X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania jeszcze to mój śpi w nocy pięknie, 8-9 godzin. Oby tylko nic już się jemu w tej kwestii nie pozmieniało :-)

ex2bx1hp35w324su.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna!!! 8-9 godzin? Wow, ja sie cieszę jak prześpi 3,5h. Jak Ci tyle śpi to myśle ze sie najada. Ja jak biorę do odbicia, to tez często jeszcze wkłada rączkę i takie nerwy sa, ale najcześciej jest wtedy problem z odbiciem. Jak odbije to sie zazwyczaj uspakaja, jak nie to znowu dostawiam do cyca

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to rozleniwia, że on tak śpi :-P Jak się jakiś tydzień temu obudził po 6,5 godzinie to byliśmy z mężem zdziwieni co jemu jest :-P

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna jakbys mogła :) była bym wdzieczna.
    Zazdroszcze że tak Wam spi dziecie . Ja bym chciała żeby chociaz spał po 3-4 godz i by było super :) ale moge tylko pomarzyc heh :)

Mój piastki pcha do buzi bardzo czesto. Jak ma mu sie odbić, jak juz mu sie odbiło, jak jest głodny i jak mu sie nie chce jesc. Najgorsze jest to że jak zje i zacznie mu sie odbijac i jak podchodzi mu wszystko do gardła to to połyka i wtedy szuka jedzenia :/

e-ness mam tylko zwykła łazienkowa wage . moj niby je i nie narzeka no chyba ze mu nie leci. wtedy jest wnerw u niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:50

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale na tym etapie pchanie rączek do buzi to nowa umiejętność naszych dzieci☺

tulipanna lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar karmić o ile mi się uda ok rok, albo jak bym brała wychowawczy do póki 2giej ciąży nie zajdę. A kiedy rozszerzę diete to nie wiem któraś o to jakiś czas temu pisała. Myślałam że jest jedna zasada od 6ms, ale się tym jeszcze nie interesowałam :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede karmić ile bede mogła.

Dziewczyny kiedy mozemy wykapać sie w gorącej wodzie ???? Po 6tyg??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:58

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się czasem szarpie przy cycu, czasem tak że mi sutka mało nie urwie. Wtedy zmieniam pierś.
    Siuśka nie ruszam, tylko z wierzchu myję.
    O co chodzi z ciepłą wodą? Ja się kąpie pod prysznicem w gorącej cały czas.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mały gorączki nie ma bo cały czas sprawdzam. To że jest marudny to wiadomo ale ma chrype. Nie wiem czy od tego że tak marudzi i się potrafi płaczem zanosic czy coś złapał. Ta chrypa jest dzień lub dwa ale dziś taka wyrazniejsza.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mój też tak robi jak mleko się w cycu kończy.
    A wasze dzieci też mają codziennie kozy w nosie ? Nawet dwa razy dziennie mu wyjmuje :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u mojej nie widać tych kóz... tylko czasami jakby tak gdzieś dalej są i kiedy oddycha to słychać ze jej coś z tyłu przeszkadza. No i płucze solą morską i ściągam fridą.

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri po porodzie nie mozna brac gorącej kąpieli ale wlasnie nie wiem jaki czas i dlatego pytam :)

Moja mała dzis nie spała cały dzien tylko robiła sobie drzemki 15sto minutowe i nie wiem czy dlatego,ponieważ dzis nie byłyśmy na dworze bo padało bo na dworze zawsze spi bardzo długo a dzis została w domu i o spaniu mozna było pomarzyć,mam nadzieje ze nocka bedzie przespana.

A to w nosie to noska tesciowa mowi na to "sapka" to ponoc z mleka, maz odsysa tym wężykiem co sie do buzi bierze i wciąga,ja próbowałam ale nie wychodziło mi trzba bardzo sie zassac.

Edit: sapka to całkiem cos innego a nie mleko w nosie cos sie teściowej pojecia Pojebawszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:41

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo właśnie u mojego po nocy dostrzegam w nosie i są różne . I na wieczór też czasem ma i jeszcze w ciagu dnia mu sciagne katarkiem. Zastanawiam się czy to normalne czy może się przeziebil. No i czasem sobie kicha.

Biedronki myślę że nie można było brać gorącej kąpieli jak jeszcze się oczyszczalas. A jak już nic nie leci to myślę że można :) ja tam biorę prysznic i czasem leci mega gorąca woda :P
    Mój dzisiaj też spał po 5-10 minut . Mam wrażenie że pi tym szczepieniu jest jakiś taki inny. Nie chcę spać, jeczy i cały czas by jadł albo wisiał na cycu i spał i sobie podjadsl trochę :/

Obym dzisiejsza noc miała trochę bardziej przespana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:09

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu to by się zgadzało ... bo z reguły robi się to po jedzeniu albo jakoś w trakcie zaczyna sapać i cherlać

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sapie charczy takie dziwne odgłosy.Dalej nie spi musze ja kolysAc w wozku bo jak przestaje to zaraz sie budzi nie wiem co jej dolega naszczescie nie płacze kupkę zrobiła dwa razy lekko zielono-żółta.

Sofija <3
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez czasem charczy, nie wiem z czego, ale jak o to pytałam polozna, to mowila Ze jest to normalne, ale z moja skleroza nie pamietam jaka jest tego przyczyna.
    Kozy z nosa tez wyciągam kilka razy dziennie. Jakaś pojedyncze to patyczkiem nasączonym sola fizjologiczna.
    Na razie moje dziecko tej nocy posypało 2h, mam nadzieje źe kolejna przerwa bedzie dłuższa

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lasencje!
    Jagoda tez charczy i furczy:) chyba to normalne:)
    E-ness pisalas o plesniawkach..Jagoda ma bialy nalot na jezyczku ale jej to nie przeszkadza.Mysle ze to od mleka bo sie nie powieksza,nie ma na podniebieniu ani na policzkach wiec to chyba nie plesniawki.Sama nie wiem, czytalam ze plesniawki jak sa to obejmuja cala jame ustna bo to sie mnozy szybko.A tu tylko na jezyczku.
    Córka moja cmoka rece:) jak jest glodna albo sie nudzi:)Oby nie odkryla kciuka!Trzyma juz grzechotke jak jej sie poda w rączke,na brzuszku lezy wspaniale i lubi (czasem jak ja meczy ulanie to to najlepszy sposob by sie odbilo albo ulalo co sie ma ulac),wsadzila wczoraj grzechotke do buzi:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mały ma 2 miesiące i 7 dni czy w podobnym wieku maluszki się przekrecaly? Małemu to nie w głowie. Na brzuchu jak leży to głowa jest wysoko ale do Jagody mu daleko. I nie za często i długo. Próbuję te siuski złapać już drugi dzień ale to ciężka praca jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, ja Jagode od pierwszych dni kladlam na brzusiu.ona juz jak miala 3 tygodnie to gowke trzymala,wiadomo nie jakos dlugo ale calkiem calkiem,pamietam byl 19.02 jak juz tak konkret byl.I klade ja pare razy dziennie. W zasadzie przed kazdym jedzeniem a czasem i po jak widze ze sie meczy z ulaniem i nie moze ulac na lezaco albo podniesiona.Na przekrecanie to chyna jeszcze za wczesnie Brusiu.

Bruśka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli on już od małego silny był i głowę trzyma. Najbardziej to się odpycha nogami i uwaga wiem że nie powinien ale lubi sobie tak stać. Jak się go pod paszki weźmie. No dziewczyny już pisały tutaj o przekrecaniu i się zastanawiałam czemu nie a leżeć na brzuchu musi częściej ale i tak ładnie sobie radzi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ