Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola te czerwone krostki kolo pupci to może być początek odparzenia. Zastosuj na to sudocrem albo tormentiol. Lepiej aby się nie powiększyło.
Co do wyjścia na spacer . To myślę że na karm ... weź go do odbicia. Jak mu się odbije to w miarę nie tarmosząc szybko ubierz i hyc na spacer. Raczej nie powinien płakać. A jakby co nie odchodz daleko od domu. W razie jakiejkolwiek awarii będziesz miała szybki powrót. A jeśli to jakiś pierwszy spacerek to taki 30 minutowy wystarczy -
Czy Wasże dzieci tez tak mało śpią za dnia co moj? Rano obudził sie ok 8:30. Po 12 byliśmy na 1,5 godzinnym spacerze na którym spał, budząc sie 3 razy po 5 min zeby sobie popłakać. Potem zasnął na chwile na rękach dziadka, ale jak go odłożył do łóżeczka to było juz po spaniu, wiec może to trwało 15 min. Wieczorem zasnął ok 23 zeby znowu sie obudzić na cyca ok północy.
-
No moja dzisiejszy dzień miała aktywniejszy bp wstała po 6 parę minut i miała krótkie drzemki takie 5 minutowe. Dopiero o 12 pospała z 3h. I później to różnie było.
Ale zazwyczaj to przesypiała prawie cały dzień i prawie całą noc. Z przerwami na karmienie i zmianę pieluchy. -
nick nieaktualnyMoja śpi długo, całą noc od 21 do 6-7, później od 10-13 i na spacerze jeszcze ze 2h.
Polecam dwa ciekawe artykuły do przeczytania
http://dziecisawazne.pl/cry-it-out-cio-czyli-wyplacz-sie-sam-kilka-powodow-dlaczego-to-nie-jest-dla-nas/
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/03/wspolspanie-2/tysiaa93, vayn, Mila920 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko śpi mało w nocy wprawdzie od 20 do tak 7 z Przerwami na jedzonko ale w dzień to właściwie tylko na spacerze i może łącznie ze 3 h bo czasem po pół godzinki gdzieś kinie. A tak nie śpi wcale i tak jest od początku już pytałam położnej czy to normalne ale niby tak. Także w naszym przypadku to niestety cały dzień mamusia bawi dzieciaczka bo sam to nie polezy.
dana222 lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
Jeszcze do niedawna Iguś spał praktycznie cały czas budząc się tylko na jedzenie. Teraz w ciągu dnia ma już okresy czuwania ale nierowne i nie zawsze. Najbardziej marudny staje się wieczorami. Ale ogólnie potrafi spać już 4-5 godzin. O ile w ciągu dnia odkładam go jak zaśnie do łóżeczka to w nocy zawsze śpi z nami i faktycznie dłużej tak śpi.
Fajny artykuł Mari. Przed urodzeniem Igusia plan był inny. Miał spać w swoim łóżeczku, w swoim pokoju ale życie zweryfikowalo założenia -
paola87 wrote:A i jeszcze pytanie za milion punktów...
Kiedy wychodzicie z Maluchami na spacer? Mój się wyśpi, nakarmię go i mu się ciągle ulewa, to czekam. Często boli go też brzuszek po jedzeniu. A jak już skończy ulewać i marudzić, to znowu chce jeść i tak je zwykle aż uśnie. To pytam kiedy ja mam go zapakować na ten spacer?
Ja po tym jak mały się obudzi, karmię go, odbijam, przewijam, ubieram i wkładam do wózka. -
marissith wrote:Moja śpi długo, całą noc od 21 do 6-7, później od 10-13 i na spacerze jeszcze ze 2h.
Polecam dwa ciekawe artykuły do przeczytania
http://dziecisawazne.pl/cry-it-out-cio-czyli-wyplacz-sie-sam-kilka-powodow-dlaczego-to-nie-jest-dla-nas/
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/03/wspolspanie-2/
Karmisz mm czy kp? Bo jak sobie pomyślałam, że mały nie budziłby się tyle godzin w nocy, to aż mnie piersi zaczęły boleć xD Ja po 3h już mam je tak pełne, że prawie pękają... -
P.S. Moje dziecię po karmieniu, przewijaniu i zabawie zostało odłożone do łóżeczka (do tej pory spał w koszu Mojżesza, ale już od 1,5 tygodnia nie może, bo jak się wyciągnie to miejsca w nim nie ma, a brata dzieci spały tam pół roku xD) i zasnęło, słuchając kołysanek
Jestem przeszczęśliwa, bo w zasadzie ze 2 razy tylko leżał w swoim łóżeczku do tej pory, a teraz nawet sam zasnął. Jestem z niego dumna
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj cudowna noc
Mała spala od 23.30 do 4.30 a potem od 6 do 9, w szoku jestem
I usnela sama, bez bujania, tylko z pomocą szumisia
A w dzień ze spaniem to mega różnie, czasem łapie kilka krótkich drzemek a czasem pospi ciągiem dłuższy okres czasu, ale bywa tez ze jest aktywna calutki dzień
Miłego dnia laski, super słoneczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:28
-
nick nieaktualnygorgeous wrote:Karmisz mm czy kp? Bo jak sobie pomyślałam, że mały nie budziłby się tyle godzin w nocy, to aż mnie piersi zaczęły boleć xD Ja po 3h już mam je tak pełne, że prawie pękają...
Hahaha nie zakumałam o co chodzibudzi się w nocy co 4h na jedzenie ale zaraz zasypia
a koszulę i tak mam mokrą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 10:13
-
nick nieaktualny