Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczka ja jem czekoladę praktycznie od samego początku i nic małemu nie było. To chyba bardziej chodzi o alergików, bo kakao to silny alergent tak słyszałam
ja to nawet jadłam czekoladę z orzechami, bo były malutkie i na początku nie skojarzylam, a to już w ogóle mówią, żeby unikać orzechów. Ja jem wszystko i mamy się dobrze
no nie jem rzeczy mocno przetworzonych, bo to straszna chemia i wiadomo nie zdrowe.
Mój mały tez na nowo ładnie spi, ale był taki czas ze budzil się co 1-2h i tak jak tulipanna napisala to wcale nie znaczy, ze głodny był, zazwyczaj wystarczyło poprzytulac, smoka dac i zasypial. Myślę, ze to był skok rozwojowy, bo czytałam, ze wtedy mogą być problemy ze snem maluchów, a co za tym idzie i naszym snem
-
Biedroneczko ja budyń normalnie jadłam zaraz po powrocie ze szpitala
Przed chwilą na TVN24 pokazywali rekordowego noworodka ze Świętochłowic - wazy 5750g!!!60cm nie mieści sie w szpitalne ubranka -
d84 wrote:mój dziś pobił swój rekord spania od ok 20.30 do 5
potem zasikał sofę w salonie ;/ i śpi teraz. Od 5 rano nadrabia jedzenie z nocy bo jadł już 3 razy.
Gdzie kupujecie płatki kosmetyczne dla dzieci bo w sklepach stacjonarnych są po ok 7zł a i tak często ich brakuje. N na allegro po 4 i nie wiem czy hurtowo z neta nie zamówić.na allegro dużo taniej nie ma, ja się skusiłam na fizelinowe chusteczki ale są beznadziejne. Także jak dotąd z tych większych wacików to Tami się najbardziej opłacają, nigdzie lepszej ceny nie widziałam.
-
Ja czekoladę wcinałam ale małej po jakiś 6-7 tyg pojawiły się lukrowane policzki i niestety okazalo
się po odstawieniu czekolady ze to ona była winowajcawczoraj zjadłam 3 kostki ptasie mleczka i policzki czerwone buuuuu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:35
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
e-ness wrote:Podziwiam Was ze takie macie zacięcie na te waciki
ja od początku używam chusteczek trochę je w dłoniach ogrzewam i jazda
-
Ja tak samo, mogłabym jesc słodycze zamiast obiadu
i czasem tak robię, ze nakładam sobie mniej obiadu, żeby dopchac się czymś słodkim
głupia ja.
A mialyscie juz jakieś % wyjście? Ja ostatnio mialam babski wieczór i powiem Wam, ze 2 lampki wina to za dużozaczynajcie od 1, chociaż kiedyś 1 butelka bylo mało..
Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość
-
Ja ze slodyczy to tylko herbatniki i tym podobne, chalka z maslem,chalka z dzemem morelowym,powidlami. Raz czy dwa zjadlam czekoladke i w sumie nic. Mleko tylko do kawy. Mam wielka nadzieje ze Jagoda po mnie nie zlapie atopowego zapalenia skory. Na razie jest ok
My zaszczepione. Od wtorku Jagoda przybrala 30g bo dzis znow wazenie,wizyta lekarska. -
nick nieaktualnyZosia właśnie na necie znalazłam filmik z noworodkiem. Jakbym na swoją Polę patrzyła, w poniedziałek tyle waga pokazała
Aż mnie tam na dole zabolało wszystk, jak on się tam zmieścił?
http://www.tvn24.pl/katowice,51/swietochlowice-noworodek-gigant,637841.htmlZosia_wop lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Tusia,jak Ci dziecko zasypia to znaczy ze chce spac, wcale nie musi jesc co 2 godziny,skoro zasypia,nie zmuszaj:)brzuch tez nusi miec kiedy odpoczac od jedzenia:) a jak sie budzi to moze niekoniecznie na jedzenie???A ze je.. No dziecko jeszcze nie wie ze brzuch musi odpoczac..
Tuli ale to nie możliwe że nie je 3 godz, sucho ma, smoczka nie chce i dalej krzyczy wiec daje cyca i on pociagnie z 5 razy i juz spi
Aaa dzisiaj zje troszke zasypia i budzi sie co niecałe 30 min i dalej chce jesc. W moich cycach nigdy nie bedzie wiecej pokarmu jak on tak je. Czasem do konca oprózni chyba tzn jak juz leci mu malło i nie tryska to on sie odpycha i nie chce a jak daje mu druga pije jak szalony do czasu ... jak znowu zaczyna mało leciec to nie chce, drze mi za cyca ale zaraz otwiera buzie na jedzenie.
Dziewczyny moje dziecko krzyczy na mnie pojedynczymi krzyknieciami jak mu od raazu cyca nie dam tylko przetrzymam ale nie zawsze sie da bo sie drze w niebogłosy i sie zachodzi.Kubuś
-
Tusiaa wrote:Tuli ale to nie możliwe że nie je 3 godz, sucho ma, smoczka nie chce i dalej krzyczy wiec daje cyca i on pociagnie z 5 razy i juz spi
Aaa dzisiaj zje troszke zasypia i budzi sie co niecałe 30 min i dalej chce jesc. W moich cycach nigdy nie bedzie wiecej pokarmu jak on tak je. Czasem do konca oprózni chyba tzn jak juz leci mu malło i nie tryska to on sie odpycha i nie chce a jak daje mu druga pije jak szalony do czasu ... jak znowu zaczyna mało leciec to nie chce, drze mi za cyca ale zaraz otwiera buzie na jedzenie.
Dziewczyny moje dziecko krzyczy na mnie pojedynczymi krzyknieciami jak mu od raazu cyca nie dam tylko przetrzymam ale nie zawsze sie da bo sie drze w niebogłosy i sie zachodzi. -
Tusia,przychodzi mi jeszcze jedno do glowy. Moze cos nie tak lezy i niewygodnie skoro tak lapie i puszcza? Albo nie do konca odbił i przeszkadza powietrze dalej pic. Tak ma tez Jagoda. Pije,pije. Potem odbijamy i znow cyc ale czasem nie dokonca odbije albo nie uleje i ja meczy ten podchodzacy rzug. Daje jej troche czasu,znow podnosze pare razy czasami lekko nia podskakujac jakby i wtedy do konca odbije albo chlusnie i znow spokojnie na sen cycuje juz tylko sobie ciumkajac. Moje wieczorne karmienie trwa godzine. Jedyne ktore tyle trwa do zasniecia na te kilka godzin. W dzien je 10-15 min potem jak spiaca to klade w lezaczek,wlaczam okap i odchodze. Zasypia sama. Czasem wymaga hustania jak bardzo zmeczona nie moze zasnac sama. W ogole nie lulam na rekach.
-
nick nieaktualny
-
ja juz sama nie wiem. NIe dosc że jego waga nie jest zbyt fajna to jeszcze mało je a ja mam bzika na tym punkcie że zagłodzony, że ma żołądek pomniejszony. Wasze dzieci tyle zjadaja a ja nawet w cycach tyle nie mam
nawet po "karmieniu " nie mam jak odciagnąc bo za 30 min sie nieraz budzi i lipa bo chce prosi sie o cyca .. A jak on u mnie płacze takim płaczem ała, ała, ała tzn że głodny
Tuli ja gpo bardzo czesto czy piersi odbijam i sie złości bo wtedy tez puszcza i łapie i tak w kółko
Mari to u mnie od urodzenia trwa chyba skok rozwojowyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:38
Kubuś