Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marissith wrote:wcześniej zmieniałam jeszcze ok 3-4 w nocy ale był praktycznie suchy więc bez sensu wstawać i rozbudzać dziecko
Jak sucho to spoko - u mojego zawsze zasikane wszystko od góry do dołuA do tego ma skórę skłonną do odparzeń, więc przewijam przy każdej pobudce.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygorgeous wrote:Jak sucho to spoko - u mojego zawsze zasikane wszystko od góry do dołu
A do tego ma skórę skłonną do odparzeń, więc przewijam przy każdej pobudce.
i od dzisiaj jesteśmy na 2 pampersa
-
Ja czasem odbijam ale wtedy gdy widzę że jak odkładam do łóżka a on się dalej budzi na jedzenie a jak już śpi to nie. Na początku dopóki nie żadne obserwuje czy się nie dlawi itd
Leci a ten szumis działa u Ciebie ? W ogóle nie jest u mnie za późno na niego ? Jakoś z rossmana bardziej mi się podoba a to zaledwie parę złotych więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:18
Kubuś
-
Dziewczyny a ile goiły sie u Was pepuszki?? Bo u mnie jakis dziwny jest dzis mamy msc i jeden dzien a pępuszek pod spodem widze ze jest ładny zagojony a na wierzchu jakis taki dziwny czerwony i widac ze świeży nie zagojone dobrze ze w pt mamy wizyte u lekarza.
I jak macie w aucie ustawione nosidełka ??tylem do jazdy?? -
W nocy jak zaśnie mi na cycu to nie odbijam, ale zawsze wtedy kładę go na boczku i cos podkładam zeby sie nie obrócił. A jak nie śpi, to go odbijam, troche z nim pochodzę z nadzieja ze zaśnie, jak nie zasypia a ja juz padam to go biorę do łóżka i mu daje cyca, wtedy zazwyczaj ja zasypiam wiec nie wiem ile tak jeszcze ciumka i kiedy zasypia i wiadomo nie odbijam go wtedy, ale tez zazwyczaj leży na boku.
Biedroneczka, ja mam tyłem do jazdy i w instrukcji tak jest napisane.
-
Tusia działa. A dokładniej nie wyobrażam sobie życia bez niego. Do zasypiania raczej nie ale jak już Mały śpi to pozwala spać mu dłużej i spokojniej. Jak się wyłącza to Igor od razu się kręci
Ja lubię te niewielkie wymiary szumisia bo wszędzie mogę go przyczepić. -
niestety pasek kontrolny ba babydreamach kończy się na 2kach, na 3kach ich już nie ma ;/
Dziś byłam na kontroli u gina i powiedziała że po cc mogę po 3ch ms ćwiczyć i uwaga, że już po roku mogę zajść w następna ciążę
położyłam dziś malego 1szy raz na macie edukacyjnej i rano był ryk, ale już popołudniu siedział na niej 30min i się cały czas śmiał, ponadto uwielbia się bawić taką szmatką ze wstążeczkami nazywa się to chyba sensorek, teraz leży w łóżeczku i nie śpi tylko się nią bawi.
Trądzik nam ładnie schodzi i jak radziła położna posmarowałam twarz parafiną i ładnie wygląda.
Dziś zrezygnowałam już kombinezonka na spacer ubrałam dziecko w polarowy pajac, pod spodem body z dlugim rękawem i na to cieniutki koc i jeden grubszy i plandeka od wózka, mam problem jak przy takiej pogodzie go ubierać.
ma ktoraś z was torbę do wózka z firmy skip hop?? polecacie?17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja parafiną malą od początku smaruję. W szpitalu tak smarowali to zmienić nie chciała. Teraz juz na normalną oliwkę przejdziemy będzie przynajmniej jakiś zapach bo parafina bez zapachowa
D84 rozumiem że za pól roku starania o dzidziusia rusząbardzo fajnie.
Co do ubiegania tez nie wiem jak jest dobrze. Mala ostatnio miała kaftanik na to pajac cienki i pajacyk polarowy. Dzisiaj czapka ma nam przyjść bo ta obecna na 36 cm juz mala. Tak w ogóle to moje dziecko nie lubi czapki jak jej tylko ubiorę jest płacz. Oj chciałabym już lato dzieci swobodnie sie ubiera , teraz wyjście to grubsza sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 08:35
-
Magdalena87 wrote:Hej mamuśki,pomóżcie moje maleństwo ma dziwne burczenie w brzuszku takie jak by przelewanie i spina się strasznie przy kupce póki ją zrobi musi się po męczyć podaje mu espumisan i biogaje ale efektów nie widzę. Jak mu pomóc? ??
-
L starania to chyba zacznę w styczniu 2017 w pierwszą ciążę którą poroniłam i w tą zaszłam za pierwszą próbą, mam nadzieję że się to powtórzy i ominie mnie żłobek za 1500zł, a i widmo hashimoto wisi nade mną, jeszcze go nie mam ale jestem o krok od.
Sukces mój po raz pierwszy obudził się w nocy tylko 1 raz spał od 22 do 4 i potem ok 7 się obudził, rzucił się na cycki i potem ulał hektolitry nawet nosem.
Często mi się krztusi mały bo za łapczywie je ;/17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Moniaa wrote:Magdalena jak moja czasami sie tak pręży i stęka to rozbieram lalunię, kładę na podkład do przewijania, masuję brzuszek, a później podnoszę nóżki do góry i "się dzieje"
Monika próbowałam ale mało pomaga, najbardziej nasila się w nocy, może ja coś jem co powoduje że tak się męczy przy kupci -
Wczoraj narzekałam ze moje dziecko nie śpi za dnia, a dzisiaj w nocy chyba chciał mi to wynagrodzić, poszedł spać po 22 a obudził sie o dopiero 2:30 (choć ja sie budziłam cześciej bo cos mi nie pasowało ze tak długo śpię) pił tylko 25 min i następnie obudził sie o 6:40, ale potem juz niestety spać nie chciał.
Magdalena ja nie jestem znawca co do espumisanu, ale jak dziewczyny tutaj piszą, to może za mało kropelek podajesz
-
Hej dziewczyny!!!
Nie zapomniałam o Was, podczytywałam żeby nadrobić wszystko podczas karmieniaCiezko mi sie dorwac do kompa za dnia a z komorki pisze mi sie tragicznie dlatego sie nie odzywalam!
Nasz Michałek skończył we wtorek pięć tygodniCiągle sie zmienia, szybko rosnie
We wtorek mial 4300 wagę a urodzil sie 3250, wypisowa ze szpitala byla 2900 takze przybiera sporo, ok 200-300gram tygodniowo. Ja sie troche balam ze to za duzo ale polozna mowi ze ok
Karmie piersia i mam obecnie zapalenie jedej i antybiotykgdzies mnie zawialo, karmienie z niej (a karmie od poczatku przez oslonki) to katorga, az mi lzy leca, tak sutek boli. Dzis trzeci dzien na antybiotyku a nic sie za bardzo nie zmienia, wciaz jest spuchnieta, dwa razy wieksza niz druga
Ogolnie jakkolwiek to zabrzmi nie lubie karmic piersiaod poczatku bardzo bolalo, ale wiem ze to dla dziecka najlepsze. Gdyby nie to to poszlabym do sklepu dawno i kupila mm, ale nie powiem presja jest, nawet od meza troszke zeby karmic piersia jednak.
Mały ma problemy z brzuszkiem jak wiekszosc naszych dzieciaczkow chybaChodzi o robienie kupy, mniej o gazy. Czasami idzie jedna za druga, najczesciej przez sen albo podczas karmienia, ale czasem to steka i meczy sie strasznie, czasami placze. Dajemy mu espumisan trzy razy dziennie (ten espumisan 100) po 7-8 kropli.
Ja nie jestem przekonana co do tego ze dieta nie ma wplywu, bo jak w swieta pojadlam doslownie wszystko - nie jakos bardzo duzo ale nie ograniczalam sie to ostatnie trzy dni bardzo ciezkie dla malego byly zanim to strawil. Od wczoraj wieczora jakby7 troche lepiej ale nie zapeszam
Chodzimy teraz codziennie na spacerki, strasznie sie ciesze bo bycie w domu mnie dobijalo, tym bardziej ze mialam ostry ten baby blues czy jak to nazywac. Na szczescie jest juz okbywam zmeczona ale staram sie dospac kiedy jest potrzeba, maz bardzo pomaga i z kazdym dniem coraz bardziej sie odnajduje w nowej roli
pisalam wam kiedys ze mialam szwa nie do wyciagniecia, strasznie grubego na dodatek - na szczescie udalo sie go w koncu poloznej wyjac i juz nic tam nie mam. Poza jakims dziwnym malym zgrubieniem, ktore mnie czasem bolijak pojde na kontrole to pokaze ginowi co to w ogole jest.
Mam takie pytanie - czy zalatwilyscie juz becikowe? weszlam na jakas strone i milion tam bylo dokumentow ktore trzeba zlozyc - czy to naprawde takie skomplikowane?
I czy jest tylko jednorazowe becikowe czy tez jakies drugie? bo to jednorazowe to jest jesli dochod nie przekracza tam 1900 z groszami tak? a jest jakies drugie jednorazowe dla osob z nizszym dochodem?
ponoc sklada sie oswiadczenie za 2014rok wiec dochod bedziemy miec z mezem niski bo to bylo jeszcze na studiach ale bylismy juz malzenstwem. I czy ten dochod dzieli sie na dwa czy trzy?
postaram sie juz byc bardziej na biezaco, ale wiedzcie ze jestem wierna i sledze Wasze losy i dzieciaczkow nawet jak sie nie odzywam
w koncu prawie 9 miesiecy sie tu razem przezylo
buziaki!!! -
ps. a dziewczyny czy ktoras tez tak strasznie wysypalo w ciazy/po ciazy?? ja sie kiedys leczylam u dermatologa i na moment jak zaszlam w ciaze to mialam super cere, od polowy ciazy zaczela sie psuc, pod koniec masakra, a teraz masakra sie utrzymuje
wiem ze te hormony szaleja ale nie chce mi sie wierzyc ze to samo zniknie
bylam u dermatologa w zeszlym tygodniu i dala mi miejscowy antybiotyk davercin - sam alkohol w skladzie ;/ powiedziala ze nic wiecej poki karmie nie moze dac. Wiem ze dopiero tydzien ale jak dotad to zadnej poporawy nie ma ;(
gin mi pod koniec ciazy mowil zebym przyszla jak urodze to mi da tabletki i mi sie cera poprawi bo to z hormonow - ale czy to nie bedzie tak ze jak je potem kiedys odstawie to problem wroci?? macier jakies doswiadczenia w tym temacie?
strasznie mnie ta moja cera dobija i humor psuje, samoocena leci w dol -
Hej Dziewczyny!
Czytam Was, ale sie nie odzywam. Wybaczcie! Mam nadzieje, że mnie jeszcze pamiętacie. Otóż, ja pracuje w domu i dlatego gdy nie zajmuje sie Antkiem to zabieram sie za pracę i tego czasu wolnego mam naprawdę niewiele.
U nas wszystko ok, karmię piersią (czasem włączam mm jak się nie najada), z brzuskiem problemów nie ma, czasami wzdęcia, ale ekstremalnie rzadko. Szczepienia zniósł dzielnie, wzieliśmy szczepionkę skojarzoną, ładnie przybiera na wadze, ma już 5 kg.
Mam do Was pytanie - co ile godzin wybudzacie dzieci, jeżeli śpią i same się nie budzą? Mój Antek w nocy to i 7 godzin potrafi przespać, a w dzień tak około 5. Nie wiem czy go budzić na jedzenie... Zapomniałam zapytać pediatry. A jak to jest u Was? Co lekarz mówił? Budzicie? -
Biedroneczka29 wrote:Dziewczyny a ile goiły sie u Was pepuszki?? Bo u mnie jakis dziwny jest dzis mamy msc i jeden dzien a pępuszek pod spodem widze ze jest ładny zagojony a na wierzchu jakis taki dziwny czerwony i widac ze świeży nie zagojone dobrze ze w pt mamy wizyte u lekarza.
I jak macie w aucie ustawione nosidełka ??tylem do jazdy??
Tyłem do kierunku jazdy, a pierwsze dni po odpadnięciu kikuta, pępek był brudnawy, ale mąż ładnie wyczyścił - nie był czerwony na pewno, bo tym zaczęłabym się pewnie martwić. -
Szara Myszka dobrze ze sie w końcu odezwałas, ale ja w sumie gdyby nie tablet to tez nie miałabym czasu odpalić laptopa zeby cos napisać, a tak tablet na kolano i jakos daje rade
Co do tabletek to jak kiedyś brałam to mi sie cera polepszyła, a po odstawieniu to wyskakiwało mi cos zazwyczaj podczas @szara myszka lubi tę wiadomość