Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVayn ja mam dla dziewczyn krem z rossmana babydream z filtrem 50. Tak na prawde to byl to jedyny jaki rzucil mi sie w oczy i sie sprawdza. Spelnia swoja role a teraz dziewczyny cale dnie na ogrodzie bo odpoczywamy u mamy.
Pochwale sie ze dziewczyny w niedziele zostaly ochrzczone, pogoda i impreza udaly sie. Dziewczynki byly grzeczne.
A dzisiaj konczymy 4 miesiace !! Dziewczyny zajadaja juz zupki i juz jedna porcja mleka zostala zastapionaLexi150, Zosia_wop, Kri, d84 lubią tę wiadomość
-
szara myszka wrote:kurde jak tak czytam jak ubieracie dzieciaczki to wydaje mi sie ze ja mojego przegrzewam. Ja jak dotad zawsze ubieram w pajaca bawelnianego i na to polarowy kombinezon taką pandę, albo taki kubusiowy. I na to kocyk, raz tylko odkrylam go. I czapka zawsze i kaptur.
A w ogole to te czapki mnie tak denerwuja, jak sie dziecko rusza to zaraz uszy odkryte, nawet w tych wiazanych jakos sie tak rozszerzaja ze i tak uszy na wierzchuja sie wlasnie boje o te uszy ;/
Ale teraz tak go ubierasz? :o O rany, a ja jak nałożę mu body z długim albo lekką bluzę, jak wieje, to się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam, bo się przegrzeje... Kupiłam Jasiowi czapkę taką leciusieńką z daszkiem, ale jest za duża i mały ciągle ją ściąga, więc ostatnio wożę go bez czapki, co oczywiście wzbudza przestrach u mojej mamy i teściów, co już mnie wkurza niemiłosiernie.
-
Mama a kiedy zaczelas podawać sloiczki? Bo wyczytałam ostatnio że powinno się podać pierwsze łyżeczki pomiędzy 17 a 22 tygodniem. No i jak to zrobiłaś? W sensie czy pierwszy raz faktycznie dałaś tylko spróbować czy tyle ile chciały dziewczyny zjeść? To wprowadzanie pokarmów spędza mi sen z powiek bo nie wiem jak to zrobić. Czy podawać mleko jeszcze po sprobowaniu czy on się tym naje. Ech jakie to skomplikowane.
-
My tez używamy tego kremu z babydream filtr 50
cieplutko jest trzeba korzystać, a ja nie moge sie wybrać, bo mała zasypia ciezko nakarmić ehhh w ogole mieszkamy w starej kamienicy i chyba gdzieś w ściany wlazł szczur i chroboli
bałam sie spac bo myslalam ze sie przegryzie
jsk sie dzieci pocą to kiedys ktos mi chyba mówił zeby tarczyce sprawdzić, tak mi sie kojarzy...
Fotki dzieciaczków jak zwykle przepiękne no i mam tak samo -
tak ubrani jesteśmy była bluza ale ciepło w las nie wychodzimy bo zagrzmialo a krem mam ziajka 30 dla dzieci po 3 miesiącu. Mały na schodach już czapkę o matkę ubrudzil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 19:03
Zosia_wop, Lexi150, d84, tysiaa93, tysiaa93, L lubią tę wiadomość
-
Lexi, Dziewczyny, no ja też mam właśnie problem z rozszerzaniem diety. Jak to zrobić? Dwa razy dałam mojemu po 2 łyżeczki na spróbowanie to mam wrażenie, że nic z tego nie zjadł, a wszystko na ustach zostało. Wypychał językiem, nie radził sobie z tą łyżeczką.
Co do szczepień, my w tym tygodniu mamy drugie. Będziecie też szczepić na pneumo i meningo? -
Ja będę szczepić na pneumokoki na meingokoki poczekam aż będzie straszy. Ja będę rozszerzać dietę od 6 mca narazie nic nie podaje oprócz cycka.
U nas tez burza idzie, i jeszcze nie wychodzimy, ale za to mały pospal 2,5 h i pierwszy raz od jego urodzenia posprzątałam chałupę i zrobiłam zupę w spokoju. Szok
Myszko ja też zakładam małemu długie pod spód i na wierzch welurowy kombinezonik pande. Pewnie mamy tę samą ze smyka.
To bez kitu chyba za grubo ubieramy z tego co czytama ja zawsze śmiałam się z matek co ubierają dzieci jak na Syberię...
-
Joanna jesli dziecko wiecej jedzenia ma na buzi niz zjadło to oznacza, ze nie jest jeszcze gotowe na rozszerzenie diety
Jeszcze nie wyszliśmy a juz 13 nie wiem kiedy obiad zrobie, a musze najpierw cos kupić
Js dzis ubieram body na długo rękaw getry i sukienkę plus opaskę, ale wczoraj byliśmy bez czapki
-
Lexi po 4 mies przy karmieniu mm może zacznij od zamiany jednej lyzji mleka np kaszka bananowa. Marchew lub jej sam sok lub jabłko lub jego sok zaczynasz podawać od jednej lyzki kolejnego dnia dwie. Jak dojdziesz że nic nie jest to później taki słoik zastępuje Ci butlę mleka.
-
Gdybym karmila piersią to też pewnie do 6 miesiąca bym się wstrzymała tak jak zalecają ale skoro i tak jest na sztucznym to chcę wcześniej.
Joanna bo dzieci jeszcze na tym etapie wypychaja jedzonko językiem chociaż nasz Mały dostaje kropelki na lyzeczce i ładnie połyka.
My już mamy pierwszą dawkę pneumokok za nami 1.06 mamy kolejną dawkę. A na meningo z tego co rozmawiałam z panią od szczepień to lepiej zaszczepić po 2 rz. Bo teraz to trzeba by 3 dawki plus kolejna przypominająca a po 2 rz jest tylko jedna. Tam tez sa różne grupy meningo i na różne są szczepienia. -
tak kri, ze smyka pande zakladam. Nidy nie jest spocony po przyjsciu ani nie ma goracego karku, bo mu sprawdzam. na krotki rekaw bym go jeszcze nie wziela, ani z jedna warstwa tez nie - ja chodze w cienkiej pikowanej kurtce i czasem ja rozpinam no to jemu tez zakladam cos na pierwsza warstwe. U nas bylo jak dotad max 20 stopni ale byl taki wiatr ze odczuwalnie bylo chlodniej no i bez czapki sobie nie wyobrazam tak wiało