. Zobaczymy co przyniesie noc.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew oby sie rozwinęło :)

gezanew lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew moze cos z tego bedzie :) a jesli nie to zawsze juz o krok blizej :)

ja za to wczoraj i dzis odczuwam ni to klucia ni to bol tam gdzie chyba szyjka jest, czuje ze cos sie tam dzieje. Brzuch duzo twardnieje, ale niebolesnie wiec nie mierze czasu. Dzis na pewno nic z tego :):) ale moze walentynki <3 a jak nie to w poniedzialek ide z reklamacja do gina ze co to ma byc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:33

Tusiaa, gezanew, As ieńka, tysiaa93, L lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy bakach to fason trzyma i udaje ze nie on. Najwięcej uśmiecha się przy swoim przyjacielu cycusiu ;-)

szara myszka, Tusiaa, dana222, Biedroneczka29, tysiaa93, vayn, marissith lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi nasze mamusie, bo ja sie tego dosc bardzo boje - czy mialyscie ten slynny baby blues? ogolnie czuc ze te hormony szaleja po porodzie??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew trzymam kciuki oby coś się ruszyło :)

Ja się chyba też oczyscilam dzisiaj. Byłam ze 2 razy ale biegunki nie miałam :) senna też okropnie jestem. A zwłaszcza po tych poobiednich skurczach. Na stojąco bym zasnela :D
    Dana ja nawet tego suwaczka nie czytałam :)

tysiaa93, gezanew lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a powiedzcie mi nasze mamusie, bo ja sie tego dosc bardzo boje - czy mialyscie ten slynny baby blues? ogolnie czuc ze te hormony szaleja po porodzie??
    Mnie dobijało to, że mała nie chciała ssać cyca, pokarm był a ona nic, Już mi się ryczeć chciało, że nie mogłam nakarmić własnego dziecka... Ale jest coraz lepiej, zaczyna ładnie ssać i widać, że jest najedzona i zadowolona :) Hormony szaleją bo kocha się to swoje dziecko najbardziej na świecie i chce się dla niego zrobić wszystko jak najlepiej. Ja na przykład NIGDY nie przewijałam ani nie zmieniałam pieluchy takiemu maleństwu i nie wiedziałam kompletnie nic, tyle co sobie w internecie poczytałam. Ale radzę sobie bo prawda jest taka, że to my jesteśmy MAMAMI i musimy sobie poradzić, to my dla naszych maluszków jesteśmy NAJWAŻNIEJSZE na świecie <3

szara myszka, As ieńka, gezanew, Lexi150, Kasia02, vayn, L, Tusiaa, Kri, Zosia_wop lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie coś takiego jak lezycie, że czujecie ruchy dziecka między nogami? Leżę właśnie w łóżku na lewym boku, coś mi się tak brzuch spina od krocza (nie liczę jeszcze ci ile) i Mały jak się rusza to czuje go normalnie przez brzuch i między nogami....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:35

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia gratulacje:)!!!

Dla pozostałych mamus rowniez:)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie jestem Tymon :-) buziaki

Mama sobie w końcu przypomniała, żeby się moim zdjęciem pochwalić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:28

Bruśka, tysiaa93, Astra, gezanew, vayn, L, Tusiaa, dana222, niecierpliwa_92, d84, marissith, Kri, szara myszka, Lexi150, As ieńka, Zosia_wop, Biedroneczka29, mallinka lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super synus Mila :)

Mila920 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasia :)

Hej Tymon, przystojniak z ciebie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za gratulacje. Jak wrócimy do domku, to wstawimy na chwilę jakieś zdjęcie bo z telefonu to mi ciężko.
    Co do cc to miałam planowane i naprawdę nie mogę narzekać. Co do leków to nie dostałam morfiny. Na początku działało znieczulenie, później dostałam paracetamol i coś jeszcze na p. Ogólnie to tylko raz sama poprosiłam o leki. Pionizacja była po 8h od cc i tez całkiem sprawnie poszło. Podobno już się odchodzi od leżenia 12h bo dużo gorzej się znosi późniejsze wstawanie. Ogólnie o leki nie proszę, ale przyszła pielęgniarka i powiedziała ze będzie dawać przeciw bólowe bo tak lepiej, ale sam ból jest do wytrzymania jak przestają działać. Myślałam że będzie dużo gorzej. Obok dziewczyna po takim samym cc jak ja i tez znosi to podobnie. Najtrudniejsze było chyba znieczulenie, bo 3razy mi się wkłuwali, a ja się telepałam z nerwów. Cewnik miałam po znieczulenia zakładany. Samo cc bez żadnych problemów. Najdłużej chyba zeszło z szyciem :-) wyciąganie małego nie było przyjemne, bo to takie wypychanie z żeber ale trwało chwilę. Mały nie płakał jak go wyjęli tylko przebierał nogami jak sprinter. Później zaskoczył ładnie i darł się chyba z 10minut :-D jest idealny, cały tatuś. Nawet spanie ma po nim :-) ssać jeszcze nie chce ale jak go dostanę od rana to będziemy próbować. Mleka póki co jeszcze nie mam, ale wierzę że się pojawi. Pewnie trochę przez tarczyce, ale będziemy walczyć. Tatuś juz zaliczył pierwsze przewijanie i osikanie, ale poradził sobie super :-D
    Pozdrawiamy ciepło i trzymamy kciuki za kolejne rozwiązania <3

vayn, L, Tusiaa, tysiaa93, marissith, Lexi150, Zosia_wop lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Obudził mnie lekki skurcz i pojawiło się plamienie.
    Skurcze nieregularne bezbolesne. Wzięłam kompiel i czekam na rozwój.

Trzymajcie dziewczyny kciuki.

Rano pojadę na ktg. Chyba ze sie rozkręci na dobre ;)

L, Tusiaa, Kri, szara myszka, Zosia_wop, marissith, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że coś się święci gezanew :-)

GRATULACJE Evans i Astra! Pokażcie nam swoje szczęścia :-)

My znowu się karmimy.. Mały glodomorek ciągle chce jeść :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazanew trzymam kciuki za rozwój sytuacji ;-) daj znać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ale słodziak z Tymka :-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ