X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Poli na ciałku robią się takie czerwone suche placki, na stópkach ma coś w stylu rybiej łuski. Nie wiem czym to smarować i w czym kąpać :( Oillan, Oillatum, Emolium nie dały rady.

Ja z tych co jadają tylko białą czekoladę, ale znalazłam w tesco milke z ciasteczkami i nie mogłam się powstrzymać:P dziś śluz w kupce także no.

Ja to na spacer chciałam wyjść póki słonko świeci, młoda już 4 godzinę śpi. Z pewnością będzie mi się drzeć na spacerku, bo ile można leżeć :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vsyn może ten olej kokosowy spróbuj. Naturalny i. Bezpieczny a miał ktoś w rodzinie luszczyce? Bo to jest dziedziczne i może występować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:33

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia z tą łuszczycą mnie zaskoczyłaś, owszem w mojej rodzinie. Tata miał z 20 lat temu ale tylko na głowie, ja w przedszkolu wokół ust - tona maści ale minęło wraz z zakończeniem przedszkola. No i mój młodszy brat, łuszczyca się uaktywniła pod wpływem stresu jak mama ciężko zachorowała. Miał wtedy 8 lat, dziś ma 14 i jest dramat delikatnie mówiąc...

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeśli to przypomina właśnie luske to bym się wybrała do dermatologa bo to może być właśnie łuszczyca i niczym nie nasmarujesz tylko będzie się rozchodzic. Z tym że tak od razu sterydów też bym nie dawała może coś lagodniejszego ale lepszego od emolium itp. Bo to jest dziedziczne i może właśnie Polcia odziedziczyla. Ja miałam na lokciach i kolanach straszne strupy więc wiem jak się ptzy tym cierpi. Jedni jeszcze mówią że tym się nie zarazisz ale używać wspólnego ręcznika itp nie zalecają chociażby do rąk. Może przrz dotyk czegoś zalapala choć no nie wiem może mało prawdopodobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:55

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko znowu na rękach od rana...litości :-\

Wiecie że też się zastanawiałam przed porodem czy jest to możliwe że pokocham maleństwo tak samo mocno jak pierwszą córkę. Odrazu po porodzie poczułam dokladnie taką samą miłość. Same kiedyś zobaczycie ;-)

Kri lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,a czemu Ty do neonatologa chodzisz? Neonatolog to od noworodkow przeciez(?) czy masz na mysli pediatre?
    Jagodzie lepiej,noc spokojna bez kupy,rano rzadsza, w polidnie tez jeszcze jedna taka tetaz spokoj. Caly czas radocha,goraczki nie ma. Caly czas obstawiam ze to po szczepieniu piatkowym.
    E-nesss jak tam? Leje sie z tylka nadal?
    Zdrowia dla wszystkich dzieciaczkow!
    Brusia,mi to wyglaca na odparzenie od pieluchy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się pożalić... już DRUGA pożal się boże "chrzestna" odmówiła nam bycia chrzestna dla Tymusia... na miesiąc przed chrztem... Nosz &#^$**&&$!@@#$!!!!!!!!!! Najpierw wielka radość, wszystko super, a po miesiacu dupa jednak sie odwidzialo... zajebiscie, bierzemy jednak kolezanke, bo tak mozna na rodzine liczyc.

zdrowka dla maluchow!

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila?? A moze zaszly w ciaze i nie chca dzieci podawac??? Jest podobno taki przesad ze wyedy sie dziecka nie podaje. Bo ogolnie to podobno nigdy sie dziecku nie odmawia..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli kontrola wczesniakowa już w szpitalu skierowanie dostaliśmy. A odparzenie od pieluchy na brzuchu i przy cycusiavh??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Tuli nie są w ciazy.. napewno.. Mają swoje własne powody - wielkie WIDZIMISIĘ :/

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tuli kontrola wczesniakowa już w szpitalu skierowanie dostaliśmy. A odparzenie od pieluchy na brzuchu i przy cycusiavh??
    Ja myslalam ze to plecki tuz nad pupcia. A piekucchy sa wysoko. To Ty masz wczesniaka?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mnie dziś 2 razy osrał strzela z d*** torpedy na 2 metry :P

od wczoraj jak go kłade na brzuchu to w ogóle głowy nie podnosi tylko pięść do buzi i leży i puszcza slinę- podobno przy skokach rozwojowych dzieci zapominają niektórych umiejętności i mam nadzieję że to przez to. Zatolepiej idzie mu łapanie zabawek

z tymi chrzestnymi to tez mam zgrzyt bo sie zastanawiam między chrzestnym i nie wiem czy wybrac kumpla który siedzi w Szwajcarii czy takiego którego mamy tu na miejscu.
    Mój mąż jest chrzestnym chłopczyka któremu chrzestny-niedoszły się rozmyślił na tydzień przed !!!

marissith lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ciocie troszkę Kubusiowego spamu :D nie cytujemy :)

Foteczki ze chrzcin :) miał jeszcze szelki ale mu je szybko po kosciele zdjęłam bo chyuba go w plecki uwierały.

Aaa tak sobie główke podnosze i sobie czasem odpoczywam :) Noo i ciocie dzisiaj pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecki i o mały włos a by z łóżka spadł :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:46

marissith, Lexi150, Biedroneczka29, Joanna_88, tysiaa93, Bruśka, vayn, Mila920, niecierpliwa_92, L, dana222, tulipanna, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Kubuś ma słodki uśmiech! <3 Ale widać, że szczypiorek z Niego i chyba do tatusia bardziej podobny ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie główkę Kubuś trzyma! Chyba w ogóle już się jemu nie chwieje, co?

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas pogoda super (nareszcie) więc większość dnia spędzamy na spacerach :)
    U nas wysypek póki co nie ma, ale będę prać Ninie ubranka z bobini do roku, może dłużej.
    Co do chrztu, tak mnie wkurzyli księża ostatnią akcją z ustawą antyaborcyjną, że nie ochrzcimy na razie Kluski, niech się walą.
    Tusia super wyglądasz, w ogóle po Tobie ciąży nie widać :) Kubuś to chudzinka, trzyma chłopak formę, po mamusi pewnie :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ma jakieś chrostki na jednym poliku i to na tym na którym zawsze spi i tak mysle ze to chyba potowki.Dzis jej założyłam nowe body i pajaca i sie osrala "po same pachy " tak to jeszcze nie miałam,szybko rozebrałam i Przepralam naszym proszkiem bo dziecięcy nie dawał rady.

A jakie kupki robia wasze dzieci? Bo moja lejące sie w kolorze żółtym klocków jeszcze nie stawia.

Lexi wszystkiego najpiękniejszego :*

Lexi150 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytakuje. Niezła laska z Ciebie, Tuska :-)

Tusiaa lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy mocno luźne i mega wala, za przeproszeniem :-p Tak jakby slodkawo, dziwnie, naprawdę paskudnie :-p

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa przecudownie wygladacie :)

U Gabryski tez są takie żółte, rzadkie kupy, czasem aż tyłek ciężko doczyscic mimo ze zmieniam pampera od razu :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ