Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusia przejdzie mu kiedyś
Poczytaj artykuły o kryzysie laktacyjnym
http://kwartalnik-laktacyjny.pl/portfolio/kwartalnik-laktacyjny-12016/
moja robi sobie sesje z cyckiem po 30 min, 30 min przerwy i od nowa zabawaa jak mnie pogania takim śmiesznym popłakiwaniem jak osiołek
-
My mamy kozę jeżeli chodzi o odgłosy: D ostatnia kupa wciąż Zielona ale jakby jaśniejsza, a na platku jak wycieram zamoczonym w wodzie przegotowanej i wytarlam mu to na tym płatki była żółta! Może to ograniczenie nabialu powoli pomoze
-
nick nieaktualnyTak Was czasami podczytuje, no ale u mnie jak nie urok to sraczka. Maz wymacal mi guzek w piersi, bylam u gina i mam isc do radiologa onkologa.
Monia w 7 tyg to powinno dziecko jesc ok 120 ml.
Szara myszka u nas zielone kupy z takim sluzem byly objawem alergii. Tylko ze u nas te kupy byly czeste i czasami z takim sluzem krwistym. Nina przez 3 tyg byla na bebilonie pepti ale oatatnio wrocilismy do zwyklego i jest ok. Tylko ze mi przez to zanikla laktacja.
Tulipana nie wiem czy dobrze kojarze po zdjeciach maluchow ale chyba Twoja cora ma takie czerwone plamki na czole, to naczyniak ? Moja Rita ma naczyniak na czole i zastanawiam sie kiedy on zejdzie. Pytalas lekarzy ? Bo mi jeden mowil ze do roku, inny ze do 5 -
Moniaa wrote:Dziewczyny pytanie ile powinna moja 7 tygodniowa córa zjadać pokarmu odciagnietego. Na 1 posiłek?
Co do pokarmu: roznie,nie ma reguly....Jagoda zjadala wtedy jakies 40 ml. To zalezy jaki masz pokarm a jego wartosc odzywcza zmienia sie w ciagu dnia podobno. Pewnie Mari lepiej Ci powie bo ona jest ekspert od spraw laktacji. Ja nigdzie nie znalazlam ile odciagnietego mleka powinno dziecko zjadac. Wszedzie pisali o sztucznym jak szukalam. -
Mama moja pierworodna ma naczyniami płaskie od urodzenia i wcale się nie wchlonely ani nie zbladly. Ma na powiece pomiędzy oczami na karku i wewnętrznej części dłoni. Nie rzucają się w oczy ale jak Po płacze lub latem jej gorąco to bardziej są widoczne.
Klara tez ma z tyłu głowy i na powiece.
Póki się nie powiększają i nie przekształcają w jamiste to wszystko ok. ☺Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
mój też ma na czole takie dwie plamki i one tez zbladły już. Z tyłu głowy koło karku ma mega czerone i sporo tego i nawet ma na głowie wyżej.
Mój zjada 80-90ml a ma 9 tyg . W cyckach nie mam niestety więcej
A Tuli jak oddziela Ci się pokarm , dużo masz tłuszczyku ? bo ja mam baardzo malutkojakis taki mega słaby jest ten pokarm.
Kubuś
-
edyś wrote:Szara myszko, a suplementujesz coś maluchowi, np. BioGaia albo Dicoflor itp.?
dajemy mu acidolac baby, wczesniej jakis inny ale nie pamietam jak sie nazywal, w kazdym razie caly czas probiotyki dostaje
kolejna kupa znowu troche jasniejsza z zoltymi elementami
moze sie juz zolty bedzie przegryzac, oby!!!edyś lubi tę wiadomość
-
Tusiaa wrote:mój też ma na czole takie dwie plamki i one tez zbladły już. Z tyłu głowy koło karku ma mega czerone i sporo tego i nawet ma na głowie wyżej.
Mój zjada 80-90ml a ma 9 tyg . W cyckach nie mam niestety więcej
A Tuli jak oddziela Ci się pokarm , dużo masz tłuszczyku ? bo ja mam baardzo malutkojakis taki mega słaby jest ten pokarm.
Dziewczyny...ja mam chyba nawał znow...Jagoda az sie ksztusi..scisnelam i leci jak oszalale..a jak ona przestaje ssac to leci samo jakby ssala..bez kitu,co to sie zrobilo??? -
Moj tez ma naczyńiaki - na powiece i miedzy brwiami i chyba mu sie jeszcze zrobił przy odbycie (muszę o to zapytać pediatrę). W szpitalu mi powiedzieli ze do roku powinny zniknąć, ale jak czytałam na necie to nawet do 10 roku życia mogą sie utrzymywać.
Maz ma dzisiaj spotkanie z kumplami, obiecałam ze go zawiozę o 18:30 po karmieńiu, młody chyba wyczuł ze tatuś wychodzi i siedział na cycu ponad godzinę, ale w sumie on dzisiaj tak mi długo cyca.
Jak to możliwie ze na spacerze i w samochodzie Michał bez problemu łapie smoczek a w domu woli swoje rączki i non stop je mulda
-
nick nieaktualnyMoja też ma naczyniaka na powiece i potylicy. W szpitalu mówili, że do 2 lat powinno zejść a jak nie to już tak zostanie.
Nina z butli zje ok 120 ml ale to wszystko zależy od dnia, czasami wystarczy 90 ml a czasami 150 ml i jeszcze smoka
A ta śmietana robi się z nocnego mleka albo jak się dłużej odciąga. Ogólnie im dłużej dziecko je z tej samej piersi tym bardziej tłusty pokarm. Ale ten bez śmietany też jest pełnowartościowy, żaden tam za chudy. Pamiętajcie, że z laktacją tak jak z dziećmi, u każdej jest trochę inaczej
Nina waży 5 kg i nosi ubranka 62/68patyczak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:43
tulipanna lubi tę wiadomość
-
A ja wyglądam jak Apacz. Chyba juz muszę używać kremów z filtrem. Wczoraj na spacerze świeciło słońce i wiało, chyba od tego wiatru tak szybko mnie spaliło. Mam całe czerwone czoło i nos, oby skóra nie schodziła
Wczoraj ubrałam na noc małemu pajaca w rozmiarze 6-12miesiecy i ma tylko troche za duże, z ta rozmiarówka mozna oszaleć. Ostatnio chciałam mu zamówić spodnie na necie, ale jak? Jak rozmiar rozmiarowi nie równy