Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas szczepienie 6 kwietnia, a ja już trzęsę portkami.
Magdalena87 - a co jadłaś w ostatnich dniach? Ja w zasadzie nie trzymam diety - wiadomo, nie jem rzeczy wzdymających, bardzo mocno przetworzonych, czekolady też jeszcze nie próbowałam i moich ukochanych lodów (jestem od nich uzależniona, ale na razie nie sięgam). -
nick nieaktualnyDziewczyny poczytajcie, że to co jemy nie ma wpływu na pokarm, bo pokarm jest z krwi a nie treści naszych żołądków.
http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/01/jak-powstaje-mleko/
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/dieta-mamy-karmiacej-piersia/
http://www.mlecznewsparcie.pl/2014/12/co-moze-w-swieta-jesc-mama-karmiaca-piersia/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:14
gorgeous, Mila920 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiaa wrote:A to czego każą mieć dietę lekkostrawna i w ogóle unikać np truskawek , czekolady ?
Gdzie to wyczytalas mari ?Jak ma być kolka to będzie. Jelita dojrzewają, musi się wytworzyć flora bakteryjna, zazwyczaj po 3 mc mija. Można jeść tylko gotowanego indyka z gotowaną marchewką a dziecko jak ma niedojrzałe jelita to i tak będzie miało kolke i tak.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiaa wrote:Czyli np jak napijd się karmi gazowanego to niby nie będzie miało to też wplywu ? Dziwne to wszystko:/
http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html -
O ja pierdziu ale miałam dzień
Gdyby nie kp to bym się jak swinka spila, choć nie wiem czy z radości czy bezsilności bo dziś nastał dzień rozliczenia przeszłości.
Byliśmy z mężem u jego matki i tu mam dwie refleksje. Po pierwsze uporać am się ze swoimi emocjami czyt. Bez placzu i kulturalnie acz dotkliwie pokąsalam moja tesciowa. I tu mam ochotę świętować bo przestałam się bać mówić o tym co mi nie pasuje a co najważniejsze robie to bez placzu ☺
Po drugie moja teściowa jest jak beton,jak słup uliczny do którego nic nie dociera i nikt nie jest w stanie dotrzeć. Beton!!!
I tu stąd moja bezsilność.
Tyle krzywdy nam wyrządziła, śpię przylatuje 10 lat małżeństwa i ku@#$/(&/#a mac , po sadach nas ciagala,kuratorów nasylala i nic wniosków nie wyciagnela. Nic zupełnie nic. Beton. Ach życie. ...
Bezalkoholowych bowiec to chyba mi się należy ☺Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Tuli ja Klarę karmie na leżąca głównie wiec jak kimnie to ja przekrę am delikatnie na brzuszek. Jak w chuscie zaśnie to już w ogóle bajka bo jak kamień niepatomna ☺
Ważne jest aby stałe zmieniac pozycję dziecka podczas snu nawet jak ma swoje ulubione.
Niestety jeśli maluch śpi ciągle tak samo dochodzi do deformacji główki, splaszczenia.
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Jeśli maluch automatycznie odwraca głowę tylko w jedną stronę lub preży się zawsze w tym samym kierunku to warto pogadać z pediatra o asymetrii.
Niech popatrzy na malucha dokładniej a już super opcja to skierowanie do fizykoterapii aby pokazał jak nosić,przewijać i układ dziecko aby nie utrwalić złych "nawykow".
Diety nie stosuje na kołki bo to i tak go ci daje.
jedynie oznaki alergii/nietolerancji są w stanie zmusić mnie do diety.
Cudowałam przy pierwszym dziecku indyczkiem i marchewką a i tak zawodzila ze sąsiadka przychodziła spytać czy może w czymś pomoc☺
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Eness to rźeczywiscie masz nieciekąwa sytuacje z teściowa, powinna sie cieszyć że w ogole z ńia rozmawiacie jak Was po sadach ciągła.
Moja teściowa znowu chyba chće sie czuć potrzebna. Cały czas dzwoni i sie pyra co mi jest potrżebne, a ja jej odp ze właściwie nic to mi popwrarża że mam sie nie wstydzić i dżwonic do ńiej, ostatnio poprosiłam ja o zakup alantanu bo mi sie zapomńialo to było widać radość w jej oczach. Podczas ostatniej wizyty o nic ja nie poprosiłam to chyba nie chciała przyjeżdzać z pustymi rękoma to kupiła mi cźekoladki i mandarynki, produkty co powinnismy omijać, choć czytając linki co wrzuciła Mari to ja juz sama nie wiem