X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia przejdzie mu kiedyś :P
    Poczytaj artykuły o kryzysie laktacyjnym
    http://kwartalnik-laktacyjny.pl/portfolio/kwartalnik-laktacyjny-12016/
    moja robi sobie sesje z cyckiem po 30 min, 30 min przerwy i od nowa zabawa :) a jak mnie pogania takim śmiesznym popłakiwaniem jak osiołek :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Mari jak osiolek :) ja to mowie ze jak owieczka:) meeee meeee

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kozę jeżeli chodzi o odgłosy: D ostatnia kupa wciąż Zielona ale jakby jaśniejsza, a na platku jak wycieram zamoczonym w wodzie przegotowanej i wytarlam mu to na tym płatki była żółta! Może to ograniczenie nabialu powoli pomoze

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie ile powinna moja 7 tygodniowa córa zjadać pokarmu odciagnietego. Na 1 posiłek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czasami podczytuje, no ale u mnie jak nie urok to sraczka. Maz wymacal mi guzek w piersi, bylam u gina i mam isc do radiologa onkologa.
    Monia w 7 tyg to powinno dziecko jesc ok 120 ml.
    Szara myszka u nas zielone kupy z takim sluzem byly objawem alergii. Tylko ze u nas te kupy byly czeste i czasami z takim sluzem krwistym. Nina przez 3 tyg byla na bebilonie pepti ale oatatnio wrocilismy do zwyklego i jest ok. Tylko ze mi przez to zanikla laktacja.
    Tulipana nie wiem czy dobrze kojarze po zdjeciach maluchow ale chyba Twoja cora ma takie czerwone plamki na czole, to naczyniak ? Moja Rita ma naczyniak na czole i zastanawiam sie kiedy on zejdzie. Pytalas lekarzy ? Bo mi jeden mowil ze do roku, inny ze do 5

• L Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Nooo Mari jak osiolek :) ja to mowie ze jak owieczka:) meeee meeee

To my tez z owieczek :-D

tulipanna lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczyny pytanie ile powinna moja 7 tygodniowa córa zjadać pokarmu odciagnietego. Na 1 posiłek?
    Monia...7 tygodniowa... Matko... A moja 12 skonczyla... Jaka Ty masz Kruszynke jeszcze...
    Co do pokarmu: roznie,nie ma reguly....Jagoda zjadala wtedy jakies 40 ml. To zalezy jaki masz pokarm a jego wartosc odzywcza zmienia sie w ciagu dnia podobno. Pewnie Mari lepiej Ci powie bo ona jest ekspert od spraw laktacji. Ja nigdzie nie znalazlam ile odciagnietego mleka powinno dziecko zjadac. Wszedzie pisali o sztucznym jak szukalam.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMama (bo juz nie NIEMama)-Jagoda ma miedzy brwiami i na powiekach i na karku. Mowia ze do roku zejdzie.Juz zbladlo od urodzenia.Bardziej widac na karku. Mowia ze na czole to pocalunek aniolka. Moze Lilianka cmoknęla Ritkę?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama moja pierworodna ma naczyniami płaskie od urodzenia i wcale się nie wchlonely ani nie zbladly. Ma na powiece pomiędzy oczami na karku i wewnętrznej części dłoni. Nie rzucają się w oczy ale jak Po płacze lub latem jej gorąco to bardziej są widoczne.

Klara tez ma z tyłu głowy i na powiece.
    Póki się nie powiększają i nie przekształcają w jamiste to wszystko ok. ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko, a suplementujesz coś maluchowi, np. BioGaia albo Dicoflor itp.?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też ma na czole takie dwie plamki i one tez zbladły już. Z tyłu głowy koło karku ma mega czerone i sporo tego i nawet ma na głowie wyżej.
    Mój zjada 80-90ml a ma 9 tyg . W cyckach nie mam niestety więcej :(
    A Tuli jak oddziela Ci się pokarm , dużo masz tłuszczyku ? bo ja mam baardzo malutko :( jakis taki mega słaby jest ten pokarm.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Szara myszko, a suplementujesz coś maluchowi, np. BioGaia albo Dicoflor itp.?

dajemy mu acidolac baby, wczesniej jakis inny ale nie pamietam jak sie nazywal, w kazdym razie caly czas probiotyki dostaje

kolejna kupa znowu troche jasniejsza z zoltymi elementami
    moze sie juz zolty bedzie przegryzac, oby!!!

edyś lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    mój też ma na czole takie dwie plamki i one tez zbladły już. Z tyłu głowy koło karku ma mega czerone i sporo tego i nawet ma na głowie wyżej.
    Mój zjada 80-90ml a ma 9 tyg . W cyckach nie mam niestety więcej :(
    A Tuli jak oddziela Ci się pokarm , dużo masz tłuszczyku ? bo ja mam baardzo malutko :( jakis taki mega słaby jest ten pokarm.
    Nieee,nie jest duzo.
    Dziewczyny...ja mam chyba nawał znow...Jagoda az sie ksztusi..scisnelam i leci jak oszalale..a jak ona przestaje ssac to leci samo jakby ssala..bez kitu,co to sie zrobilo???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli mi tez tak leci od jakiś 2 tyg i moj się tym dławi i płacze i musimy go uspokoić i od nowa karmienie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra pow ze naczyniak do roku rośnie a potem zaczyna blednac i sie wchłaniać... Zuzia ma na lewym cycusiu :\

l22nio4pat68ge0a.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę ze macie tyle pokarmu, u mnie jakis kryzys mam wrażenie ze młoda sie bie najada :( przybiera słabo, chyba mniejszego dziecka to nie ma...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma naczyńiaki - na powiece i miedzy brwiami i chyba mu sie jeszcze zrobił przy odbycie (muszę o to zapytać pediatrę). W szpitalu mi powiedzieli ze do roku powinny zniknąć, ale jak czytałam na necie to nawet do 10 roku życia mogą sie utrzymywać.

Maz ma dzisiaj spotkanie z kumplami, obiecałam ze go zawiozę o 18:30 po karmieńiu, młody chyba wyczuł ze tatuś wychodzi i siedział na cycu ponad godzinę, ale w sumie on dzisiaj tak mi długo cyca.

Jak to możliwie ze na spacerze i w samochodzie Michał bez problemu łapie smoczek a w domu woli swoje rączki i non stop je mulda

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma naczyniaka na powiece i potylicy. W szpitalu mówili, że do 2 lat powinno zejść a jak nie to już tak zostanie.
    Nina z butli zje ok 120 ml ale to wszystko zależy od dnia, czasami wystarczy 90 ml a czasami 150 ml i jeszcze smoka ;)
    A ta śmietana robi się z nocnego mleka albo jak się dłużej odciąga. Ogólnie im dłużej dziecko je z tej samej piersi tym bardziej tłusty pokarm. Ale ten bez śmietany też jest pełnowartościowy, żaden tam za chudy. Pamiętajcie, że z laktacją tak jak z dziećmi, u każdej jest trochę inaczej

Nina waży 5 kg i nosi ubranka 62/68 :) patyczak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:43

tulipanna lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyglądam jak Apacz. Chyba juz muszę używać kremów z filtrem. Wczoraj na spacerze świeciło słońce i wiało, chyba od tego wiatru tak szybko mnie spaliło. Mam całe czerwone czoło i nos, oby skóra nie schodziła

Wczoraj ubrałam na noc małemu pajaca w rozmiarze 6-12miesiecy i ma tylko troche za duże, z ta rozmiarówka mozna oszaleć. Ostatnio chciałam mu zamówić spodnie na necie, ale jak? Jak rozmiar rozmiarowi nie równy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc przespana w całości od 23 do 6, cud, ani razu się nie budziła :)
    W przeciwieństwie do mnie bo sprswdzalam co robi :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ