X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma takie dni że obudzi się o 6 i do 19 przespi 1,5 h na spacerze a ma takie dni że przespi dzień i noc.
    Walczę dalej z tym KP ale dostał rano pierś i fontanny znów idą. Zauważyłam że nawet jK daje mu mleko moje osciagniete to ulewa strasznie po mm nie ma tego. Femaltiker działa. Ale się zastanawiam czy to jest sens jak on tak wymiotuje. Wczoraj skończyliśmy 8 tyg a waga to pewnie sporo ponad 5.
    Już wodzi za mną wzrokiem gada śmieje się tylko że się nie przekreca bo jest ciężki i na brzuszku leżeć nie lubi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Hmmm czyli to normalne ze nie śpi, ale jednak mógłby pospać, bo by sie przydało w domu posprzątać.
    Możesz zainwestować w taką hustawke elektryczną jeśli Michałek uwielbia bujanie, byłby bujany i sluchalby muzyki :) Dzisiaj będę jakiejś używanej szukać bo by się przydala gdy rączki nie wytrzymują :)

dana222 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska a może by jakoś zagęszczac to twoje mleczko, bo skoro masz dużo pokarmu to szkoda by było go tracic i karmić mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 13:34

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia czy dużo hmmm raz ściągnę 30 raz 70 raz 120 różnie bywa ile odciagne to albo dostaje cała pircje np odciagne 90 to daje całość jak odciagne 70 to dokładam miarke do 100. Jak 30 to dokładam dwie miarki do 90. Ale jak daje mu takie moje mleko lub z jedną miarka to ulewa. Dziś rano dałam mu obie piersi a po nocy to jest tam sporo to napil i zwymiotowal. Potem kolejne z jedną miarka też ulewal. Teraz czeka też porcja z jedną miarka. Dzień przesrany bo zaczęty od piersi. Ehhh. Już sama nie wiem co. To wygląda tak jakby moje mleko mu szkodzilo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mały jest taki że cały dzień i po 120 wypije i głodny dalej jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nienormalna jestem :D Cyc o 9, poszłyśmy na spacer o 10, o 11 chciałam już wracać bo przecież moje dziecko co 2h chce jeść.. No, ale pogoda piękna to pojeździłam po parku jeszcze godzine, wracam do domu i co.... i Pola nadal śpi. Nie wiem normalnie co ze sobą zrobić :P Pranie zrobiłam, obiad też, nawet mieszkanie ogarnęłam. Nigdy na to czasu nie było bo młoda domaga się uwagi non stop, spróbuj na nią nie patrzeć to zaraz jest "gje" nie zareagujemy to jest wrzask

Polcia dziś 5,5kg na liczniku :O!

Tysia huśtawka super sprawa, szkoda tylko że baterie tak szybko padają. U nas max 3 dni a wchodzą 3 baterie R14 i jedna R20. Myśleliśmy u kupnie akumulatorków, ale cena z ładowarką to ponad 100 zł :P

Brusia Pola mi ulewa jak zje zadużo. Moje dziecię nie ma umiaru, zje tyle ile jej dam. MM jak robię to robię 60ml i jej styka - śpi 3-4 godziny. Zrobiłam 90 i nosem wyszło, tak samo jak mam cyce twarde, nabite też czasami się kończy ulewaniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    potrafię podwinąć miednicę, dociągnąć materiał na ciele tylko syn zawsze układa krzywo kręgosłup i zostaje nadmiar materiały przy szyjce :(

jakieś rady?
    zobacz https://m.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzis bylysmy w poradni preluksacyjnej. Jednak Zuzia mysi nosic te szelki,poniewaz dysplazja jest dosc znaczna. Dostalismy nowe szelki. Tym razem na fundusz.
    Przejechalismy dzis w sumie okolo 250km i mala byla dzielna. Troche plakala w przychodni ale i tak nie bylo zle.
    Balam sie tego wyjazdu,bo to nasz pierwszy taki wypad.

Jutro szczepienie... kolejna przeprawa.
    Pozdrawiam

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,po nocy jak mam takie pelne piersi to Jagoda tez ulewa..dzieci ulewaja z przejedzenia jesli normalnaoe przybieraja na masie:)Potem w ciagu dnia pokarmu mam jakby mniej bo piersi sukcesywne od rana miekna..a i Jagoda zjada szybciej. Ja tam nie wierze ze Twoje mleko szkodzi. Po prostu zaczelas cidowac z mm. Raz cycek,raz cycek plus mm raz samo mm..nie mysle aby to bylo dobre dla dziecka..Ale to moja opinia, nie obraz sie, zwlaszcza ze maly pieknie przybiera i jak poszesz pokarmu masz sporo. 120ml nigdy nie sciagnelam.. Z reszta..moze on Ci chlusta bo mu ciagle cos zmieniasz z pokarmem..raz tak raz tak.. Po co to takie cida wlasnemu dziecku wyczyniac? Karm poersia,doskonale wiesz ze to najlepsze co mozesz dac! Nie idz na latwizne z mm.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,moja na spacerze tez tak spi:) od rana harcowala wiec o 14:30 komisyjnie wygonilam ja na spacer:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    No tak, karmimy się na śpiocha ;) a przewijamy o 24 i dopiero rano

A mi małego szkoda trzymać całą noc w pampersie - tym bardziej, że po 2-3h jest już nabity.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym cala noc nie trzymala w jednym pampersie.. Wrecz sobie nie wyobrazam..ja przed kazdym karmieniem zmieniam pieluche,w nocy tez. Najdluzej jest te 6 godzin jak spi po kapieli.. A tak to nawet co godzine czasem zmieniam a w tych pieluchach baby dream to jedt ten pasek kontrolny i jak sie zazieleni to znak ze jakies siusiu juz poszlo.

gorgeous lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli no dla mnie to szok :P Wróciłyśmy po 12 do domu, a ja ją o 16 na siłę wybudziłam - 7 h bez cyca w dzień imponujący wynik jak na nas.... Dałam cyca, kupa taka poszła że hejaaa! Wyrodna mamuśka jestem, dziecku tak dobrze było :P

Ja pampera zmieniam raz w nocy, chyba że kupa no to bezdyskusyjnie. Tak jak Tuli dla mnie 6h to max na pieluche na pupce, u mnie zmiana pieluchy w nocy kończy się niesamowitnym koncertem - wolę nie dziubać jak nie trzeba :P

Gezanew - myśmy z 2 tyg dzieckiem jechali 400km, teraz planujemy na majówkę niespodziewany nalot zrobić i aż mną trzęsie na samą myśl. Jak wtedy przespała całą podróż tak teraz domniemam nie ma o tym mowy

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness jak czesto Ci się robią guzki w piersi bolące? bo kurcze myslałam że już to zwalczyłam a dzisiaj znowu mam ale poki co nie bolą tak bardzo . Małego przystawiam alw nie czuje zeby mi to wyciagał :/
    Ja mam wrazenie że trego pokarmu mam coraz mnij\ej alebo moje dziecko tak sie domaga strasznie. Nawet nie mam kiedy odciagnac bo jak odciagne to sie budzi a wolałabym miec na noc i w rezulracie wychodzi że karmie cały czas z cyca a w nocy różnie. Dzisiaj nie spał od 3-5 rano :/ w ogóle zazdroszcze waszy dzieciaczkom że tak długo spia.

Ja w nocy zmieniam małemu pieluche jak widze że ma sporo nasiurane :) a tak to nie ruszam bo jak go przebieram to raz jest taki krzyk że ohoho a czas sie usmiecha i gada sobie :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Jagoda płacze tylko jak kest mega glodna, ani przy ubieraniu nie placze ani przy zmianie pieluch.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj drze sie jak jest głodny a wnocy wole najpierw go przebrac a poźniej dac jedzonko bo inaczej to sie rozbudzi jeszcze bardziej :/ Ogólnie bardzo lubi jak go przebieram i przy jajcach cos majstruje hehhe :D

W rossmanie sa szumisie za 99zł myslicie ze sie opłaca . Maja 5 dzwieków.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia tu masz za niecałe 88zł. Ja mam takiego :)
    http://allegro.pl/szumis-szumiaca-glowka-wszystkie-kolory-tanio-i6085098258.html

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was laski i co chce napisać to mnie siła wyższa wzywa czyt.moje córki ;-) po szczepieniu u nas wszystko dobrze odpukać tfu tfu tfu i oby tak dalej. Jak tak czytam ile co poniektóre dzieciaki śpią to nie mogę sie nadziwić. U nas nocki różnie zazwyczaj malutka budzi sie co dwie godziny na cyca. Ale tak niespokojnie śpi, wierci się. A przez dzień też różnie śpi.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A mi małego szkoda trzymać całą noc w pampersie - tym bardziej, że po 2-3h jest już nabity.
    wcześniej zmieniałam jeszcze ok 3-4 w nocy ale był praktycznie suchy więc bez sensu wstawać i rozbudzać dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:16

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Dziecię o 15 zjadło butlę i dalej śpi... Zaraz będę go chyba wybudzać ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ