X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A może spróbuj z jasnym pieczywem? Wiadomo, że ciemne zdrowsze, ale jest cięższe do przetrawienia - może dlatego maluszek się męczy?

Moja mala od papryki ma wzdecia

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pragnę czekolady, masakra
    Dziś testuję budyń waniliowy z łyżką konfitury z jagód.

Kri jak wam płacze podczas kąpieli spróbujcie dać cieplejszą troszkę wodę, u nas to podziałało i mały uwielbia być kąpany i płacze tyko jak się mu po kąpieli czapkę ubiera na głowę.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile jedzą Wasze dzieci w nocy? Pola na kp co 2 godziny od rozpoczecia jedzenia, na cycu od 30min-1h i jeśli nie zrobi kupy to ja mam godzinę spania. Jeśli w pampersie kolorado to mam ryk do następnego karmienia, a czasem i do kolejnego bo się tak rozbudzi że nie ma mowy o spaniu. Dzisiaj w nocy spałam godzinę.
    Jestem niesamowicie zmęczona. Nie wiem czy nie zacznę mm chociaż raz w nocy podawać bo się zajadę

Tuli to nasze Księżniczki ważą tyle samo :)

Czekoladę o dziwo Pola toleruje. Nie zjadam jej dużo 3-6 kostek dziennie, oczywiście białej. Wczoraj jadłam pasztet pieczony, o jak mi błogo było - w końcu coś "nowego"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:33

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn biała czekolada to nie czekolada tylko tłuszcz. I nie jest wyznacznikiem że będzie tolerować ciemna bo nie ma w niej kakao które powoduje uczulenie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jem wszystko - wlasnie wróciłam ze spaceru, mało jadłam to mi sie az zakręciło w głowie i zjadłam dwa rzędy czekolady gorzkiej :)
    U nas w nocy karmienie rożnie ostatnio zdarza sie ze je 21-22 to budzi sie ok 1-2 pozniej ok 5-6 i pozniej 8-9 a czasem co 3h :)

Dziewczyny nie wiem czy pierzecie w Lovela, ale u nas w biedronce jest promocja jedna butla za 10zl z haczkiem - tak w ramach info, bo sie opłaca :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innej czekolady nie jadam, chyba że nutellę. Tej nie jadłam jeszcze na "surowo", ale w zeszłym tygodniu piekłam bułeczki drożdżowe z nutellą i było ok. Pomelo też testowałam i o dziwo jest lepiej jak jem niby zakazane rzeczy niż jak uważam i moje menu ogranicza się do kury z rosołu i buły z szynką.
    Także ja już głupieję, nie wiem czy to co ja jem w ogóle wpływa na nią. Potrafi być grzeczna cały tydzień, żeby cały kolejny mi dawać tak w kość że mi się ryczeć chce

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Dziewczyny ile jedzą Wasze dzieci w nocy? Pola na kp co 2 godziny od rozpoczecia jedzenia, na cycu od 30min-1h i jeśli nie zrobi kupy to ja mam godzinę spania. Jeśli w pampersie kolorado to mam ryk do następnego karmienia, a czasem i do kolejnego bo się tak rozbudzi że nie ma mowy o spaniu. Dzisiaj w nocy spałam godzinę.
    Jestem niesamowicie zmęczona. Nie wiem czy nie zacznę mm chociaż raz w nocy podawać bo się zajadę

Jaś budzi się w nocy co 3-4 godziny (częściej co 3). Nie liczę jak długo je, ale jest to jakieś max. 20-25 minut, czasami z 10-15, później przewijamy i zazwyczaj daję mu jeszcze popić mleka, a nieraz położę go i zaraz usypia się.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła, że spokojnie mogę zjeść czekoladę - oczywiście nie całą naraz. Dziś dostałam od męża Milkę i zjem ze 3 kostki - zobaczymy jak mały zareaguje. Mam nadzieję, że obejdzie się bez sensacji.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze dzieci są duże :) moja wczoraj ważyła 3510g ;)
    Ja jem wszystko bezglutenowe. Dzisiaj już była pizza i czekolada i pomarańcze. Moja Babcia się za głowę łapie, że diety nie trzymam. Tak samo jak było z hartowaniem sutków i szczypaniem skóry żeby rozstępów nie było :P No i co? karmię i rozstępów nie mam a tyle straszenia było

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w nocy wybudza się co ok 2,5-3h ale nocą daje mu moje mleko z butelki.
    Czasem zdarzy się że dam cyca ale ciągnie ok 10min i budzi się wcześniej.

Ostatnio to coraz częściej płacze i pomaga tylko noszenie, nie wiem czy już teraz to tak wymusza czy chodzi o pozycję i bujanie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny Wasza waga i figura po ciąży?

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tyg po porodzie zostało mi póki co 6-7kg z 16-17 do zniwelowania, a brzuch mam do d... bo blizna po cesarce podcina mi brzuch i póki co przez to mi taka fałdka wisi i został mi jeszcze cellulit na tyłku ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 takie maluchy nie wymuszają, chcą się przytulać bo to im daje poczucie bezpieczeństwa. Polecam chustę do noszenia moja szybko w niej usypia

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 - brzuszek na pewno się jeszcze wchłonie :)

d84 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga jest juz mniejsza niż przed ciaza, ale brzuch jeszcze jest:/ i jakos cieżko mi jest sie zmobilizować do ćwiczeń.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety u mnie chusta odpada bo mam duzy biust i jak dołożę sobie dodatkowe pare kg z przodu to obawiam się że mój kręgosłup padnie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam jak Ty D84 tyle samo do zrzucenia, dzis robiłam porządek w szafie i sie przeraziłam bo spodnie wchodzą mi tylko ciut za kolana :( nie ma mowy nawet o wciągnięciu na tyłek :( troche sobie pozwalam z jedzeniem, ale przy małej duzo sie ruszam, a waga jak stanęła 3 tyg temu tak stoi :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze malenstwa podnoszą główkę jak trzymacie na klatce piersiowej aby odbiło się dla maleństwa?

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    3 tyg po porodzie zostało mi póki co 6-7kg z 16-17 do zniwelowania, a brzuch mam do d... bo blizna po cesarce podcina mi brzuch i póki co przez to mi taka fałdka wisi i został mi jeszcze cellulit na tyłku ;/
    Ja mam dokladnie to SAMO!! Nie wiedzialam jak to ująć! Celulitu brak bo zawsze mialam suchą dupe,zero kobiecosci jesli chodzi o tylek:)Zostalo mi 8kg.6 tygodni po porodzie.
    Jagoda kiedys jadla od 18:30/19 przez 40 min zasypiala i spala do 2-3 teraz budzi siejeszcze okolo 22/23 i potem tez kolo 2.
    Vayn,sporo te nasze Kule waza:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Czy wasze malenstwa podnoszą główkę jak trzymacie na klatce piersiowej aby odbiło się dla maleństwa?
    No pewnie:) niemal wyłącznie, bo zawsze sie budzi jakja podniose:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ