Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a czy podciągacie za rączki dzieci do pozycji siedzacej?? bo czytałam teraz na necie opis 9 tygodnia
"Przy podciąganiu za rączki do pozycji siedzącej dziecko stara się utrzymać głowę. Pamiętaj jednak, że mięśnie dziecka są jeszcze bardzo słabe i pod żadnym pozorem nie próbuj go sadzać."
Na pierwszej wizycie pediatra tak raz zrobił żeby coś sprawdzić, aleja tego w ogóle nie robię
moj tez kataru nie ma ale glut za glutem, ja z resztą też17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny, parę dni mnie nie było, bo byliśmy u teściów, a oni nie mają neta, a mnie z kolei z komórki słabo się pisze. Teraz spojrzałam parę stron wcześniej, o czym tam pisałyście. To Ty Lexi od razu nie miałaś po CC Synka przy sobie? Widze, że co szpital to inaczej. Ja z kolei miałam od razu, na sali pooperacyjnej, ale to tam mąż był ze mną i podawał małego, a potem w pokoju byłam już z nim sama, ale ja się super czułam, cięcie miała o 12 w dzień, a o 23 się wykapałam
-
Natalica a jakies objawy Twoja córcia jeszcze miała?
Bo mój kurcze przy kazdej próbie odbicia płacze, wygina sie, i co chwile cos mu do gardła podchodzi i połyka i tak co chwile praktycznienawet po godzinie potrafi go to wybudzic ze snu
i sama mysle że ma coś nie tak z żołądkiem
tyle że mój chetny do jedzenia jest.
Zosia moze faktycznie jest to skok 8-9 tyg.. w nocy tez mi srednio spal.
Mam głupie pytanie jak robie mleko na 90ml 3 miarki to w sumie wychodzi ponad 90ml i wy to odlewacie do 90ml czy podajecie całość?Kubuś
-
A któraś jeszcze pisała o pokarmie. Ja nie wiem o co chodzi z tym moim pokarmem. Wczoraj chciałam odciągnąć, żeby podać kropelki z pokarmem to aż 120 ml z jednego cycka zeszło, a dziś z kolei tylko ok. 60 ml się udało
Nie wiem czy Młody się najada. Generalnie mnie naprawdę wkurza to KP
-
Joanna_88 wrote:A któraś jeszcze pisała o pokarmie. Ja nie wiem o co chodzi z tym moim pokarmem. Wczoraj chciałam odciągnąć, żeby podać kropelki z pokarmem to aż 120 ml z jednego cycka zeszło, a dziś z kolei tylko ok. 60 ml się udało
Nie wiem czy Młody się najada. Generalnie mnie naprawdę wkurza to KP
Mnie tylko to spina, że nie mogę wiele odciągnąć aby zostawić dla małej i jestem uziemiona bo mm nie chcę podawać. Do reszty się przyzwyczaiłam nawet dieta służy -
Nie nic nie odlewasz. Dajesz wszystko. Wiadomo po dodaniu się zageszcza. Ja rozmawiałam z kobietka i kazała trochę robić słabsze przez te problemy z kupa i 120 ale z 3 łyżek. Z tym że dostał tak o 16;30 i nie wytrzymał do 19;30/20 bo się darl a za to jak zjadł 90 mojego to go przrtrzymalo na 4,5 h.
-
Joanna Mały jechał ze mną na salę pooperacyjną. Tam go ubrali, przystawili na chwilę do piersi ale że to była godzina już ok 20, a Mąż też padał na pysk to chwilę posiedzieliśmy i Iguś pojechał na salę noworodków na całą noc. Dopiero jak mnie spionizowali o 6 rano to dostałam synka.
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Joanna ja raz dokarmiam w nocy a tak to kp. Słabo przybiera na wadze mój synio. Nie jest bardzo zle ale i nie jest superz tym przybieraniem. Ogólnie 80ml zaczełam mu podawac bo wczesniej z cyców nie dałam rady sciagnac 80ml a nie chciałam mu dowalac nie wiadomo ile ale teraz jak sciagam 90ml to zaczne podawac mm 90ml. Zreszta za tydzien idziemy na wizyte i zobaczymy czy przybrał cos wiecej czy tak samo.
Ja z jednego cyca dzisaj w nocy odciagnełam 50 ml a z drugiego 40ml w ogóle czuje ze jeden nabiera tego mleka a drugi bardziej sflaczały jestKubuś
-
Moje Dziecię też się tak wygina że szok. Czasami spuszczę go z oka na dwie minuty a on powędruje nie wiadomo gdzie.
Wróciliśmy już do domku. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Za to Tatuś zapomina jak się Synkiem zajmować
Myślałam, że jutro zostawię Małego z ciocią i pójdziemy z Mężem na kolację z okazji moich urodzinek ale zapomniałam, że Maluch ma szczepienie więc spędzamy wieczór w domku -
Tusia z odbiciem mam podobnie, moze nie za każdym razem, ale tez jak sie meczy z odbiciem to zaczyna płakać. Nawet jak sobie odbije i kładę go spać, to pewnym czasie sie wybudzi i dalej sie meczy, ja juz potem nie wiem czy jest jescźe głodny czy jednak chce jeszcze odbić.
Lexi czyli jutro z czystym sumieniem zajadami ciasto z okazji Twoich urodzin
-
Dana oczywiście!
A nasz też jęczy jak sobie nie odbije dobrze. A od kilku dni coś mu się ulewa i nie wiem czemu. Nawet dwie godziny po jedzeniu potrafi mu się ulać. Podejrzewam, że to wina tego, że teraz strasznie się ślini i może gdzieś ta ślina mu blokuje żołądek. -
dana222 wrote:Zdrowia dla dzieciaczków
Natalica a to Blanka nie chce ssać piersi? Lekarze radzą dokarmiać czy tylko leki podawać?nie każą dokarmiać, bo ona nie je. Ja mam pełno mleka w lodówce ściągniętego, ale ona płacze jak się jej chce dać jeść
dziś było trochę lepiej, bo zaczęła jeść z piersi ale tylko na leżąco