X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia moja koleżanka tez miała taki sam problem jak Ty i mówi że z czasem jest lepiej ale trzeba ćwiczyć mięśnie kegla.
    Po pół roku mówila że jest już całkiem fajnie i z wyglądem i z przytulankuem☺
    Głowa do góry ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • L Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nocka dzisiaj beznadziejna, mala budziła się co chwilę jestem dziś jak zombie :-\

Brusia ja jeszcze odnośnie problemu z kupą małego. Sprawdź jaka zawartość żelaza jest w mm które podajesz . Ja u starszej corki miała podobny problem a przechodziłam wtedy na mm i jak sie okazało mm które podawałam miało zwiększoną dawkę żelaza. Mleko zmieniłam i bylo ok, a tez wczesniej termometrem musiałam jej pomagać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali-a propos pustych piersi: ja rano wstaje z mega napompowanymi,bo Jagoda ładnie spi w nocy to mi przybiera pokarmu. I rano je dlugo,a pozniej stopniowo w ciagu dnia piersi miekna i pod wieczor mam wrazenie ze sa puste,karmie po kapieli juz calkiem krotko i Jagoda zasypia na 6-7 godzin czyli ravzej nie gloduje.Mysle ze rano nadtabia noc.a potem jiz az tak glodna nie jest i leci jej moze bardziej to tresciwe mleko.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness pół roku ? Jestem zalamana :( przecież mąż sobie inną znajdzie.

Moje dziecko znowu w nocy spało po pół godziny albo po godzinie. I nie mógł leżeć bez jeczenia . Co chwilę niby jeść cgial a zasypial przy cycku ale odlozyc się go nie dało. Jestem wściekła na niego.

Tysiaa mam wrażenie że słabo przybiera na wadze 15 marca ważył 4160 a 5 kwietnia tylko 4300.
    Zamiast mleka być więcej to jest go chyba tyle samo co wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia w 3tyg 140g to za mało :(

Moje cycki to flaki, miękkie jak przed ciążą a ścisnę brodawkę to strzelam mlekiem jak z ak-47 :D

Jutro ortopeda, boję się że też szelki dostaniemy... no i Pola jutro ma 12 tyg.. Za tydzień kończy 3 miesiące maaaasaaaakra jak to leci

Kri lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a wagę sprawdzałas na tym samym sprzęcie? Bo jak to były dwie rożne wagi tonie mozna tego porównywać.

Ja piersi mam tylko pełne w nocy jak pospi 4h i czasem po dłuższym spacerze, a tak sa cały czas miękkie, chyba twardosc piersi nie jest miara ile jest pokarmu. Dzisiejszej nocy sa cały czas miękkie bo je co 1-2 godziny.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym ale w przyszłym tyg znowu do neonatologa idziemy i zobaczymy jak tam będzie

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie czekaj do przyszłego tyg . Zwąż Kubusia jak najszybciej i jak dasz rade to oddaj mocz do badania.
    Zdecydowanie za mało przybral a naw
    et jak wazony na innej wadze to aż takich rozbieżności by nie było.
    Masz pokarm,mały ssie ale pytanie czy prawidłowo bo może on tylko trzyma w buzi a nic nie zjada z różnych powodów.

Po oglądaj buzie i język czy nie ma białego nalotu

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam post jedna ręką pół godziny i go wcieło ;/

my po szczepieniu i oczywiście mega wkurw!!! chciałam dziś 5w1 i wzw, a z a2tyg rota i pneumo, ale oczywiście powiedzieli m iże tak sie nie da bo nie ma terminów bo za dużo dzieci sie rodzi na warszawskiej woli wtf!!!! więc dziś dostaliśmy 5w1, wzw i rota, ze kase wzielam tylko na 5w1 to musiałam jeszcze latać i szukać bankomatu. Następne szczepienie 9/6 i wtedy będzie 5w1, rota i pneumo bo się qwa oczywiście osobno nie da ;/ Boję się pneumo, ale musimy je wziąść;/

Mały płakał przy szczepieniu, a w domu to dostał ataku placzu tak ok 20min że mu tchu brakowało. Dałam mu czopek zapobiegawczo (pół czopka paracetamolu) ale się je masakrycznie wkłada.

Pielęgniarka powiedziała że ma duże jajca :P ale innymi słowami heh
    Waga na dziś 4,5kg.

Co do mycia siusiaka bo pytałam lekarza, powiedziała że nowe zalecenia sa takie żeby nic nie ruszać, bo tworza się mikro urazy których nie widać nawet i ta mastka jak wychodzi to wtedy usuwać jak nie to nie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co ile sprawdzać czy dziecko nie ma temperatury? póki co 37 miał

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, syn przy wiązaniu chusty strasznie się wierci ale gdy tylko poczuje moje łagodnieje.

Gorgeogus, tak ja szczepię na wszystko- mamy za darmo szczepionke 5 w 1 ale na meningokoki szczepimy dopiero po ukończeniu 12 miesiąca.

Mi położna siusiaka kazała myć codziennie, tak też robię.

Spakowałam dzisiaj w karton ciuszki na 56 i część zimowych na 62, aż mi się łezka w oku kręci :( musiałam zrobić miejsce w szafie na 68, odkładałam to do końca...

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja też mam tak codziennie jak Ty ale wtedy było pusto o 14 a mala nie chciała mm a wtedy aż się przyssala do butli. Na drugi dzień wszystko wróciło do normy. Jakieś czary mary czy co :-)

201602111680.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 czopki w nie można dzielić. Bo jak zasygnalizować substancja czynna różnie się w nim rozkłada.

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteś jak moje dziecię przesrało po tej szczepionce na rota

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness on zjada z cyca ale nie wiem czy nie mam za mało tego mleka. No ale nie raz mu sie ulało np dzisiaj jak podałam mu mleko odciagniete bo kurcze cały czas do cycka chciał i chcial jesc a tam zbyt wiele nie było bo nie było kiedy sie naprodukowac.
    Ja jak go wazyłam w domu na wadze ale jakis tydzien temu to wychodziło że wazył 4,5 kg . A jak te siuski oddac? zwazyłam go ze soba ale w ciuchach i wyszlo 4,7 kg . nie wiem ile ciuchy moga wazyc . dajmy na to ze wazy 4,6 kg i to zle czy dobrze ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po rota tydzień były brzydkie kupy i ewidentnie brzuch bolal Klarę . Lekarz kazał podawać probiotyki

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ale masz dobrze w nocy jak Jagódka tyle godzin spi-marzenie :) ale tez nie moge narzekać jak moja budzi sie co 2,5-3h lepsze to jak co poł godziny miałaby wstawać.

Tusia to faktycznie za mało dzidzia przybiera na wadze.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a nasz wagę kuchenną? Ja ta takiej ważyłam dopóki nie przekroczyła 5 kg. Wkładał am Klarę do koszyka na pościel wyłożona kocykiem☺
    4600 to już lepiej ☺ minimum dla dzieci karmionych piersią to 120 g choć słyszałam tez o 140 g tyg.

Wiadomo że przyrost jest skokowy i nie każdego dnia taki sam.

Pisałam o tym nalocie na języku bo pleśniowy niestety są bolesne i dziecko nie chce ssać wtedy.

Kubuś może przechodzić teraz skok i wtedy przyrosty tez mogą być słabsze

Siuski można złapać na 2 sposoby
    Zawsze przed pobraniem trzeba umyć intetesik i albo czekasz z kubeczki em i łapie sz bezpośrednio do niego, albo przykleja sz taki specjalny woreczek z apteki.
    Ja wolę ten pierwszy sposób choć bardziej czasochłonny.

Głowa do góry. Będzie dobrze.☺

• e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy jak w zegarku co 2 godz ☺

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, pediatra mi mówiła, żeby na ciuchy odjąć od wagi +/- 130-140 g. Poza tym, mam koleżankę, która miała balonik. Zapytać jak to u niej było?

Dziewczyny, a długo zamierzacie karmić piersią? Ja też mam ciągle stres, że mój Młody się nie najada. Niby przybiera dobrze, ale czasem mleko już nie leci, biorę go do odbicia, a on nadal piąstkę gryzie. Po chwili na ogół przestaje, ale nigdy nie wiem co robić w takich chwilach. Czasem podaje jeszcze mm

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ