X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A może spróbuj z jasnym pieczywem? Wiadomo, że ciemne zdrowsze, ale jest cięższe do przetrawienia - może dlatego maluszek się męczy?

Moja mala od papryki ma wzdecia

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pragnę czekolady, masakra
    Dziś testuję budyń waniliowy z łyżką konfitury z jagód.

Kri jak wam płacze podczas kąpieli spróbujcie dać cieplejszą troszkę wodę, u nas to podziałało i mały uwielbia być kąpany i płacze tyko jak się mu po kąpieli czapkę ubiera na głowę.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile jedzą Wasze dzieci w nocy? Pola na kp co 2 godziny od rozpoczecia jedzenia, na cycu od 30min-1h i jeśli nie zrobi kupy to ja mam godzinę spania. Jeśli w pampersie kolorado to mam ryk do następnego karmienia, a czasem i do kolejnego bo się tak rozbudzi że nie ma mowy o spaniu. Dzisiaj w nocy spałam godzinę.
    Jestem niesamowicie zmęczona. Nie wiem czy nie zacznę mm chociaż raz w nocy podawać bo się zajadę

Tuli to nasze Księżniczki ważą tyle samo :)

Czekoladę o dziwo Pola toleruje. Nie zjadam jej dużo 3-6 kostek dziennie, oczywiście białej. Wczoraj jadłam pasztet pieczony, o jak mi błogo było - w końcu coś "nowego"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:33

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn biała czekolada to nie czekolada tylko tłuszcz. I nie jest wyznacznikiem że będzie tolerować ciemna bo nie ma w niej kakao które powoduje uczulenie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jem wszystko - wlasnie wróciłam ze spaceru, mało jadłam to mi sie az zakręciło w głowie i zjadłam dwa rzędy czekolady gorzkiej :)
    U nas w nocy karmienie rożnie ostatnio zdarza sie ze je 21-22 to budzi sie ok 1-2 pozniej ok 5-6 i pozniej 8-9 a czasem co 3h :)

Dziewczyny nie wiem czy pierzecie w Lovela, ale u nas w biedronce jest promocja jedna butla za 10zl z haczkiem - tak w ramach info, bo sie opłaca :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innej czekolady nie jadam, chyba że nutellę. Tej nie jadłam jeszcze na "surowo", ale w zeszłym tygodniu piekłam bułeczki drożdżowe z nutellą i było ok. Pomelo też testowałam i o dziwo jest lepiej jak jem niby zakazane rzeczy niż jak uważam i moje menu ogranicza się do kury z rosołu i buły z szynką.
    Także ja już głupieję, nie wiem czy to co ja jem w ogóle wpływa na nią. Potrafi być grzeczna cały tydzień, żeby cały kolejny mi dawać tak w kość że mi się ryczeć chce

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Dziewczyny ile jedzą Wasze dzieci w nocy? Pola na kp co 2 godziny od rozpoczecia jedzenia, na cycu od 30min-1h i jeśli nie zrobi kupy to ja mam godzinę spania. Jeśli w pampersie kolorado to mam ryk do następnego karmienia, a czasem i do kolejnego bo się tak rozbudzi że nie ma mowy o spaniu. Dzisiaj w nocy spałam godzinę.
    Jestem niesamowicie zmęczona. Nie wiem czy nie zacznę mm chociaż raz w nocy podawać bo się zajadę

Jaś budzi się w nocy co 3-4 godziny (częściej co 3). Nie liczę jak długo je, ale jest to jakieś max. 20-25 minut, czasami z 10-15, później przewijamy i zazwyczaj daję mu jeszcze popić mleka, a nieraz położę go i zaraz usypia się.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła, że spokojnie mogę zjeść czekoladę - oczywiście nie całą naraz. Dziś dostałam od męża Milkę i zjem ze 3 kostki - zobaczymy jak mały zareaguje. Mam nadzieję, że obejdzie się bez sensacji.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze dzieci są duże :) moja wczoraj ważyła 3510g ;)
    Ja jem wszystko bezglutenowe. Dzisiaj już była pizza i czekolada i pomarańcze. Moja Babcia się za głowę łapie, że diety nie trzymam. Tak samo jak było z hartowaniem sutków i szczypaniem skóry żeby rozstępów nie było :P No i co? karmię i rozstępów nie mam a tyle straszenia było

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w nocy wybudza się co ok 2,5-3h ale nocą daje mu moje mleko z butelki.
    Czasem zdarzy się że dam cyca ale ciągnie ok 10min i budzi się wcześniej.

Ostatnio to coraz częściej płacze i pomaga tylko noszenie, nie wiem czy już teraz to tak wymusza czy chodzi o pozycję i bujanie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny Wasza waga i figura po ciąży?

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tyg po porodzie zostało mi póki co 6-7kg z 16-17 do zniwelowania, a brzuch mam do d... bo blizna po cesarce podcina mi brzuch i póki co przez to mi taka fałdka wisi i został mi jeszcze cellulit na tyłku ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 takie maluchy nie wymuszają, chcą się przytulać bo to im daje poczucie bezpieczeństwa. Polecam chustę do noszenia moja szybko w niej usypia

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 - brzuszek na pewno się jeszcze wchłonie :)

d84 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga jest juz mniejsza niż przed ciaza, ale brzuch jeszcze jest:/ i jakos cieżko mi jest sie zmobilizować do ćwiczeń.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety u mnie chusta odpada bo mam duzy biust i jak dołożę sobie dodatkowe pare kg z przodu to obawiam się że mój kręgosłup padnie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam jak Ty D84 tyle samo do zrzucenia, dzis robiłam porządek w szafie i sie przeraziłam bo spodnie wchodzą mi tylko ciut za kolana :( nie ma mowy nawet o wciągnięciu na tyłek :( troche sobie pozwalam z jedzeniem, ale przy małej duzo sie ruszam, a waga jak stanęła 3 tyg temu tak stoi :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze malenstwa podnoszą główkę jak trzymacie na klatce piersiowej aby odbiło się dla maleństwa?

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    3 tyg po porodzie zostało mi póki co 6-7kg z 16-17 do zniwelowania, a brzuch mam do d... bo blizna po cesarce podcina mi brzuch i póki co przez to mi taka fałdka wisi i został mi jeszcze cellulit na tyłku ;/
    Ja mam dokladnie to SAMO!! Nie wiedzialam jak to ująć! Celulitu brak bo zawsze mialam suchą dupe,zero kobiecosci jesli chodzi o tylek:)Zostalo mi 8kg.6 tygodni po porodzie.
    Jagoda kiedys jadla od 18:30/19 przez 40 min zasypiala i spala do 2-3 teraz budzi siejeszcze okolo 22/23 i potem tez kolo 2.
    Vayn,sporo te nasze Kule waza:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Czy wasze malenstwa podnoszą główkę jak trzymacie na klatce piersiowej aby odbiło się dla maleństwa?
    No pewnie:) niemal wyłącznie, bo zawsze sie budzi jakja podniose:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ