SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia przejdzie mu kiedyś :P
    Poczytaj artykuły o kryzysie laktacyjnym
    http://kwartalnik-laktacyjny.pl/portfolio/kwartalnik-laktacyjny-12016/
    moja robi sobie sesje z cyckiem po 30 min, 30 min przerwy i od nowa zabawa :) a jak mnie pogania takim śmiesznym popłakiwaniem jak osiołek :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Mari jak osiolek :) ja to mowie ze jak owieczka:) meeee meeee

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kozę jeżeli chodzi o odgłosy: D ostatnia kupa wciąż Zielona ale jakby jaśniejsza, a na platku jak wycieram zamoczonym w wodzie przegotowanej i wytarlam mu to na tym płatki była żółta! Może to ograniczenie nabialu powoli pomoze

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie ile powinna moja 7 tygodniowa córa zjadać pokarmu odciagnietego. Na 1 posiłek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czasami podczytuje, no ale u mnie jak nie urok to sraczka. Maz wymacal mi guzek w piersi, bylam u gina i mam isc do radiologa onkologa.
    Monia w 7 tyg to powinno dziecko jesc ok 120 ml.
    Szara myszka u nas zielone kupy z takim sluzem byly objawem alergii. Tylko ze u nas te kupy byly czeste i czasami z takim sluzem krwistym. Nina przez 3 tyg byla na bebilonie pepti ale oatatnio wrocilismy do zwyklego i jest ok. Tylko ze mi przez to zanikla laktacja.
    Tulipana nie wiem czy dobrze kojarze po zdjeciach maluchow ale chyba Twoja cora ma takie czerwone plamki na czole, to naczyniak ? Moja Rita ma naczyniak na czole i zastanawiam sie kiedy on zejdzie. Pytalas lekarzy ? Bo mi jeden mowil ze do roku, inny ze do 5

• L Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Nooo Mari jak osiolek :) ja to mowie ze jak owieczka:) meeee meeee

To my tez z owieczek :-D

tulipanna lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczyny pytanie ile powinna moja 7 tygodniowa córa zjadać pokarmu odciagnietego. Na 1 posiłek?
    Monia...7 tygodniowa... Matko... A moja 12 skonczyla... Jaka Ty masz Kruszynke jeszcze...
    Co do pokarmu: roznie,nie ma reguly....Jagoda zjadala wtedy jakies 40 ml. To zalezy jaki masz pokarm a jego wartosc odzywcza zmienia sie w ciagu dnia podobno. Pewnie Mari lepiej Ci powie bo ona jest ekspert od spraw laktacji. Ja nigdzie nie znalazlam ile odciagnietego mleka powinno dziecko zjadac. Wszedzie pisali o sztucznym jak szukalam.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMama (bo juz nie NIEMama)-Jagoda ma miedzy brwiami i na powiekach i na karku. Mowia ze do roku zejdzie.Juz zbladlo od urodzenia.Bardziej widac na karku. Mowia ze na czole to pocalunek aniolka. Moze Lilianka cmoknęla Ritkę?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama moja pierworodna ma naczyniami płaskie od urodzenia i wcale się nie wchlonely ani nie zbladly. Ma na powiece pomiędzy oczami na karku i wewnętrznej części dłoni. Nie rzucają się w oczy ale jak Po płacze lub latem jej gorąco to bardziej są widoczne.

Klara tez ma z tyłu głowy i na powiece.
    Póki się nie powiększają i nie przekształcają w jamiste to wszystko ok. ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko, a suplementujesz coś maluchowi, np. BioGaia albo Dicoflor itp.?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też ma na czole takie dwie plamki i one tez zbladły już. Z tyłu głowy koło karku ma mega czerone i sporo tego i nawet ma na głowie wyżej.
    Mój zjada 80-90ml a ma 9 tyg . W cyckach nie mam niestety więcej :(
    A Tuli jak oddziela Ci się pokarm , dużo masz tłuszczyku ? bo ja mam baardzo malutko :( jakis taki mega słaby jest ten pokarm.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Szara myszko, a suplementujesz coś maluchowi, np. BioGaia albo Dicoflor itp.?

dajemy mu acidolac baby, wczesniej jakis inny ale nie pamietam jak sie nazywal, w kazdym razie caly czas probiotyki dostaje

kolejna kupa znowu troche jasniejsza z zoltymi elementami
    moze sie juz zolty bedzie przegryzac, oby!!!

edyś lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    mój też ma na czole takie dwie plamki i one tez zbladły już. Z tyłu głowy koło karku ma mega czerone i sporo tego i nawet ma na głowie wyżej.
    Mój zjada 80-90ml a ma 9 tyg . W cyckach nie mam niestety więcej :(
    A Tuli jak oddziela Ci się pokarm , dużo masz tłuszczyku ? bo ja mam baardzo malutko :( jakis taki mega słaby jest ten pokarm.
    Nieee,nie jest duzo.
    Dziewczyny...ja mam chyba nawał znow...Jagoda az sie ksztusi..scisnelam i leci jak oszalale..a jak ona przestaje ssac to leci samo jakby ssala..bez kitu,co to sie zrobilo???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli mi tez tak leci od jakiś 2 tyg i moj się tym dławi i płacze i musimy go uspokoić i od nowa karmienie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra pow ze naczyniak do roku rośnie a potem zaczyna blednac i sie wchłaniać... Zuzia ma na lewym cycusiu :\

l22nio4pat68ge0a.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę ze macie tyle pokarmu, u mnie jakis kryzys mam wrażenie ze młoda sie bie najada :( przybiera słabo, chyba mniejszego dziecka to nie ma...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma naczyńiaki - na powiece i miedzy brwiami i chyba mu sie jeszcze zrobił przy odbycie (muszę o to zapytać pediatrę). W szpitalu mi powiedzieli ze do roku powinny zniknąć, ale jak czytałam na necie to nawet do 10 roku życia mogą sie utrzymywać.

Maz ma dzisiaj spotkanie z kumplami, obiecałam ze go zawiozę o 18:30 po karmieńiu, młody chyba wyczuł ze tatuś wychodzi i siedział na cycu ponad godzinę, ale w sumie on dzisiaj tak mi długo cyca.

Jak to możliwie ze na spacerze i w samochodzie Michał bez problemu łapie smoczek a w domu woli swoje rączki i non stop je mulda

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma naczyniaka na powiece i potylicy. W szpitalu mówili, że do 2 lat powinno zejść a jak nie to już tak zostanie.
    Nina z butli zje ok 120 ml ale to wszystko zależy od dnia, czasami wystarczy 90 ml a czasami 150 ml i jeszcze smoka ;)
    A ta śmietana robi się z nocnego mleka albo jak się dłużej odciąga. Ogólnie im dłużej dziecko je z tej samej piersi tym bardziej tłusty pokarm. Ale ten bez śmietany też jest pełnowartościowy, żaden tam za chudy. Pamiętajcie, że z laktacją tak jak z dziećmi, u każdej jest trochę inaczej

Nina waży 5 kg i nosi ubranka 62/68 :) patyczak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:43

tulipanna lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyglądam jak Apacz. Chyba juz muszę używać kremów z filtrem. Wczoraj na spacerze świeciło słońce i wiało, chyba od tego wiatru tak szybko mnie spaliło. Mam całe czerwone czoło i nos, oby skóra nie schodziła

Wczoraj ubrałam na noc małemu pajaca w rozmiarze 6-12miesiecy i ma tylko troche za duże, z ta rozmiarówka mozna oszaleć. Ostatnio chciałam mu zamówić spodnie na necie, ale jak? Jak rozmiar rozmiarowi nie równy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc przespana w całości od 23 do 6, cud, ani razu się nie budziła :)
    W przeciwieństwie do mnie bo sprswdzalam co robi :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ