X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gwiazdy ...strojnisie ;-)
    Biedronka jak często kładziesz małą w tej pozycji? Może im częściej tak poleży to i główkę podnosić będzie. U nas jak młoda zmęczona to też nie podnosi a jak wypoczęta trzyma bardzo długo. A i zauważyłam że lepiej jej idzie na twardszym podłożu.

E-ness współczuję :-( oby malutka szybko tą ospę przeszla.dużo zdrówka życzę.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie strojnisie :D

Biedroneczko a ten hipcio jest fajny, bo się zastanawiam nad jego zakupem.
    Druga opcja to taki żółw robiący konstelacje gwiazd z czytnikiem usb i tu w przyszłości wgrywałabym bajki i kołysanki. i się tak zastanawiam...

mój to leń z ta głową, staram się go tak kłaść po przewijaniu ale trwa to może 4-8min i z 4 razy dziennie, wiem że mało ale on tego nienawidzi ;/

Dziś przenoszę go do spania do jego łóżeczka i jego pokoju, dotychczas spaliśmy w salonie i mały spał w leżaczku ciekawe jak będzie to wyglądało...

zdrówka dla bidulki z ospą ;[

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka Tymuś 'ćwiczy' identycznie :-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj jak ładnie trzymał główkę leżąc na brzuchu tak od 3 dni nie chce i strasznie sie denerwuje jak go tak położę.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zauważyłam u Wojtka żółtą wydzielinę w oczku, jakby śpiocha. Dziś to samo i dużo łez w jednym oczku jakby mię mogły odpływać. Czytałam ze może to być niedrożność kanalika łzowego. Ktoś to przechodził? :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D 84 my takiego Hipopotama kupiliśmy w prezencie dla bratanka,moim zdaniem za cicho gra i słabo świeci ale widziałam go tylko w sumie przez chwilkę. Powiedz jak poszło przekładnie do łóżeczka bo nas tez to niedługo czeka...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 hipcio jest rewelacyjny,w porównaniu z szumisiem ktory nie robi na moim dziecku najmniejszego wrażenia zainteresowania to hipcio jest niezłym usypiaczem polecam jak najbardziej :) kri napisała ze gra cicho hmmm wydaje mi sie ze jest o,ale jak sie chce aby grał głośniej to ja go odwracam do gory nogami :) i mała jak usnie wtedy klade normalnie bo do gory nogami za głośno.

Kri mojej malutkiej od urodzenia ropieje jedno oczko dostaliśmy kropelki i musimy masować tak jakby mniej ropieje ale nadal wiec teraz zapewne dostaniemy antybiotyk i mam nadzieje ze pomoże.

L wlasnie nie często ja klade bo drze sie i wyje ale od jutra bede cześciej.

Moje dziecko spi od kilku dnie w swoim łóżeczku,Juppiii :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:39

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kri na oko mieliśmy antybiotyk przeszło ale wróciło szybko, potem za radą położnej która wyśmiała antybiotyk często przemywałam oko i 2 razy dziennie robiłam masaż który trwał ok.1min i przeszło póki co, do 3ms ponoć to norma.

Przekładanie do łóżeczka póki co super, bez najmniejszego problemu zasnął i spi póki co 1h tam i działamy na niani, która to oczywiście zastrajkowała bo mi się akumulatorki rozładowały ale już sytuacja opanowana. Ale zaplątał się ręką w maskotkę zawieszoną na łóżeczku więc trzeba je ściągnąć. Zdam relację rano jak poszło całonocnie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 jak u was ten masaż wyglądał od dołu noska do gory kącika oczka?? Ja sie boje mocniej masować bo mam schize ze nosek skrzywie i nie wiem czy nie robie tego zbyt delikatnie.Oczko przemywam sola fizjologiczna i do tego mam kropelki jakies rumiankowe.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na hemoroidy przy karmieniu piersią? Pani w aptece powiedziała, ze mam pytać lekarza...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia tez nie przepada za leżeniem na brzuszku :) Nie wiem po kim to ma bo ja uwielbiam haha :D
    Dzisiejsza nocka juz nie była taka fajna, z dwoma pobudkami. A nad ranem wzielam ją do siebie bo w lozeczku strasznie się kręciła biedulka, i tak dospalysmy jeszcze dwie godzinki :)
    Teraz bawi się na macie, i może przysnie jeszcze na jakiś czas to i ja pójdę w kimono :D

Miłej niedzieli mamuski :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok, przysnela na macie :o Dobranoc :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysią a Ty jeszcze zaśniesz? Ja jak juz wstanę z lozka sie o tej godzinie to juz nie ma szans żebym ponownie zasnęła. Czasem po ciężkiej nocy dziadki mi go zabierają ale ja i tak nie potrafię zasnac i wykorzystuje to raczej na ogarnięcie sie. Co innego popołudniu, wtedy drzemka sie przydaje ale niestety rządko sie zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 08:28

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Wczoraj zauważyłam u Wojtka żółtą wydzielinę w oczku, jakby śpiocha. Dziś to samo i dużo łez w jednym oczku jakby mię mogły odpływać. Czytałam ze może to być niedrożność kanalika łzowego. Ktoś to przechodził? :-(
    Wiesz, niedroznosc to chyba dawno by juz wyszla. U nas bylo w 1 tygodniu i pomogly masaze,pisalam juz kiedys. Moze Wam sie to oczko po prostu zakazilo.przy niedroznosci u Jagody ta wydzielina byla biala, zolta raczej wskazuje na bakteryjme nadkazenie. Co do masazu to trzeba po prostu masowac wewnetrzny kacik oka.Ja to robilam jałowym gazikiem lekko wilgotnym od rumianku,bo palec nigdy nie jest na tyle czysty zeby grzebac przu oku 7dniowego dziecka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko,widac ze malo Sofie kladziesz.Nie powinny jej sie tak rozjezdzac rece.troszke jakies pare skund ale powinna trzymac tę glowe podparta na ramionach.Jak nie bedziesz cwiczyc tow wszystko pozniej bedzie robila..pozniej bedzie sie przekrecac,pelzac,rtaczkowac chodzic. Bierzcie sie do roboty Laski,bo noe wydaje mi sie zeby to Jagoda byla tak super rozwinieta i taka hop do przodu tylko chyba Wy malo trenujecie bo zniechecacie sie jak dzieci sie denerwuja..A one sie czasem zloszcza bo na brzuchu bąki odchodza i jezdzi im w brzusiach no i dzwiganie glowy to wysilek
    Jagoda juz 19.02 kilkanascie sekund trzymala tak glowe czyli miala niecaly miesiac.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri Nina miała niedrożność, masaże i przemywanie oczka nic nie pomogły, dostała maść z antybiotykiem.
    Tulipanna każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jedne szybciej drugie wolniej. Nie ma co zmuszać do leżenia na brzuchu jak dziecko wyje w niebogłosy. Kłaść po kilka minut ok, ale jak zaczyna się mocno denerwować warto zrobić przerwę, zająć czymś innym i dopiero później znowu spróbować. Nawet jak któreś zacznie później siadać to co z tego? Ważne, że robi to w swoim tempie, czasami lepiej później niż za wcześnie...

Mila920, Kri, tysiaa93, vayn, e-ness, gorgeous lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w oku mieliśmy żółtą wydzielinę nie było to zakażenie, przemywałam albo sola fizjologiczna albo zwykłą wodą, a masaż robiłam palcem wskazujacym uprzednio wymytym zazwyczaj podczas kp. Kładłam palec przy tej dolince przy oku i robiłam nim mini kręgi spróbuj na sobie. Widać co dziecko co innego działa u mnie antybiotyk nic nie dał tylko woda + masaż.

Roberta na hemoroidy które też mnie dopadły dali mi w aptece posterisan sama babka mnie spytała czy karmię i powiedziała że tylko te z tych co ma. Na ulotce procto-glyvenol pisze że można podczas kp. Ale mi w sumie to nic nie pomaga mam mega zaparcia troszkę mi xenna błonnik pomaga.

Patrzcie jakie piękne nosidelka na wymiar szyją
    https://www.facebook.com/madamegoogoobabycarriers/
    zakochalam się w nich ale niestety cenowo nie dla mnie, zwłaszcza że używane będzie sporadycznie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam po swoim małym widzę że te 3 tyg wcześniej się urodzil i to widać. Trochę wolniej się rozwija. Choć postępy robi. Najlepiej leży na brzuchu jak jest śpiący lub już śpi po tym jak cały dzień buszuje. Zabawki trzyma jak mu się wlozy to macha no i na macie już nawet się interesuje i macha nóżkami i rączkami. Ale rączek jako tak nie wyciąga do chwytania bo piastki zaciska. Ale przy ciaganiu za ręce głowę podnosi ciągnie za sobą więc zbyt wiotki nie jest. Ale tak jak Mari mówi i Zawitkowski że jedne siadają już 5 inne w 8 i to jest prawidłowe. Chyba że dopiero by zaczynał siadać 14 miesiacu to byłoby źle. Trzeba pracować i tyle. Ja też małego porównuje do dziecka urodzonego w listopadzie więc też widzę przepaść choć to aż 3 miesiące.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój podnosi samą głowe bez użycia rąk i potrafi ją utrzymać kilkanaście sekund jak nie więcej, jednak nie doszedł jeszcze do tego że może sobie rękami pomóc i rozjezdrzają się mu one bardziej niż Sofijce najczęściej nawet jak mu je ułożę z przodu to daje je do tyłu ;/
    za to łapie sam jedną zabawkę na sznurku i wpycha ją do ust i czasami jak mu lekko wypadnie smoczek to wpycha go do ust sam

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew
    Spróbuję masażu, a do okulisty i tak trzeba się wybrać?czy rodzinny wystarczy?
    Ja mojego też sporadycznie układam ma brzuchu, a głowę trzyma jak chodzimy z nim na rękach

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ