X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam w dzień linomagiem a na nic po kąpieli miałam zasypke z babydream i zasypywalam I nie używałam chusteczek bawilzabych i przeszło :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tuli dziękuję za miłe słowa ☺ od Ciebie nie spodziewałam się takiego posta ;)

Jeśli chodzi o Twoje problemy mamy podobnie. Klara nie odbija a jak tylko ja podnoszę to się wybudza. Ja kładę na brzuchu do spania bo już przekonałam się ze
    1. Tak śpi najdłużej i najspokojniej
    2. Nawet jak jej się uleje to są to niewielkie ilości bo brzuszek zrelaksowany a nie napięty tak jak w płaczu czy jak noszę na ramieniu.
    3. Takie spanie u nas zmniejsza byle brzuszka.

Jak małych ćwiczy leżenie na brzuchu to naciska na żołądek stąd większe prawdopodobieństwo chlusniec.
    Co boskie-bogowi E-ness..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Właśnie też szkoda mi dziecka które zasnelo przy cycu brać pionowo i jeszcze poklepywac. Dlatego odkładam go do spania na boczku. Nie ulewa przeważnie, ale Czasem słyszę tak jakby się zakrztusił, wiec to może to...
    Krostki ma na tyłku czerwone, czym smarować? Linomag, alantan?
    Wietrzyc. Ja pudrowalam, bo kitowanie kremami tez nie pomaga. I sudocrem zeby z cynkiem cos bylo jest ok. Duuuzo wietrzyc

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, a czemu Ty Malemu nie dasz teho bebilonu AR dla dzieci z tendencja do ulewan?Skoro juz dajesz mm to moze to zniweluje problem?
    U nas spacer bylm po 4 tyg, wczesniej werandowalismy. Polozna mowila ze po 3 tyg mozna juz jak bedzie pogoda, ale nie bylo. Dzis bylismy z 50 min bo cieplo,9 stopni, zero wiatru

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Krostki ma na tyłku czerwone, czym smarować? Linomag, alantan?

ja robię tek że zapobiegawczo co 3-5 zmianę pieluchy daję linomag. Raz pojawiły się 2 plamki jak odparzenie i dałam punktowo tylko na to sudokrem i zeszło po dniu.

przechodze teraz z karmienia w większości butelką na karmienie cyckiem w dzień, butelką w nocy. Ale wydaje mi się że mój je z cyca mało dziś jadł od 6 do 18 4razy z cyca po ok 15-20min z jednego cyca, drugiego nie chce i raz z butelki 60ml, przy czym dziś miał dzień ulewania i ulał dużo. Myślicie że to starcza? Pierwszy dzień dziś mam że mi kp jakoś idzie i mój problem z wczesniejszym przystawianiem polegał na tym - chyba -że najpierw była tydzień tesciowa potem moja mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 18:46

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,na pewno dziec zjada mniej z cyca bo to ciezka praca,a z butli ciurkiem leci:) jak sie bedzie nie najadal to czesciej bedzie wołał:)
    Ps. Tesciowe a nawet matki bywają stresorami
    E-Ness- jak kladziesz Klare spiaca na brzuchu? Mnie sie raz udalo ale to jak miala Jagoda zr 2 tygodnie..teraz tylko na prawym boku spi, albo na wznak a glowa w prawa strone..a najgorzej ze z prawej strony skleja jej sie ucho.. Jeszcze troche jak elf bedzie wygladac :(
    Brusiu-poduszke klin kupilam w 2 tygodniu zycia Jagody:) pomaga tyle ze ryzyko zaksztuszenia mniejsze,bo lezac na niej tez ulewa:/ na lezaczku ulewa,noszona ulewa..nie ma pozyji kiedy nie ulewa:/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli mój lubi sobie patrzeć i przekrecac głowę na lewą stronę i to lewe ucho tak samo mu się mega zawija :/ i też się boję ze bedzie wyglądał jak elf :/
    Ja staram się go przekrecac na dwie strony żeby główką mu się płaska, krzywa nie zrobila.

A dziewczyny wam też wylatuja takie mega duże skrzepy? I to niekoniecznie takie czerwone bordowe tylko takie dziwne ...?

edyś lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri, moj tez miał czerwone kropki, pomógł alantan zielony (wcześniej stosowałam Bepathen), wietrzenie i mycie płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w przegotowanej wodzie, a nie tymi chusteczkami nawilżającymi. Koleżanki tez chwała sudocrem. Mozna tez kupic w aptece taka przez nich robiona maść pupkowa ale to trzeba mieć receptę od lekarza.

Michałek miał dzisiaj sesje noworodkowa, na żadnym zdjęciu nie zamknął oczu, fotograf chyba go za bardzo interesował.

Ja na spacer wyszłam w 8 dobie, wcześniej 2 razy wietrzylam przy oknie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadajecie :) my moze pójdziemy jutro na krotki spacerek jak pogoda pozwoli :) moje dziecię z nocy nie chce spac,raz spała co pisałam kilka dni temu a teraz noc w noc nie śpi :/ dzis w nocy juz ja przystawię do cycka bo szkoda mi jej strasznie :/ sytki sie podgoily i mam nadzieje ze bedzie ok.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu,zrobisz najlepsze co mozesz:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy samym odbycie taka mini kropeczka to odparzenie??

Czytam Was ale z Neta korzystamy tylko z telefonu i rzadko mam jak napisać ale mentalnie jestem z Wami! ; )6

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli my układamy naszego na brzuchu jak wcześniej zaśnie na mojej lub męża klacie z podkurczonymi nóżkami, a że robi to często więc na brzuszku też często leży i się wypurkuje wtedy łatwiej.
    Dziś pierwszy raz idę z bejbikiem do sklepu na zakupy spożywcze, mam nadzieję że rajbanu tam nie narobi :D i że ja sobie poradzę z wózkiem bo mega wąskie alejki są.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

D84 powodzenia na zakupach :-)
    Biedronka oby udało ci się pokarmić piersią.

Dziewczyny ile podajcie kropelek espumisanu ??? Pisałyście już ale nie pamiętam. Moja mała popłakuje jak się jej gazy nazbieraja a jak chce się ich pozbyć to tak się męczy okropnie bidulka.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczyliśmy szczepienie... matka wariatka płakała bardziej niż Pola, małżu też łzy w oczach.

Chwilke popłakała, a teraz śpi.
    Usłyszeliśmy, że nam się nie należą pneumokoki, zaczęliśmy się klócić i mamy i pneumo i 5w1 za darmo. Także dziś 'tylko' 3 wkłucia w pośladki

marissith lubi tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn to dobrze, że pierwsze szczepienie za wami. Ja pewno też się poryczę , biedne te dzieciaczki ale co zrobić jak trzeba :-(
    Ja bede szczepić malą szczepionką 3w1 , tak sczepiłam starszą corkę i bylo dobrze, oby teraz też tak było.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L my też mieliśmy szczepić 3w1, ale skoro się należy bezpłatnie 5w1 to wiadomo na co się zdecydowaliśmy.

Dobrze, że na wypisie ze szpitala wpisali że pneumo za darmo. Bez podkładki w tym kraju nic nie załatwisz mimo że w 36tyg się urodziła

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    j.
    Dziś pierwszy raz idę z bejbikiem do sklepu na zakupy spożywcze, mam nadzieję że rajbanu tam nie narobi :D i że ja sobie poradzę z wózkiem bo mega wąskie alejki są.
    Też się dziś wybieram do Biedry zobaczymy czy się uda zrobić zakupy czy skończy się na spacerze :)

201602111680.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, u nas panuje grypa i wypad do jakichkolwiek skupisk ludzi odpada, więc zakupy tylko po powrocie Lubego z pracy :-) albo Luby robi zakupy i to ma też dobre strony, bo wczoraj przywiózł mi kwiatki :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Zazdroszczę, u nas panuje grypa i wypad do jakichkolwiek skupisk ludzi odpada, więc zakupy tylko po powrocie Lubego z pracy :-) albo Luby robi zakupy i to ma też dobre strony, bo wczoraj przywiózł mi kwiatki :-D

U nas to samo. Mała nie była jeszcze na spacerku baaa nawet się nie werandowałyśmy a to już 4 tydzień idzie. Pogoda zmienna i o przeziębienie nie trudno :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3w1 za darmo ma każdy- jako wcześniak miała dostać postać bezkomórkową poprostu.

O tym, że penumokoki mamy za darmo wiedziałąm od dawna, o tych 5w1 dowiedziałam się na wizycie dzisiaj. Bo mówiono nam że musiałaby się przed 36 urodzić żeby dostać, no to my walka i się okazało że nie tylko pneumo za darmo
    Pneumo i 5w1 się należa dla dzieci urodzonych przed 37tc, i jeszcze tam pare innych wymagań jest. Podobno mamy za darmo też ospę wietrzną :O

Prevenar dostała

‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ