X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    wcześniej zmieniałam jeszcze ok 3-4 w nocy ale był praktycznie suchy więc bez sensu wstawać i rozbudzać dziecko

Jak sucho to spoko - u mojego zawsze zasikane wszystko od góry do dołu ;-) A do tego ma skórę skłonną do odparzeń, więc przewijam przy każdej pobudce.

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Jak sucho to spoko - u mojego zawsze zasikane wszystko od góry do dołu ;-) A do tego ma skórę skłonną do odparzeń, więc przewijam przy każdej pobudce.
    Nina płacze jak ma mokro, zużywamy ok 20 pieluch na dobę ;) i od dzisiaj jesteśmy na 2 pampersa

• L Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w nocy odbijacie dzieciaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:57

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem odbijam ale wtedy gdy widzę że jak odkładam do łóżka a on się dalej budzi na jedzenie a jak już śpi to nie. Na początku dopóki nie żadne obserwuje czy się nie dlawi itd

Leci a ten szumis działa u Ciebie ? W ogóle nie jest u mnie za późno na niego ? Jakoś z rossmana bardziej mi się podoba a to zaledwie parę złotych więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:18

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile goiły sie u Was pepuszki?? Bo u mnie jakis dziwny jest dzis mamy msc i jeden dzien a pępuszek pod spodem widze ze jest ładny zagojony a na wierzchu jakis taki dziwny czerwony i widac ze świeży nie zagojone dobrze ze w pt mamy wizyte u lekarza.

I jak macie w aucie ustawione nosidełka ??tylem do jazdy??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jak zaśnie mi na cycu to nie odbijam, ale zawsze wtedy kładę go na boczku i cos podkładam zeby sie nie obrócił. A jak nie śpi, to go odbijam, troche z nim pochodzę z nadzieja ze zaśnie, jak nie zasypia a ja juz padam to go biorę do łóżka i mu daje cyca, wtedy zazwyczaj ja zasypiam wiec nie wiem ile tak jeszcze ciumka i kiedy zasypia i wiadomo nie odbijam go wtedy, ale tez zazwyczaj leży na boku.

Biedroneczka, ja mam tyłem do jazdy i w instrukcji tak jest napisane.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia działa. A dokładniej nie wyobrażam sobie życia bez niego. Do zasypiania raczej nie ale jak już Mały śpi to pozwala spać mu dłużej i spokojniej. Jak się wyłącza to Igor od razu się kręci :)
    Ja lubię te niewielkie wymiary szumisia bo wszędzie mogę go przyczepić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety pasek kontrolny ba babydreamach kończy się na 2kach, na 3kach ich już nie ma ;/

Dziś byłam na kontroli u gina i powiedziała że po cc mogę po 3ch ms ćwiczyć i uwaga, że już po roku mogę zajść w następna ciążę :D

położyłam dziś malego 1szy raz na macie edukacyjnej i rano był ryk, ale już popołudniu siedział na niej 30min i się cały czas śmiał, ponadto uwielbia się bawić taką szmatką ze wstążeczkami nazywa się to chyba sensorek, teraz leży w łóżeczku i nie śpi tylko się nią bawi.

Trądzik nam ładnie schodzi i jak radziła położna posmarowałam twarz parafiną i ładnie wygląda.

Dziś zrezygnowałam już kombinezonka na spacer ubrałam dziecko w polarowy pajac, pod spodem body z dlugim rękawem i na to cieniutki koc i jeden grubszy i plandeka od wózka, mam problem jak przy takiej pogodzie go ubierać.

ma ktoraś z was torbę do wózka z firmy skip hop?? polecacie?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,pomóżcie moje maleństwo ma dziwne burczenie w brzuszku takie jak by przelewanie i spina się strasznie przy kupce póki ją zrobi musi się po męczyć podaje mu espumisan i biogaje ale efektów nie widzę. Jak mu pomóc? ??

6bf940ceba.png
  • L Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parafiną malą od początku smaruję. W szpitalu tak smarowali to zmienić nie chciała. Teraz juz na normalną oliwkę przejdziemy będzie przynajmniej jakiś zapach bo parafina bez zapachowa ;)

D84 rozumiem że za pól roku starania o dzidziusia ruszą :-P bardzo fajnie.
    Co do ubiegania tez nie wiem jak jest dobrze. Mala ostatnio miała kaftanik na to pajac cienki i pajacyk polarowy. Dzisiaj czapka ma nam przyjść bo ta obecna na 36 cm juz mala. Tak w ogóle to moje dziecko nie lubi czapki jak jej tylko ubiorę jest płacz. Oj chciałabym już lato dzieci swobodnie sie ubiera , teraz wyjście to grubsza sprawa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 08:35

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hej mamuśki,pomóżcie moje maleństwo ma dziwne burczenie w brzuszku takie jak by przelewanie i spina się strasznie przy kupce póki ją zrobi musi się po męczyć podaje mu espumisan i biogaje ale efektów nie widzę. Jak mu pomóc? ??
    Magdalena jak moja czasami sie tak pręży i stęka to rozbieram lalunię, kładę na podkład do przewijania, masuję brzuszek, a później podnoszę nóżki do góry i "się dzieje"

• d84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L starania to chyba zacznę w styczniu 2017 w pierwszą ciążę którą poroniłam i w tą zaszłam za pierwszą próbą, mam nadzieję że się to powtórzy i ominie mnie żłobek za 1500zł, a i widmo hashimoto wisi nade mną, jeszcze go nie mam ale jestem o krok od.

Sukces mój po raz pierwszy obudził się w nocy tylko 1 raz spał od 22 do 4 i potem ok 7 się obudził, rzucił się na cycki i potem ulał hektolitry nawet nosem.
    Często mi się krztusi mały bo za łapczywie je ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D, 3 w zoltym opakowaniu tezmaja pasek

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Magdalena jak moja czasami sie tak pręży i stęka to rozbieram lalunię, kładę na podkład do przewijania, masuję brzuszek, a później podnoszę nóżki do góry i "się dzieje"

Monika próbowałam ale mało pomaga, najbardziej nasila się w nocy, może ja coś jem co powoduje że tak się męczy przy kupci :(

6bf940ceba.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj narzekałam ze moje dziecko nie śpi za dnia, a dzisiaj w nocy chyba chciał mi to wynagrodzić, poszedł spać po 22 a obudził sie o dopiero 2:30 (choć ja sie budziłam cześciej bo cos mi nie pasowało ze tak długo śpię) pił tylko 25 min i następnie obudził sie o 6:40, ale potem juz niestety spać nie chciał.

Magdalena ja nie jestem znawca co do espumisanu, ale jak dziewczyny tutaj piszą, to może za mało kropelek podajesz

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Nie zapomniałam o Was, podczytywałam żeby nadrobić wszystko podczas karmienia ;) Ciezko mi sie dorwac do kompa za dnia a z komorki pisze mi sie tragicznie dlatego sie nie odzywalam!

Nasz Michałek skończył we wtorek pięć tygodni :) Ciągle sie zmienia, szybko rosnie :) We wtorek mial 4300 wagę a urodzil sie 3250, wypisowa ze szpitala byla 2900 takze przybiera sporo, ok 200-300gram tygodniowo. Ja sie troche balam ze to za duzo ale polozna mowi ze ok :)

Karmie piersia i mam obecnie zapalenie jedej i antybiotyk :( gdzies mnie zawialo, karmienie z niej (a karmie od poczatku przez oslonki) to katorga, az mi lzy leca, tak sutek boli. Dzis trzeci dzien na antybiotyku a nic sie za bardzo nie zmienia, wciaz jest spuchnieta, dwa razy wieksza niz druga :(
    Ogolnie jakkolwiek to zabrzmi nie lubie karmic piersia :( od poczatku bardzo bolalo, ale wiem ze to dla dziecka najlepsze. Gdyby nie to to poszlabym do sklepu dawno i kupila mm, ale nie powiem presja jest, nawet od meza troszke zeby karmic piersia jednak.

Mały ma problemy z brzuszkiem jak wiekszosc naszych dzieciaczkow chyba :( Chodzi o robienie kupy, mniej o gazy. Czasami idzie jedna za druga, najczesciej przez sen albo podczas karmienia, ale czasem to steka i meczy sie strasznie, czasami placze. Dajemy mu espumisan trzy razy dziennie (ten espumisan 100) po 7-8 kropli.
    Ja nie jestem przekonana co do tego ze dieta nie ma wplywu, bo jak w swieta pojadlam doslownie wszystko - nie jakos bardzo duzo ale nie ograniczalam sie to ostatnie trzy dni bardzo ciezkie dla malego byly zanim to strawil. Od wczoraj wieczora jakby7 troche lepiej ale nie zapeszam :)

Chodzimy teraz codziennie na spacerki, strasznie sie ciesze bo bycie w domu mnie dobijalo, tym bardziej ze mialam ostry ten baby blues czy jak to nazywac. Na szczescie jest juz ok ;) bywam zmeczona ale staram sie dospac kiedy jest potrzeba, maz bardzo pomaga i z kazdym dniem coraz bardziej sie odnajduje w nowej roli :)

pisalam wam kiedys ze mialam szwa nie do wyciagniecia, strasznie grubego na dodatek - na szczescie udalo sie go w koncu poloznej wyjac i juz nic tam nie mam. Poza jakims dziwnym malym zgrubieniem, ktore mnie czasem boli :( jak pojde na kontrole to pokaze ginowi co to w ogole jest.

Mam takie pytanie - czy zalatwilyscie juz becikowe? weszlam na jakas strone i milion tam bylo dokumentow ktore trzeba zlozyc - czy to naprawde takie skomplikowane?
    I czy jest tylko jednorazowe becikowe czy tez jakies drugie? bo to jednorazowe to jest jesli dochod nie przekracza tam 1900 z groszami tak? a jest jakies drugie jednorazowe dla osob z nizszym dochodem?
    ponoc sklada sie oswiadczenie za 2014rok wiec dochod bedziemy miec z mezem niski bo to bylo jeszcze na studiach ale bylismy juz malzenstwem. I czy ten dochod dzieli sie na dwa czy trzy?

postaram sie juz byc bardziej na biezaco, ale wiedzcie ze jestem wierna i sledze Wasze losy i dzieciaczkow nawet jak sie nie odzywam :)
    w koncu prawie 9 miesiecy sie tu razem przezylo :)

buziaki!!!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. a dziewczyny czy ktoras tez tak strasznie wysypalo w ciazy/po ciazy?? ja sie kiedys leczylam u dermatologa i na moment jak zaszlam w ciaze to mialam super cere, od polowy ciazy zaczela sie psuc, pod koniec masakra, a teraz masakra sie utrzymuje :(:(

wiem ze te hormony szaleja ale nie chce mi sie wierzyc ze to samo zniknie :(

bylam u dermatologa w zeszlym tygodniu i dala mi miejscowy antybiotyk davercin - sam alkohol w skladzie ;/ powiedziala ze nic wiecej poki karmie nie moze dac. Wiem ze dopiero tydzien ale jak dotad to zadnej poporawy nie ma ;(

gin mi pod koniec ciazy mowil zebym przyszla jak urodze to mi da tabletki i mi sie cera poprawi bo to z hormonow - ale czy to nie bedzie tak ze jak je potem kiedys odstawie to problem wroci?? macier jakies doswiadczenia w tym temacie? :(

strasznie mnie ta moja cera dobija i humor psuje, samoocena leci w dol :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Czytam Was, ale sie nie odzywam. Wybaczcie! Mam nadzieje, że mnie jeszcze pamiętacie. Otóż, ja pracuje w domu i dlatego gdy nie zajmuje sie Antkiem to zabieram sie za pracę i tego czasu wolnego mam naprawdę niewiele.

U nas wszystko ok, karmię piersią (czasem włączam mm jak się nie najada), z brzuskiem problemów nie ma, czasami wzdęcia, ale ekstremalnie rzadko. Szczepienia zniósł dzielnie, wzieliśmy szczepionkę skojarzoną, ładnie przybiera na wadze, ma już 5 kg.

Mam do Was pytanie - co ile godzin wybudzacie dzieci, jeżeli śpią i same się nie budzą? Mój Antek w nocy to i 7 godzin potrafi przespać, a w dzień tak około 5. Nie wiem czy go budzić na jedzenie... Zapomniałam zapytać pediatry. A jak to jest u Was? Co lekarz mówił? Budzicie?

ex2bx1hp35w324su.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny a ile goiły sie u Was pepuszki?? Bo u mnie jakis dziwny jest dzis mamy msc i jeden dzien a pępuszek pod spodem widze ze jest ładny zagojony a na wierzchu jakis taki dziwny czerwony i widac ze świeży nie zagojone dobrze ze w pt mamy wizyte u lekarza.

I jak macie w aucie ustawione nosidełka ??tylem do jazdy??

Tyłem do kierunku jazdy, a pierwsze dni po odpadnięciu kikuta, pępek był brudnawy, ale mąż ładnie wyczyścił - nie był czerwony na pewno, bo tym zaczęłabym się pewnie martwić.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka dobrze ze sie w końcu odezwałas, ale ja w sumie gdyby nie tablet to tez nie miałabym czasu odpalić laptopa zeby cos napisać, a tak tablet na kolano i jakos daje rade
    Co do tabletek to jak kiedyś brałam to mi sie cera polepszyła, a po odstawieniu to wyskakiwało mi cos zazwyczaj podczas @

szara myszka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ