X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u doradcy, Nina wariuje przy jedzeniu bo ma skurcze jelit, prawdopodobnie od nietolerancji laktozy. Mamy obserwować i dawać krople.

Ja jem wszystko. Cytrusy, pizze, czekoladę, sushi, wszystko oprócz glutenu. I nikt mnie nie przekona, żeby na wszelki wypadek jeść samą gotowaną marchewkę bo boli brzuszek. Jak widać przyczyną nie jest dieta tylko niedojrzały układ pokarmowy.

Kri, Mila920, vayn lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Tysiu i tak na pewno już dużo zrzuciłaś i jesteś laską!! :)
    Ale oponka została :D

Lexi jak moja tak charczy to psikam właśnie woda morska kilka razy dziennie i na drugi dzień przechodzi.

Mari a jakie wam te kropelki zalecił i w jakich dawkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:27

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Po co komu córka aby mieć wieczór spa matka pi 10 miesiącach w końcu robi maskę zluszczajaca na stopy mały pozbywa się trądziku. Co prawda glut chyba zbyt glutowy ale co tam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 22:16

tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, nie bałaś się nałożyć małemu tej maseczki? ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harczenie podczas karmienia to podobno norma jest. Polozna mi mowila ze dziecko cos tam nie wykształcone do końca, ale co i jak to juz nie pamietam. No chyba ze rzeczywiście ma katarek.

Ha ha Bruska pięknie załatwiłaś dziecko, oby pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:42

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geirgus to taka papka jak guma a najważniejsze żeby pomogło bo coraz gorzej wygląda a tego kremu nigdzie nie ma. Tzn w jednej aptece było ale zamówione przez faceta. Obeszlam puec kolejbych i nic. Jutro zobaczę jak będzie wygladalobi tym badmanganianem najwyżej przemyje te takie z białymi czubkami. Wykapany w emolium może to coś da.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Nam Młodego kapali w szpitalu w octenilin jak miał rumień i krostki i pomogło.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Byliśmy u doradcy, Nina wariuje przy jedzeniu bo ma skurcze jelit, prawdopodobnie od nietolerancji laktozy. Mamy obserwować i dawać krople.

Ja jem wszystko. Cytrusy, pizze, czekoladę, sushi, wszystko oprócz glutenu. I nikt mnie nie przekona, żeby na wszelki wypadek jeść samą gotowaną marchewkę bo boli brzuszek. Jak widać przyczyną nie jest dieta tylko niedojrzały układ pokarmowy.
    Skoro jesz wszystko to skad wiesz czy to nie od tego wszystkiego Nina wariuje???Nie sprawdzisz jak nie wyeliminujesz..To takie gadanie zeby jesc wszystko.. A wiadomo ze np groch dziala wzdymajaco...od zawsze karmiace byly na diecie i raczej pizzy nie jadaly...Wiesz jeseli sie jest na diecie a dziecko sie wije to soe podejrzewa laktoze.. Ale nie jak matka je pizze.. Albo ciezkostrawna surowa rybe..

czemu zatem glutenu nie jesz Mari??? Szkodzi Ci???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 04:10

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem pizze akurat , małemu nic ;-)

Wiem, że pisałyście juz o tym ale nie znajdę - zielona kopka, ocb? Normalnie nie zielonkawa, zielona jak groszek. Why?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś pewnie Wojtusiowi zaszkodziło Kri. Jadłaś coś nowego? Albo jak podajesz espumisan czy inne takie z symetykonem to nadmiar może powodować zielone kupki. Wtedy to nic takiego. Obserwuj. Może to jednorazowe.

Nasze chłopaki kończą dziś 3 tygodnie :D

Kri lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara ma kaszel, jestem załamana :(

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy moje gwiazdy pozwola to was podczytuje.
    Też uważałam że na pokarm nie ma wpływu to co jemy. Dopóki nie pojechałam do rodziców i nie najadłam się pistacji i orzechow laskowych.
    Moja Nina dostała biegunki ze śluzem, śluz czasami jeat wrecz brazowy. Pediatra kazal odatawic ja od piersi i podawac mleko ha. Przez to wczoraj nie zostala zaszczepiona

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam pizze raz, ale jadlabym częściej gdybym nie walczyła z wagą :-D ba nawet lampkę wina albo piwko wypije, gdy spuszcze troche mleka na noc :-) nie wypije więcej, bo nie chce pozbawiać dziecka cycka przez niewiadomo jaki czas, ale ta lampka wina mi wystarczy, żeby się zrelaksować :-) . Bardzo kocham swojego synka i uwielbiam się nim zajmować, ale gdy tatus wraca z pracy i siada z nim na fotel sie poprzytulac to nie powiem, ze korzystam z tej chwili dla siebie równie chętnie, długi prysznic, obejrzenie serialu w spokoju albo chociaż drzemka, myślę ze dzięki temu jestem uśmiechnięta mama :-)

Kri, marissith, vayn lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Nasze chłopaki kończą dziś 3 tygodnie :D
    Normalnie nic tylko patrzeć jak oznajmią, że się żenią :-) ale to leci, masakra :-)

Lexi150 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Skoro jesz wszystko to skad wiesz czy to nie od tego wszystkiego Nina wariuje???Nie sprawdzisz jak nie wyeliminujesz..To takie gadanie zeby jesc wszystko.. A wiadomo ze np groch dziala wzdymajaco...od zawsze karmiace byly na diecie i raczej pizzy nie jadaly...Wiesz jeseli sie jest na diecie a dziecko sie wije to soe podejrzewa laktoze.. Ale nie jak matka je pizze.. Albo ciezkostrawna surowa rybe..

czemu zatem glutenu nie jesz Mari??? Szkodzi Ci???
    Tuli a wiesz, że dieta matki karmiącej to typowo Polski wymysł? Nigdzie na świecie tego nie ma ;) A jem wszystko i będę jadła dopóki nikt mnie nie przekona jak moje wzdęcie od grochu przekłada się na wzdęcie u Niny ;)
    Wiem, bo byłam u doradcy laktacyjnego, dyplomowanego. Doradca też mówi, że dieta matki nie ma tu nic wspólnego z bólem brzucha.
    Zresztą proszę, kolejny artykuł
    http://malgorzatajackowska.com/2015/04/29/cebula-czosnek-i-kalafior-czyli-dieta-mamy-karmiacej-znowu/
    Nie jem glutenu bo mam nietolerancję.

Tysia mamy dawać delicol od najniższej dawki 5 kropli i obserwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja jem pizze akurat , małemu nic ;-)

Wiem, że pisałyście juz o tym ale nie znajdę - zielona kopka, ocb? Normalnie nie zielonkawa, zielona jak groszek. Why?
    Kri nam pediatra mówił, że kolor kupki dziecka karmionego piersią jest prawidłowy o ile nie jest czarny, czerwony i niebieski ;) wszystkie odcienie żółci i zieleni są ok. A boli brzuszek czy tylko kolor kupy cię martwi?

• L Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam staram się jeść bardziej dietetycznie co drugi dzień zjem coś normalnego i czekam na reakcję małej. Jesli nie widzę u niej problemów to wiem, ze mogę to jeść następnym razem bez stresu ;-) Ale mi smaka na pizze zrobiłyście :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy dajecie espumisan w ciągu dnia ???
    Podaje teraz małej 2 x po kropli nie wiem czy to nie za mało ?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Kri nam pediatra mówił, że kolor kupki dziecka karmionego piersią jest prawidłowy o ile nie jest czarny, czerwony i niebieski ;) wszystkie odcienie żółci i zieleni są ok. A boli brzuszek czy tylko kolor kupy cię martwi?
    Tylko kolor, na szczęście brzuszek nie boli :-) odpukać w niemalowane. Niebieski to by było coś :-) ostatnio co zmiana pieluchy to zajmuje z pół godziny normalnie, tyłek wymyty, nasmarowany i dalej kopa. nic tylko siąść i płakać ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1565 1566 1567 1568 1569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ