X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka no super :-) Dzidzia zadowolona i mama też to najważniejsze.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zjadłam wafelki izurek na obiad, potem młody miał zielonkawe kupy. To po żurku prawda? Nie po wafelkach?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie 6 kwietnia, a ja już trzęsę portkami.

Magdalena87 - a co jadłaś w ostatnich dniach? Ja w zasadzie nie trzymam diety - wiadomo, nie jem rzeczy wzdymających, bardzo mocno przetworzonych, czekolady też jeszcze nie próbowałam i moich ukochanych lodów (jestem od nich uzależniona, ale na razie nie sięgam).

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ile dni pokarm się przetwarza na mleko ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytajcie, że to co jemy nie ma wpływu na pokarm, bo pokarm jest z krwi a nie treści naszych żołądków.
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/01/jak-powstaje-mleko/
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/dieta-mamy-karmiacej-piersia/
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2014/12/co-moze-w-swieta-jesc-mama-karmiaca-piersia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:14

gorgeous, Mila920 lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to czego każą mieć dietę lekkostrawna i w ogóle unikać np truskawek , czekolady ?
    Gdzie to wyczytalas mari ? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    A to czego każą mieć dietę lekkostrawna i w ogóle unikać np truskawek , czekolady ?
    Gdzie to wyczytalas mari ? :)
    No właśnie, to jeszcze mity z poprzedniej epoki. Dałam linki, doradca laktacyjna mówi to samo :) Jak ma być kolka to będzie. Jelita dojrzewają, musi się wytworzyć flora bakteryjna, zazwyczaj po 3 mc mija. Można jeść tylko gotowanego indyka z gotowaną marchewką a dziecko jak ma niedojrzałe jelita to i tak będzie miało kolke i tak.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli np jak napijd się karmi gazowanego to niby nie będzie miało to też wplywu ? Dziwne to wszystko:/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Czyli np jak napijd się karmi gazowanego to niby nie będzie miało to też wplywu ? Dziwne to wszystko:/
    tak :)
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

• d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się w piątek napulam i nie wiem czy to zbieg okoliczności vcsy coś prawdy w tym jest bo wczoraj i dzisiaj małego brzuszek boli i do tego się spina, pierdzi.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mozna oszaleć z tymi dietami i nie dietami, pozostaje nam obserwacja maluszków

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozdrowieniami dla wszystkich mam :D
    https://www.youtube.com/watch?v=Lh352rqnZBE&feature=share

Uśmiałam się!! :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierdziu ale miałam dzień :/

Gdyby nie kp to bym się jak swinka spila, choć nie wiem czy z radości czy bezsilności bo dziś nastał dzień rozliczenia przeszłości.
    Byliśmy z mężem u jego matki i tu mam dwie refleksje. Po pierwsze uporać am się ze swoimi emocjami czyt. Bez placzu i kulturalnie acz dotkliwie pokąsalam moja tesciowa. I tu mam ochotę świętować bo przestałam się bać mówić o tym co mi nie pasuje a co najważniejsze robie to bez placzu ☺
    Po drugie moja teściowa jest jak beton,jak słup uliczny do którego nic nie dociera i nikt nie jest w stanie dotrzeć. Beton!!!
    I tu stąd moja bezsilność.
    Tyle krzywdy nam wyrządziła, śpię przylatuje 10 lat małżeństwa i ku@#$/(&/#a mac , po sadach nas ciagala,kuratorów nasylala i nic wniosków nie wyciagnela. Nic zupełnie nic. Beton. Ach życie. ...

Bezalkoholowych bowiec to chyba mi się należy ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja Klarę karmie na leżąca głównie wiec jak kimnie to ja przekrę am delikatnie na brzuszek. Jak w chuscie zaśnie to już w ogóle bajka bo jak kamień niepatomna ☺

Ważne jest aby stałe zmieniac pozycję dziecka podczas snu nawet jak ma swoje ulubione.

Niestety jeśli maluch śpi ciągle tak samo dochodzi do deformacji główki, splaszczenia.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli maluch automatycznie odwraca głowę tylko w jedną stronę lub preży się zawsze w tym samym kierunku to warto pogadać z pediatra o asymetrii.

Niech popatrzy na malucha dokładniej a już super opcja to skierowanie do fizykoterapii aby pokazał jak nosić,przewijać i układ dziecko aby nie utrwalić złych "nawykow".

Diety nie stosuje na kołki bo to i tak go ci daje.
    jedynie oznaki alergii/nietolerancji są w stanie zmusić mnie do diety.
    Cudowałam przy pierwszym dziecku indyczkiem i marchewką a i tak zawodzila ze sąsiadka przychodziła spytać czy może w czymś pomoc☺

• dana222 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness to rźeczywiscie masz nieciekąwa sytuacje z teściowa, powinna sie cieszyć że w ogole z ńia rozmawiacie jak Was po sadach ciągła.
    Moja teściowa znowu chyba chće sie czuć potrzebna. Cały czas dzwoni i sie pyra co mi jest potrżebne, a ja jej odp ze właściwie nic to mi popwrarża że mam sie nie wstydzić i dżwonic do ńiej, ostatnio poprosiłam ja o zakup alantanu bo mi sie zapomńialo to było widać radość w jej oczach. Podczas ostatniej wizyty o nic ja nie poprosiłam to chyba nie chciała przyjeżdzać z pustymi rękoma to kupiła mi cźekoladki i mandarynki, produkty co powinnismy omijać, choć czytając linki co wrzuciła Mari to ja juz sama nie wiem

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko prawie cały dzień przesłało, wiedziałam ze w nicy bedzie problem, ale nie wiedziałam ze az taki, dochodzi 3 a my jeszcze nie śpimy. Rano przychodzi polozna, będę wyglądać jak zombi.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness,pociesze Cie-jesli nie ma podstaw to kurator Ci zadnej krzywdy nie zrobi:) Wierz mi-jako kurator wiem cos o tym:) a samo zachowanie betonu... Coz-dziwie sie ze jeszcze rozmawiacie z tesciowa po takich akcjach...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet laseczki! :)

Tusiaa, tulipanna, dana222, gezanew, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ